Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضای مجازی و مطبوعات استان همجوارمان پر شده از اخبار مربوط به بی‌آبی زاینده رود، همه می‌پرسند زاینده‌رود من کو؟ اما کسی نمی‌پرسد کوهرنگ و بهشت‌آباد ما کو؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بارش‌های فرودین‌ماه در استان چهارمحال و بختیاری سبب تصمیماتی مبنی‌بر باز کردن سد زاینده‌رود در ایام نوروز از سوی آب منطقه‌ای استان اصفهان بدون در نظر گرفتن جوانب امر در استان چهارمحال و بختیاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاینده‌رود از شهرستان کوهرنگ سرچشمه می‌گیرد و با این وجود حتی قطره‌ای حق آبه از زاینده‌رود و کارون ندارد. کوهرنگی که بخشی از آن، ماه‌ها در حصار بلند برف محصور است، مردمش در فقر و تنگدستی زندگی می‌کنند تا زمینه «به تعبیر رسانه‌ها» تر کردن لب زاینده‌رود را فراهم کنند. اگر اعتراضی هم شود فریاد برمی‌آورند که «زاینده‌رود ما کو؟» اما کسی از خودش نمی‌پرسد کوهرنگ و بهشت‌آباد ما کو؟

همه بر روی معلول تمرکز کرده‌اند و کسی از علت سؤال نمی‌پرسد. کمتر کسی می‌داند موجودیت زنده‌رود فرع هستی سرچشمه آن، یعنی چشمه حیات بخش کوهرنگ بختیاری است و البته کسانی که به این موضوع واقف هستند، تنها بخشی از مسئله را بیان می‌کنند.حال آنکه سؤال اولیه و اساسی‌تر این است، حیات‌بخش و مادر زنده‌رود یعنی کوهرنگ کو؟

کمتر کسی از کوهرنگ تکه تکه شده ما خبر دارد و کمتر کسی می‌داند زخم عمیق تونل‌های اهریمنی سه‌گانه در چهارمحال و بختیاری شریان‌های هستی بخش این تکه فرو فرستاده از بهشت را تا سر حد مرگ و نابودی مکیده و خشکانده است.

کمتر کسی می‌داند کوهرنگ و در نهایت چهارمحال و بختیاری قربانی نگاه غیرکارشناسی و زیاده‌خواهی در حوزه آب است.

شاید روزگارانی که شاه طهماسب به میر فضل‌الله شهرستانی، حاکم ناحیه اصفهان فرمان داد تا چشمه کوهرنگ را که به زعم او، به طرف خوزستان هدر رفته و به مزارع سپاهان بهره‌ای نمی‌دهد را به زاینده‌رود اتصال دهد، تصور نمی‌کرد 400 سال پس از او چه بر سر چشمه کوهرنگ خواهند آورد.

و اگر شیخ بهایی وزیر قدرتمند و دانشمند دربار صفوی می‌دانست ‏که پس از به یادگار گذاشتن ترانشه معروف به شیخ بهایی «آثار برش عمق کوه با وسایل و تجهیزات اولیه در سال 1030» در کوه کارکنان کوهرنگ، چهار سده پس از او چگونه ماشین‌های اهریمنی TBM قلب کوهرنگ را نشانه خواهند گرفت، شاید هرگز قدم به دیار بختیاری نمی‌گذاشت.

تحقق نخستین تونل انتقال آب در سال 1332

اما دریغا که این آرزوی دیرینه نهایتا در سال 1332 هجری شمسی با حفر نخستین تونل انتقال آب در کوهرنگ تحقق یافت. تونلی به طول 2800 متر قلب سرزمین آب را شکافت تا سالیانه با انتقال ناخواسته 320 میلیارد لیتر «320 میلیون مترمکعب» آب، مخمل سبزی برتن کویر بپوشاند و در حالیکه مردمان نزدیک خود را محروم و محروم‌تر می‌کند. رودخانه‌ای که اگر چه به نام سپاهان ثبت شده اما از زردکوه چهارمحال و بختیاری سرچشمه گرفته است.

آب فراوان و حاکمیت مطلق بر آن و نیز عطش سیری‌ناپذیر کویر، برای بار دوم آتش طمع آب‌بران و آب‌خواهان را شعله‌ورتر کرد و این بار یعنی برای دومین مرتبه در سال 1366 هجری شمسی کمی آنسوتر از زخم التیام‌ نیافته تونل اول کوهرنگ بار دیگر پیکر سرزمین بختیاری به طول 2727 متر مثله شد. تا اینبار 270 میلیارد لیتر «270 میلیون مترمکعب» راهی کویر شود. اینبار نیز کسی نبود که برای کوهرنگ به سوگ بنشیند و ندا در دهد که کوهرنگ من کو و چرا به یغما می‌رود.

و حالا هم سرزمین بختیاری، هم زاینده‌رود و هم آب ملک طلق کویر شده بود و هرگونه تصرف و دست‌اندازی در آن حق مسلم و مطلق پایین دست شده، تا جاییکه مافیای آب را به این فکر انداخت که چرا بیشتر نه؟!

در اتاق‌های فکر آبسالاران کویری، برای دریدن سه باره پیکر بی جان کوهرنگ بختیاری نقشه‌های شومی کشیده شد. بله، سومین تونل اهریمنی بدون اعتبار و ردیف بودجه ملی، بدون ارزیابی زیست محیطی، بدون هیچگونه سند بالا دستی و بدون مطالعه دقیق کارشناسی توسط مافیای آب مصوب گردید.

در دهه 1360 صدای دهشناک ماشین حفر تونل برای سومین بار در بیرگان شهرستان کوهرنگ به غرش درآمد. تا 300 میلیارد لیتر «300 میلیون مترمکعب» آب را سالانه تقدیم زاینده‌رود کند. جشن، شادی، سرور، شادباش و غرور متولیان این امر اینبار نیز جایی برای دلسوزی و سوگنشینی برای کوهرنگ بختیاری به جای نگذاشت.

هنوز سومین چنگ‌اندازی در کوهرنگ به انتها نرسیده بود که پس از کوهرنگ تکه تکه شده توسط سه تونل اهریمنی، اینک نوبت به بخش دیگری از سرزمین چهارمحال و بختیاری رسید تا مورد هجمه آبسالاران قرار گیرید، بهشت‌آباد واقع در شهرستان اردل.

مافیای آب که سرزمین چهارمحال و بختیاری را ملک طلق خود می‌داند، پشت درهای بسته تصمیم می‌گیرد قلب بهشت‌آباد را با تونل 63 کیلومتری در عمق 300 متری زمین بشکافد تا شریان حیات بخش چهارمحال و بختیاری و خوزستان را از آن خود کند.

آیا به راستی زاینده‌رود خشکیده است؟

براساس آمار و اطلاعات رسمی موجود در وزارت نیرو، سالانه حداقل هزار میلیارد لیتر «یک میلیارد متر مکعب» آب از سد زاینده‌رود در رودخانه زاینده‌رود جاری می‌شود، محل مصرف این آب کجاست؟ چرا فقط تصاویر خشک بودن رودخانه زاینده‌رود و خالی بودن سد زاینده‌رود به اطلاع مردم می‌رسد و در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود؟

این کار درست مثل اینست که فرد تاجری جهت فرار از مالیات حساب بانکی خالی آخر سال خود را مبنا قرار داده و از پاسخگویی درباره روند گردش مالی یکساله طفره رود.

حال باید از آبسالاران و مافیای آب پرسید در حالیکه مصرف آب شرب استان همجوار ما سالانه حداکثر 300 میلیون مترمکعب است با 1300 میلیون مترمکعب آب رها شده در رودخانه زاینده‌رود چه کرده‌اید و چرا مردم را خط می‌دهید و تشویق می‌کنید تا از شما بپرسند زاینده‌رود من کو؟ چرا به دنبال دریدن سینه بهشت‌آباد ما هستید؟

زاینده‌رود زنده است، کوهرنگ و بهشت‌آباد نیمه جان است

به زعم ما مردمان دیار بالادست زنده‌رود، زاینده‌رود نمرده و زنده است. اما آنکه حیات نیمه جانش رو به مرگ است کوهرنگ و بهشت‌آباد دیار چهارمحال و بختیاری است. آنکه مظلوم است و در قدرت و مدیریت آب، لابی ندارد چهارمحال و بختیاری است، آنکه مثله شده و شریان زندگی‌اش در حال خشکیدن است کوهرنگ و بهشت‌آباد است.آنجا که معیشت مردم تضعیف شده و روند مهاجرت تشدید یافته چهارمحال و بختیاری است.

اینک نوبت و حق ما مردمان مظلوم سرزمین چهارمحال و بختیاری است که محقانه مطالبه کنیم: کوهرنگ و بهشت آباد ما کو؟

آیا تأمین آب شرب در کشور امروز تبدیل به تهدید شده است؟

هومان خاکپور، فعال زیست محیطی در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: نگاه مقطعی به پروژه‌های انتقال آب از مشکلات بررسی آنها است. باید از یک دریچه فراتر و با یک جامعه‌نگری بیشتری به این پروژه‌ها و فعالیت‌های عمرانی نگاه تا بهتر بتوانیم در این زمینه قضاوت کنیم.

وی با بیان اینکه آیا اجرای این پروژه‌ها ضرورت دارد؟، افزود: بر این اساس باید با یک نگاه بهتر این پروژه‌ها را بررسی و درست و غلط بودن آنها را بیان کنیم.

این فعال زیست محیطی با اشاره به پروژه بهشت‌آباد بیان کرد: در ظاهر پروژه بهشت‌آباد برای تأمین آب شرب فلات مرکزی است، سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعاً آب شرب در کشور امروز تبدیل به تهدید شده است؟

خاکپور خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کل آب تجدیدپذیر کشور عربستان یک میلیارد مترمکعب است در حالیکه میزان آب دریافتی کشور در شرایط خشکسالی حدود 100 میلیارد مترمکعب است که در شرایط ترسالی به 140 میلیون مترمکعب نیز می‌رسد.

وی بیان کرد: براساس آمار نیاز آب شرب کشور 8 میلیارد مترمکعب است، پس با وجود چنین حجم آبی چگونه با بحران و چالش تأمین آب مواجه هستیم؟

این فعال زیست محیطی با اشاره به ضرورت تجدیدنظر در مدیریت مصرف آب ادامه داد: واقعاً تاکنون هیچ بررسی انجام نشده که آیا در مصرف آب مدیریت صحیح انجام می‌شود یا نه؟

خاکپور افزود: تناقضات در بیان چرایی طرح بهشت‌آباد سبب بی‌اعتمادی مردم استان به مجریان طرح شده که متأسفانه دلایل زیادی نیز در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به بحث‌های انحرافی در زمینه استفاده از لوله به جای تونل گفت: هیچ توجیهی وجود ندارد که مقامات استانی بخواهند در این زمینه کوتاه بیایند و با تغییر روش با انتقال آب موافقت کنند.

سخن پایانی

ای کاش استان چهارمحال و بختیاری نیز مسئولانی داشت هم‌رنگ مسئولان استان اصفهان.

انتهای پیام/

R41350/P1377/S6,54/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان حق کارگران را به خوبی ادا کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی نکونام ظهر پنج شنبه در شست هم اندیشی نمایندگان تشکلات کارفرمایی و کارگری چهارمحال و بختیاری با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری به مناسبت هفته کار و کارگر اظهار کرد: باید نگاه ویژه غیر از آنچه که هست به عرصه کار شکل بگیرد، همه عوامل کار اعم از کارگر، کار فرما، مجموعه بیمه‌ای و… می‌باشد.

وی با بیان اینکه نباید فقط به همایش‌ها و لوح‌ها بسنده کرد بیان داشت: نقش کار را باید به معنای واقعی خود نشان داد و آثار آن در عمل دیده شود.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: دغدغه‌های مقام معظم رهبری کمتر کاربردی شده و دلایل مختلف دارد که شامل شناسایی نشدن گره‌ها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام تصریح کرد: گره‌های مهم باید مورد توجه قرار گیرد، اگر لازم است مجلس، قوه قضائیه، دستگاه‌های اجرایی باید ورود پیدا کنند.

وی با بیان اینکه کارفرما نمی‌تواند به درستی حق کارگر را ادا کند، افزود: کارگران با انواع مشکلات معیشتی، مسکن، امنیت شغلی و… مواجه هستند، باید ارزش کار را در جامعه به خوبی تعریف کنیم.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: گاهی فقط کار برای امرار معاش است و گاهی برای آبادانی و رسالت جامعه است.

وی ادامه داد: امروز بیشتر هدف از کار به دنبال تأمین معیشت می‌باشد که فکر غلطی در اساس نیست ولی در اسلام به کار برای آبادانی جامعه بیشتر توجه شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به آیه قرآن کریم که در آن بیان شده ما شما را از زمین آفریدیم و شما مأمور آبادانی زمین هستید، اذعان داشت: آبادانی زمین، فقط کشاورزی نیست به معنای واقعی زمین را محل آسایش و آرامش بشر قرار دادن و تمام استعدادهای زمین را شکوفا کردن است.

وی گفت: زمین یک محل امن برای زندگی بشر باشد تا او بتواند همه استعدادهای زمین را شکوفا بکند و زمین رونق بیابد.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری درباره نتیجه شکوفا شدن استعدادهای زمین اظهار کرد: آشکار شدن آیاتی از آیات پروردگار است که خداوند نشانه‌هایی در درون زمین قرار داده؛ و روح خدایی در بشر تقویت و به کمال می‌رسد.

وی با بیان اینکه کار بشر را به کمال می‌رساند افزود: اگر نگاه به کار اینگونه بود کار فقط عرصه کارگری نیست، همه باید زمینه رساندن بشر به کمال را فراهم کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به روایت امیر مؤمنان علی علیه السلام بیان داشت: برکت عمر انسان در سایه عمل حسنه است، کار خوب با نگاه اعتقادی، ایمانی و اسلامی باشد، کار در مقوله فرهنگ حکومت اسلامی است.

وی درباره مشکلات مسکن ملی در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: مسکن ملی مسئله‌ای نیست که نادیده گرفت شود، مسئولین نیز توجیهاتی دارند اما حرف ما این است مسائل پیچیده را نباید رها کرد و باید از مسئولین و دستگاه‌ها مطالبه کرد و با مطالبه گری شاهد حصول نتیجه می‌شویم.

کد خبر 6088590

دیگر خبرها

  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری
  • پدر شهید محمد ملکپور آسمانی شد
  • نشان طلای انتخابی جام جهانی در دست ووشوکار چهارمحال و بختیاری
  • پاکسازی منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری
  • بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • تحقق ۵۰ درصدی تعهد خیرین مدرسه ساز
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • کارفرمایان حق کارگران را به خوبی ادا کنند