Web Analytics Made Easy - Statcounter

بقعهمتبرکۀ امامزاده علی‌اکبر (ع) گرمسار در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی این شهر و حدود ۵ کیلومتری شهر آرادان در روستای امامزاده علی‌اکبر شهرستان آرادان واقع‌شده است، فاصله آن تا ابتدای جاده اصلی سمنان ـ گرمسار ۲۱ کیلومتر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرمسار، این امامزاده عظیم‌الشأن دارای موقعیت خوبی بوده و در میان بخش‌های یاتری علیا، داورآباد، حسین‌آباد و از جنوب و شرق به مناطق فند و شه سفید و محمدآباد و پنج‌تن واقع‌شده و می‌توان آن را در شمار یکی از معروف‌ترین بقاع منطقۀ گرمسار نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جادۀ منتهی به بقعه دارای آسفالت مناسبی بوده و زائرین و مراجعین و ساکنین محل از آب‌لوله‌کشی و برق شهری بهره‌مند هستند.

در مجموعۀ امامزاده، کتیبه یا سنگ‌نبشته‌ای که دال بر بنای اولیۀ آرامگاه و اصل و نسب مدفون در آن باشد وجود ندارد، لیکن برابر شواهد، قدمت تاریخی این بقعه به حدود هشت‌صد و پنجاه سال قبل می‌رسد. گنبد اصلی این بنا، ایلخانی و رواق‌های پیوست و هشتی ورودی آن مربوطه به دوران قاجار است.

بقعه و بارگاه با نمای آجری ساخته‌شده است و فاقد هرگونه تزیینات کاشی است که در سال‌های 69 ـ 68 نسبت به بازپیرایی و تعمیرات اساسی قسمت‌های مختلف بقعه و گنبد توسط سازمان میراث فرهنگی استان و با همکاری ادارۀ اوقاف شهرستان گرمسار اقدام شده است.

گنبد دارای دو پوشش بوده و به سبک معماری سنتی و به شکل شش‌ضلعی قسمت تحتانی و قسمت فوقانی استوانه‌ای بازسازی‌شده است.

حرم مطهر دارای ابعاد 8×9 و دیوار داخل آن از زمین به ارتفاع 50 سانتی‌متر سنگ‌کاری شده و بقیه تا زیر گنبد سفیدکاری است. از چهار جناح قسمت تحتانی گنبد مشرف‌به حرم، نورگیر گچی تعبیه‌شده است.

در وسط حرم ضریح چوبی مشبک به طول 2.6 و عرض 2.2 بر روی قبر گچی وجود داشته و نسبت به ساخت ضریح مطلا و تعویض آن اقدام شده است. قبر فاقد هرگونه سنگ‌قبر و کتیبه بوده و دارای ابعادی به طول 2.3 و عرض و ارتفاع 1.2 است.

صحن حرم در سال 68 با سنگ گوهری مفروش شده است. ابعاد صحن امامزاده (مساحت عرصه) 64×58 و سطح آن در قسمت غربی با آجر چهارگوش به‌صورت حصیری مفروش شده و قسمت باقیماندۀ حریم امامزاده که اخیراً تسطیح شده، در حال حاضر قسمتی از آن به‌صورت قبرستان عمومی استفاده می‌شود و محل دفن شهدای گران‌قدر و دفن اموات است.

مضافاً اینکه این بقعه که درب اصلی و تنها درب ورودی به حرم در آن است، به‌طور کامل سفیدکاری شده و هیچ‌گونه تزیین و کاشی‌کاری در آن مشاهده نشده است و توسط دو پلۀ موجود می‌توان از حیاط وارد ایوان شد.

در وسط ایوان دو ستون آهنی کار گذاشته‌شده است، در جلوی درب ورودی امامزاده فضای بزرگی وجود دارد که در طرفین آن تعدادی دکاکین ساخته‌شده که در حال حاضر مورداستفاده آن‌چنانی نبوده و فضایی از آن به‌عنوان مسجد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در وسط آن درب نسبتاً بزرگی وجود دارد که محوطه را به صحن امامزاده ارتباط می‌دهد که در مدخل آن هشتی جالبی به چشم می‌خورد که مربوط به دوران قاجار است.

در سمت راست هشتی یک مسجد وجود دارد و در کنار آن‌یک پله است که به پشت‌بام مسجد مردانه متصل می‌شود. کف هشتی که نیاز به تعمیرات جزئی دارد، با قلوه‌سنگ مفروش شده و در قسمت داخل سمت چپ حیاط، نیز مسجد زنانه وجود دارد.

همه‌ساله در 21 ماه مبارک رمضان و 28 صفر المظفر این روستای کم‌جمعیت مملو از جمعیت می‌شود و زائرین عاشق و دل‌سوخته از شب قبل به محل بقعه متبرکه عزیمت نموده و تمام راه‌های ارتباطی اطراف امامزاده بسته و با ممانعت از ورود خودروها به این مکان مقدس مراسم بزرگی در آن می‌شود.

در داخل حیاط و در ضلع شرقی سرویس‌هایی ساخته‌شده است. ادارۀ امور امامزاده نیز با هیئت‌امنای منتخب است که زیر نظر ادارۀ اوقاف و امور خیریۀ گرمسار انجام‌وظیفه می‌کند.

انتهای پیام/

R41366/P1377/S6,64,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,1188,1369,1381/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۳۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد

جورابلو ، با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان گرمسار وجود دارد، گفت: جمعیت کثیری از مردم این شهرستان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند که بحران خشکسالی و کمبود آب مهم‌ترین چالشی است که کشاورزان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تضمینی برای تأمین حقابه کشاورزان گرمساری از منبع دائمی حبله‌رود وجود ندارد، افزود: در شرایط کنونی بسیاری از کشاورزان این منطقه به دلیل کم‌آبی دچار خسارت شدند و مسئولان مرتبط باید در خصوص تأمین حقابه کشاورزان به جد ورود کنند.

رییس جهاد کشاورزی گرمسار با تأکید بر اینکه کشت محصولات کم‌آب‌بر در شرایط فعلی در دستور کار است، گفت: در سال زراعی گذشته به کشاورزان توصیه شد برای کشت بهاره، ذرت را به‌عنوان محصول کم‌آب‌بر جایگزین پنبه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس+ فیلم
  • فیلم| فریادهای الله اکبر و شادی مردم غزه در پی اعلام خبر آتش‌بس
  • علی اکبر صالحی با سفیر عربستان دیدار کرد
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • (تصاویر) گنبد سرخ مراغه، یادگاری معماری سبک آذری
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • سیل و آبگرفتگی در روستای جنت آباد گرمسار
  • برگزاری مراسم ویژه شهادت امام جعفرصادق (ع) در ۱۶۲ بقعه متبرکه گیلان
  • ۳۰۰ بقعه متبرکه استان میزبان عزاداران امام جعفر صادق (ع)