Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@08:36:30 GMT

تحقق اقتصاد مقاومتی با ترمیم گسست اقتصاد، جامعه و فرهنگ

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۲۶۹۱

از سوی دیگر جامعه، سیاست، فرهنگ و اقتصاد در پیوندی نا‌گسستنی با یکدیگر هستند و اساسا رشد و تکامل و کارایی هر جامعه مستلزم برقراری تعادلی پویا میان اقتصاد، سیاست، فرهنگ و جامعه است.

روزنامه جوان: تكرار شعار اقتصاد مقاومتي از سوي رهبر معظم انقلاب براي سالي كه پيش رو داريم، بيانگر نكاتي است كه نشان مي‌دهد اقتصاد مقاومتي نه فقط يك شعار بلكه يك برنامه، رويكرد، فرهنگ و باور است كه تا زماني كه اين فرهنگ در ميان اقشار مختلف جامعه به خصوص اقشار مرجع اجتماعي همچون مسئولان سياسي كشور جا نيفتد نمي‌توانيم به تحقق اين رويكرد اساسي و نجات بخش براي جامعه چندان اميدوار باشيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بديهي است رشد يا اتخاذ سياست‌هاي نادرست براي هر بخش روي ساير بخش‌هاي جامعه آثار مطلوب يا نامطلوب خود را نشان مي‌دهد پس اگر امروز در حوزه اقتصادي مشكل داريم اين بدين معنا نيست كه تنها در اين حوزه با عملكرد نادرست مواجه بوده‌ايم بلكه چالش‌هاي اقتصادي امروز جامعه برونداد سياست‌هاي فرهنگي و اجتماعي نادرست نيز هست كه تبلور آثار سوء آن خود را به شكل چالش‌هاي اقتصادي نمايان مي‌سازد.

در برابر اين چالش‌ها غرب و به خصوص امريكا نيز به خوبي دريافته‌اند براي بر هم زدن تعادل عمومي در نظام ايران اسلامي با هدف قرار دادن يك مولفه نظام همچون اقتصاد مي‌توانند حكومت اسلامي را با عدم تعادل مواجه سازند پس برنامه‌هايشان را بر اين مسئله متمركز كرده‌اند و شاهد آن هستيم كه بخش مهمي از نفوذ از مسير اقتصاد و صد البته با تغييرات در فرهنگ و سبك زندگي مردم كشورمان در حال رخ دادن است.

ارزش شدن مصرف‌گرايي، تجمل‌گرايي و افتخار به استفاده از برندهاي خارجي نمونه‌هايي از فرهنگي است كه در تقابل با اقتصاد مقاومتي در كمين اقتصاد جامعه ايران اسلامي و در راستاي بر هم زدن تعادل نظام ايران اسلامي ماست. در اين ميان رفتارهاي بسياري از مسئولان و گروه‌هاي مرجع در تبليغ و استفاده از كالاهاي خارجي، افزايش واردات كالاهاي لوكس و غير ضروري، ترويج مصرف‌گرايي، تغيير سبك زندگي به سمت ارزش‌هاي غير‌بومي، اختلافات طبقاتي شديد، توسعه بي‌رويه كلانشهرها و كم توجهي به ظرفيت‌هاي داخلي توليد همگي نقاط ضعف و تنگناهايي است كه مي‌تواند تعادل نظام اسلامي را بر هم بزند.

همين مسائل هم نشان مي‌دهد اقتصاد مقاومتي يك مقوله صرفا اقتصادي نيست و پيوندهاي عميقي با سياست، جامعه و فرهنگ دارد و حتي قرائن تاريخي متعددي وجود دارد كه نشان مي‌دهد اقتصاد مقاومتي در كشورمان ريشه‌هاي تاريخي متعددي دارد.
با وجود اين اما نمي‌توان اين مهم را انكار كرد كه ما در حوزه اقتصادي بي‌هويت هستيم و اين بي‌هويتي با مفاهيم غير بومي اقتصادي پر شده است. همين مسئله هم موجب شده تا حوزه‌هاي مختلف اقتصادي ما به يك جريان بي‌هويت تبديل شود و ارتباط تاريخي ميان مفاهيم اقتصادي همچون الگوي مصرف ميان نسل امروز و نسل گذشته دچار گسستگي كامل شود. اين در حالي است كه نخستين گام براي شكستن يك ملت پاك كردن حافظه تاريخي آنهاست و انسان چيزي جز گذشته و آينده‌اش نيست.

براي دستيابي به اقتصاد مقاومتي بايد گسست‌هاي ميان فرهنگ، سياست و اقتصاد ترميم شود و مقاومت جاري در اركان جامعه ما لايه‌هاي اقتصادي را هم فتح كند. رهبر معظم انقلاب با طرح مفاهيمي همچون اصلاح الگوي مصرف، سبك زندگي و اقتصاد مقاومتي پرچمدار اين مسير شده و چراغ راه را روشن كرده‌اند اما تحقق كامل اين امر نيازمند عزمي ملي و همراهي همه اركان جامعه و دولت و ملت است؛ مسيري كه انتهايش دستيابي كشورمان به افق‌هاي روشن و فتح قله‌هاي پيشرفت در شأن ملت ايران است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است،برای حل مشکلات معیشتی کارگران باید برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از کارگران و مسئولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار داشت: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند. شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار  و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام مخصوصاً در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی 45 سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

وی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

امام‌جمعه مشهد رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

وی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: خوشبختانه نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

آیت‌الله علم‌الهدی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسئله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد. بنابراین اگر در یک محیط کارگری 100 نفرِ تنها 30 نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن 70 نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با 6 نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

وی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

آیت‌الله علم‌الهدی به کاهش نرخ بیکاری کشور به 8 درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم خوشبختانه در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به 6.2 درصد رسیده است.

وی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • میوه های فرهنگ و موشک را در اقتصاد بچینید
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم