Web Analytics Made Easy - Statcounter

این اجلاس از نظر حجم حضور مقامات بلندپایه در دهه اخیر بی سابقه است. ضمن این که حضور گسترده شخصیت های بزرگ اتحادیه های منطقه‌ای و بین المللی به عنوان میهمان نشست، اهمیت مضاعفی به این کنفرانس داده است. آیا قرار است تصمیمات مهمی در این نشست به تصویب برسد؟


سرویس بین الملل فردا:پایتخت اردن میزبان سران دولت های عربی است؛ نشستی که سالانه با عنوان «اتحادیه عرب» برگزار می شود، اما امسال مکان ان در جایی است که به نظر می رسد به صورت نمادین بیانگر سازش دولت های عربی با رژیم غاصب صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست و هشتمین دوره اجلاس سران اتحادیه عرب در سواحل «بحر المیت» یا «دریای مرگ» برگزار می شود؛ یعنی دقیقا جایی که آن سوی دریاچه سرزمین های اشغالی قرار دارند. اجلاس در دهکده ای برگزار می شود که ارتفاع ان از سطح دریا پایین تر است و آب و هوای بسیار دلپذیری دارد. اما نکته جالب این جاست که در فاصله چند کیلومتری آن، سربازان برج مراقبت رژیم اشغالگر قدس با یک تک تیرانداز ساده می‌توانند سران کشورهای عربی را هدف قرار دهند!
شاید این طنز تاریخ باشد که هم اکنون دولت اردن با بستن مسیرهای ارتباطی منتهی به این دهکده، مانع نزدیک شدن شهروندان کشور خود به این اجلاس می شود؛ اما همزمان تک تیراندازهای اشغالگر اسرائیل به سادگی می توانند سران عربی را هدف قرار دهند! اما شاید این موقعیت جغرافیایی بدون نسبت با محتوای جلسه نباشد! در قسمت آینده در مورد محتوای جلسه در ضدیت با مقاومت و حمایت از جریان سازش بیش تر خواهیم نوشت.
حاضران
در اجلاس اردن، سران اکثر کشورهای عربی حضور پررنگی دارند. در کنار ملک عبدالله ثانی (پادشاه اردن)، ملک سلمان، پادشاه فرتوت آل سعود، حمد آل خلیفه دیکتاتور بحرین، ملک محمد ششم پادشاه فرتوت مراکش، تمیم بن حمد آل ثانی پادشاه قطر، شیخ صباح پادشاه کویت و... بسیاری از سران کشورهای عربی حضور دارند.
عبدالفتاح السیسی دیکتاتور کودتاچی مصر، محمد عباس رئیس دولت خودگران در کرانه باختری، الباجی قائد السبسی رئیس جمهور جدید تونس، میشل عون رئیس جمهور جدید لبنان، اسماعیل عمر جبله رئیس جیبوتی، عبد ربه منصور هادی رئیس مخلوع یمن، عمر البشیر دیکتاتور سودان، محمد عبدالله فرماجو امیر سومالی، محمد ولد عبدالعزیز رئیس موریتانی و غزالی عثمانی رئیس جمهور جمعا 16 پادشاه، دیکتاتور و رئیس (جمهور) کشورهای عربی حاضر در این نشست را تشکیل می دهند.
علاوه بر آن ها، حیدر العبادی نخست وزیر عراق به عنوان رئیس دولت و کابینه این کشور ریاست هیئت عراقی را بر عهده دارد.
با توجه به فقدان دولت مرکزی واحد و رئیس جمهور، ریاست هیئت اعزامی لیبی با «فایز السراج» رئیس شورای حکومت و مسئول کابینه دولت وفاق ملی است.
به این ترتیب تنها از میان 22 کشور عضو اتحادیه عرب، 18 کشور با رئیس و مسئول کابینه شرکت کرده اند.
ریاست هیئت اعزامی از امارات نیز با «محمد بن زاید» ولیعهد قدرتمند این کشور است که در تمام نشست ها و کنفرانس های منطقه ای و بین المللی، به جای پادشاه امارات شرکت می کند.

اما ریاست هیئت اعزامی الجزائر، «عبد القادر بن صالح» رئیس مجلس این کشور است که به جای «عبدالعزیز بوتفلیقه» در اجلاس شرکت کرده است. وضعیت جسمانی بوتفلیقه بسیار وخیم است و هفته قبل شایعه مرگ وی منتشر شد!
در این میان، غیبت یک نفر در این اجلاس معنادار است. «سلطان قابوس» پادشاه عمان در این نشست غیبت دارد و حتی مسقط در مورد غیبت پادشاه در اجلاس اردن هیچ توضیحی نداد! ریاست هیئت اعزامی قطر با اسعد بن طارق معاون نخست وزیر در امور بین الملل و نماینده خاص سلطان قابوس است. در نتیجه عمان هیئت اعزامی خود را در پایین ترین سطح ارسال کرده است.
گفتنی است عضویت سوریه در اتحادیه عرب از سال 2011 به علت بحران و جنگ داخلی به حالت تعلیق درآمده و تبعا در نشست جاری اردن نیز از دمشق برای ارسال هیئت سیاسی دعوت نشده است! به جای نمایندگان حکومت قانونی سوریه، استفان دیمستورا مسئول پرونده سوریه در سازمان ملل به این نشست دعوت شده است.
علاوه بر نمایندگان دولت های عربی، «انتونیو گوترش» دبیرکل جدید سازمان ملل، «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر خارجه و مسئول پرونده سوریه در کرملین، «موسی فکی» رئیس هیئت نمایندگی اتحادیه آفریقا، «یوسف العثیمین» دبیر کل اتحادیه همکاری کشورهای اسلامی، «فردریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «مشعل السلمی» رئیس پارلمان عربی و نمایندگان رؤسای جمهور کشورهای فرانسه و آمریکا حضور دارند.
این اجلاس از نظر حجم حضور مقامات بلندپایه در دهه اخیر بی سابقه است. به عنوان نمونه کافی است به یاد آوریم در اجلاس سال گذشته تنها 8 کشور در عالی ترین سطح شرکت کردند! ضمن این که حضور گسترده شخصیت های بزرگ اتحادیه های منطقه ای و بین المللی به عنوان میهمان نشست، اهمیت مضاعفی به این کنفرانس داده است.
این حجم حضور مقامات بلندپایه، بیانگر تصمیمات مهمی است که قرار است در این نشست به تصویب برسد؟ در قسمت اول این گزارش، به ظاهر و شکل این دوره کنفرانس پرداختیم. در قسمت بعدی، مهم ترین تصمیماتی که ممکن است در این نشست – علیه جبهه مقاومت و تبعا در حمایت از رژیم صهیونیستی - گرفته شود بررسی می شوند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «حسین امیرعبداللهیان» در جریان سفر به گامبیا و شرکت در پانزدهمین نشست سران کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی از روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در بانجول، پایتخت گامبیا آغاز شد و در این نشست علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی، مساله توقف جنگ در غزه نیز در دستور کار جدی این نشست قرار داشت.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال توقف در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است» اظهار کرد: علت آن رایزنی‌ها، تلاش‌ها، فشارهای افکار عمومی و مجموعه شرایط جدیدی است که رژیم صهیونیستی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مواجه شده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم شود که بتوانیم شاهد توقف جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خود به درستی فراهم شود.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: در نشست روز شنبه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در موضوع رژیم صهیونیستی، حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی و رأی دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی نیز مورد توجه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگر صحبت‌هایش در جمع خبرنگاران با اشاره به رایزنی‌های دوجانبه خود در حاشیه این نشست تصریح کرد: در ملاقات با وزیران امور خارجه عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر، پیگیری دیدارهای سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درخصوص موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفت‌وگو داشتیم.

وی در همین راستا تصریح کرد: توافقاتی داشتیم که با یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون‌رفت از این وضعیت در منطقه، بتوانیم حرکت کنیم.

امیرعبداللهیان گفت: با دیگر وزرای خارجه نیز در مورد مسائل دوجانبه، امور منطقه و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان: احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه
  • احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد | عکس
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد