Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛سفر به سرزمین‌های دور و عجایب دنیا خواسته و آرزوی همه انسان‌ها است.

کنجکاوی و سوالات بشر هیچوقت تمامی نداشته و همچنان ادامه دارد. این احساس گاه وسوسه هایی را با خود به همراه می‌آورد و تو را راهیِ مقاصدی می‌کند که رازهایی را در سینه دارند. اگر نیروی کنجکاوی قوی‌تر باشد دیگر فرقی نمی‌کند این مقاصد در کدامین نقطه جای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شمالی غربی‌ترین نقطه کشورمان استانی به نام آذربایجان غربی وجود دارد که تمدن‌های کهن زیادی را در دل خود جای داده است.

در جنوب شرقی آذربایجان غربی شهرستانی به تکاب واقع شده است ،این شهرستان در دل خود رازهایی را نهان کرده است که به این سادگی‌ها خودشان را نشان نمی‌دهند. این راز‌ها بسیاری را به سوی این مکان کشانده، اما تا به امروز هیچ کس نتوانسته مرز‌ها را در هم شکند و به این اسرار نفوذ کند.

تخت سلیمان تماب محوطه‌ای پر رمز و راز و پیچیده در کرباسی از ابهام و معماو از گذشته ای بسیار دور بر جا مانده است. خشت‌های کهنه اش آخرین آثار کاخ تابستانی خسرو پرویز هستند.

افسوس که زبان ندارد این سنگ‌ها و خشت‌ها تا قصه‌های تلخ و شیرین مرز و بوم کهنمان را باز گویند.

سفری پر از هیجان به تخت سلیمان میراث دار گنج سلیمان

که بازدید از آن پنج دوره تاریخ تمدن بشری و ایرانی را به علاقمندان معرفی می‌کند.

این مجموعه تاریخی کم نظیر و آثار باستانی آن یکی از مهمترین و مشهورترین مراکز تاریخ و تمدن کشور ایران است.

بقایای مجموعه بر روی جبهه‌ای از سنگ در ۴۸ کیلومتری شمال شرق تکاب قرار گرفته و در میان انبوهی از آثار طبیعی و مصنوعی مانند دریاچه‌ها، آبگرم‌ها، قبور کهنسال و ابنیه تاریخی دیگر احاطه شده است.
تخت سلیمان به باور بسیاری، محل تولد زرتشت به حساب می‌آمده و احداث آتشکده آذرگشنسب در این محوطه به عنوان مهم‌ترین معبد مورد احترام ایرانیان زرتشتی در زمان ساسانیان می‌تواند مهر تاییدی برای این باور باشد.

این آتشکده در حیات سیاسی- اجتماعی ساسانیان نقش مهمی داشت و شعله‌های آتش جاویدان آن به مدت هفت قرن خاموش نشد تا به عنوان نماد اقتدار آئین زرتشت محسوب شود.

این مجموعه در سال ۱۳۱۶ با شماره ۳۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. همچنین نام این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به چشم می‌خورد.دریاچه سحرآمیز و رمز آلود مجموعه جهانی تخت سلیمان

افسانه‌های این مجموعه جهانی پر رمز و راز یکی دوتا نیستند. داستان‌های زیادی در بسیاری محافل بر سر زبان هاست که خبر از وجود دریاچه‌ای پر رمز و راز می‌دهد.

در فاصله ۲۰ کیلومتری تخت سلیمان نیز یک دریاچه سحرآمیز قرار گرفته که یک جزیره بر روی آن شناور است، قطر دریاچه ۸۰ متر و قطر جزیره شناور روی آن ۶۰ متر است که وزش باد، هر روز دو بار این جزیره را از این سو به آن سو جابجا می‌کند.

چمن متحرک یا "چملی گول" یکی از بی نظیرترین پدیده‌های ایران و حتی جهان است که در دل طبیعت و در کنار مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب جا خوش کرده و هنوز رازی سر به مهر به شمار می‌رود، "چملی گول" در زبان محلی این منطقه یعنی "جزیره‌ای از چمن بر روی برکه"، چمن متحرک چملی، قطعه بزرگی از نی‌هایی است که از به هم چسبیدن ریشه آن‌ها بدون ارتباط با زمین بر روی آب شناور مانده، تشکیل شده است.بحث برانگیز ترین گنجی که ممکن است در کف دریاچه وجود داشته باشد انگشتر حضرت سلیمان می باشد.

اهالی منطقه تخت سلیمان معتقدند که در کف این دریاچه شهری پر از طلا وجود دارد و حضرت سلیمان گنج‌هایش را آنجا پنهان کرده است، بر اساس باور این افسانه تاکنون افراد زیادی قصد داشتند به کف دریاچه بروند، اما هیچ وقت بازنگشتند همچنین چندین غواص باستاشناس نیز سعی کرده‌اند که تا به کف این دریاچه برسند، اما به علت عمق بیش از ۷۵ متری دریاچه و ته نشین شدن رسوبات معدنی هنگامی که غواص پایین می‌رود، رسوبات کف بالا می‌آیند و فضا را تاریک می‌کنند در نتیجه به علت تاریک شدن امکان نفوذ به کف دریاچه ممکن است.

و، اما راز‌های این مجموعه جهانی با موسیقی‌های بومی و محلی در ایام نوروز به اجرا گذاشته شد

حسن فتحی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی هم در گفتگو باخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به برگزاری مراسم‌های مختلف در این مجموعه جهانی گفت:اجرایی برنامه نوروزگاه در مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب یکی از برنامه‌های متفاوت متفاوت ستاد اجرائی خدمات سفرهای نوروزی بود که از سوم فروردین تا امروز / ۸ فروردین/ ادامه دارد.

وی ادامه داد:این مراسم که در محوطه تاریخی سایت جهانی تخت سلیمان تکاب در حال برگزاری است با مشارکت فعالان هنری و فرهنگی شهرستان تکاب، انجمن‌های محلی و سازمانهای مردم نهاد و با همکاری فرمانداری شهرستان و مدیریت این اداره کل برگزار می‌شود.

فتحی گفت:از زمان برگزاری مراسم نوروزگاه در این مجموعه جهانی گردشگران داخلی و خارجی زیادی از برنامه‌های ویژه و خاص بازدید کرده اند که مهمترین این برنامه‌ها آیین تکم خوانی بود.

وی ادامه داد: در این مراسم، تکم گردانی که یکی از آئین‌های بومی استان در ارتباط با پیشواز از نوروز است به شکل زنده اجرا و معرفی می‌شود مضافاً اینکه سرودن نغمه‌ها و اشعار بومی، روایت قصه‌های فولکلور و اجرای موسیقی محلی آشیقلار بخش دیگری از این جشن است.گزارش از نداموسی زاده
انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر کل پایگاه‌های جهانی کاروانسرا‌های ایرانی با اشاره به برگزاری ۴۵ امین نشست کمیته جهانی ثبت میراث تاریخی که شهریور ماه سال ۱۴۰۲ در ریاض عربستان برگزار شد گفت: در این نشست ۵۴ کاروانسرای ایرانی در قالب کلی کاروانسرا‌های ایرانی به ثبت جهانی رسید که کاروانسرای دیر گچین قم یکی از شاخص‌ترین کاروانسرا‌ها در این مجموعه است.

وی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی یک اثر تاریخی مسئولیت‌های اجتماعی و خطیری را برای بهره برداران، متولیان و جامعه مدنی هر منطقه ایجاد می‌کند گفت: تنها با تکیه بر همکاری و خرد جمعی می‌توان در مسیر حفظ، نگهداری و احیا میراث فرهنگی گام برداشت.

وی سه ضلع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مرتبط با هم و اثرگذار بر روی یکدیگر دانست و افزود: نباید فراموش کنیم که در تمامی حوزه‌های مربوط به مجموعه گروه‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد میتوانند بازو و اهرم کمکی برای ما باشیم.

همچنین آقای ارجمندی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از ۵۴۸ اثر میراثی شناسایی شده تا پایان سال ۱۴۰۲ در قم خبر داد و گفت: ۳۸۳ اثر در دسته آثار غیر منقول، ۷۴ اثر منقول، ۵۹ اثر ناملموس و ۳۱ اثر طبیعی جای می‌گیرد و در این بین آثازی، چون تپه قلی درویش، تالاب مره، دیر گچین و دریاچه نمک از شاخص‌ترین آنهاست.

وی با اشاره به اینکه استان قم علاوه بر ظریت زیارتی و وجود حرم کریمه اهل بیت و مسجد مقدس جمکران ظرفیت‌های غنی میراثی و گردشگری نیز دارد بر توجه بیشتر در خصوص این آثار تاکید کرد و گفت: متاسفانه در این حوزه قدردانی و اهتمام جدی صورت نمی‌گیرد که این امر ناشی از ضعف فرهنگی استان است که باید در ارتقای آن کوشش کنیم.

مدیر کل میراث استان قم از آماده سازی فرایند مزایده به منظور بهره برداری بخش خصوصی از کاروانسرای دیر گچین در آینده نزدیک نیز خبر داد و افزود: یک مشکل سندی پیش روی این کاروانسرا قرار دارد که به محض مرتفع شدن آن، با نظارت و کنترل میراث فرهنگی، در اختیار بخش خصوصی برای نگهداری، بهره برداری و احیا قرار میگیرد.

 سرپرست معاونت اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری نیز در این مراسم با بیان اینکه به همان اندازه که میراث ما گرانبهاستکه حفاظت از آن نیز مهم است از ثبت جهانی دیر گچین ابراز خرسندی کرد و گفت؛ به برکت اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران میراث فرهنگی کشور در خدمت ارزش‌های انسانی، معرفتی و دینی قرار گرفته است.

وی با اشاره به عملیلت غرور آفرین وعده صادق در روز ۲۶ فروردین آن روز را یوم الله خواند و ملت ایران را ملتی بزرگ دانست.

حجت الاسلام حسینی مقدم در این خصوص افزود: امروز این ملت بزرگ و بزرگ زاده به برکت نظام جمهوری اسلامی و تربیت فرزندانی از نسل سزدار سلیمانی توانست در یک زور آزمایی موازنه استکبار را بر هم بزند.

در حاشیه این مراسم نشست تخصصی با موضوع تاب آوری بنا‌های تاریخی و مدیریت بحران‌های طبیعی با حضور کارشناسان میراث فرهنگی برگزار شد.

کاروانسرای دیر گچین با ۱۲ هزار متر مربع در کیلومتر ۶۰ آزادراه قم - گرمسار قرار دارد و سنگ بنای آن در عصر ساسانی گذاشته شده و در دوره سلجوقی و صفوی بازسازی شده است و اکنون به عنوان مادر کاروانسرا‌های ایرانی از آن یاد می‌کنند.

پیش از این ۲۶ اثر ایرانی به ثبت جهانی رسیده است که میدان نقش جهان اصفهان، تخت جمشید شیراز، شهر سوخته سیستان و منطقه اورامانات کردستان از جمله این مناطق است.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • برخورد قضایی با خاطیان مجتمع ورزشی مختلط لواسان/متصدی برکنار شد
  • مزایده کاروانسرا‌های ثبت جهانی برای مرمت و احیا مشکل قانونی ندارد
  • استقبال گردشگران خارجی از سفر به گیلان
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • «اخلاقی» سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان شد
  • مداخله ۹۵میلیارد دلاری آمریکا در معادلات جهانی | واشنگتن استراتژی سدنفوذ را احیا می‌کند؟