Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@17:20:38 GMT

نگاهی به توسعه صادرات و تبادل فناوری در سالی که گذشت

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۴۰۹۰

نگاهی به توسعه صادرات و تبادل فناوری در سالی که گذشت

به گزارش ایسکانیوز، مالک سعیدی، مدیر کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری درباره اقدامات کریدور در سالی که گذشت، اظهار کرد: تسهیل در زمینه‌های صادرات محصولات دانش‌بنیان، تبادل فناوری و توسعه بازار از جمله برنامه‌های جدی معاونت امور بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که با ایجاد کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری در سال ۹۳ شکل منسجم‌تری به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، صادرات محصولات با فناوری بالا را تسهیل می‌بخشد.

وی ادامه داد: ارائه خدمات مشاوره و آموزش، تهیه ابزارهای تبلیغاتی، اخذ گواهینامه‌ها و مجوزهای بین‌المللی و حضور در نمایشگاه‌های معتبر خارجی با حمایت‌های مالی، بخشی از این خدمات است که از طریق کارگزاران توسعه صادرات کریدور (شرکت‌های خدماتی متخصص در هر حوزه) ارائه می‌شود.

برخی اقدامات کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری در سالی که گذشت

سعیدی درباره برخی از خدماتی که توسط کریدور صادرات در سال گذشته ارائه شد، گفت: ارزیابی میزان آمادگی صادراتی شرکت‌ها، آموزش و مشاوره در خصوص فرآیندهای بازرگانی و صادراتی مانند نقل و انتقالات ارزی، حمایت از ایجاد ابزارهای تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی، حمایت از ساخت قالب و طراحی صنعتی محصولات دانش‌‏بنیان، اخذ گواهینامه‌ها و مجوزهای بین‌المللی، حمایت از جذب نیروی متخصص بازرگانی، حمایت از حضور مستقل شرکت‌ها در نمایشگاه‌های خارجی، برگزاری پاویون ملی‌ محصولات دانش‌بنیان ایران در نمایشگاه‌های خارجی و حمایت از اعزام و پذیرش هیأت‌های تجاری بخشی از فعالیت‌های کریدور در سال 95 است.

حمایت از خدمات تبادل فناوری

وی یکی از تغییرات مهم ایجاد شده سال گذشته در حمایت های کریدور صادرات را حمایت از خدمات تبادل فناوری دانست و اظهار کرد: برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان جهت تقویت تولیدات خود و همچنین استفاده از فناوری‌های به‌روز دنیا نیاز به خدمات تبادل فناوری دارند، در این خصوص با توجه به سطح توانمندی و نوع نیاز شرکت متقاضی و میزان پیشرفته‌بودن فناوری، حمایت‌ها در دو سطح مقدماتی و جامع ارائه می‌شود.

ارزیابی آمادگی صادرات

سعیدی خاطرنشان کرد: در سال 95، تمامی شرکت‌های دانش‌بنیانی که تمایل به استفاده از خدمات حمایتی کریدور صادرات را داشتند، باید از نظر میزان آمادگی صادرات مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند، این خدمت که تحت عنوان ERA نام گرفت، مشخص می‌کند که شرکت متقاضی توانایی دریافت چه خدمات و حمایت‌هایی را از کریدور خواهد داشت. در واقع به کمک این ارزیابی، شرکت‌ها در رده‌های برتر صادراتی، توانمند صادراتی، دارای پتانسیل و نیز عدم احراز شرایط صادراتی طبقه‌بندی می‌شوند. این ارزیابی‌ها در سال 96 نیز با جدیت انجام خواهد شد.

حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه‌های بین‌المللی

وی با بیان این‌که در زمینه برگزاری پاویون‌های نمایشگاهی بین‌المللی، چندین پاویون موفق در سال 95 توسط کریدور توسعه صادرات برگزار شد، گفت: نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی عرب‌لب امارات، نمایشگاه تجهیزات پزشکی مدیکا آلمان، نمایشگاه دریایی SMM آلمان، نمایشگاه نفت و گاز ادیپک ابوظبی، نمایشگاه کامپوزیت روسیه عناوین برخی از نمایشگاه‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در آن شرکت کردند.

سعیدی تصریح کرد: همچنین در سال 96 نیز برنامه‌ریزی دقیقی شده است تا حضور در این نمایشگاه‌ها نیز در دستور کار قرار گیرد و از شرکت‌هایی حمایت شود که در سال‌های گذشته به موجب حضور در این نمایشگاه‌ها به دستاوردهای خوبی همچون قرارداد، تفاهم‌نامه یا ایجاد نمایندگی رسیده باشند.

رقابت با محصولات خارجی

سعیدی یکی از ضعف‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به منظور ورود به بازارهای بین‌المللی را فقدان طراحی صنعتی حرفه‌ای محصولات و نیز ضعف وب‌سایت‌های آنها دانست و اظهار کرد: در سال 95 سعی شد تا با حمایت از این دو مقوله، شرکت‌های دانش‌بنیان در رقابت با محصولات خارجی مشابه به موفقیت برسند. به عنوان مثال، در سال 95 در اعزام شرکت‌های دانش‌بنیان به نمایشگاه هفته سلامت روسیه سعی شد تا همراه این شرکت‌ها متخصصین طراحی صنعتی نیز اعزام شوند. هدف از این کار الگوبرداری شرکت‌ها از طراحی‌های نوین محصولات و نیز جلوگیری از کپی‌برداری از طرح‌های موجود در بازارهای بین‌المللی بود.

حمایت از اعزام هیات‌های تجاری به نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی

سعیدی با بیان اینکه یکی از حمایت‌های موفق و جذاب کریدور صادرات حمایت از اعزام هیات‌های تجاری به نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی است، تصریح کرد: در سال گذشته تعدادی از این اعزام‌ها مورد حمایت کریدور صادرات همچون نمایشگاه دارویی CPHI اسپانیا، نمایشگاه هفته سلامت روسیه، نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته CHTF چین مورد حمایت واقع شد که هدف از این برنامه‌ها رصد فناوری‌های ارائه شده در نمایشگاه و برگزاری جلسات و نشست‌های B2B با شرکت‌های معتبر و صاحب فناوری حاضر در این نمایشگاه‌ها بود.

اعزام 40 شرکت دانش‌بنیان به اتریش و مجارستان

وی همچنین درباره اعزام 40 شرکت دانش‌بنیان به اتریش و مجارستان گفت: این شرکت‌ها در حوزه‌های فناوری نانو، فناوری زیستی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی، گیاهان دارویی و انرژی‌های تجدیدپذیر فعال هستند. در این سفر جلسات متعدد و متنوعی با شرکت‌های اتریشی و مجار برگزار شود. به عنوان نمونه در کشور اتریش توانستیم نزدیک به 80 شرکت اتریشی را در جلسات دو نفره با شرکت‌های ایرانی اعزام شده رو در رو کنیم که حاصل این جلسات چندین تفاهم‌نامه، قرارداد و MoU بوده است. این اعزام که می‌توان گفت برای اولین بار با این تعداد شرکت دانش‌بنیان و این گستردگی در دو کشور اروپایی برگزار شد و خروجی‌های بسیار مطلوبی نیز داشت، مطمئناً نمونه های آن، در سال 96 نیز تکرار خواهد شد.

منبع: ایسنا

دریافت کننده و انتشار دهنده: پارسا فرخوی

201

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد که برای اولین بار در جهان توسط این شرکت ایجاد شده است و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در جریان است.

بر اساس این گزارش، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا از سال ۱۳۸۹ در پارک فناوری پردیس مستقر است و درزمینه تولید مواد نانو ساختار فعالیت دارد. این شرکت در بیست و یکمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس توانست به عنوان شرکت برتر در حوزه توسعه فناوری و خلق نوآوری معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 6091160 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت