Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@16:51:34 GMT

توسعه محتوا در سایه افزایش پهنای باند مغفول ماند

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۲۳۱۹

به گزارش فارس، بررسی اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 95 نشان می‌دهد اهم فعالیت‌های این وزارتخانه بر توسعه سخت‌افزاری این بخش متمرکز بوده و از توسعه نرم‌افزاری تا حدود زیادی بازمانده است.

در کارنامه اقدامات وزارت ارتباطات افزایش پهنای باند و توسعه دسترسی سهم پررنگی را به خود اختصاص داده اما در مقابل توسعه محتوا بسیار کم‌رنگ نمایان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالی است که یکی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه ICT افزایش سهم تولید محتوای داخلی است و مسئولیت آ‌ن به عهده وزارت ارتباطات قرار داده شده است.

طبق این تکلیف، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان دستگاه مجری مسئول توسعه 10 برابری تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتالی با مشارکت حداکثری بخش خصوصی برای اجرا در سال 95 بوده است.

این در حالی است که بنابر اعلام مسئول این پروژه که برای جلوگیری از محتوای غیرایرانی اسلامی و حمایت از تولید داخل برای جایگزینی محتوای غربی از ابتدای سال تعریف شده، افزایش دو برابری محتوای بومی هدف‌گذاری شده است.

عملکرد یکساله و حتی 3 ساله این وزارتخانه نشان می‌دهد وزارت ارتباطات توسعه محتوا را در قالب حمایت‌های کمیته وام وجوه اداره شده و تعریف پروژه‌هایی در مرکز مخابرات ایران دنبال کرده است که از مهم‌ترین این پروژه‌ها می‌توان به پروژه موتور جستجوگر بومی با حمایت دولتی در مرکز تحقیقات مخابرات اشاره کرد.

همزمان که توسعه فنی و زیرساختی شبکه ملی اطلاعات در کشور انجام می‌شود توسعه محتوای بومی ضروری است و اگر این دو توسعه همزمان نباشد نه تنها ثمرات شبکه ملی اطلاعات به بار نخواهد نشست بلکه کشور دچار شکاف و عقب‌ماندگی شدیدی در ا ین حوزه خواهد شد. اما زیرساخت‌های اصلی توسعه محتوا هنوز در کشور به خوبی شکل نگرفته تا دغدغه‌های فنی، مالی و حقوقی تولیدکنندگان محتوا را برطرف کند.

از این جهت است که علی‌رغم اذعان و تاکید تمامی مسئولان به داشتن سرویس بومی در کنار یا به عنوان جایگزین سرویس‌های مجازی پرمخاطب اما همچنان فضای مجازی ایران در اختیار سرویس‌دهندگان خارجی قرار دارد.

برای رفع این معضل، در قانون بودجه 95 در ذیل پروژه شبکه ملی اطلاعات ردیف بودجه‌هایی برای خدمات و کاربردهای شبکه ملی اطلاعات دیده شده است.

به نظر می‌رسد ردیف بودجه‌های خدمات و کاربردهای شبکه ملی اطلاعات توسط دولت در پروژه شبکه ملی اطلاعات هزینه شده که محل هزینه‌کرد آن دقیقا مشخص نیست. بهتر است وزارت ارتباطات این ردیف بودجه را برای کمک به بخش خصوصی با پروژه، روند و نتیجه مشخص اختصاص دهد که از این نوع صرف منابع می‌توان انتظار محصول نهایی را داشت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت حمایت از تولیدکنندگان با توسعه ارتباطات مجموعه‌های علمی

حمیدرضا ایزدی در دیدار با مجید میکائیلی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس با تأکید بر حمایت و پشتیبانی کامل و تقویت ارتباط اداره کل صمت با بسیج علمی گفت: بهره‌مندی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیج و کمک به تسریع امور واحد‌های تولیدی، صنعتی، معدنی، تجاری، بازار و اصناف، نخبگان و فناوران بسیج علمی و همکاری‌های دوجانبه در اولویت کار اداره‌کل صمت قرار دارد.

او با اشاره به اقدامات و برنامه‌ریزی لازم در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت افزود: با توسعه فعالیت‌ها و ارتباطات با مجموعه‌های علمی و پژوهشی، حمایت از شرکت‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان صنایع مادر و شرکت‌های تولیدی، صنعتی و تجاری با قوت و بیش از پیش انجام می‌گیرد.

مجید میکائیلی، رئیس بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه فجر فارس نیز در این نشست اصول و چارچوب سپاه برای نقش‌آفرینی در اقتصاد دانش‌بنیان را برشمرد و گفت این اصول از جمله تقدم نقش تسهیلگری و تنظیم‌گری نسبت به تصدی‌گری، مردمی‌سازی، کمک‌سازی به دولت، الگوسازی، درآمدسازی، تمرکز بر عرصه‌های اولویت‌دار و گلوگاهی بر اساس زنجیره ارزش، حضور و نقش‌آفرینی و بهره‌گیری از ظرفیت‌هاست.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • تقویت حمایت از تولیدکنندگان با توسعه ارتباطات مجموعه‌های علمی