Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، سرزمین بکر و رویایی کهگیلویه و بویراحمد همراه با طبیعت سحرانگیز، چشمه ها و تفرجگاه ها، آبشارهای زیبا، رودخانه های خروشان، مناظر بدیع که این روزها طراوت و لطافت خاصی از باران پربرکت بهاری یافته و لحظه های به یادماندنی را برای میهمانان نوروزی به ارمغان آورده است.
طبیعت بکر و زیبای دامنه های سترگ دنا، اماکن تاریخی، چشمه ها و تفرجگاه های فراوان، آبشارهای مفرح و رودخانه های خروشان در کنار پوشش انبوه جنگل های سرسبز بلوط و رایحه خوش بوته های کوهساران از جلوه های بدیع و زیبایی های خداوندی است که در این دیار رویایی جلوه گری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرزمین زیبای کهگیلویه و بویر احمد با داشتن 280 تفرجگاه طبیعی، 2هزار و 600 اثر تاریخی، 750 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب و ظرفیت های بکر به عنوان یکی از مناطق هدف گردشگری در ایران زمین تبدیل شده و سالانه به ویژه در ایام بهار میزبان خیل عظیمی از مسافران و گردشگران است.
این استان زیبا دارای 14منطقه نمونه، 11روستای هدف گردشگری، 17 اردوگاه رفاهی، یک شهر هدف منطقه ویژه گردشگری و بیش از دهها کمپینگ اقامتی است.
دشتک دیل، قلات گناوه، پادوک و سد کوثر در گچساران، برم الوان شهرستان بهمئی، موگرمون لنده، طسوج در شهرستان چرام، قلعه دیشموک، کمر دوغ درکهگیلویه، شلال دان باشت، ماه پرویز، کاکان و سقاوه بویراحمد از جمله مناطق نمونه گردشگری تعریف شده در کهگیلویه و بویراحمد هستند.
جوش و خروش رودخانه ها و آبشارها، نغمه پرندگان و شقایق های بهاری گوشه ای دیگر از زیبایی های بی نظیر سرزمین برف و آفتاب(کهگیلویه وبویراحمد)است.
شمیم عطرگل های رنگارنگ در دشت ها، تپه ها و جویبارهای خروشان و مناظر بکر و سرسبز این دیار جلوه ای مصفا، دل انگیز و با نشاط را در زیر سایه خنکای انبوه درختان بلوطش به میهمانان هدیه می دهد.
زنگوله های آویزان برگردن بزغاله ها و گوسفندان عشایر همراه با نوای موسیقی و دلنشین چوپانان در حرکت آرام گله و در مسیر کوچ و حتی غذاهای بومی و سنتی اش در کنار صفا و صمیمیت مردمانش نویدبخش ثبت لحظه های خوش و به یادماندنی برای هر خسته دل و رهگذری به این دیار است.
** کهگیلویه وبویراحمد آمیزه ای از تاریخ و طبیعت
برخی از آثار تاریخی از جمله سنگ نوشته های تنگ سولک بهمئی متعلق به دوره اشکانی، پل شاه نشین شهر پاتاوه شهرستان دنا مربوط به دوره هخامنشی و بافت تاریخی شهر دهدشت یادگار دوره صفویه جلوه های بی بدیلی از جاذبه های تاریخی و منحصر به فرد در کنار زیبایی ها و مناظر بدیع و طبیعی در کهگیلویه وبویراحمد است.
وجود 300 بقعه متبرکه از جمله حرم بی بی حکیمه (س) خواهر بلافصل امام رضا (ع) همه ساله در ایام نوروز و سایر روزهای سال میعادگاه بیش از یک و نیم میلیون زائر و دلداده اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.
** سرزمین برف و آفتاب
کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی است که برف و آفتاب را در کنار هم دارد در حالی که نیمه سردسیر آن پوشیده از برف است، لطافت شقایق های بهار در نیمه گرمسیر آن دامن سبز گسترانیده است.
دیار گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد همچون شهرستان های گچساران، بهمئی، چرام و کهگیلویه مناطقی هستند که شیپور و موسم شکفتن شکوفه های لطیف بهار را به طور نسبی از نیمه نخست اسفند تجربه می کنند.
جاذبه ها، مناظر بکر، طبیعی و گردشگری در کنار امام زاده های متعدد و اماکن تاریخی و مذهبی درمناطق گرمسیری، این دیار را به سرزمینی زیبا با جاذبه های حیرت انگیز تبدیل کرده است.
در مناطق گرمسیری این استان وجود جلوه زیبایی از طبیعت، چشمه سارهای متعدد و خروشان، آبشارها، تالاب ها و شمیم عطر گل های بهاری فضایی دل انگیز و بانشاط را برای آسایش و آرامش خاطر گردشگران به ارمغان آورده است.
** کهگیلویه قدیم (بلادشاپور)
در قلب بلندی‌های زاگرس، پهنه‌ای زیبا به قدمت تاریخ آرمیده است، شهرستان کهگیلویه را می‌توان مهد فرهنگ و تمدن استان چهارفصل کهگیلویه ‌و بویراحمد دانست که وجود آثار فرهنگی و باستانی متعدد گواه این ادعاست.
بافت تاریخی شهر دهدشت که براساس دست‌نوشته‌های تاریخی به‌دستور اردشیر بابکان و به‌یاد فرزندش «شاپور» به نام «بلاد شاپور» شهرت یافت، در حوزه مرکزی شهر کنونی دهدشت قرار گرفته‌، این شهر تاریخی به‌سبب وجود بارگاه هفت‌امامزاده در آن به شهر «هفت گنبد» نیز مشهور است.
لذت تماشای زیبایی خالق خلقت در چاروسا را می‌توان با مشاهده هنرنمایی طبیعت در روستای «المور» ادامه داد تا پس از گذر از المور، به «تنگه الگن» رسید و با طی مسافتی کوتاه روستای پلکانی «شوتاور» را نیز به تماشا نشست.
قلعه تاریخی قلعه رئیسی، پل قلعه دختر، محوطه طولیان، قلعه ضرغام‌آباد، قلعه سرپری، بافت تاریخی روستای چنگلوا، آبشار توف‌خیمه، چشمه کورسار، سد مارون، سد کوثر و کوه خائیز از دیگر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی شهرستان کهگیلویه هستند.
** شهرستان «چرام» از آب حیات تا چشمه بلقیس
چرام را همه با «چشمه‌بلقیس» می‌شناسند، گلچینی از بهترین و خوش منظرترین جلوه های آفرینش در باغ بلقیس هویداست منظره ای زیبا در آغوش حصارهای کوتاه سنگی که چشمه‌های پرآب همراه با درختان سیب، انار، سرو، بیدمجنون و نخل‌های سربه‌فلک کشیده‌اش او را احاطه کرده است.
این باغ که در ورودی دشت شالیزارهای چرام واقع شده زیبایی طبیعی این منطقه سیاحتی را دوچندان کرده است.
باغ بلقیس چرام چشمه آبی است که کلان باغی از انواع درختان مثمر و کاج های سربفلک کشیده با منظرگاهی چشم نواز چشم هر رهگذری از مسیر گچساران به دهدشت را به تماشای این همه زیبایی و سرمستی طبیعت آن بویژه در این ایام وا می دارد.
چرام را البته سرزمین چشمه‎های جوشان نیز باید دانست، چشمه‌های جوشانی که «باغ عمران» را به جاذبه‌ای بکر و بی‌بدیل تبدیل کرده‌اند، تا در کنار «آب‌حیات» و «جوخانه» بتوان از سفر به یکی از زیباترین خطه‌های ایران لذت برد.
مسافران خسته ای که به چرام سفر می‌کنند همچنان لذت تماشای «پهنای لیلی» را از یاد نخواهند برد، آنجا که به‌سبب دارا بودن بیش از 20 چشمه‌سار و برخورداری از گونه‌های گیاهی کمیاب و باغ های سرسبز ییلاقی اعجاز طبیعت در دل کوه را به رخ می‌کشد.
** گچساران و باشت/ از بی بی حکیمه (س) تا لاله های واژگون شلال دون
آستان مقدس حضرت بی بی حکیمه (س)، خواهر امام رضا (ع) در دامنه کوه‌های زاگرس و در کنار آبی دریای خلیج فارس برکتی است که به سرزمین نفت خیز گچساران شکوه و عشق می‌بخشد.
بقعه متبرکه حضرت بی بی حکیمه(س) که طبق اسناد و روایات مختلف، از دختران حضرت امام موسی بن جعفر(ع) است در فاصله 80 کیلومتری جنوب شهرستان گچساران در موقعیت خاص جغرافیایی در میان کوههایی صعب‌العبور و درکنار چشمه ای جوشان قرار دارد.
روستای مارین یکی از روستاهای تاریخی ایران است و راه سلطنتی شوش به تخت جمشید و بیشاپور (در دوره هخامنشیان) از هفت کیلومتری این روستا عبور می‌کرده است.
روستای مارین در شمال شهرستان گچساران با رنگین کمانی از جاذبه های طبیعی، تاریخی، مذهبی و مردم شناسی پنجره ای رو به بهشت است
در جوار شهرستان گچساران و در پنج کیلومتری شهر باشت منطقه‌ای گردشگری با جاذبه‌های طبیعی بی‎نظیر به نام «شلالدون» وجود دارد که همواره مورد توجه گردشگران از سراسر نقاط ایران است.
از شلالدون که بگذریم به اثر تاریخی «دوگور دوپا» در هفت کیلومتری باشت می‌رسیم جایی که 2 ستون سفیدرنگ متعلق به دوره ساسانی در طی قرن‌ها راهنمای کاروان‌هایی بوده‌اند که در تاریکی شب مسیر خود را گم می‌کردند.
منطقه گردشگری «قلات گناوه»، «آبشار رودبال»، «آبشار موگ»، «روستای مارین»، «پل تاریخی پریم»، «گنبد لیشتر»، منطقه گردشگری «دشتک دیل» و «دژ سلیمان» از دیگر جاذبه‌های گچساران و باشت هستند.
** یاسوج و سی سخت 2شهر آرمیده بر دامنه سترگ دنا
شهرهای یاسوج و سی سخت کهگیلویه و بویراحمد نیز 2 شهر زیبا با جلوه های ناب و سحرانگیز طبیعی، دشت ها و جویبارها، شقایق های رنگارنگ، تپه ماهورها و رودخانه های همیشه جاری نیز جز مناطق سردسیری این استان چهار فصل به شمار می روند که بهار دلنشین این دیار نیز به طور نسبی از اواخر اردیبهشت است.
آمیختگی طبیعت اسرار آمیز مناطق سردسیری سی سخت و یاسوج با افسانه های کهن، این مناطق را بیش از پیش برای گردشگران جذاب کرده است.
** شهر توریستی «سی سخت»
این شهر در فاصله 35 کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با مناظر بدیع ستیغ های برفی دنا، چشمه میشی و دریاچه کوه گل در ایام پرفروغ نوروز و تابستان آماده استقبال از مهمانان و مسافران از اقصی نقاط ایران است.
پیرامون دریاچه کوه گل و آبگیرهای آن چشمه سارهای فراوانی را در شکاف دره ها می توان یافت که گویای تنوع جاذبه های طبیعت غنی و پربار منطقه دنا است.
در این نقطه و در ادامه راه کوهستانی که راهی شوسه است به تدریج بر سنگلاخی آن افزوده می شود، چشمه دیگری از زمین می جوشد.
در بالادست این نقطه و بر بلندی های جنوب جاده، آبگیر زیبایی در دامنه کوه های برف پوش شکل گرفته که دریاچه کوه گل نامیده می شود.
این آبگیر زیبا و بکر که در گویش محلی برم سبز گفته می شود در دل کوهستان و بر بستر پر آب و علف آن چشم انداز زیبایی دارد که تنها با ره سپردن به این منطقه کوهستانی و قدری کوهپیمایی می توان به آن رسید.
دریاچه «کوه گل» در یک گودال طبیعی نشسته بر دامان کوهستان پدید آمده و با جای گرفتن قله های برفگیر در پس آن و علفزار طبیعی پیرامون آن منظره ای کم نظیر از یک دریاچه کوهستانی در پیش چشم جلوه گر می کند.
بالاتر از دریاچه کوه گل آبگیر کوهستانی دیگری نیز شکل گرفته که تا اندازه ای کوچکتر است.
این 2 آبگیر طبیعی و کوهستانی بخشی از زیبایی های بکر طبیعت کوه گل سی سخت است که بویژه در تابستان جذابیت های ویژه ای دارند.
دریاچه کوه گل از آب شدن برف قله های بالادست آن و از چشمه های طبیعی آبگیری می شود و سرریز آب آن از سمت باختر به صورت جویباری از دره ای گذر می کند که سر انجام به رودخانه مسیر راه می پیوندد.
پیرامون دریاچه کوه گل و آبگیرهای آن چشمه سارهای فراوانی را در شکاف دره ها می توان یافت که گویای طبیعت غنی و پربار منطقه دنا است.
** غار ده شیخ پاتاوه
این غار که کارشناسان و غارنوردان قدمت آن را به بیش از 135 میلیون سال قبل نسبت داده اند یکی از جاذبه های توریستی و جذاب در کهگیلویه وبویراحمد است که در 2 کیلومتری روستای ده شیخ و در 35 کیلومتری شهر توریستی سی سخت و 55کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد قرار دارد.
بر اساس بررسی های زمین شناسی، شکل گیری این غار مربوط به دوره دوم زمین شناسی بوده که در سالیان طولانی، بر اثر ریزش نزولات جوی، حفره هایی در غار ایجاد شده و آب درون حفره ها به بیرون راه یافته و به این ترتیب سبب ایجاد قندیل های اعجاب انگیز و دالان های زیبا شده است.
این غار یکی از شگفت انگیزترین غارهای شناخته شده در کشور است که دهانه این غار در ارتفاع 1670 متری از سطح دریا واقع شده و بسیار تنگ و باریک است.
غارنوردان این غار را به دلیل قرار گرفتن در همسایگی و بالادست روستای ده شیخ، به نام همین روستا نامگذاری و سرشار از جذابیت های بدیع و شگفتی های حیرت آور توصیف کرده اند.
انبوه درختان و جنگل های زیبای بلوط، بشار زیبا و خروشان و دره های عمیق بکر و دست نخورده بر عظمت و زیبایی این پدیده شگفت طبیعی افزوده است.
**یاسوج پایتخت طبیعت ایران زمین
این شهر با زیبایی های چشم نواز همچون قطعه حریری سبز در دامنه های دنا قرار گرفته و به واسطه این زیباییها و آب و هوای مطبوعش، هر ساله در فصل بهار و تابستان، پذیرای گردشگران وعلاقه مندان به طبیعت است.
گرداگرد این شهر را رودخانه های خروشان بشار و مهریان و کوه های سر به فلک کشیده دنا با پوشش جنگلهای بلوط، بنه و کیکم فرا گرفته است به طوری که برخی این منطقه را شمالی در جنوب کشور می نامند.
**آبشار یاسوج
این آبشار زیبا در پنج کیلومتری شمال شهر یاسوج قرار دارد و دارای هوایی مطبوع و آبی خنک و گواراست که سالانه مسافران زیادی را به خصوص در بهار و تابستان پذیراست.
**منطقه گردشگری تنگ گنجه ای
تنگ گنجه ای با آب و هوای مطلوب و با رودخانه ای زلال در 10 کیلومتری شمال غربی یاسوج قرار دارد، منطقه ای بکر با رودخانه ای زلال و پوشیده از جنگل که از دل کوه های دنا می جوشد و نوازشگر چشمان گردشگران در بهار و تابستان است.
این تنگه در جاده یاسوج به سی سخت قرار دارد و با داشتن امکانات رفاهی مکان مناسبی برای مسافران نوروزی است.
**دریاچه سد شاه قاسم
این دریاچه تابلویی زیبا از آبی آسمان و سبزی درختان و آبی رودخانه هاست که در پنج کیلومتری جنوب شهر یاسوج بر دامنه کوه نقش بسته است.
**تل «خسرو»
یکی از مکان های باستانی در پنج کیلومتری جنوب یاسوج است که بومیان آن را به «کی خسرو» فرزند «سیاوش» از پادشاهان کیانی نسبت می دهند و افسانه این تل، قرن ها سینه به سینه نقل شده و اکنون نیز در بین مردم بومی ساری و جاری است.
بومیان معتقدند پس ازآنکه به کی خسرو سروش الهی می رسد، به دشت یاسوج می آید و به سوارانش دستور می دهد هرکدام توبره ای خاک بر روی هم بریزند تا تپه ای شکل بگیرد.
**پارک جنگلی یاسوج
این پارک جنگلی با 80 هکتار وسعت بزرگترین پارک جنگلی درجنوب کشور است و در شمال شهر یاسوج قرار دارد و پوشیده از درختان بلوط، بادام کوهی، ارزن، کیکم و بنه است.
**تنگ مهریان
این تنگه که رودخانه زیبای مهریان از آن می گذرد نیز درشمال شهر یاسوج قرار دارد که آب و هوای مطبوع آن جان هر رهگذری را تازگی می بخشد.
**پیست اسکی کاکان یاسوج
این پیست واقع در «گردنه باباحسن» با ارتفاع برفی حدود 2متر در 15 کیلومتری شمال شهر یاسوج قرار دارد و مکانی دل انگیز برای ورزشهای زمستانی است.
براساس آمارها، این استان سالانه پذیرای بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر گردشگر است که تعدادی از آنان جهانگردان کشورهای خارجی هستند.
** کهگیلویه وبویراحمد تلفیقی از زیبای های تاریخی، معنوی و طبیعی
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت که وجود زیبایی های طبیعی و مناظر بکر و خدادادی در کنار آثار متعدد باستانی و تاریخی و امام زاده های متعدد این دیار زیبا را به مقصد جدیدی در مناطق هدف گردشگری ایران قرار داده است.
سید موسی خادمی، استان کهگیلویه وبویراحمد را تلفیقی از ظرفیت های متنوع طبیعی، تاریخی، مذهبی و آداب و رسوم و آیین های خاص به ویژه در حوزه زندگی عشایری دانست و اظهار داشت که باید بتوان با شناسایی و ایجاد زیرساخت ها، زمینه بهره وری و استفاده مناسب از این استعدادها را برای توسعه همه جانبه استان فراهم کرد.
وی با اشاره به برگزاری جشن های نوروزگاه در شهرها و مناطق مختلف استان نیز گفت که برپایی چنین جشن ها و آیین های روح افزا و متنوع در راستای شعار راهبردی دولت تدبیر و امید برای ایجاد نشاط و امید در جامعه است.
**ورود 800هزار مسافر نوروزی به کهگیلویه و بویر احمد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: حدود 800 هزار گردشگر از 27 اسفند تاکنون از جاذبه های این استان دیدن کردند.
محمود باقری افزود: 510 هزار و 649 از این تعداد گردشگر نوروزی در کهگیلویه و بویراحمد در مدارس، خانه‌های مسافر و پارک‌ها و دیگر اقامتگاه‌های پیش بینی شده اسکان یافتند.
وی، آمار اسکان مسافران این استان در شب گذشته را 75 هزار 731 نفر ذکر کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت که حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع) و دشتک دیل در گچساران، گردنه شلال دون باشت، و چشمه بلقیس چرام دارای بیشترین تعداد مسافر نوروزی اسکان یافته در تعطیلات نوروز امسال در این استان بوده است.
باقری، برپایی جشن‌های نوروزگاه، نمایشگاه‌های سوغات و هدایا و توزیع پوستر در شهرستان‌های مختلف را از برنامه‌های در حال اجرا برای معرفی هر چه بیشتر جاذبه‌های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد و فراهم کردن سفری خاطره انگیز برای مسافران ذکر کرد.
هم اینک طرح آرامش بهاری در 36 بقعه متبرکه این استان با برنامه های فرهنگی متنوع در حال اجراست.
امسال یکهزار و 336 کلاس درس در کهگیلویه و بویراحمد برای اسکان مسافران نوروزی ساماندهی شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 250 تفرجگاه طبیعی، 300 بقعه متبرکه، 750 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و مواهب طبیعی چشم نواز مکانی مناسب برای سفرهای نوروزی است.
حرم بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، آبشار یاسوج، چشمه بلقیس چرام، گردنه شلال دون، رود رونه، آبشار کمردوغ، برم الوان، بافت تاریخی دهدشت و سد کوثر از مهمترین جاذبه های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از 15هزار کیلومتر مترمربع بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خورستان واقع شده و در این استان بیش از 2 هزار اثر تاریخی وجود دارد که از این تعداد، افزون بر 700 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد با جمعیتی حدود 700 هزار نفر در جنوب غربی ایرن واقع شده است.
گزارشگر: حمید جهان** انتشار دهنده: حسینعلی راشکی
3016/8005

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ کهگیلویه و بویراحمد

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: بیش از ۱۹ هزار نفر در کنکور استان کهگیلویه و بویراحمد رقابت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو،بهادر کرمی،رئیس دانشگاه یاسوج افزود: توزیع کارت ورود به جلسه کنکور نوبت اول از امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ از طریق سامانه سازمان سنجش آغاز خواهد شد و باجه رفع نقص در دانشگاه یاسوج برای رفع مشکلات احتمالی مستقر می شود.

 

کرمی اظهارکرد: کنکور ۱۴۰۳ در دو نوبت برگزار می شود که نوبت اول در روزهای ششم و هفتم اردیبهشت و نوبت دوم در روزهای هفتم و هشتم تیر ماه سال ۱۴۰۳ برگزار می شود.

 

رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه در کنکور امسال نیز مثل سال گذشته نتیجه هر دو آزمون برای داوطلبان قابل استفاده است و نمره بالاتر برای انتخاب رشته در کارنامه اعمال می شود، خاطرنشان کرد: یکی از تفاوت‌های کنکور امسال با سال های گذشته این است که در گروه آزمایشی هنر و زبان، داوطلبان فقط می توانند یک مورد را انتخاب کنند، همچنین در پایان همه آزمون هایی که در گروه های آزمایشی برگزار می شود داوطلبانی که مایل هستند در رشته‌های دانشگاه فرهنگیان تحصیل کنند باید به سوالاتی که در پایان آزمون به آنها داده می‌شود پاسخ دهند.

 

کرمی با اشاره به اینکه در شهرستانهای بویراحمد، دنا، گچساران، کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی آزمون کنکور برگزار می شود، تصریح کرد: صبح پنجشنبه ششم اریبهشت آزمون گروه آزمایشی ریاضی و انسانی، عصر این روز آزمون گروه های آزمایشی هنر و زبان، و صبح روز جمعه هفت اردیبهشت آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی برگزار خواهد شد.

 

رئیس دانشگاه یاسوج ادامه داد: کل داوطلبان کنکور استان کهگیلویه و بویراحمد در تمام گروه های آزمایشی ۱۹ هزار و ۱۱۵ نفر هستند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۷۴۷ نفر خانم و هفت هزار و ۳۶۷ آقاست.

 

کرمی عنوان کرد: متولی برگزاری کنکور در شهرستان های بویراحمد و دنا دانشگاه یاسوج و در شهرستان های دیگر، هم دانشگاه و هم آموزش و پرورش متولی برگزاری این آزمون هستند.

 

رئیس دانشگاه یاسوج تاکید کرد: در استان کهگیلویه و بویر احمد زیر گروه تجربی بیشترین تعداد داوطلب را دارد که تعداد این داوطلبان در این استان ۱۰ هزار و ۳۴۷ نفر، معادل ۵۴ درصد از کل شرکت کنندگان کنکور این استان است. همچنین از بین این داوطلبان ۶ هزار و ۴۰۷ نفر زن، و سه هزار و ۹۴۰ نفر مرد هستند.

 

کرمی بیان کرد: ۶۱.۵ درصد از داوطلبان استان کهگیلویه و بویراحمد زن، و ۳۸.۵ درصد مرد هستند که این میزان در سراسر کشور ۶۳ درصد زن و ۳۷ درصد مرد است.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم به یاسوج سفر می‌کند
  • کنگره ۲ هزار شهید؛ بزرگترین رویداد فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد
  • ادامه تلاش‌های سه روزه آتش‌نشانان برای پیدا کردن جسد کودک ۵ ساله
  • ادامه تلاش‌های سه روز آتش‌نشانان برای پیدا کردن جسد کودک ۵ ساله
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • راه‌اندازی دومین پایگاه اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد در گچساران
  • فعالیت ۳۷ جایگاه عرضه سوخت مایع در کهگیلویه و بویراحمد
  • تصادف ۳ خودرو با ۳ کشته در مسیر یاسوج به اصفهان
  • تصادف با سه فوتی در جاده یاسوج_ اصفهان
  • آمار داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ کهگیلویه و بویراحمد