Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر انرژی سابق آمریکا گفت برجام به دلیل محدودیتی ۱۵ ساله مانع از حرکت ایران به سوی سلاح هسته‌ای می‌شود.

به گزارش مشرق، ارنست مونیز، وزیر انرژی سابق آمریکا، معتقد است توافق هسته ای ایران به سبب دستیابی به مجموعه ای ده تا پانزده ساله از محدودیت ها بر هر گونه احتمال حرکت ایران به سمت سلاح های هسته ای، به تنهایی معتبر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایگاه اینترنتی «سایِنس مَگ» با مونیز که عهده دار ریاست اندیشکده «ابتکار تهدید هسته ای» مستقر در واشنگتن شده است، مصاحبه ای انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

سؤال: شاید معروف ترین دستاورد شما در سمت وزیر انرژی آمریکا، توافق هسته ای ایران باشد. شما کدام موارد را عناصر مهم یک توافق تکمیلی می دانید و زمان مناسب برای شروع صحبت کردن درباره آن با ایران چه زمانی است؟

مونیز: این سؤالی بسیار مهم است که به دلایل قابل فهم، تا به حال تمرکز زیادی بر آن وجود نداشته است، اینکه: البته به فرض اینکه تبعیت کاملی وجود داشته باشد، این گفتگو چه زمانی و درباره چه چیزی باید انجام شود.

نظر من این است که این توافق به سبب دستیابی به مجموعه ای ده تا پانزده ساله از محدودیت ها بر هر گونه احتمال حرکت ایران به سمت سلاح های هسته ای، به تنهایی معتبر است. ما هرگز در گفتن این موضوع تعلل نکرده ایم که اگر توافق هسته ای ایران موجب آغاز روندی از رابطه ای رو به رشد و سازنده تر با این کشور در خصوص مجموعه گسترده تری از موضوعات منطقه شود، بسیار خوب خواهد بود. این سؤالی است که مستلزم پرداختن به مسائل بزرگی از جمله در ارتباط با نحوه نگرش ما در آینده به چرخه سوخت هسته ای در سطح بین الملل است.

سؤال: دولت روسیه اکتبر گذشته توافق با آمریکا در خصوص همکاری در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای را به حالت تعلیق در آورد و به توافق دیگری در خصوص ایجاد تغییرات در رآکتورهای هسته ای روسیه برای اینکه دیگر با اورانیوم با غنای تسلیحاتی کار نکنند، پایان داد. همکاری دانشمندان هسته ای آمریکا و روسیه، تا چه اندازه مهم است؟

مونیز: گفتگو با روسیه اهمیت زیادی دارد. ما در بدترین لحظات جنگ سرد، گفتگوهای علمی بسیار فعالی داشتیم. اما کانال دیگری که گاهی بسیار مهم است و متاسفانه چندان از آن استفاده نمی شود،گفتگوی ارتش های روسیه و‌آمریکاست. اگر بحرانی روی دهد، همه می دانند که به چه کسی باید تلفن زده شود. این موردی است که باید اصلاح شود. در بعد علمی، معتقدم می توانیم اقدامات بیشتری انجام دهیم. زمانی که وزیر انرژی بودم، محدودیت های سیاسی ناشی از وضعیت اوکراین، مانع می شد که ما اقدامات بیشتری انجام دهیم. اکنون باید مرزهای گفتگو و همکاری افزایش یابد تا اطمینان حاصل شود ما در حال کاهش تهدیدات برای آمریکا و روسیه هستیم.

سؤال: در ابتکار تهدید هسته ای برای تقویت تعامل هسته ای بین آمریکا و چین تلاش شده است. از سرگیری همکاری هسته ای چین و آمریکا به چه اقداماتی نیاز دارد؟ این همکاری حدود بیست سال قبل زمانی که کنگره آمریکا، چین را به جاسوسی هسته ای گسترده متهم کرد، متوقف شده است.

مونیز: برنامه (همکاری) آزمایشگاهها با هم، همواره چالش برانگیزتر بوده است و در این باره تردیدی نیست. حوزه های دیگری وجود دارد که ما می توانیم اقدامات بیشتری در خصوص آنها انجام دهیم. ما فعلا لازم است بر بمب های کثیف، منابع رادیولوژیکی و تهدیدات دیگر تمرکز کنیم. مثلا ما می توانیم در خصوص تهدیدات سایبری برای تاسیسات هسته ای، گفتگوهایی را قطعا به صورت مذاکراتی محتاطانه آغاز کنیم.

سؤال: حالا که صحبت از مسئله سایبری شد، یک تهدید در حال ظهور این احتمال است که هکرها در سامانه های کنترل و فرماندهی سلاح های هسته ای ما خرابکاری کنند. با این موضوع چطور باید برخورد شود؟

مونیز: این کاری دشوار است و در این باره تردیدی نیست. مسئله سایبری موضوعی بسیار حساس است و آشکارا به لحاظ تبادل اطلاعات، مرزهای مهمی دارد.‌ اما من معتقدم می توان کار را در سطحی کلی درباره تاسیسات هسته ای و کنترل و فرماندهی هسته ای آغاز کرد. می توان بر اساس ابتکار تهدید هسته ای اقدام کرد و درباره راههایی که امیدواریم می توانند دست کم به درک مشترک و شناخت ماهیت این چالش بینجامد، صحبت شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل

 یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد.

به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو