Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@10:55:29 GMT

مباحثات طلبگی؛ مورد توجه دانشگاه‌ها در برخی کشورها

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۷۴۴۲۰

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مباحثات علمی یکی از شاخصه‌های اصلی حوزه‌های علمیه است، استفاده از این ابزار و طرح مباحثات علمی و برگزاری کرسی‌های مباحثه در دانشگاه‌ها نیز می‌تواند به سوق دادن دانشجویان به مباحث علمی کمک نماید، در این خصوص با فاطمه حبیبی، مدیر مدرسه علمیه مشکات پیرامون این موضوع گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حبیبی در آغاز گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا و با اشاره به نحوه فعالیت مدرسه علمیه مشکات اظهار کرد: مدرسه علمیه مشکات طرح آموزشی ویژه‌ای دارد و با مدارس علمیه دیگر متفاوت است و با محوریت قرآن و روایات فعالیت دارد چرا که مهم‌ترین و اصلی‌ترین منابع دینی ما قرآن کریم و احادیث ائمه اطهار(ع) است، به این ترتیب که قرآن در چند حلقه به طلاب خواهر ارائه داده می شود و از همان پایه اول که وارد حوزه می‌شوند، در این حلقه‌ها حضور خواهند داشت؛ حلقه اول ترجمه آیات قرآن کریم به صورت واژه به واژه و اشاره به مفاهیم آن‌ها ست و از ابتدای قرآن تا انتهای قرآن مطالب ارائه می‌شود.

وی افزود: در حلقه دوم، تدبر در قرآن به طلاب آموزش داده می‌شود، سپس ساخت صور قرآنی و در حلقه بعدی علوم قرآنی و حلقه آخر نیز تفسیر تخصصی به طلاب ارائه می‌گردد. از طرف دیگر توجه به احادیث و روایات مد نظر است که تفاوت این حوزه با سایر حوزه‌های علمیه را مشخص می‌کند، چرا که روایت‌خوانی نیز در حلقه‌های متعدد به طلاب خواهر ارائه می‌شود، حلقه اول با انتخاب موضوعاتی اخلاقی از وسایل الشیعه و ترجمه و اشاراتی به مسائل اخلاقی است، حلقه دوم نهج‌البلاغه است که واژه به واژه عبارات ترجمه و مفاهیم ارائه می‌گردد و در حلقه بعدی نیز صحیفه سجادیه ارائه می‌شود.

حبیبی در خصوص نحوه جذب در این مرکز خاطرنشان کرد: خواهران می‌توانند با ورود به سامانه whc.ir ثبت‌نام نمایند و در صورت قبولی در آزمون ورودی، افرادی که حد نصاب را آورده باشند دعوت به مصاحبه می‌شوند و پس از این مرحله طلاب خواهر جذب می‌شوند. اکثرا فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد و از دانشگاه‌های مطرح تمایل به حضور در حوزه‌های علمیه را دارند. دو هفته یک‌بار آزمون جامع در مدرسه علمیه مشکات برگزار می‌شود که این در کنار آزمون میان‌ترم و پایان ترم است.

وی گفت: تلاش ما در سال جدید این است که آموزش‌ها پژوهش‌محور باشند، چرا که معتقدیم آموزش جدای از فرهنگ و فرهنگ جدای از پژوهش نیست و این‌ها به هم گره خورده‌اند. امسال برای اولین‌بار فارغ‌التحصیل خواهیم داشت و هدف این است که این افراد پس از فراغت از تحصیل به سمت پژوهش سوق پیدا کنند و خروجی کار پایان نامه‌های خوبی باشد.

معاون فرهنگی حوزه‌های علمیه خواهران تهران با تاکید بر شاخصه اصلی حوزه علمیه که همان مباحثات علمیه است و توجه به این مسئله در دانشگاه‌های کشور، عنوان کرد: مهم‌ترین شاخصه اصلی حوزه علمیه؛ مباحثه علمی است. طبق روال مباحثه، طلاب مطلبی را می‌خوانند، استاد در کلاس تدریس می‌کند و سپس مرحله مباحثه در گروه‌های متعدد آغاز می‌شود و طلاب به نقد و بررسی مطالب و مباحث طرح شده می‌پردازند. اکنون برخی دانشگاه‌ها در کشورهای دیگر به این نتیجه رسیده‌اند که مباحثات طلبگی باعث جا افتادن درس و مطلب خواهد شد، فلذا خوب است به این مسئله در دانشگاه‌های ما نیز توجه شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۷۴۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه اصفهان در دیدار با مشاور وزیر و رئیس شورای اقامه نماز وزارت نفت به حضور قشر روحانیت در وزارت نفت اشاره کرد و گفت: هزار طلبه در مدارس امین مشغول به تحصیل هستند و حدود ۴۰۰ طلبه هم در طرح هجرت در روستا تحصیل می‌کنند، اما تحصیل و ادامه آن برای طلاب و روحانیون امر مهم تری است و نباید طلاب به این واسطه از درس بازبمانند.
آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، با بیان این که دشمن در سال‌های گذشته درباره قدرت پدافندی و گنبد آهنین بسیار تبلیغ کرده بود، افزود: آنها این را تلقین می‌کردند که کشوری نمی‌تواند به آنها حمله کند، اما خود می‌توانند هر کشوری را مورد هدف قرار دهند ولذا بیشتر کشور‌های عربی می‌ترسند و این ترس ریخته شد و قدرت ایران بسیار بالا رفت.
عضو خبرگان رهبری، با تاکید بر ادامه تحصیل طلاب و روحانیون گفت: طلاب ملزم هستند درس را ادامه دهند و از روحانیون مستقر در وزارت نفت نیز مسئله ادامه تحصیل را بخواهید.
در ابتدای این دیدار مشاور وزیر و رییس شورای اقامه نماز وزارت نفت نیز گزارشی از عملکرد فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی در حوزه ائمه جماعات مرتبط با وزارت نفت ارائه کرد و گفت: وزارت نفت در چهار شرکتی اصلی خود در سطح کشور حدود ۸۵۰ امام جماعت دارد و مدت ۸ سال است که در این زمینه کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شده است و هر منطقه‌ای نیز مسئولی معین دارد تا بر کار نظارت کرده و مشکلات را پیگیری نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین شاهانی از برگزاری ۱۴ کارگاه آموزشی ویژه ائمه جماعت منطقه اصفهان و برگزاری ۴ دوره مجازی برای این روحانیون خبر داد و افزود: برگزاری سخنرانی، بیان احکام و مشاوره برخی از اقدامات این روحانیون است و هم چنین در جزایر خارک و عسلویه روحانیون ما حضور دارند و با تاکید وزیر نفت بر مسئله وجود نماز جماعت در کمپ‌های کارگری و شهرک‌های مصنوعی وزارت نفت نیز مساجد خوبی احداث شده و بر برنامه‌های فرهنگی آنها نظارت داریم.
وی گفت: در مورد مسئله حجاب و عفاف نیز مصوباتی داشته ایم و کنترل‌های مطلوبی شده است و بسیج صنعت نفت نیز فعالیت‌های فرهنگی مطلوبی دارد.

دیگر خبرها

  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است