Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهاجر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس از شهرستان ساری با بیان اینکه به چند دلیل نیاز داریم کلزا را به موقع کشت کنیم، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی چند کشت در یک سال اجازه نمی‌دهد کلزا به موقع کشت شود و در اکثر استان‌ها به دلیل مشکل کم‌آبی که وجود دارد باید بتوانیم با این مشکلات مبارزه کنیم و نشاکاری کلزا در اراضی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انجام نشاکاری کلزا از دو ماه قبل از کشت شرایط را فراهم می‌کند تا زمانی که شرایط آب و هوا مساعد شد و یا محصولاتی که از قبل کشت شد و بعد از برداشت آن می‌توان نشا‌های کلزا را به زمین انتقال داد.

مجری طرح دانه روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشت نشایی کلزا را از امسال آغاز کردیم که رضایتمند بود و با تداوم تجربیات می‌توانیم در سال آینده کشت نشایی را در طرح دانه روغنی مورد توجه قرار دهیم و اراضی بیشتری را به کشت نشایی کلزا اختصاص دهیم.

مهاجر با بیان اینکه یکی از دلایل تداوم پایداری گندم کشت کلزا در تناوب با گندم است تا تولید پایدار شود، اظهار کرد: سطح زیر کشت کلزا نسبت به سال 94-95 افزایش دو برابری داشته است.

وی با بیان اینکه امیدواریم در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از 2.5 برابر محصول برداشت شود، بیان کرد: کلزا برای پایداری تولید گندم در نظر گرفته شد، چراکه محصولی نداریم در تناوب با گندم باشد تا در فصل پاییز کشت شود.

مجری طرح دانه روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به اینکه کشور ما دچار مشکل کمبود منابع آبی است، تنها محصولی که در دنیا در تناوب با گندم کشت می‌شود کلزاست و این محصول علاوه بر درصد روغن‌دهی بالا باعث می‌شود در گندم از سموم کمتری استفاده و محیط زیست کمتری آلوده شود و عملکرد در واحد سطح در گندم افزایش می‌یابد و تولید در گندم پایدار می‌شود.

انتهای پیام/ی/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۳۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به کشت بیش از ۶۵۰ هکتار کلزا امسال در این شهرستان، گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

توکل آبشناس، کم آب بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبور عسل را از جمله مزایای کشت کلزا برشمرد.

او همچنین با اشاره به اینکه کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، گفت: از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی ترویج کشت محصولات کم آب بر مانند کلزاست.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند