Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-27@07:40:10 GMT

بررسی افزایش قیمت نان به نیمه دوم سال موکول شد

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۷۱۴۶۱

بررسی افزایش قیمت نان به نیمه دوم سال موکول شد

گروه اقتصادی: بررسی پرونده افزایش قیمت نان به نیمه دوم سال جاری موکول شد.

به گزارش بولتن نیوز، درحالی‌که درخواست‌های مکرری از سوی خبازارن و نانوایان برای افزایش قیمت نان به دولت ارائه‌شده است، بررسی پرونده این موضوع به نیمه دوم سال موکول شد.

قیمت نان در سه سال گذشته تغییری نکرده است ازاین‌رو فعالان این صنف بر این عقیده‌اند که با توجه به افزایش قیمت تمام‌شده تولید نان، قیمت‌های فعلی مقرون‌به‌صرفه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درخواست از در سال گذشته به‌صورت رسمی مطرح‌شده بود اما به نظر می‌رسد در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری مانع از آن بود که این موضوع در دولت موردبررسی قرار گیرد.

نان یکی از مهمترین اقلامی است که در سفره ایرانی جای دارد. بر این اساس مهمترین منبع تأمین انرژی ایرانیان نان است و بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم مصرف نان در ایران در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالاست .

این ماده مهم غذایی همواره از سوی دولت یارانه دریافت می‌کند و حتی اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها نیز نتوانست منجر به حذف یارانه نان و گندم و آرد شود.

قیمت خرید تضمینی گندم در اسفندماه 1300 تومان اعلام شد این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی قیمتی بیش از 1400 تومان را برای خرید تضمینی گندم ارائه داده بود.

افزایش قیمت نان در ایران همواره با حساسیت‌های سیاسی روبرو بوده است چراکه مصرف بالای نان در کشور سبب شده است افزایش قیمت‌ها، سبد هزینه‌ای ایرانیان را دستخوش تغییراتی جدی نماید.

پیش‌ازاین رئیس پژوهشکده علوم و مواد غذایی اعلام کرده بود مصرف نان در ایران به ازای هر نفر 160 کیلوگرم در سال اعلام برآورد می‌شود این در حالی است که در اروپا این میزان، حدود 25 کیلوگرم است. به‌این‌ترتیب ایرانیان 6 برابر اروپایی‌ها نان مصرف می‌کنند و درنتیجه افزایش قیمت نان می‌تواند هزینه‌های مترتب در سبد خانوار را افزایش دهد.

به نظر می‌رسد با توجه به تثبیت سه‌ساله قیمت نان در کشور نیمه دوم سال، تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت نان بار دیگر در دستور کار قرار گیرد.

باید توجه داشت دورریز نان در ایران نیز به دلیل شیوه پخت و غیرقابل‌مصرف شدن برخی انواع نان سنتی پس از بیات شدن بالاست و با سرمایه‌گذاری و به‌کارگیری تکنولوژی‌ها روز می‌توان این هدر رفت را از میان برد.


منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۷۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • (ویدئو) روایت تلخ فریدون زندی از افزایش قیمت نجومی دلار در ایران
  • منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • واکنش شورای‌رقابت به افزایش ۱۵۰میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا