Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل – مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: کشور ایران جزو سه تولیدکننده اول صنایع‌دستی دنیا بوده و اغلب صنایع‌دستی دنیا در این کشور تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی حاجی شیزری در حاشیه بازدید از ستاد اجرایی خدمات سفر اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: با وجود برخورداری از سهم مطلوب تولید در بخش بازار سهم صنایع‌دستی کشور مطلوب نیست و آنچه حق این کشور است هنوز حاصل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اذعان به اینکه ایران کشوری با تنوع قابل توجه صنایع‌دستی است و چهار شهر جهانی در این کشور واقع شده است، اضافه کرد: در سال جاری توسعه بازارهای صنایع‌دستی جزو اولویت‌ها است.

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی میراث فرهنگی کشور اضافه کرد: در سال‌های اخیر تحریم فشار زیادی به صادرات صنایع‌دستی کشور تحمیل کرده و از سویی از سال ۹۲ با تلاش و کوشش متولیان صادرات صنایع‌دستی به صورت مستمر تا سال ۹۵ افزایش یافته است.

حاجی شیزری با بیان اینکه یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسعه صادرات است، اضافه کرد: به منظور تحقق این سیاست در نظر داریم در سال جاری بازارهای جدید صنایع‌دستی را شناسایی کرده و بازارهای سنتی قبلی را احیا کنیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر صنایع‌دستی تولیدی با سلیقه مشتری به ویژه مشتریان خارجی فاصله گرفته و ضروری است نسبت به بازشناسی سلیقه بازار اقدام شود.

زیباشناسی قاجاری در صنایع‌دستی پاسخگو نیست

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: سال‌ها زیباشناسی صنایع‌دستی طرح‌های شلوغ قجری بوده در حالی که مشتری امروز به ویژه در بازارهای جهانی طرح‌های ساده با رنگ‌های محدود می‌پسندد.

حاجی شیزری افزود: به عنوان مثال هر چند گلیم و ورنی اردبیل زیبایی کم‌نظیر و منحصربه‌فردی دارد اما لازم است به سلیقه امروز مشتری توجه شده و با حفظ اصالت‌ها نوع محصول موردنظر مشتری تولید شود.

وی ابراز امیدواری کرد با برنامه‌های پیش روی توسعه صادرات صنایع‌دستی بتوان صادرات را به صورت جهشی ارتقا داد و همچنین در کشورهای دیگر مراکز فروش صنایع‌دستی با مشارکت بخش خصوصی دایر کرد.

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی میراث فرهنگی کشور با اشاره به اجرای برنامه‌های نوروزگاه در نوروز امسال اضافه کرد: در تعطیلات نوروزی امسال برای معرفی و احیای صنایع‌دستی نزدیک به ۷۰۰ بازارچه موقت با هفت هزار غرفه دایر شد.

ایجاد اشتغال برای ۱۰۰ هزار فعال صنایع‌دستی

حاجی شیزری افزود: در واقع این حجم از کار موجب شد بزرگ‌ترین رویداد خرده‌فروشی صنایع‌دستی در کشور رقم بخورد که از سوی مردم نیز استقبال شده است.

وی افزود: در این ایام ۷۰۰ کارگاه در طرح کارگاه گردی نیز فعال شدند و به صورت گسترده کارگاه‌های صنایع‌دستی در معرض بازدید گردشگران قرار گرفت.

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی میراث فرهنگی کشور متذکر شد: سال ۹۶ به سال اقتصاد «مقاومتی، تولید و اشتغال» مزین شده و در واقع این شعار با صنایع‌دستی آمیختگی کم‌نظیری دارد.

حاجی شیزری با تأکید به اینکه صنایع‌دستی به غیر از اشتغال و تولید نیست اضافه کرد: در واقع با کمترین سرمایه می توان در صنایع‌دستی برای فرد اشتغال پایدار ایجاد کرد.

وی تأکید کرد: از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی ایجاد اشتغال برای ۱۰۰ هزار نفر فعال صنایع‌دستی در سال جاری است.

وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال بیشتر ارائه تسهیلات خواهد بود، اضافه کرد: البته این به معنی محدود کردن تسهیلات در تسهیلات مشاغل خانگی نیست و کارگاه‌های خرد و بزرگ و روستایی نیز مدنظر است.

ضرورت مستقل شدن بیمه هنرمندان صنایع‌دستی

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج صنایع‌دستی میراث فرهنگی کشور تأکید کرد: طرح اولیه ایجاد اشتغال آماده شده و قرار است در هیئت دولت نیز مطرح شود تا زمینه‌های تحقق آن موردبررسی قرار گیرد.

حاجی شیزری در عین حال در پاسخ به نحوه رفع مشکلات بیمه قالی‌بافان اضافه کرد: متأسفانه رفع این مشکلات در اختیار میراث فرهنگی نیست.

وی افزود: ضروری است بیمه هنرمندان صنایع‌دستی از بیمه قالی‌بافان مستقل شود و انتظار می‌رود با تحقق این مهم هنرمندان نیز از پوشش مطلوب بیمه برخوردار شوند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز از پیگیری واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی و همچنین ایجاد پایگاه میراث ملی این کارونسرا در سال ۱۴۰۳خبر داد.

به گزارش ایسنا، رحیم خاکی روز شنبه هشتم اردیبهشت اظهار کرد: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسرا های ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه‌ای است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.
 
او با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.
 
به گفته او کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود