Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@00:43:25 GMT

آکواریوم طبیعی کوهبنان اعجاز طبیعت کرمان

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۷۱۶۰

آکواریوم طبیعی کوهبنان اعجاز طبیعت کرمان

کرمان - آکواریوم طبیعی روستای تاریخی گزگ در کرمان یکی از زیباترین نقاط گردشگری کشور است که صدهای ماهی رنگی و گیاهان آبی را در دل طبیعت زیبا و بکر شهرستان کوهبنان گرد هم آورده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: کرمان بزرگترین استان کشور است که دارای آب و هوایی متفاوت و به قول ایرانگرد شهیر معاصر محمد علی اینانلو عجیب ترین از نوع خود در جهان محسوب می شود از گرمترین نقطه جهان تا جنگلهای انبوه از کویر لوت تا دره مدیترانیه ای دلفارد از مرتع ترین منطقه مسکونی ایران تا گودترین مکانهای کویر از روستای ۱۳ هزار ساله میمند تا جنگلهای انبوه شرق کرمان از مرتفع ترین تپه های جهان تا پیست اسکی سیرچ و صدها نمونه عینی دیگر از تنوع آب و هوایی در کنار بناهای تاریخی منحصر به فرد مانند ارگ تاریخی بم، ارگ راین، باغ شاهزاده و قلعه های سر به فلک کشیده اردشیر در شهر کرمان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرمان اما هر روز چهره ای زیباتر از خود نمایش می دهد و این تصور غلط که کرمان استانی کویری است را زیر سوال می برد و اینکه کویر کرمان تنها بخشی کوچک از داشته های این سرزمین کهن و مردمانش است.

یکی از آثار تاریخی استان کرمان که بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد روستای تاریخی میمند است که در دل کوه کنده شده است اما این مکان تنها روستای صخره ای استان محسوب نمی شود بلکه روستای گزگ در شمال استان کرمان و در شهرستان کوهبنان نیز معماری صخره ای دارد و خانه های مردمانشدر دل کوه کنده شده اند.

این روستا در ۱۱ کیلومتری شهر کوهبنان قرار گرفته است و همانند روستای صخره ای میمند مردمانش در دل کوه و مطابق با آداب و رسوم گذشتگان خود زندگی می کنند هر چند که تا کنون قدمت دقیق این روستا اعلام نشده است اما آداب و رسوم کهن مردم گزک نشان دهنده وجود تمدنی کهن از هزاران سال قبل در این منطقه است.

روستای صخره ای گزک با طبیعتی خارق العاده

گزک از منطق کوهستانی استان کرمان محسوب می شود اما مکان شگفت انگیز و خارق العاده ای دارد که در کمتر مکان دیگری در کشور وجود دارد و ان آکواریوم طبیعی گزک است.

این روستا نماد کم کاری در خصوص معرفی داشته های استان کرمان در بحث اکوتوریسم است داشته هایی که به دلیل عدم معرفی صحیح آنها به گردشگران حتی برای مردم استان کرمان نیز ناشناخته مانده اند و در مقابل صنعت گردشگری کرمان است که با وجود تمام پتانسیلها مغفول مانده است.

آکواریوم طبیعی کوهبنان در مجاورت روستای تاریخی برکه ای را به وجود آورده با آب بسیار زلال این برکه وسیع و زیبا، مکانی شده برای رها سازی ماهی های تزئینی مردم محلی و شهرستان کوهبنان بطوریکه عمر برخی از این ماهی ها بیش از ۱۷سال تخمین زده می شود.

وجود محیط طبیعی و عدم دخالتهای انسانی در پرورش این ماهی ها و وجود انواع گیاهان آبی در کف این برکه صحنه های زیبایی خلق کرده است از انواع ماهی های تزنینی رنگارنگ در عمق طبیعت بکر روستای گزک.

زلالی آب موجب شده است که اعماق این برکه وسیع به خوبی قابل مشاهده باشد و زیبایی وصف ناشدنی طبیعت گردشگران و مسافران را به اینمکان بکر جلب می کند.

لزوم رونق مجدد آسیابهای آبی

مکان منحصر به فرد دیگر در کوهبنان آسیابهای آبی این شهر هستند که در شیب روستای فیدکوئیه قرار دارند اما به دلیل قطع ارتباط آب با این آسیابها توسط کشاورزان عملا این آسیابهای تعطیل شده اند و هم اکنون بیشتر به عنوان انبار و آغول از آنها استفاده می شود.

نکته قابل تامل اینکه این آسیابهای ثبت ملی شده اند با این وجود اقدامی در راستای مرمت آنها انجام نشده است و گزارشهایی نیز در خصوص سرقت سنگ این آسیابها نیز به گوش می رسد.

آکواریوم گزک برای مردم کرمان نیز ناشناخته است

یک فعال گردشگری در خصوص پدیده زیبای طبیعی به خبرنگار مهر گفت: شهرستان کوهبنان در شمالی ترین قسمت استان کرمان قرار گرفته است و از جمله شهرستانهای کوهستانی با طبیعت بکر و دست نخورده می باشد.

محمد سلامی افزود: آکواریوم طبیعی گزک از جمله مکانهای طبیعی منحصر به فرد شهرستان کوهبنان است که پروژه بهسازی آن نیز برای حضور گردشگران در دستور کار قرار دارد و با توجه به مجاورت با روستای تاریخی می توان به قطب گردشگری کرمان تبدیل شود اما متاسفانه تاکنون به خوبی شناسانده نشده است.

سلامی ادامه داد: حیات وحش حفاظت شده، آسیابهای آبی متعدد، مقبره عرفا و طبیعت بکر و دست نخورده کوهبنان زمینه توسعه گردشگری را در شهرستان مهیا کرده است که باید برای معرفی بیشتر آنها تلاش کرد.

وی گفت: مارکوپولو در سفرنامه خود از سفر به کوهبنان سخن گفته است و اینکه از این شهر صنایع دستی بی نظیری را برای خان مغول به ارمغان برده است.

ساماندهی آکواریوم طبیعی نیاز به اختصاص اعتبار دارد

وی در خصوص ساماندهی آکواریوم طبیعی کوهبنان گفت: باید برنامه ریزی به سمتی پیش برود که داشته های شهرستان را بیش از گذشته به مردم بشناسانیم و زمینه و زیر ساختهای لازم را نیز برای گردشگری مهیا کنیم که تخصیص اعتبار مورد نیاز و برنامه ریزی مناسب در این خصوص ضروری است.

وی با اشاره به تخریب برخی آسیابهای آبی کوهبنان نیز گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته بازسازی دوباره آسیابهای آبی و رونق دادن آنها حداقل به صورت نمادین برای جذب گردشگر است.

این فعال گردشگری تاکید کرد از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری کوهبنان با آغوش باز استقبال می کنیم و اعتقاد داریم کوهبنان از بی نظیرترین مناطق کشور در زمینه زیبایی های طبیعی است.

لزوم بهسازیبزرگترین آکواریوم طبیعی در جنوبشرق کشور

این در حالی است که شهرستان کوهبنان از امکانات زیر بنایی جذب گردشگر محروم است و از ابتدایی ترین امکانات قامت مسافران نیز به صورت اقامتگاه رسمی بی بهره است.

این مسئله موجب شده است مسافرانی که قصد سفر به این استان را دارند از صحن امامزاده های این شهرستان که تعداد قابل توجهی نیز به شمار می رسد برای اقامت کوتاه مدت استفاده کنند و رسیدگی به این امر و احداث هتل در این شهرستان نیز از مهمترین نیازهای شهرستان کوهبنان محسوب می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۷۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود، ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کار‌های نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیر‌های جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آن‌ها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی.

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفر‌های خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بستر‌های لازم برای هوشمندسازی فرایند‌ها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کار‌های حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصد‌ها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح‌های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • افتتاح نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در کوهبنان
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • سفر به طبیعت بهاری روستای انارک در قالب تصاویر
  • خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!
  • چشم اندازی از طبیعت بهاری در روستای تازه ناب علیا