Web Analytics Made Easy - Statcounter

این استاد دانشگاه بر این باور است که اگر اشتباه بزرگی مانند هدفمندی یارانه های دولت سابق یا سیاست تعدیل اقتصادی دولت هاشمی رخ ندهد، اقتصاد ایران در حال جهش و ترقی خواهد بود. مهدی تقوی استاد دانشگاه در رشته اقتصاد در رابطه با نقدی که از سوی برخی، متوجه عملکرد اقتصاد دولت روحانی شده گفت: همه این صحبت ها نامربوط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ رشد اقتصادی افزایش یافته و زمانی که اقتصاد از رشد منفی به رشد مثبت می رسد، رونق اقتصادی ایجاد شده و این پارامتر تغییر وضعیت اقتصادی محسوب می شود.

به گزارش نامه نیوز ، عضو هیات علمی دانشگاه علامه در گفتگو با خبرنگار عصر ایران ادامه داد: در دولت یازدهم نرخ رشد منفی احمدی نژاد به رشد مثبت تبدیل شد، پیش بینی آقای روحانی هم بر این است که تا سال آینده بین 6 تا 8 درصد نرخ رشد افزایش می باید. بنابراین اگر اشتباه بزرگی مانند هدفمندی یارانه های دولت سابق یا سیاست تعدیل اقتصادی دولت هاشمی رخ ندهد، اقتصاد ایران در حال جهش و ترقی خواهد بود.

وی ادامه داد: مقایسه ای گذرا نسبت به اقتصاد دولت سابق و دولت روحانی کافی است برای دریافت اینکه؛ در وضعیت اقتصاد کشور تفاوت ایجاد شده است، یک دانشجوی لیسانس اقتصاد هم می داند که؛ " وقتی نهادهای تولید گران می شود منحنی عرضه به سمت چپ و بالا کشیده می شود به این معنی که هم رشد نزول می کند و هم قیمت ها بالا می رود".

این استاد اقتصاد یادآوری کرد: حسن روحانی در واقع یک مخروبه را تحویل گرفت و تورم 40درصدی را به زیر 8 درصد و نرخ رشد منفی را به نرخ مثبت تبدیل کرد، البته این تغییر شرایط بیشتر به دلایل سیاسی است تا اقتصادی. یعنی اگر برجام اتفاق نمی افتاد و تحریم ها لغو نمی شد، در این وضعیت قرار نمی گرفتیم به این صورت که کار سیاسی برجام باعث حرکت اقتصاد کشور شد.

تقوی معتقد است که مزیت دیگر دولت روحانی تصمیم اوپک بود. او بیان کرد: ایران به خاطر تحریم ها اجازه صادرات فقط یک میلیون بشکه نفت داشت. در حالی که اوپک تصمیم گرفت برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت کمتر تولید کند، به ایران اجازه داد از کاهش تولید مستثنی باشد و روند تولید و صادرات نفت خود را نه تنها کاهش ندهد بله تا میزان معینی نیز افزایش دهد.

وی اضافه کرد: مزیت بعدی هم پرداخت پول های در واقع بلوکه شده به ایران است. بنابراین اقتصاد ایران چنانچه آقای احمدی نژاد یا فردی از گروه و تفکر وی دوباره به صحنه سیاسی کشور وارد نشود، روند رو به رشدی در پیش خواهد داشت. در سال هایی که احمدی نژاد سر کار بود مردم از نظر اقتصادی فلک زده شده بودند و اگر امثال او مجدد قدرت را در دست بگیرند، فاجعه اتفاق می افتد.

این استاد دانشگاه در رابطه با اینکه "تغییر وضعیت معیشت و اقتصاد مردم محسوس نبوده است" هم گفت: نرخ رشد افزایش یافته است و زمانی که اقتصاد از رشد منفی به رشد مثبت می رسد به معنی ایجاد رونق اقتصادی است. اینها اصول و پارامترهای یک رشد و تغییر وضعیت اقتصادی محسوب می شود. طبیعتا دولت روحانی هم باید ادامه داشته باشد تا این رشد با خلل مواجه نشود.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد

سیدابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر پاکستان با بیان اینکه تدوام همکاری بین دو کشور در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود، اظهار کرد: ما مایل به ارتفای این روابط در سطوح بالا میان دو کشور هستیم. سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست و در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

رئیس‌جمهوری همچنین با ابلاغ سلام رهبری انقلاب و ملت ایران به مردم پاکستان، اظهار کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع و مردم مظلوم غزه و فلسطین حمایت کردند و در خیابان‌های این کشور، آزادی قدس شریف را فریاد زدند و به مردمی که همیشه از حق و عدالت دفاع کرده‌اند و می‌کنند سلام و درود می‌فرستیم.

وی افزود: برای مردم و دولت پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و کودک‌کشی و نسل‌کشی‌ای که به دست جنایتکار رژیم صهیونیستی با حمایت غربی‌ها و آمریکا در غزه انجام می‌شود، به ستوه آمدند و عدالت را فریاد می‌زنند، همواره احترام قائلیم و مواضع آنها را ستودنی می‌دانیم. 

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: آنچه که امروز مردم دنیا را غصه‌دار کرده این است که سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل کارآمدی خود را از دست داده و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد. مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم آزاده جهان همه به ستوه آمده‌اند، اما یقین داریم موضع امت اسلامی و مردم ایران و پاکستان و ملت مقاوم فلسطینی‌ها پاسخ خواهد داد و حتماً زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی تاکید کرد: ایران و پاکستان فقط همسایه نیستند، بلکه روابط دو کشور تاریخی، تمدنی و عمیقاً اعتقادی و دینی است. امری که ملت بزرگ ایران را با ملت بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات و باورهاست و این پیوند ناگسستنی است.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار بین ایران و پاکستان وجود دارد، اظهار کرد: حتماً تبادل این ظرفیت‌ها می‌تواند در جهت منافع دو کشور به کار گرفته شود. در نشست‌های مشترک با نخست‌وزیر پاکستان تصمیم گرفتیم روابط دو کشور را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی و در همه سطوح ارتقا ببخشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  •  استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی
  • «نبض تولید» را روی موج رادیو اقتصاد بشنوید
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد