Web Analytics Made Easy - Statcounter

گناباد- تعدادی از ساکنین روستاهای براکوه بخش کاخک گناباد از برداشت بی رویه ریواس از دشت زیبد انتقاد کرده و خواستارتوقف این برداشت ها شدند.

به گزارش قدس انلاین اهالی روستاهای گوهردشت ،سنو و زیبد با انتقاد از برداشت بی رویه ریواس گفتند: در گذشته نه چندان دور این دشت که تنها دشت ریواس شهرستان بود در فصل بهار منظره زیبا و خاطره انگیزی داشت اما در چند سال اخیر به خاطر کاهش بارندگی این ریواسها رشد مناسبی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی این منطقه بیان می کنند: امسال با افزایش بارندگی دوباره این دشت جان تاره ای گرفت اما با مجوز اداره منابع طبیعی که به افراد زیادی اجازه بهره برداری داده شده است این ریواس ها در حال ریشه کن شدن هستند.

روستائیان منطقه معتقدند این اقدام در آینده نچندان دور باعث نابودی دشت ریواس و طبیعت می شود. و از طرفی با توجه به اینکه بستر خاک به هم می خورد باعث ایجاد گرد خاک و ریز گردها می شود.

جمعی از فرهنگیان این منطقه نیز با بیان اینکه تخریب تنها مرتع طبیعی منطقه براکوه به ازای پرداخت اندکی پول به منابع طبیعی اقدام شایسته ای نیست. آنها بیان می کنند:متاسفانه هیچ نظارتی برکار این افراد و برداشت بوته ها نیست.

بهره برداری اصولی مشکلی ایجاد نمی کند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: یکی از وظایف منابع طبیعی بهره‌برداری اصولی از مراتع است که این اقدام علاوه بر حفظ مراتع به اقتصاد مردم کمک می‌کند.

مجتبی محرابی ادامه داد: با توجه به میزان بارندگی انجام‌شده در گناباد برای اولین بار بهره‌برداری قانونی و اصولی از ساقه ریواس توسط اهالی روستای زیبد انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه بهره‌برداری اصولی هیچ‌گونه مشکلی برای دشت ریواس روستای زیبد ایجاد نمی‌کند، افزود: با مشارکت مردم در حوزه بهره‌برداری از مراتع طبیعی، از قاچاق و بهره‌وری بی‌رویه جلوگیری می‌شود و علاوه بر آن زمینه اشتغال برای روستائیان را فراهم می‌کند.

محرابی خاطرنشان کرد: تنها بخشی از دشت ۵۰۰ هکتاری ریواس زیبد به برداشت ساقه ریواس اختصاص‌یافته شده و طی ماه‌های آتی دشت ریواس این روستا در حاشیه جاده قابل‌رؤیت خواهد بود.

دشت ریواس زیبد تنها گونه ریواس از نوع ساقه بلند و قرمزرنگ در ایران و جهان هست که عمری بسیار طولانی دارد و خواص دارویی ان از قدیم معروف بوده است. این دشت درقسمت جنوب شهرستان ودر حاشیه جاده روستاهای براکوه قرار دارد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان

ایسنا/لرستان معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ توقیف و به پارکینگ شرکت آب منطقه‌ای استان منتقل شد.

احمد گودرزی امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای صیانت از منابع آبی استان، براساس گزارشات مردمی و با حضور به‌موقع گروه‌های حفاظت و نظارت بر بهره‌برداری منابع آبی، ۵۲ دستگاه حفارغیر مجاز در سال ۱۴۰۲ پس از اخذ دستور قضایی در سطح استان توقیف و به پارکینگ شرکت آب منطقه‌ای منتقل شدند.

وی خاطرنشان کرد: اکثر حفاری‌های غیرمجاز به‌صورت شبانه و در محیط‌های سربسته صورت می‌گیرد و کشف و توقیف دستگاه‌های حفار در اکثر موارد بر اساس گزارشات مردمی امکان‌پذیر است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: از هم استانی‌ها درخواست می‌شود در صورت مشاهده هرگونه اقدامی در این زمینه، در اسرع وقت مراتب را به شرکت آب منطقه‌ای لرستان گزارش دهند و همیار همکاران ما در حفاظت از منابع آبی استان باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • عملیات اجرایی زیرگذر پرتردد سرخون آغاز شد
  • عملیات احداث زیرگذر روستای سرخون آغاز شد
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است