Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل>دیپلماسی - دیدار روحانی از روسیه رویدادی سرنوشت ساز در برهه‌ای از تاریخ در منطقه است که تحولات مهمی در حال انجام است.

دکتر بهرام امیراحمدیان کارشناس مسائل سیاسی در تحلیلی در خبرگزاری ایرنا دربارۀ سفر رئیس جمهور به مسکو نوشته است:

سوریه با همکاری ایران و روسیه تحولات مهمی را پشت سرگذاشته و گروه‌های تروریستی وادار به عقب نشینی از حلب شدند، نیروهای نظامی عراق در حال پیشروی به سوی آخرین سنگر‌های داعش هستند و موصل به آزادی کامل نزدیک می‌شود، ترکیه با بحران‌های سیاسی روبه‌روست و رفراندم سرنوشت ساز ماه آوریل از هم‌اکنون در برخی شهرهای اروپایی برای ترک تباران آغاز شده و ترکیه با ایران و روسیه وارد چالش‌هایی جدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران یمن نه تنها فروکش نکرده بلکه وخیم‌تر شده است. روابط ایران و عربستان تنش آلود است و بحران بحرین کماکان پابرجاست. در سال 1396 تصویری ناخوشایند از خاورمیانه دیده می‌شود.

در این شرایط روسیه با برقراری روابط نزدیک با ایران در حال بازیابی جایگاه پیشین خود در منطقه است و از شمال آفریقا تا منطقه خلیج فارس را در حوزه گسترش روابط همه جانبه خود قرار داده است. ایران به‌عنوان وزنه تعادل منطقه خاورمیانه، قدرت منطقه‌ای در حال ظهور است و روسیه بخوبی می‌داند که هیچ یک از کشورهای منطقه جایگاه ایران را ندارند.

بنابراین رئیس جمهوری به نمایندگی از قدرتی منطقه‌ای با پوتین دیدار خواهد کرد و از موضعی کاملاً متفاوت از گذشته در کنار رئیس جمهوری روسیه به مذاکره خواهد نشست. آخرین دیدار روحانی و پوتین نیز 18 مرداد ماه سال 1395 در حاشیه نشست سه جانبه با رئیس جمهوری آذربایجان در شهر باکو انجام شد که زیربنای توسعه بیشتر روابط را فراهم کرد.

همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله اقتصادی، صنعتی و گفت‌و‌گوهای بین‌المللی وارد عرصه‌های جدیدی شده و ارتقای قابل توجهی را تجربه کرده است.

بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، موافقتنامه‌ها و قراردادهای زیادی در همه زمینه‌ها به امضا رسیده است. به سخنی دیگر برای همکاری در همه زمینه‌ها، زیرساخت‌های حقوقی و قانونی فراهم است.
کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه یکی از فعال‌ترین کمیسیون‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهاست. سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو، در سال‌های اخیر از فعالترین نمایندگی‌های سیاسی ایران در کشورهای دوست بوده است.

اکنون دیدار رئیس جمهوری اسلامی ایرن از روسیه در ایام نوروز نقطه عطفی در روابط دو کشور است. برخی از کشورها به این دیداربا دیده اهمیت می‌نگرند. در داخل کشور نیز به این دیدار اهمیت ویژه‌ای داده‌اند.

گسترش تروریسم بین‌الملل در منطقه حتی پس از ختم غائله داعش در عراق و سوریه می‌تواند پاکستان، سپس افغانستان و از آنجا مرزهای ایران و آسیای مرکزی و در نهایت روسیه را تهدید کند. به همین سبب ایران و روسیه علایق و نگرانی‌های مشترکی دارند که در منطقه آنها را به هم نزدیک می‌سازد. در این سفر همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای مورد بحث قرار خواهد گرفت.

درباره مسائل دوجانبه به موضوع‌های مختلفی همچون افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه و گسترش حجم روابط، بیش از دیگر مسائل می‌تواند مورد بحث قرار گیرد.

تحریم‌های غرب علیه روسیه مشوق گسترش روابط ایران و روسیه بشمار می‌روند زیرا فرصت‌های جدید و بازارهای مناسبی برای ایران مهیا می‌کند. از سوی دیگر امکان بهبود روابط بین غرب و روسیه می‌تواند ثبات بازارهای دو طرف را به مخاطره اندازد.

در کنار گفت‌و‌گو درباره تحولات بین‌المللی، از جمله ساختار جدید دولتی در ایالات متحده، بحران اوکراین، تروریسم بین‌الملل و مسائل منطقه‌ای همچون بحران یمن، بحران داعش در سوریه و عراق، تحرکات ترکیه در منطقه، مسأله فلسطین اشغالی، گفت‌و‌گوهایی خواهند داشت. گفت‌و‌گو و تبادل نظر درباره سوریه و همکاری مشترک در این زمینه، مهم‌ترین بخش این دیدار خواهد بود زیرا هر دو کشور در سوریه حضور فعال دارند.

خریدهای تسلیحاتی ایران از روسیه هم می‌تواند بخشی از گفت‌و‌گو‌ها باشد. در برخی از موضوع‌ها همچون مبارزه با تروریسم، ایران و روسیه می‌توانند تجربیات خود را مبادله کنند. همکاری‌های فنی و مهندسی، برقی کردن راه‌آهن برخی مسیر‌ها، موضوعاتی است که از اهمیتی ویژه برخوردار است.

52311

کلید واژه‌ها : ایران و روسیه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم

رئیس‌جمهور با اعلام شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران گفت: جمهوری اسلامی از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر برابر فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان، در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی در جهت توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین مهم و مؤثر عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در برابر دشمنی‌های دشمنان ۲ راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عده‌ای راه سازش را در پیش گرفتند و عده‌ای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است؛ جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقامات رسمی آمریکایی اعتراف می‌کنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

رئیس‌جمهور با برشمردن برخی توانمندی‌های کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در حوزه‌های مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف خبر داد.

هیچکدام از احزاب پاکستانی مخالف روابط دوستانه با ایران نیستند

سردار ایاز صادق رئیس مجلس ملی پاکستان نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به دکتر رئیسی خوش‌آمد گفت و اظهار کرد: هیچکدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

وی همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقامات دو کشور را کم‌نظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، افزود: پاکستان هم علاقه‌مند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، توسعه بازارچه‌های مرزی، همکاری‌های اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد در جهت رفع هر گونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گام‌های عملی و مؤثر بردارد.

منبع: ایرنا کد خبر 747024

دیگر خبرها

  • امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه
  • «میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه
  • میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم
  • تأکید مقام‌های عالی ایران و پاکستان بر توسعه روابط دوجانبه/ انرژی از محورهای مهم مذاکرات تهران و اسلام‌آباد خواهد بود