Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از رویترز، «اسماعیل شیخ احمد» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن اعلام کرد که این سازمان بین المللی از عملیات نظامی در داخل و اطراف بندر «حدیده» یمن حمایت نمی کند.

به گفته این نماینده سازمان ملل متحد، بندر حدیده یمن محل دریافت بیش از ۷۰ درصد از مواد غذایی وارداتی و محموله های کمک بشردوستانه در این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی جنگ داخلی دو سال گذشته در یمن میان نیروهای حوثی تحت حمایت ایران و ائتلاف اعراب سنی تحت حمایت غرب و رهبری عربستان دستکم ده هزار تن از شهروندان یمنی جان خود را از دست دادند. این در حالی است کهمقامات آمریکا درصدد تعمیق نقش خود در مناقشه یمن از طریق ارائه کمکهای مستقیم به ائتلاف تحت رهبری سعودیها هستند.

اینبندر دریای سرخ در مجاورت تنگه باب المندب و تحت کنترل حوثی های یمن قرار داد. باب المندب آبراهی است که روزانه حدود ۴ میلیون بشکه نفت از مسیر آن انتقال می یابد.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن به هیأتی از کارشناسان «مؤسسه خاورمیانه» در واشنگتن گفت که وی «به شدت نگران» احتمال قریب الوقوع عملیات نظامی علیه بندر حدیده است. وی در اینباره گفت: «سازمان ملل متحد [از این موضع] حمایت می کند که هیچگونه عملیات نظامی نباید علیه بندر حدیده صورت گیرد».

شایان ذکر است که دولت پیشین آمریکا نسبت به اجرای عملیاتهای نظامی علیه بندر حدیدهدر یمن جانب احتیاط را رعایت می کرد و سال گذشته نیز طرح پیشنهادی برای کمک به متحدان عرب حاشیه خلیج فارس جهت در دست گرفتن کنترل این بندر را رد نمود.

نماینده ویژه سازمان ملل متحدهشدار داد که هر اقدام نظامی در منطقه بندر حدیده «باید ضرورت اجتناب از هرگونه اقدام مخرب علیه شرایط بشردوستانه را مدنظر قرار دهد».

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۶۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت

مشاور حقوقی نمایندگی دائم فرانسه در سازمان ملل متحد اعلام کرد در مواجهه با بحران‌ها و درگیری‌ها، فرانسه از استفاده روزافزون از وتو متأسف است که از پایان جنگ سرد به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است.

به گزارش مشرق، «دیارا دیم لابیی» مشاور حقوقی نمایندگی دائم فرانسه در سازمان ملل متحد در هفتاد و هشتمین جلسه مجمع‌عمومی سازمان ملل عنوان کرد ۱۱ وتو در ۱۲ ماه گذشته در مورد پیش‌نویس قطعنامه‌ها به مسدود شدن کمک شورای امنیت منجر شده است.

به نقل از وبگاه رسمی نمایندگی فرانسه در سازمان ملل، خانم دیم لابیی در این جلسه اظهار کرد فرانسه به چندجانبه‌گرایی و در قلب آن به سیستم سازمان ملل متعهد است. شورای امنیت که منشور ملل متحد مسؤولیت اصلی حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، به کار خود ادامه می‌دهد. با توجه‌ به جدی بودن بحران‌های پیش روی جهان و انتظارات جامعه بین‌المللی، ضروری است که شورای امنیت بتواند اقدام کند.

وی می‌افزاید: پیش‌نویس قطعنامه مورد حمایت فرانسه در مورد وضعیت خاورمیانه که مطابق با قطعنامه ۲۷۲۸ است و نه‌تنها باهدف پاسخگویی به‌فوریت وضعیت، بلکه به آینده غزه و نیز پارامترهای حل‌وفصل سیاسی مناقشه می‌پردازد.

با اشاره به افزایش استفاده از وتو در بحران‌ها و درگیری‌ها، مشاور حقوقی نمایندگی دائم فرانسه در سازمان ملل متحد تأسف خود را این باره ابراز کرد و افزود: فرانسه معتقد است که حق وتو یک امتیاز نیست، بلکه یک مسؤولیت خاص برای اعضای دائمی است. فرانسه با این روحیه است که از سال ۱۹۴۵ تنها ۱۸ بار از حق وتو استفاده و بیش از ۳۰ سال است که از آن استفاده نکرده است.

دیم لابیی ادامه می‌دهد: همچنین در این روحیه مسؤولیت‌پذیر است که فرانسه از سال ۲۰۱۵ به طور مشترک با مکزیک ابتکاری را با هدف تنظیم استفاده از حق وتو در صورت جنایات جمعی انجام داده است. این ابتکار برای اجرا نیازی به اصلاح منشور ملل متحد ندارد و برای اعضای دائم فعلی قابل‌اجرا خواهد بود. این انتظاری قوی از این مجمع است، همان‌طور که با حمایت ۱۰۶ کشور از این طرح مشهود است. ما از همه کشورهای عضوی که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند، به‌ویژه سایر اعضای دائمی، می‌خواهیم که از آن حمایت کنند.

وی در پایان عنوان کرد در نهایت، برای تقویت سیستم امنیت جمعی، باید شورای امنیت را به طور گسترده‌تر اصلاح کنیم. اجلاس آینده سازماندهی شده توسط دبیرکل در سال ۲۰۲۴ و هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۵ فرصتی منحصربه‌فرد برای دستیابی به این هدف را به ما ارائه می‌دهد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • «وعده‌ صادق» روح تازه‌ای به رزمندگان مقاومت دمید
  • شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس نشانگر تحقق وعده‌های خداوند است
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • 200 روزه شدن جنگ علیه غزه چه مفهومی دارد؟ مقاومت در این مدت چگونه ادامه یافت؟