Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@15:40:26 GMT

کدام استان بیشترین خانه خالی در کشور را دارد؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۶۸۲۴

نتایج آخرین سرشماری نفوس مسکن در سال 95 نشان می دهد، تعداد 2 میلیون و 587 هزار و 607 واحد مسکونی در کشور خالی است که استان تهران با 18.9 درصد، بیشترین سهم را دارد.

خبرگزاری ایرنا: در این بررسی استان های اصفهان با 9.3درصد و خراسان رضوی با 7.5 درصد در مرتبه های بعدی به لحاظ واحدهای خالی مسکونی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به تازگی عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این باره گفته است: بر اساس نتایج بررسی مرکز آمار ایران، در تهران 490 هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد در حالی که در سال 90، این میزان 327 هزار واحد مسکونی بود.وی با انتقاد از وجود بیش از 2.5 میلیون خانه خالی در کشور اظهار داشت: اگر هر واحد مسکونی را 100 هزار دلار در نظر بگیریم، مفهومش این است که 250 میلیارد دلار سرمایه با بهره‌وری صفر وجود دارد.بررسی های اولیه مرکز آمار ایران از سرشماری سال 95 بیانگر آن است که تعداد واحدهای مسکونی خالی در سال 1390 برابر با یک میلیون و 663 هزار و 412 واحد بوده به عبارتی طی پنج سال گذشته 924 هزار و 195 واحد خالی به واحدهای مسکونی خالی کشور اضافه شده است.
یادآور می شود، تعداد خانوارهای کشور 24 میلیون و 196 هزار و 35 خانوار است که در مقایسه با تعداد واحدهای مسکونی مشخص می شود که یک میلیون و 371 هزار و 289 خانوار در کشور صاحب ملک مسکونی نیستند.

کوچک شدن واحدهای مسکونی
ارزیابی مساحت واحدهای مسکونی کشور نیز بیانگر روند رو کاهش سطح زیربنای آن است زیرا در مجموع 66 درصد واحدهای مسکونی «کمتر از 50 تا 100 مترمربع» مساحت دارند در حالی که سهم این واحدهای مسکونی در سال 1390 برابر 64.6 درصد بود.
9.7 درصد واحدهای مسکونی در کشور 50 متر مربع و کمتر، 21.7 درصد بین 51 تا 75 مترمربع، 9.4 درصد بین 76 تا 80 متر مربع و 25.2 درصد بین 81 تا100 مترمربع است.
همچنین گزارش اولیه سرشماری سال 1395 که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، 23.3درصد واحدهای مسکونی بین 101 تا 150 مترمربع، هفت درصد بین 151 تا200 مترمربع، 2.8 درصد بین 201 تا300 متر، هفت دهم درصد بین 301 تا500 مترمربع و تنها یک دهم درصد دارای مساحت 500 مترمربع و بیشتر است.

سهم بالای واحدهای غیرآپارتمانی از صنعت ساختمان کشور
در مجموع 22 میلیون و 825 هزار و 46 ساختمان آپارتمانی و غیر آپارتمانی در کشور وجود دارد که 29.3 درصد آنها آپارتمانی (هشت میلیون و 975هزار و 624واحد) و 60.7 درصد دیگر (13میلیون و 849هزار و 422 واحد) غیر آپارتمانی است.
همچنین اطلاعات سرشماری نشان می دهد که 76.5 درصد از ساختمان های مسکونی در مناطق شهری کشور و 23.5 درصد در مناطق روستایی قرار دارند.
تغییرات کل تعداد واحدهای مسکونی معمولی در کشور نشان می دهد طی سال های 95 -1390 تعداد 2 میلیون و 870 هزار و 338 واحد به واحدهای مسکونی کشور اضافه شده است.
واحدهای اضافه شده برحسب آپارتمانی و غیر آپارتمانی نشان می دهد 91.7درصد ساختمان های اضافه شده طی پنج سال گذشته آپارتمانی و 8.3 درصد غیر آپارتمانی بوده است.

رهن 30 درصدی مسکن استیجاری
نتایج سرشماری از نحوه تصرف خانوارهای کل کشور در واحدهای مسکونی نشان می دهد 60.5 درصد خانوارها در خانه های ملکی عرصه و اعیان زندگی می کنند و 30.7 درصد نیز به صورت رهن یا استیجاری ساکن هستند؛ سهم سایر موارد از این طبقه بندی 8.8 درصد بوده است.
این در حالی است که در سال 90 معادل 62.7 درصد تصرف خانوارها در واحدهای مسکونی ملکی عرصه و اعیان، 26.6درصد رهن و استیجاری و 10.7 درصد سهم سایر موارد بود.

توزیع خانوارهای شهری و نحوه تصرف واحد مسکونی
نتایج سرشماری حاکی از آن است که نحوه تصرف خانوارهای شهری در واحدهای مسکونی 54.5 درصد ملکی عرصه و اعیان، 36.7درصد رهن یا استیجاری و 8.8 درصد سایر بوده است.
این نتایج در سال 90 حاکی از آن است که در سال 90 معادل 56.6 درصد ملکی عرصه و اعیان،33.2درصد رهن و استیجاری و 10.2درصد سایر بوده است.

توزیع خانوارهای روستایی و نحوه تصرف واحد مسکونی
نتایج سرشماری حاکی از آن است که نحوه تصرف خانوارهای روستایی در واحدهای مسکونی معمولی 79.2 درصد ملکی عرصه و اعیان، 12.3 درصد رهن یا استیجاری و 8.8 درصد سایر بوده است.
این نتایج در سال 90 حاکی از آن است که در سال 90 معادل 79.3 درصد ملکی عرصه و اعیان، 8.9 درصد رهن و استیجاری و 11.9درصد سایر بوده است.
همچنین توزیع واحدهای مسکونی آپارتمانی و غیرآپارتمانی به تفکیک استان ها نشان می دهد استان های آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان و کرمان دارای کمترین آپارتمان برای واحد مسکونی بوده اند و در مقابل استان های تهران، قزوین و البرز بیشترین آپارتمان برای واحدهای مسکونی را به خود اختصاص داده اند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد

محمد آئینی روز سه شنبه در بازدید از پروژه های بازآفرینی شهر تبریز افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده پیش بینی می شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه کلانشهر تبریز در حوزه بازآفرینی شهری از شهرهای برتر کشور است، گفت: این شهر در این زمینه می تواند الگویی برای سایر کلانشهرها باشد.

آئینی، با بیان اینکه ادامه داد: موفقیت طرح‌های بازآفرینی شهری مانند مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب تبریز به کمک همراهی و همدلی مدیران شهری و استانی امکان پذیر شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز نیز در این بازدید با ارایه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب تبریز در راستای طرح بازآفرینی شهری گفت: طول مسیرگشایی در این طرح یک هزار و ۸۰۰ متر است و ۷۵۰ ملک واقع در مسیر این پروژه باید تملک شود.

محمد عزتی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی این پروژه، افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این پروژه امسال به اتمام می رسد و به مسیر ایده لو متصل می شود.

وی با بیان اینکه تا کنون ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تملک اراضی واقع در این پروژه هزینه شده است، اظهار کرد: این پروژه موسوم به طرح نجات تبریز با هدف بازگشایی، تعریض معابر و تسهیل تردد عبوری ساکنان و رفع ترافیک شهری در سه مرحله به طور همزمان اجرا می شود.

عزتی، ادامه داد: اجرای پروژه‌ های مسیرگشایی در بافت‌ های فرسوده و حاشیه‌ نشین از اولویت‌ های شهرداری تبریز است و این پروژه ها با همراهی اعضای شورای اسلامی و نهادهای قضایی این شهر اجرا می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در جریان سفر یک روزه به تبریز از پروژه بازآفرینی شهری در شهرک جوانان، احیای میدان تاریخی صاحب آباد، سکونتگاه غیررسمی حاشیه اتوبان پاسداران و پروژه‌های نوسازی مردمی و بازآفرینی پیرامون مسجد کبود و میدان شهید بهشتی تبریز بازدید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • ۷۱ هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند
  • ساخت بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در زنجان
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • ۴۴۶ هکتار از اراضی محدوده شهر بوشهر به نهضت ملی مسکن اختصاص یافت
  • احداث ۳۵۰۰ واحد مسکونی سازمان انرژی اتمی در بوشهر آغاز شد
  • احداث ۴۰۰ واحد مسکن برای مددجویان بهزیستی استان اردبیل