Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@05:07:08 GMT

خانه تکانی امواج/چگونه منازل را از آلودگی امواج پاک کنیم؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۵۳۲۹

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه خطر حاصل از مواجهه با امواج الکترومغناطیس ناشی از تلفن های همراه و دستگاههای بی سیم بر همگان آشکار است. این دستگاهها که در زندگی روزمره ما مورد استفاده قرار می گیرند و باعث آسان تر شدن کارها می گردند در صورت استفاده نادرست و رعایت نکردن مسائل ایمنی می توانند باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری بر سلامت انسان شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از جمله آسیب های وارده بر انسان میتوان به تاثیر بر دهان، بیماری های عصبی مانند سردرد، اختلال حافظه، تهوع، سرگیجه، لرزش، آلزایمر،پارکینسون، بی حسی و اختلال خواب، آسیب پذیری سلول نسبت به عوامل استرس زا، اوتیسم، اثر منفی بر باروری و تولیدمثل و اثر بر چنین و نوزاد در خانم های باردار را میتوان نام برد.

در بیمارستان ها علاوه بر اثرات ذکر شده تداخلات امواج الکترومغناطیس با سیستم های درمانی و تشخیصی و اثرات متعدد امواج بر عملکرد ایمپلنت های افراد نیز از اثرات بسیار مهم و گاها غیرقابل جبران است. بنابراین حفاظت در برابر آلودگی های الکترومغناطیس و همچنین پیشگیری از بروز خطرات امری مهم و حیاتی تلقی می شود.

همان گونه که ذکر شد تحقیقات علمی بسیاری بر تایید اثر بالقوه امواج حاصل از ارتباطات و انتقال داده های وایرلس بر سلامت انسان ها بدست آمده است. در ادامه برای شرح راهکارهای کاهش مواجهه با امواج و همچنین خدمات ارائه شده در سطح جامعه جهت حفاظت در برابر آلودگی های الکترومغناطیسی در گفتگو با محمدرضا نظری عضو پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، مدرس دانشگاه و پژوهشگر در این حوزه خواهیم پرداخت.

خاموش کردن منبع تابش نخستین اقدامی بود که نظری به آن اشاره کرد و گفت: برای هر گونه تهدید در بهداشت عمومی، سه مرحله که طی آن اقدامات مؤثر برای محافظت انجام می شود، وجود دارد، نخست قرار گیری در معرض است؛ یعنی زمانی که مواد خطرناک مانند مواد شیمیایی، باکتری ها و یا امواج تابشی وارد بدن می شوند، سپس دوره ای است که طی آن، این ماده باعث اثرات بیولوژیکی مستقیم در اندام ها و سلول های می شود و دوره نهایی پس از اثرگذاری این مواد خواهد بود که این اثرات بیولوژیکی منجر به آسیب های سلولی و بیماری می شوند.

وی افزود: اقدامات اولیه برای حذف مواجهه با تابش های الکترومغناطیسی و پیشگیری از اثرات بیولوژیکی آنها است، این اقدامات اولیه شامل قرارنگرفتن در معرض تهدید، به حداقل رساندن مواجهه و یا تغییر ماهیت قرار گرفتن در معرض است، به طوری که از آسیب بیولوژیکی جلوگیری شود.

این محقق همچنین توصیه های عمومی نیز برای محافظت شخصی در برابر امواج داشت و اعلام کرد: کاربران بهتر است استفاده از تلفن همراه را کاهش دهند، کاهش تعداد و زمان مکالمات تلفنی راهکاری کلیدی است ولی لزوماً برقراری تماس های متعدد کوتاه، امن تر و یا کم خطرتر از یک تماس طولانی نیست، اولین بیست ثانیه حین یک تماس تلفنی، قدرت انتشار بیشتری دارد، اتصالات اولیه تماس تلفنی، نسبت به حفظ مدت تماس، به توان بالاتری نیاز دارد، بنابراین تعیین خطرناک تر بودن یک تماس 10 دقیقه ای در مقایسه با ده تماس 1 دقیقه ای بسیار دشوار است. امن ترین گزینه، داشتن تنها یک تماس یک دقیقه ای یا نداشتن هیچ تماسی است!

نظری تاکید کرد: یک راه آسان برای کاهش استفاده از تلفن همراه، استفاده از یک خط تلفن ثابت در خانه است. و یا لااقل، اگر تصمیم به استفاده از تلفن همراه داریم، استفاده از بلندگو و یا هدست ضروری است، بهتر است فاصله تلفن همراه از بدن به اندازه کافی زیاد (حداقل 40 سانتی متر) باشد و همچنین به یاد داشته باشیم که استفاده از تلفن های بی سیم می تواند به مراتب خطرناک تر از تلفن های همراه باشد زیرا این تلفن ها حتی در زمان هایی که مکالمه نمی کنیم هم از خود پرتو ساطع می کنند.

دومین توصیه این پژوهشگر در حوزه حفاظت شخصی محدود کردن استفاده از دستگاه های بی سیم بود، وی در این خصوص گفت: گوشی تلفن همراه و تلفن بی سیم خانگی تنها دستگاه های به کارگیرنده امواج الکترومغناطیسی با فرکانس رادیویی نیستند، در حال حاضر اتصالات بی سیم اینترنت، رایانه، آیپد، آیفون و فناوری های مشابه بسیار محبوب هستند و همه آنها امواج رادیویی حامل اطلاعات تولید می کنند که هیچ سطح ایمنی در مواجهه با تابش آنها وجود ندار،بنابراین بهتر است که هرچه بیشتر استفاده خود از این ابزار را کاهش دهید و تا حد ممکن بهتر است با نوع سیمی جایگزین شود.

نظری افزود: توجه داشته باشید هرچه آنتن دهی ضعیف تر باشد، گوشی تلفن همراه باید از توان بیشتری برای برقراری تماس استفاده کند، در مناطقی که آنتن دهی کم باشد، میزان اشعه ساطع شده از آنتن تلفن همراه به شدت افزایش می یابد.

وی در ادامه توصیه ها گفت: از هدست های ایمن تری استفاده نمایید، در بین هدست ها نوع سیمی آن ایمنی بیشتری نسبت به نوع بیسیم دارد، استفاده از هدست سیمی می تواند به دور بودن منبع تشعشع (مثل تلفن همراه) از بدن کمک کند. با این حال اگر یک هدست سیمی پوشش مناسبی نداشته باشد، خود سیم به عنوان یک آنتن جذب امواج رادیویی حامل اطلاعات محیط عمل می کند و این تابش ها را به صورت مستقیم به مغز منتقل می نماید. بنابراین بهتر است از هدست های سیمی استاندارد استفاده کنیم.

استفاده از رنگ ها برای حفاظت دیوارها، صفحات ضد امواج و پارچه های ضد امواج از دیگر راه هایی که می تواند موجب کاهش آسیب امواج شود.

و در پایان؛

در سالیان اخیر ورود ابزارهای الکترونیکی به زندگی روزمره انسان ها و کاربردهای گسترده ای که این ابزارها در ارتباطات، انتقال داده ها، صنعت و سیستم های بی سیم دارند، سبب ایجاد منابع جدید منتشرکننده آلودگی های الکترومغناطیسی شده است، رعایت نکات کاربردی و ساده می تواند به روند زندگی بهتر در دنیای فناوری به ما کمک کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعتش را پاک کنیم؟

اگر گوشی خود را گم کردید و نمی‌توانید موقعیت مکانی آن را پیدا کنید، این گزارش به شما کمک می‌کند، نه تنها گوشی گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنید، بلکه آن را از راه دور بازنشانی و پاک کنید.

نحوه یافتن گوشی اندروید

گوکل یک برنامه رایگان بسیار مفید به نام «Find My Device» دارد که می‌تواند به عنوان یک محور مرکزی برای همه دستگاه‌های اندرویدی شما، چه تبلت یا تلفن، عمل کند.

با این حال، برخلاف برنامه Find My آیفون که از قبل نصب شده است، باید اپلیکیشن Find My Device گوگل را از فروشگاه Play نصب کنید.

برای کسانی که تلفن اضافی ندارند، می‌توانند با استفاده از تلفن یکی از دوستان یا اعضای خانواده وارد برنامه شوند یا از یک مرورگر وب از این قابلیت استفاده کنید.

هنگامی که Find My Device را در تلفن یا مرورگر وب خود باز کردید، روی نام تلفنی که می‌خواهید پیدا کنید ضربه بزنید، سپس روی Get Directions ضربه بزنید.

پس از این برنامه، مکان تقریبی تلفن را در برنامه ناوبری مورد علاقه شما نشان می‌دهد، جایی که می‌توانید مسیر‌های مربوط به مکان گوشی را دریافت و حتی آن را ایمن قفل کنید.

برای مشاهده شماره IMEI گوشی خود، روی نماد چرخ دنده که در سمت راست گوشی ظاهر می‌شود با تاریخ فعال سازی آن کلیک کنید. همچنین می‌توانید گوشی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. این کار به طور خودکار تمام داده‌های ذخیره شده را حذف می‌کند. با این حال، پس از تنظیم مجدد دستگاه، نمی‌توانید مکان آن را پیدا کنید، بنابراین مطمئن شوید که از آن به عنوان آخرین راه حل استفاده کنید.

قابل ذکر است که اگرچه اپلیکیشن Google Find My Device بسیار کاربردی است، اما اگر می‌خواهید دستگاه اندرویدی دزدیده شده یا گم شده‌ای را پیدا کنید، باید اتصال اینترنتی فعال داشته باشد.

اگر تلفنی دارید که دارای eSIM است، احتمالاً به اینترنت وصل خواهد شد مگر این که باتری کاملاً خالی شود یا دستگاه به صورت دستی خاموش شود.

نحوه پیدا کردن گوشی آیفون

اگر آیفون خود را گم کردید یا فکر می‌کنید دزدیده شده است، می‌توانید از برنامه Find My در دستگاه دیگری برای کمک به یافتن دستگاه گمشده و محافظت از اطلاعات خود استفاده کنید.

برای استفاده از ویژگی‌های این برنامه، برنامه Find My باید قبلاً در دستگاه گم شده یا دزدیده شده فعال باشد.

برای تعیین مکان دستگاه، برنامه را در آیفون دیگری باز کنید، Apple ID و رمز عبور خود را وارد کنید، سپس Sign In را فشار دهید. در لیست دستگاه ها، روی دستگاه گم شده یا دزدیده شده کلیک کنید "هیچ مکانی یافت نشد" را در زیر نام دستگاه مشاهده خواهید کرد.

اگر دستگاه iOS گم شده شما نزدیک است و به اینترنت متصل است، می‌توانید صدایی را پخش کنید تا به پیدا کردن آن کمک کند و اگر دستگاه آفلاین باشد، دفعه بعد که به شبکه Wi-Fi یا شبکه تلفن همراه متصل شد، صدا پخش می‌شود.

این برنامه همچنین به شما امکان می‌دهد دستگاه iOS خود را به صورت آنلاین قفل کنید و پیام شخصی را با شماره تماس خود نمایش دهید. دستگاه یاب پیام شخصی شده را می‌بیند و می‌تواند با شماره تماس بگیرد.

اگر آیفون شما رمز عبور ندارد، اکنون ازشما خواسته می‌شود که یک رمز عبور ایجاد کنید. این رمز عبور با رمز عبور شما متفاوت است و تنها زمانی استفاده می‌شود که دستگاه شما به عنوان گم شدن یا دزدیده شدن دستگاه iOS متصل شما تایید شود، می‌توان آن را از راه دور پاک کرد و اطلاعات شخصی مانند مخاطبین، ایمیل، عکس‌ها و تنظیمات را می‌توان برای جلوگیری از دیدن یا استفاده دیگران از اطلاعات حذف کرد.

منبع: ارم نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!
  • فهرست مراکز کاردرمانی در مشهد
  • انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ سارق زورگیر دستگیر شد
  • راه اندازی سایت جدید تلفن همراه اول درروستای رمکان
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعاتش را پاک کنیم؟
  • دوم اردیبهشت و روایتی از خانه‌تکانی که در دانشگاه‌ها اتفاق افتاد
  • اگر گوشی همراه خود را گم کردیم چگونه آن را پیدا یا اطلاعتش را پاک کنیم؟