Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-گمرک ايران با هوشمندسازي نظام تجارت خارجي همواره در مسير کمک به تحقق اقتصاد مقاومتي ؛ توليد و اشتغال تلاش مي کند.
به گزارش خبرگزاري آريا،نامگذاري سال 96 به‌عنوان سال اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال از سوي مقام معظم رهبري همچون سال‌هاي پيش، با توجه به اينکه در همه آنها لزوم تقويت و توسعه اقتصاد مورد تأکيد قرار گرفته است، نشان مي‌دهد که سازمان‌ها و دستگاه‌هاي کشور به‌ويژه نهادهاي اجرايي بايد در سال جديد بيشترين تلاش خود را صرف عملي شدن اقتصاد مقاومتي به‌ويژه مباحث توليد و اشتغال کنند و از تمام ظرفيت‌ها، استعدادها و امکانات در اين زمينه استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در سازمان گمرک جمهوري اسلامي ايران که يک سازمان حاکميتي است و علاوه بر وظايف سنتي، مسئوليت‌هاي تازه‌اي همچون ايجاد امکانات و تسهيلات براي افزايش رقابت و امنيت تجارت نيز به آن اضافه شده، کمک به تحقق اهداف و سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي همواره مدنظر بوده و در دستور کار قرار داشته و اتفاقاً يکي از برنامه‌هاي مهم گمرک در اين راستا حمايت از توليد و به تبع آن اشتغال بوده است.
اين موارد با فراهم‌سازي تسهيلات و امکانات گوناگون براي تسهيل و تسريع ترخيص مواد اوليه و قطعات و لوازم خطوط توليد و ماشين‌‌آلات مورد نياز توليدکنندگان صورت گرفته است.
سيستمي شدن امور در گمرک با استفاده از سامانه‌هاي الکترونيکي که با کمک و همکاري گمرک و دانشگاه ميسر شده است ، مدت زمان ترخيص مواد اوليه وارداتي و رسيدن آن به خطوط توليد را به شدت کاهش داده و در کنار نظارت‌هاي سيستمي، امکان مديريت بهتر و کارآمدتر گمرک مهيا شده است.
ارائه خدمات به فعالان مجاز اقتصادي (AEO) ،ارائه تسهيلات ويژه در قبول ضمانت ‌هاي بانکي مدت دار براي واحدهاي توليدي ، تسريع در استرداد حقوق ورودي به صادرکنندگان و امکان ورود موقت مواد اوليه جهت پردازش و توليد کالاهاي صادراتي نمونه هايي از تسهيلاتي است که گمرک در راستاي اقتصاد مقاومتي آن را در برنامه کار خود قرار داده است.
شناسايي کارت‌هاي بازرگاني يکبار مصرف و شرکت‌هاي صوري در گمرک از طريق سامانه جامع امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي اقدام ديگري است که به معناي واقعي حمايت از توليدکنندگان به حساب مي‌آيد و راه تخلف را بر سوءاستفاده‌کنندگان مسدود کرده است.
در بحث حمايت از فعالان توليدي، تسهيلات گمرک براي صادرکنندگان کالاهاي غيرنفتي نيز قابل توجه بوده است.
همانطور که مقام معظم رهبري هم در حرم مطهر رضوي فرمودند؛ رشد صادرات غير نفتي در بعد از انقلاب اسلامي نسبت به قبل از آن 57 برابر بوده و براي اولين بار در سال 95 و پس از چند دهه، نيز تراز تجارت خارجي کشور به سود صادرات مثبت شده است و خوشبختانه اين تراز مثبت تا پايان سال گذشته تداوم داشته که به اعتقاد صاحبنظران ايجاد پنجره واحد گمرکي تاثير قابل توجهي در افزايش صادرات غير نفتي کشورمان طي سالهاي اخير داشته است.
نکته ديگري که بايد به آن اشاره کنيم اين است که با توجه به محدوديت و عدم تنوع بازارهاي صادراتي براي صادرکنندگان کشورمان، گمرک ايران سامانه ثبت اطلاعات تجاري را به صورت آنلاين راه‌اندازي کرده و فعالان اقتصادي مي‌توانند با دسترسي لحظه‌اي به آمارهاي گمرکي و تجاري و کسب اطلاعات لازم براي بازارهاي صادراتي جديد برنامه‌ريزي کنند و گمرک در اين زمينه آماده هر نوع کمک و همکاري است.
البته ديپلماسي گمرکي نيز در سالهاي اخير فعال تر شده که از نتايج آن مي توان به کريدور سبز گمرکي با روسيه و آغاز پنجره واحد مجازي با برخي کشورها اشاره نمود.
بحث قاچاق از مباحث بسيار مهمي است که بيشترين و شديدترين لطمات را به توليد و اشتغال زده و مي‌زند. خسارات و آسيب‌هايي که از اين بابت به توليدکنندگان داخلي وارد شده در بعضي از بخش‌ها واقعاً نگران‌کننده است و موضوع داراي آنچنان اهميتي است که واکنش بالاترين مقامات و مسئولان کشور را در پي داشته است.
گمرک ايران به‌عنوان سازماني که در خط مقدم مبارزه با قاچاق (کالا، مواد مخدر، انسان و ساير موارد) قرار دارد، با پياده‌سازي سامانه جامع امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي طي سه سال گذشته نقش و تأثير غيرقابل انکاري در مبارزه با قاچاق داشته و با استفاده از تجهيزات و ابزارهاي پيشرفته الکترونيکي و همچنين بهره‌گيري از تجربيات ارزشمند کارکنان خود موفق به کشف صدها تن کالا و انواع مواد مخدر به‌خصوص مواد مخدر صنعتي و پيش‌سازهاي آن شده است.
اما سئوالي که هرازچند گاهي توسط برخي از افراد و حتي مسئولان مطرح مي‌شود، اين است که چرا همه کانتينرهاي حامل کالاهاي وارداتي کنترل نمي‌شود و شبهاتي مبني بر ورود کالاهاي قاچاق از مبادي رسمي گمرکي مطرح مي‌ شود.
با آنکه تاکنون چندين بار در اين زمينه توضيح داده‌ شده باز هم مي گوييم که جلوگيري از ورود و خروج کالاهاي قاچاق به طور صددرصد نيازمند تجهيز گمرکات کشور به دستگاه‌هاي پيشرفته الکترونيکي بيشتر و گسترده‌تر است که خوشبختانه با بذل توجه بيشتر مسئولان در مجلس و دولت محترم و تقويت زيرساخت‌ها و امکانات مورد نياز قرار است در سال جديد گمرک از اين نظر قوي‌تر و مجهزتر شود .
بکارگيري دستگاه‌هاي ايکس‌ري جديد، سگ‌هاي مواد ياب و ساير امکانات کنترلي و نظارتي توان گمرک را براي مقابله با قاچاق به نحو محسوسي افزايش خواهد داد.
ضمن اينکه الکترونيکي شدن گمرک تاثير قابل توجهي در پيشگيري و کشف کالاي قاچاق داشته که در اين خصوص مي توان به الکترونيکي شدن پروانه ها و حذف پروانه هاي کاغذي،تشکيل بانک اطلاعاتي واردکنندگان ، نظارت الکترونيکي بر عملکرد گمرکات ، اظهارنامه الکترونيکي، اتصال الکترونيکي بارنامه ها به سامانه جامع گمرکي ،تبادل الکترونيکي اطلاعات ميان گمرک وبندر و امکان استعلام الکترونيکي محموله ها توسط نيروي انتظامي و ديگر کارکردهاي سامانه جامع گمرکي و پنجره واحد گمرک در پيشگيري و مبارزه با قاچاق کالا اشاره کرد.
البته در چارچوب سياست هاي اقتصاد مقاومتي کمترين کنترل ها براي کالاهاي وارداتي واحدهاي توليدي صورت مي گيرد تا مواد اوليه و کالاهاي واسطه اي خطوط توليد در کمترين زمان به اين واحدها برسد.
از سوي ديگر همين الان هم توانايي گمرک در زمينه مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر در مقايسه با سال‌هاي گذشته به‌طور چشمگيري افزايش يافته و عملکرد گمرک ايران در اين بخش از سوي سازمان‌هاي داخلي و بين‌‌المللي ازجمله سازمان جهاني گمرک و سازمان ملل مورد تحسين قرار گرفته و رتبه کشورمان در ميان ساير کشورها به‌خصوص کشورهاي منطقه ارتقا يافته است. بنابراين به جرأت مي‌توانيم بگوييم محيط‌هاي عملياتي و ستادي گمرک با پياده‌سازي سامانه‌هاي الکترونيکي و اعمال شيوه‌هاي مدرن مديريتي داراي شفافيت بالايي بوده و منحني تخلفات به سمت صفر در حال حرکت است.
اميدواريم در سال 96 گمرک بتواند به اجرا و پياده‌سازي سيستم‌هاي مکانيزه از جمله تجهيز گمرکات به تجهيزات پيشرفته کنترلي(ايکس ري و گاماري) و کاهش دخالت نيروي انساني در بخش‌هاي مختلف شتاب بيشتري ببخشد تا در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي گام‌هاي بلندتري بردارد و خدمات مطلوب‌تري به مردم عزيزمان ارائه دهد.
کرباسيان : تکميل نظام هوشمند گمرکي ادامه دارد
دکتر مسعود کرباسيان رئيس کل گمرک ايران هم با تبريک سال نو و عيد نوروز ضمن مثبت خواندن عملکرد کلي اين سازمان در سال 95، از همه کارکنان گمرک به‌خصوص کساني که در مناطق محروم و دور افتاده مرزي مشغول خدمت‌گذاري هستند قدرداني کرد.
وي افزوده است : گمرک جمهوري اسلامي ايران در سال 95 مانند سال قبل از آن تلاش دامنه‌داري را براي توسعه و تکميل برنامه مکانيزاسيون رويه‌هاي گمرکي به عمل آورد. در اين سال چند سامانه هوشنمند به تعداد سامانه‌هاي قبلي که همگي در بستر فناوري‌هاي مدرن اطلاعاتي و ارتباطي اجرايي شده است، از جمله سامانه هوشمند درب خروج، سامانه هوشمند و... راه‌اندازي شد که به نوبه خود موجب تسهيل و توسعه بيشتر تجارت، افزايش شفافيت عملکرد و آمار و اطلاعات گمرکي، ناامن‌تر شدن فضا براي متخلفان و قاچاقچيان و در کل بهبود وضعيت گمرک الکترونيکي شد.
سال 95 از جميع جهات سالي موفقيت‌آميز براي گمرک بود و اين سازمان توانست در ارائه خدمات به ذي‌نفعان در سراسر کشور گام‌هاي بلندي بردارد.
کرباسيان اظهار داشت : در قالب بسته حمايتي، واردکنندگان و صادرکنندگان از مزايا و تسهيلات بيشتري برخوردار شدند و مواردي همچون تسريع در استرداد حقوق ورودي به صادرکنندگان، پذيرش ضمانت‌ها و رفع برخي نواقص طرح کارشناسي متمرکز، شرايط بهتري را براي فعالان تجاري فراهم ساخت، با اين حال اوضاع آن طور که دلخواه ما بود و بنا داشتيم مکانيزاسيون و رويه‌هاي گمرکي را به مراحل پيشرفته‌تري برسانيم پيش نرفت و برخي از طرح‌ها و پروژه‌هاي مرتبط با مدرانيزسيون به سال آينده موکول شد.
نکته مهمي که بايد به آن اشاره کنم و در سال 95 وقت و انرژي فراواني از مديران و مسئولان گمرک گرفت، وارد کردن برخي اتهامات ناروا به گمرک در موضوع کشف کالاهاي قاچاق در بنادر جنوبي کشور به‌خصوص بندرشهيد رجايي بندرعباس و مسائل و موضوعات حاشيه‌اي آن بود که جنجال‌ رسانه‌اي زيادي را با هدايت و مديريت يک گروه خاص به دنبال داشت، اما پس از بررسي و تحقيقات لازم معلوم شد اين هياهو به خاطر تهديد منافع عده‌اي از افراد سودجو و منفعت‌طلب در پي شفاف شدن فرآيندهاي تشريفات ترخيص کالا از طريق سامانه‌ها مانع امور گمرکي و پنجره واحد تجارت فرامرزي بوده است.
در اين زمينه خوشبختانه افزايش سطح همکاري سازمان‌هاي دخيل در امر تجارت با گمرک و همچنين هماهنگي بيشتر بين گمرک و نهادهاي بازرسي و نظارت کننده، فعاليت‌هاي تجاري در اين منطقه را به روال معمول بازگردانده؛ کارها با نظم و انسجام بالايي در حال انجام است و همه مسئولان به نقش و تاثير سامانه‌هاي الکترونيکي در افزايش امنيت تجاري و ناامن کردن فضا براي تخلفات احتمالي تأکيد مي‌کنند.
در سال 95 گمرک‌ شاهد يک تغيير و تحول ديگر هم بود و آن افزايش چشمگير سفرمقامات و مسئولان گمرکات کشورهاي خارجي و ديدار و مذاکره آنها با مسئولان گمرک بوده.
هيئت‌هاي بلندپايه از کشورهاي اروپايي، آسيايي و همچنين سازمان‌هاي بين‌المللي در تهران حضور يافته و درخصوص درباره راه‌هاي توسعه همکاري‌ گمرکي و تجاري به بحث و تبادل‌نظر پرداختند و چندين تفاهم‌نامه بين طرفين به امضا رسيد که ايجاد و توسعه کريدور سبز گمرکي بين ايران و روسيه و مشارکت ايران در توسعه جاده ابريشم 2 از جمله آنها است. همين طور برگزاري هفتمين اجلاس رؤساي گمرکات عضو اکو در تهران که از آن به‌عنوان موفق‌ترين گردهمايي در بين اجلاس‌هاي برگزار شده نام برده مي‌شود.
وي گفت : در همين چارچوب حضور مسئولان گمرک کشورمان در کنفرانس‌ها و اجلاس‌هاي بين‌المللي در خارج از کشور به‌خصوص سازمان جهاني گمرک و ارائه پيشنهادهايي که عموماً با استقبال و پذيرش آنها مواجه مي‌شود و همچنين انتخاب نماينده گمرک ايران به‌عنوان عضو شوراي اجرايي کنوانسيون بين‌المللي را بايد از توفيقات سياست برون مرزي گمرک در سال 95 به حساب آورد.
کرباسيان تصريح کرد : موضوع بعدي که بايد به آن اشاره کنم و به‌طور مستقيم به عملکرد خوب و موفقيت‌آميز گمرک مربوط مي‌شود افزايش درآمدهاي گمرکي در سال 95 است که در ادامه روند افزايشي درآمد اين سازمان در دو سه سال گذشته صورت گرفت. دستيابي به رقم 270 هزار ميليارد ريال درآمد گمرکي در سال 95 و ارقام بالاتر از آن (با توجه واگذاري کسب درآمد براي سازمان‌هاي ديگر و ماليات بر ارزش افزوده به گمرک) نشان‌دهنده جايگاه و نقش گمرک در نظام درآمدي کشور است که به عقيده من به خوبي ايفا گرديده و در چارچوب سياست‌هاي جديد دولت مبني بر کاهش اتکا به درآمدهاي نفتي تأثيرگذار بوده است.
از آنجا که شرح کامل نتايج اقدامات و فعاليت‌هاي گمرک در سال 95 به دراز مي‌انجامد بنابراين به همين اندک بسنده کرده و يادآور مي‌شوم که مديران و کارکنان زحمتکش، صادق و صبور گمرک همچنان که بارها گفته‌ام با وجود سختي‌ها و دشواري‌هاي زياد به‌خصوص در مناطق محروم و دورافتاده مرزي در انجام وظايف و مسئوليت‌هاي محوله بالاترين تلاش و همت را داشته‌اند که اميدوارم در سال آينده نيز با همين روحيه و تلاش در خدمت مردم و کشور عزيزمان باشند و ما نيز بتوانيم در حد مقدورات و توانايي خود در تأمين نيازها و فراهم کردن امکانات رفاهي و معيشتي آنان قدم‌هايي برداريم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۲۴ آزاد راه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض

تین نیوز

با پیگیری و ورود سازمان بازرسی کل کشور پیرامون راه اندازی سامانه های اخذ الکترونیکی عوارض در شبکه آزادراهی کشور و انجام یک تکلیف قانونی، ۳۶ میلیون لیتر بنزین معادل ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال در سال صرفه جویی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، بر اساس تکلیف قانونی مندرج در بند (ی) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و بند (ک) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور مبنی بر اتصال تمامی آزادراه های کشور به پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی، به دلیل عدم تحقق این امر معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرد.

با ورود سازمان بازرسی، در مجموع از ۲۹ آزادراه در دست بهره برداری، ۲۴ آزادراه به طور کامل به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض تجهیز شده و ۵ آزادراه دیگر شامل آزادراه های اراک-خرم آباد، کنار گذر جنوبی تهران (غدیر)، قم-گرمسار، خرم آباد-پل زال و تهران-شمال باقیمانده که پیگیری این امر نیز در دستور کار است.

بنابراین گزارش، با تجهیز آزادراه های فوق به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض و عدم توقف وسائل نقلیه پشت دروازه های مربوطه، ضمن جلوگیری از اتلاف وقت مسافران، طبق برآورد انجام شده و بر اساس گزارش وزارت راه، سالانه حدود ۳۶ میلیون لیتر بنزین (معادل ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال) و ۱۷ میلیون لیتر گازوئیل (معادل ۵۶۰۰ میلیارد ریال)، در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.

در این راستا خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور با ارسال نامه ای به سازمان بازرسی کل کشور از پیگیری های به عمل آمده سازمان بازرسی و همچنین تلاشهای صورت گرفته دست اندرکاران ذیربط تقدیر و تشکر کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • تجهیز ۲۴ آزاد راه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
  • ۲۴ آزادراه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض مجهز شدند
  • مجهز شدن ۲۴ آزادراه به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض
  • مدیرکل گمرک شهید رجایی منصوب شد