Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-30@13:19:31 GMT

به زودی آزمایش داروی ضد پیری آغاز می‌ شود

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۰۳۷۷

به زودی آزمایش داروی ضد پیری آغاز می‌ شود

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، آن‌ها نشان دادند که با دادن یک ترکیب خاص به موش‌های پیر، آن‌ها می‌تواند فرآیند ترمیم دی‌ان‌ای را فعال کرده و نه تنها از آسیب‌های آینده جلوگیری کنند، بلکه آسیب‌های وارد شده را هم برطرف کنند.

این محققان در حال حاضر برای آزمایش انسانی در شش ماه آینده آماده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

« تنها بعد از یک هفته درمان سلول‌های موش‌های پیر حالا از سلول‌های موش‌های جوان غیر قابل تشخیص است». این را نویسنده ارشد این مطالعه « دیوید سینکلیر» از دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا و مدرسه پزشکی هاروارد در بوستون می‌گوید و ادامه می‌دهد:« این نزدیک‌ترین فاصله‌ای است که ما به داروهای ضد پیری داریم و اگرهمه چیز در آزمایشات انسانی به خوبی پیش برود، آن‌ وقت می‌توانیم شاهد حضور این دارو در بازار در طی 3 تا 5 سال آینده باشیم».

سینکلیر وتیمش یک بار دیگر هم در سال 2013 در راس اخبار قرار گرفتند، وقتی در یافتند سلول‌های موش‌های جوان‌تر نسبت به موشهای پیر، بیشترحاوی ترکیبیبه نام « نیکوتینامیند» در دی‌ان‌ایاست. در همان زمان آن‌ها دریافتند وقتی به موش‌های پیر این ترکیب را می‌دهد، آن‌ها شروع به جوان شدن می‌کنند.

در آن زمان این پیشرفت بزرگی بود، اما یک کار دشوار در ساختن دارو و نشان دادن این‌که یافته، پتانسیل درمانی دارد، این است که بفهمید این ترکیب چطور در بدن کار می‌کند تا به این ترتیب عوارض و مشکلات ناشی از آن بهتر مشخص شود. اما آن‌ها نمی‌دانستند ترکیب دی‌ان‌ای ای که تا این اندازه تاثیر چشمگیری داشت، چطور کار می‌کند.

حالا سینکلر و تیمش مطالعه جدیدی را منتشر کرده‌اند که در آن جزئیات طرز کار دی‌ان‌ای مشخص شده است و نشان می‌دهد، که این ترکیب چطور از دی‌ان‌ای در مقابل تخریب و پیری محافظت می‌کند.

پس حالا سوال این است که دی‌ان‌ای چطور کار می‌کند؟

ما وقتی متولد می‌شویم، همه سلول‌های ما توانایی ترمیم آسیب‌های وارده به دی‌ان‌ای را دارند که در طول جهش‌های تصادفی در حین تقسیم سلولی، بارها تجزبه می‌شود. اما با بالا رفتن سنمان این توانایی برای ترمیم آسیب‌ها کاهش می‌یابد وسلول‌های ما شروع به پیر شدن می‌کنند.

براساس مقاله منتشر شده در Science چیزی که محققان در این مطالعه اخیر نشان داده ند، این است که بخش بزرگی از این آسیب‌ها با استفاده از ترکیب ترمیم دی‌ای‌ای به نام PARP1 کاهش پیدا می‌کند. وقتی مقدار زیادی دی‌ان‌ای در سلول وجود دارد، PARP1 کارش را انجام داده و دی‌ان‌ای ما را سالم نگاه می‌دارد. اما وقتی میزان دی‌ان‌ای به طور طبیعی با بالا رفتن سن کاهش پیدا می‌کند، PARP1 هم کاهش یافته و آسیب آغاز می‌شود.

برای این که ببیند آیا می‌شود از این طرز کار سلول بهره برداری کرد، سینکلیر و تیمش دارویی ساختند که محتوی ماده تشکیل دهنده دی‌ان‌ای بود که NMN یا نیکوتینامید مونو نوکلئوتید نامیده می‌شود. در موش‌ها تقویت آن‌ها با NMN کافی بود تا فرایند ترمیم دی‌ان‌ای را فعال و حتی آسیب‌های موجود را معکوس کند.

حالا این تیم می‌خواهد داروی مشابهی را در انسان‌ها تا پایان سال جاری آزمایش کند. هدف از این آزمایش هم فقط یک داروی ضد پیری نیست، بلکه هدف ساختن دارویی است که از هر نوع آسیب دی‌ان‌ای جلوگیری کند.

مثلا یکی از اهداف این تحقیق این است که ببیند آیا این دارو می‌تواند در سفر چهار ساله به مریخ از آسیب دی‌ان‌ای در فضانوردان بر اثر تشعشعات جلوگیری کند یا نه. به همین جهت ناسا هم در این پروژه با تیم تحقیقاتی همکاری می‌کند چون تخمین زده می‌شود در یک سفر اینچنینی 5 درصد سلول‌های فضانوردان بر اثر تشعشعات خارج از میدان مغناطیسی زمین خواهند مرد، و شانس ابتلای به سرطان در آن‌ها به 100 درصد خواهد رسید.

همچنین بسیاری از مبتلایان به سرطان که درمان شده‌اند، می‌توانند از مزایای چنین دارویی بهره‌مند شوند. اما قبل از هیجان زدگی بسیارخوب است به خاطر بیاوریم که تحقیقات مثبت بسیاری در موش‌ها، هیچ‌گاه نتایج مشابهی در انسان‌ها نداشته‌اند. بنابراین برای دیدن این‌که سرانجام نخستین داروی ضد پیری به بازار می‌آید، باید منتظر آزمایش‌های انسانی در اواخر امسال بمانیم.

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۰۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • وزیر نفت: تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • داروی غیر مجاز به مقصد نرسید
  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی /جزییات این طرح چیست؟