Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

با نزدیک شدن به فصل تعطیلات، بسیاری در تکاپوی آماده شدن برای سفرهای داخلی و خارجی هستند. این افراد با هدف‌های گوناگونی چون کسب تجربه جدید، آشنایی با فرهنگ‌های مختلف، طبیعت گردی، ملاقات خانواده و … عازم سفر می‌شوند اما نیت سفر هر چه باشد در یک مورد مشترک است: آرامش و تجدید قوا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تصور کنید سفری که مدت‌ها انتظارش را کشید و برایش برنامه‌ریزی کرده‌اید، با بیماری همراه شود. مطمئنا حس خوشایندی نیست. بیماری از هر نوع و در همه حال سلب آسایش است علی الخصوص هنگامی که در سفر باشد. در چنین شرایطی نه تنها فرد به اهداف مدنظرشان نخواهد رسید بلکه هزینه‌های مادی و معنوی بیشماری را نیز متحمل می‌شود.

سرماخوردگی از جمله بیماری‌هایی است که در فصل بهار به وفور یافت می‌شود و به سادگی قابلیت انتقال دارد. بنابراین اگر دوست ندارید سفرتان با عطسه، گلودرد و خستگی همراه باشد در این مقاله با ما همراه باشید تا روش‌های ساده و در عین حال کاربردی در این خصوص را با هم مرور کنیم.

پیش از سفر

هنگامی که قصد سفر دارید، می‌بایست بیش از همیشه نکات بهداشتی را رعایت کنید. موارد زیر ساده‌ترین راه های پیشگیری از سرماخوردگی در عید هستند؛

۱- شستشوی مداوم دست‌ها

۲- حفظ فاصله از افراد بیمار

۳- تغذیه مناسب

۴- استراحت کافی

۵- کنترل استرس و نگرانی

اما در صورتی که به هر دلیلی دچار این بیماری شدید، بهتر است از طریق انجام موارد زیر طول دوره بیماری خود را کاهش دهید:

۱- نوشیدن مایعات گرم

۲- غرغره آب نمک

۳- گرفتن دوش آب گرم

۴- استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌ها

۵- ورزش سبک

در حین سفر

متأسفانه به دلیل سرانه بالای مصرف داروهای مختلف مخصوصا انواع آنتی بیوتیک و مسکن، بدن بعضی افراد نسبت به داروهای مختلف مخصوصا در سفرهای خارجی واکنشی نداشته و شاید پروسه درمان سخت‌تر از حالت عادی باشد که در نتیجه بهتر است بیشتر به فکر پیشگیری باشیم تا درمان.

برای آنکه در مسیر سفر میزبان ویروس های سرماخوردگی در عید نباشید رعایت موارد زیر بسیار ضروری هستند:

۱- بهتر است دسته‌های صندلی و میز جلوی صندلی در قطار، هواپیما، اتوبوس و … را ضدعفونی کنید

۲- پس از لمس دستگیره‌ها، دستان خود را بشویید

۳- غذاهای گرم، میوه و سبزیجات مصرف کنید

۴- روی دهان خود ماسک قرار دهید.

اما اگر ناقل این بیماری هستید، می‌بایست به منظور عدم شیوع بیماری و بهبود خود موارد زیر را به یاد داشته باشید:

۱- گرم نگاه داشتن بدن

۲- نوشیدن زیاد مایعات

۳- استفاده از ویتامین‌ها

۴- گرفتن صحیح بینی

۵- به همراه داشتن داروهای بدون نیاز به نسخه

در طول اقامت

زمانی که به محل اقامت خود رسیدید، برای آنکه خود را در برابر ویروس‌های موجود مصون بدارید، توصیه می‌شود حتما موارد زیر را رعایت کنید؛

۱- برخی وسایل هتل چون کنترل تلویزیون، دستگیره ها و کلید آباژور را ضدعفونی کنید

۲- دستان خود را به صورت مداوم بشویید

۳- آب مورد نیاز بدن را تامین کنید

۴- غذاهای سالم استفاده کنید

۵- برخی فعالیت‌های جسمانی سبک را انجام دهید

اما اگر با رعایت تمامی موارد مذکور باز هم به سرماخوردگی دچار شدید برای التیام درد خود و تسریع روند بهبودی، موارد زیر پیشنهاد می‌شود:

۱- خوردن سوپ مرغ

۲- نوشیدن لیمو و عسل

۳- خوابیدن با بالشت اضافه

۴- تنظیم دما و رطوبت اتاق

۵- مالیدن پماد نعناع یا اکالیپتوس به قفسه سینه

نکته مهم درباره پیشگیری از سرماخوردگی، مسأله جلوگیری از تماس دست‌ها با سطوح آلوده به ویروس است چرا که شایع‌ترین روش ابتلا به سرماخوردگی، تماس دست آلوده با صورت، چشم و دهان شماست. با در نظر داشتن موارد مذکور و مطالب بیشتر در این خصوص امیدواریم عید امسال با ویروس‌ها همسفر نشوید!

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در جهان و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آن هایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند موجب نقص ایمنی ثانویه موقت شود. بیشتر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

با وجود برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

واکسن سرخک مؤثر و بی خطر است. با این حال افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا زنان باردار، قادر به دریافت آن نیستند و بنابراین ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه، بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آن ها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟