Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - طبق محاسبات اخير دو زيست‌شناس اروپايي، عنکبوت‌ها مي‌توانند تمامي انسان‌هاي روي کره‌ي زمين را بخورند و همچنان گرسنه بمانند.

عنکبوت‌ها تقريباً در همه‌جا حضور دارند. اخيراً يک تحقيق حشره‌شناسي در خانه‌هاي کاروليناي شمالي نشان داد که عنکبوت‌ها در 100 درصد از خانه‌ها حضور دارند؛ به‌ طوري‌ که 68 درصد از حمام‌ها و بيش از سه‌چهارم اتاق‌هاي خواب داراي عنکبوت بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شانس اينکه حداقل يک عنکبوت هم‌اکنون از گوشه‌ي تاريک اتاق به شما نگاه ‌کند، زياد است.عنکبوت‌ها اغلب حشرات را مي‌خورند، هرچند برخي از گونه‌هاي بزرگ‌تر آن‌ها به خوردن مارمولک‌ها، پرندگان و حتي پستانداران کوچک نيز مشهور هستند. عنکبوت‌ها به خاطر فراواني و اشتهاي سيري‌ناپذير خود، به‌تازگي مورد توجه دو زيست‌شناس اروپايي قرار گرفته‌اند؛ اگر شما مي‌توانستيد تمامي حجم غذاي خورده شده در جهان در طول يک سال توسط همه‌ي عنکبوت‌ها را اندازه بگيريد، اين ميزان چقدر مي‌بود؟مارتين نيفلر و کلاوس بيرکوفر محاسبات تخميني خود را در مجله‌ي علوم طبيعي شماره‌ي اين ماه به چاپ رسانده‌اند. اعداد به‌دست‌آمده از سوي اين دو زيست‌شناسي شگفت‌انگيز است: عنکبوت‌هاي دنيا چيزي بين 400 تا 800 ميليون تن شکار در هرسال را مي‌خورند. به اين معني که عنکبوت‌ها حداقل به‌ اندازه‌ي 7 ميليارد انسان روي کره‌ي زمين گوشت مصرف مي‌کنند. نويسندگان اين مقاله ذکر کرده‌اند که آن‌ها در هر سال در حدود 400 ميليون تن گوشت و ماهي مي‌خورند.يا در يک مقايسه‌ي اندکي چندش‌آور ديگر؛ مجموع زيست‌توده (بيومس) تمامي انسان‌هاي بالغ روي کره‌ي زمين در حدود 287 ميليون تن است. حتي اگر 70 ميليون تن ديگر هم براي وزن کودکان به اين رقم اضافه کنيم، همچنان برابر با ميزان غذاي خورده شده توسط عنکبوت‌ها در يک سال نمي‌شود. اين رقم از وزن تمامي انسان‌هاي روي کره زمين هم بيشتر است. به‌عبارت‌ديگر، عنکبوت‌ها مي‌توانند همه‌ي ما را بخورند و همچنان گرسنه بمانند.
لينک دانلود با کيفيت 720P | 360Pنيفلر و بيرکوفر براي دستيابي به اين عدد، تخمين‌هاي بسيار پيچيده‌ي مبتني بر دو سؤال را انجام دادند؛ 1) چه تعداد عنکبوت در يک مترمربع از خاک تمامي زيستگاه‌هاي اصلي در زمين وجود دارد؟ 2) ميانگين مقدار غذاي مصرفي از سوي عنکبوت‌ها در اندازه‌هاي گوناگون در يک سال چقدر است؟اين اعداد اطلاعات جذابي را در اختيار آن‌ها قرار داد. براي مثال، يک مطالعه تخمين زده است که ميانگين تراکم جمعيت عنکبوت‌هاي جهان در حدود 131 عنکبوت در هر مترمربع است. برخي از زيستگاه‌هاي اين حشرات صحراها، جنگل‌هاي توندرا و خانه‌ها هستند. از طرفي ديگر، تراکم‌هاي جمعيتي هزار يا بيشتر در هر مترمربع از عنکبوت‌ها در شرايط و محيط‌هاي مطلوب زندگي مي‌کنند. در تحقيقات نيفلر و بيرکوفر معني دقيق کلمه «مطلوب» توضيح داده نشده است؛ اما فرض ما اين است که اگر همين الآن در پشت ميز کامپيوتر نشسته‌ايد، زير ميز تاريک و پر گردوخاک شما چند عنکبوت به‌خوبي زندگي مي‌کنند.طبق محاسبات نيفلر و بيرکوفر، اگر شما تمامي عنکبوت‌هاي موجود در زمين را جمع‌آوري کنيد و در يک ترازوي بزرگ قرار دهيد، مجموع وزن آن‌ها به 25 ميليون تن مي‌رسد. در مقام مقايسه، کشتي تايتانيک وزني در حدود 52 هزار تن داشته است. به‌عبارتي‌ديگر، اين حجم از عنکبوت در روي زمين برابر با تعداد 478 کشتي تايتانيک است.زيست‌شناسان همچنين دريافتند که عنکبوت‌ها در هر روز تقريباً به‌اندازه‌ي 10 درصد از وزن خود غذا مي‌خورند. اين رقم معادل خوردن 9 کيلو گوشت از سوي يک انسان 90 کيلوگرمي است. در مقابل، مجموع تقريباً 900 کيلوگرم عنکبوت مي‌تواند يک انسان 90 کيلوگرمي را در طول يک روز بخورد.در پايان، اين اشتهاي فراوان از سوي عنکبوت‌ها به کمک بشريت آمده است. از آنجايي‌ که عنکبوت‌ها دشمن درجه‌‌ي يک سوسک‌ها و ساير حشرات هستند، گرسنگي آن‌ها به معني آفت کمتر در باغچه، پشه‌ي کمتر در دست‌شويي و مگس‌هاي کمتر در خانه است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است

علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • آمادگی دانشگاه رازی برای پذیرش و جذب تمامی استادان و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • بزرگداشت روز معلم در مدرسه علمیه فاطمیه نقده
  • جوابگوی تمامی بن‌بست‌های پیش آمده اسلام است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است