Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@23:18:12 GMT

مبتلايان به اختلال شخصيت وسواسي چگونه اند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۹۸۳۰

خبرگزاري آريا -
اميدي روانشناس، اختلال شخصيت وسواسي را الگوهاي نافذ و تکراري از نظر شناختي، رفتاري و هيجاني عنوان کرد که موجب انعطاف‌ناپذيري مبتلايان مي‌شود.

* مبتلايان به سختي به ديگران اعتماد مي‌کنند
اين روانشناسي باليني اظهار داشت: مبتلايان به اختلاف شخصيت وسواسي از نظر هيجاني کنترل شده رفتار مي‌کنند و به ظاهر افرادي خشک به نظر مي‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين افراد معمولاً به سختي مي‌توانند به ديگران اعتماد کنند و کارهاي‌شان را خودشان انجام مي‌دهند چرا که معتقدند انجام درست امور تنها توسط خود آنها انجام مي‌شوند.

وي افزود: اين ويژگي سبب مي‌شود تا معمولاً‌ امور را به زيردستان خود محول نکنند از طرفي مبتلايان به اختلال شخصيتي وسواسي ترجيح مي‌دهند همواره ناظر باشند آنها مسئوليت پذيري افراطي داشته و انعطاف کمي به خرج مي‌دهند.

*شخصيت‌هايي که از دور انداختن اشيا فرسوده ناتوانند
اين متخصص حوزه بهداشت روان گفت:‌ مبتلايان به اختلال شخصيت وسواسي از دور انداختن اشيا فرسوده ناتوانند چرا که معتقدند هر چيزي به درد مي‌خورد و روزي به کار مي‌آيد معمولاً برخي از مبتلايان کيسه‌هاي بزرگ حاوي قبض‌هاي حامل‌هاي انرژي را در خانه نگه مي‌دارند همچنين آنها معمولاً خست به خرج داده و اين موضوع مي‌شود تا با کسي صميمي نشوند تا بخواهند چيزي را به او بدهند.

* مبتلايان از آينده مي‌ترسند
وي تصريح کرد: مبتلايان به اختلال شخصيت وسواسي در زندگي دنبال پيش‌بيني و کنترل امور هستند زيرا و مدام سعي مي‌کنند اشيا و اموال را جمع‌آوري کنند چرا که آنها از آينده مي‌ترسند و براي کنترل اوضاع اين رفتارها را انجام دهند.

* درمان اختلال شخصيت وسواسي سخت است
اين متخصص حوزه بهداشت روان با بيان اينکه مبتلايان به اختلالات شخصيت به ويژه اختلال شخصيت وسواسي ديگران را سر به هوا بي‌نظم مي‌‌دانند نيازي به درمان خود نمي‌بينند.

* اختلال در عملکرد شغلي و خانوادگي نتيجه ابتلا به اختلال شخصيت وسواسي
وي گفت:مبتلايان به اختلال شخصيت وسواسي ممکن است دچار اختلال در عملکرد شغلي و خانوادگي شوند چرا که زندگي با اين افراد بسيار سخت است هرچند ممکن است آنها به لحاظ اجتماعي تحصيلکرده باشند اما به دليل غير قابل انعطاف‌پذيري در سازگاري با محيط و اطرافيان دچار مشکل مي‌شوند.

آنها نظم و انضباط خاصي در ذهن خود دارند که اگر چيزي را خارج از ذهن خود ببينند دچار خشم مي‌شوند و به همين دليل سراغ درمان مي‌روند.

* افسردگي و اضطراب در انتظار مبتلايان اختلال شخصيت رفتاري
وي افزود: علاوه بر خشم ممکن است مبتلايان دچار افسردگي و اضطراب شوند و اين موضوع آنها را وادار به درمان مي‌کند.
در روان‌درماني مبتلايان اختلال شخصيت وسواسي به آنها کمک مي‌شود تا در ديدگاه‌شان انعطاف‌پذيري داشته باشند.
منبع:تبيان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۹۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟