Web Analytics Made Easy - Statcounter

این اجلاس از نظر حجم حضور مقامات بلندپایه در دهه اخیر بی سابقه است. ضمن این که حضور گسترده شخصیت های بزرگ اتحادیه های منطقه‌ای و بین المللی به عنوان میهمان نشست، اهمیت مضاعفی به این کنفرانس داده است. آیا قرار است تصمیمات مهمی در این نشست به تصویب برسد؟


سرویس بین الملل فردا:پایتخت اردن میزبان سران دولت های عربی است؛ نشستی که سالانه با عنوان «اتحادیه عرب» برگزار می شود، اما امسال مکان ان در جایی است که به نظر می رسد به صورت نمادین بیانگر سازش دولت های عربی با رژیم غاصب صهیونیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست و هشتمین دوره اجلاس سران اتحادیه عرب در سواحل «بحر المیت» یا «دریای مرگ» برگزار می شود؛ یعنی دقیقا جایی که آن سوی دریاچه سرزمین های اشغالی قرار دارند. اجلاس در دهکده ای برگزار می شود که ارتفاع ان از سطح دریا پایین تر است و آب و هوای بسیار دلپذیری دارد. اما نکته جالب این جاست که در فاصله چند کیلومتری آن، سربازان برج مراقبت رژیم اشغالگر قدس با یک تک تیرانداز ساده می‌توانند سران کشورهای عربی را هدف قرار دهند!
شاید این طنز تاریخ باشد که هم اکنون دولت اردن با بستن مسیرهای ارتباطی منتهی به این دهکده، مانع نزدیک شدن شهروندان کشور خود به این اجلاس می شود؛ اما همزمان تک تیراندازهای اشغالگر اسرائیل به سادگی می توانند سران عربی را هدف قرار دهند! اما شاید این موقعیت جغرافیایی بدون نسبت با محتوای جلسه نباشد! در قسمت آینده در مورد محتوای جلسه در ضدیت با مقاومت و حمایت از جریان سازش بیش تر خواهیم نوشت.
حاضران
در اجلاس اردن، سران اکثر کشورهای عربی حضور پررنگی دارند. در کنار ملک عبدالله ثانی (پادشاه اردن)، ملک سلمان، پادشاه فرتوت آل سعود، حمد آل خلیفه دیکتاتور بحرین، ملک محمد ششم پادشاه فرتوت مراکش، تمیم بن حمد آل ثانی پادشاه قطر، شیخ صباح پادشاه کویت و... بسیاری از سران کشورهای عربی حضور دارند.
عبدالفتاح السیسی دیکتاتور کودتاچی مصر، محمد عباس رئیس دولت خودگران در کرانه باختری، الباجی قائد السبسی رئیس جمهور جدید تونس، میشل عون رئیس جمهور جدید لبنان، اسماعیل عمر جبله رئیس جیبوتی، عبد ربه منصور هادی رئیس مخلوع یمن، عمر البشیر دیکتاتور سودان، محمد عبدالله فرماجو امیر سومالی، محمد ولد عبدالعزیز رئیس موریتانی و غزالی عثمانی رئیس جمهور جمعا 16 پادشاه، دیکتاتور و رئیس (جمهور) کشورهای عربی حاضر در این نشست را تشکیل می دهند.
علاوه بر آن ها، حیدر العبادی نخست وزیر عراق به عنوان رئیس دولت و کابینه این کشور ریاست هیئت عراقی را بر عهده دارد.
با توجه به فقدان دولت مرکزی واحد و رئیس جمهور، ریاست هیئت اعزامی لیبی با «فایز السراج» رئیس شورای حکومت و مسئول کابینه دولت وفاق ملی است.
به این ترتیب تنها از میان 22 کشور عضو اتحادیه عرب، 18 کشور با رئیس و مسئول کابینه شرکت کرده اند.
ریاست هیئت اعزامی از امارات نیز با «محمد بن زاید» ولیعهد قدرتمند این کشور است که در تمام نشست ها و کنفرانس های منطقه ای و بین المللی، به جای پادشاه امارات شرکت می کند.

اما ریاست هیئت اعزامی الجزائر، «عبد القادر بن صالح» رئیس مجلس این کشور است که به جای «عبدالعزیز بوتفلیقه» در اجلاس شرکت کرده است. وضعیت جسمانی بوتفلیقه بسیار وخیم است و هفته قبل شایعه مرگ وی منتشر شد!
در این میان، غیبت یک نفر در این اجلاس معنادار است. «سلطان قابوس» پادشاه عمان در این نشست غیبت دارد و حتی مسقط در مورد غیبت پادشاه در اجلاس اردن هیچ توضیحی نداد! ریاست هیئت اعزامی قطر با اسعد بن طارق معاون نخست وزیر در امور بین الملل و نماینده خاص سلطان قابوس است. در نتیجه عمان هیئت اعزامی خود را در پایین ترین سطح ارسال کرده است.
گفتنی است عضویت سوریه در اتحادیه عرب از سال 2011 به علت بحران و جنگ داخلی به حالت تعلیق درآمده و تبعا در نشست جاری اردن نیز از دمشق برای ارسال هیئت سیاسی دعوت نشده است! به جای نمایندگان حکومت قانونی سوریه، استفان دیمستورا مسئول پرونده سوریه در سازمان ملل به این نشست دعوت شده است.
علاوه بر نمایندگان دولت های عربی، «انتونیو گوترش» دبیرکل جدید سازمان ملل، «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر خارجه و مسئول پرونده سوریه در کرملین، «موسی فکی» رئیس هیئت نمایندگی اتحادیه آفریقا، «یوسف العثیمین» دبیر کل اتحادیه همکاری کشورهای اسلامی، «فردریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «مشعل السلمی» رئیس پارلمان عربی و نمایندگان رؤسای جمهور کشورهای فرانسه و آمریکا حضور دارند.
این اجلاس از نظر حجم حضور مقامات بلندپایه در دهه اخیر بی سابقه است. به عنوان نمونه کافی است به یاد آوریم در اجلاس سال گذشته تنها 8 کشور در عالی ترین سطح شرکت کردند! ضمن این که حضور گسترده شخصیت های بزرگ اتحادیه های منطقه ای و بین المللی به عنوان میهمان نشست، اهمیت مضاعفی به این کنفرانس داده است.
این حجم حضور مقامات بلندپایه، بیانگر تصمیمات مهمی است که قرار است در این نشست به تصویب برسد؟ در قسمت اول این گزارش، به ظاهر و شکل این دوره کنفرانس پرداختیم. در قسمت بعدی، مهم ترین تصمیماتی که ممکن است در این نشست – علیه جبهه مقاومت و تبعا در حمایت از رژیم صهیونیستی - گرفته شود بررسی می شوند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل

نشست اتحادیه ورزشی نویسان آسیا، در سومین روز هشتادوششمین کنگره ورزشی نویسان جهان (ایپس) در سانتاسوسانا اسپانیا برگزار شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در این نشست که به ریاست هی دون، رویس اتحادیه ورزشی نویسان آسیا برگزار شد، نمایندگان 24 کشور آسیایی جدیدترین برنامه های ارائه شده را مورد بررسی قرار داده و گزارش های رسمی رئیس، دبیرکل و خزانه دار را تصویب کردند.

بر این اساس، برگزاری کنگره سال 2024 اتحادیه ورزشی نویسان آسیا در کاتماندو نپال و همچنین کنگره سال 2025 در هنگ کنگ مورد تصویب اعضا قرار گرفت. همکاری بین ایپس آسیا و فدراسیون جدید التاسیس ورزش های محلی قطر و توافق همکاری ایپس آسیا و آژانس بین المللی عکس ATP نیز از دیگر توافقات صورت گرفته در این نشست بود.

در جریان این نشست، میثم زمان آبادی نایب رئیس اتحادیه ورزشی نویسان آسیا و رئیس ایرانی کمیته آموزش با تشریح جزییات نشست های آنلاین برگزار شده بین اعضای کمیته آموزش، از ارسال دعوتنامه رسمی خطاب به انجمن های ملی برای معرفی کاندیداهای دارای صلاحیت برای ورود به فرآیند رقابت جهت دریافت بورسیه تحصیلی خبر داد و ضمن تشریح ماموریت های کمیته آموزش جهت فراهم آوردن فرصت های تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، جزییاتی از مذاکرات صورت گرفته با 3 دانشگاه برتر جهت تخصیص بورسیه های مدنظر را ارائه کرد.

در جریان این نشست همچنین، دکتر عبدالحمید احمدی، رئیس انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عکاسان ورزشی ایران و عضو هیئت رئیسه ایپس طی سخنانی، خواهان واکنش ایپس آسیا نسبت به شرایط غیرانسانی حاکم در اراضی اشغالی و غزه شد و جنایات فاجعه آمیز ماه‌های اخیر را که منجر به هزاران کشته و مصدوم و ویرانی اماکن و توقف جریان ورزش همگانی و قهرمانی و به تبع آن روزنامه نگاری ورزشی در فلسطین شده را محکوم کرد. وی همچنین خواستار حمایت و مساعدت جدی هیئت رئیسه ایپس آسیا از حضور همکاران فلسطینی در برنامه های آینده ایپس آسیا شد.

در ادامه روسای انجمن ورزشی نویسان عمان، عربستان سعودی و قطر نیز طی سخنانی، انتشار بیانیه اتحادیه ورزشی نویسان آسیا در محکومیت جنایات اخیر اسرائیل که علاوه بر کشته شدن بیش از 34هزار شهروند بیگناه فلسطینی، منجر به کشته شدن بیش از یکصد روزنامه نگار و همچنین 3 روزنامه نگار ورزشی عضو ایپس نیز شده را خواستار شدند.

در این نشست پیام رئیس انجمن ورزشی نویسان فلسطین، از محل اقامت وی و خانواده اش واقع در یک چادر موقت در مرز رفح قرائت شد. هی دون رئیس انجمن ورزشی نویسان آسیا و امجد مالک، دبیرکل نیز طی سخنانی ضمن ابراز همدردی با بازماندگان روزنامه نگاران فلسطینی درگذشته، بر انتشار بیانیه ایپس آسیا در محکومیت جنایات اخیر تاکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی
  • وزیر امور خارجه به گامبیا رفت
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر امیر عبداللهیان به گامبیا
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض