Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دنیای اعجاب آور قصه ها، کودک را به دنیای خیالی داستان ها روانه می کند. دنیایی که برای کودک علاوه بر سرگرمی، درس های زیادی را برای آموختن داشت.

دنیای کودکی بدون خیال معنا و مفهومی ندارد . کودک هنوز با دنیای واقعی روبرو نشده و برای رویارویی با حوادث ناتوان است لاجرم برای ترس از این ناتوانی، به دنیای خیال پناه می برد و چه خوشبخت کودکی که به کتابهای کودکانه یا به والدین کتاب دوست، دسترسی داشته باشد تا در کوچه پس کوچه های پر نقش و نگار داستان گوهر وجودی خود را آهسته آهسته کشف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ادبیات کودک در دنیا عمری در حدود 120 سال دارد البته در ایران عمر شفاهی این ادبیات قدمت زیادی دارد. یکی از نویسندگان صاحب نام که به پاس داستان های او برای کودکان به نام روز جهانی کتاب کودک نام گرفته هانس کریستین اندرسن است.

بیشتر او را با انیمیشن کتابهایش می شناسیم داستان هایی از کودکانی که در دنیایی بعضا خطرناک و وحشتناک رخ می دهد، مکان هایی که کودکان بی‌پناه رها شده‌اند و برای زنده ماندن باید تلاش کنند و غم و شادی به سرعت به هم تبدیل می‌شوند، داستان هایش بی پناهی بشریت را نمایان می کند و برای تغییر و بهتر شدن شرایط معمولا از «جادو» به شیوه‌ای ظریف استفاده می‌شود.

نخستین آثار اندرسن برای کودکان در سال ۱۸۳۵ منتشر شدند. علاقه و تشویق مردم سبب دلگرمی اندرسن بود؛ به‌طوری ‌که تا پایان عمر نزدیک به ۱۵۷ قصه و داستان، ۸ رمان، ۸۰۰ قطعه شعر، ۴ زندگی‌نامه، چند سفرنامه و تعداد بی‌شماری طراحی و کاردستی به شکل کاغذ و برش پدید آورد.

دوستداران اندرسن برای بزرگداشت تلاش او در راه ادبیات کودکان و نوجوانان، جایزه‌ای جهانی به نام جایزه‌ هانس کریستین اندرسن بنیاد نهاده‌اند که ۲ سال یک ‌بار به بهترین نویسندگان و تصویرگران کتاب‌های کودکان و نوجوانان داده می‌شود.

سیامک گلشیری نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با ایسکانیوز در مورد راز ماندگاری این نویسنده می گوید: راز ماندگاری داستان های هانس کریستن اندرسن را باید در قصه های پرکشش و با قدرت و در عین حال ساده او دانست.

وی درباره تاثیر فناوری های دیجیتال و تاثیر آنها در کاهش مطالعه کودکان گفت: هر چیزی جایگاه خودش را دارد. فکر می‌کنید در عصری که همه تلویزیون‌های بزرگ در خانه دارند، مردم کمتر به سینما می‌روند؟ وقتی فیلمی خوب باشد، سینماها پر می‌شود. به اعتقاد من رمان خوب می‌تواند کاری کند که خواننده از هر سرگرمی دیگر در این جهان دست بکشد و غرق در جهان رمان شود.

این نویسنده کودک و نوجوان برای رونق ادبیات کودک و نوجوان توصیه کرد: با چاپ کتاب‌های خوب. کتاب‌هایی که خوانندگان را جذب کند و البته همراه با تبلیغات به‌جا و زیاد. چیزی که در مملکت ما اتفاق نمی‌افتد. ناشران باید برای کارهایی که منتشر می‌کنند، خیلی تبلیغ کنند، چون گاهی واقعاً دست نویسنده از همه‌جا کوتاه است. مجلات می‌توانند نقش مهمی داشته باشند، اما متاسفانه نگاه ما در اینجا قبیله‌ای است.

گلشیری که مجموعه‌ رمان خون‌آشامش عنوان پرفروش‌ترین مجموعه‌ رمان تاریخ ادبیات کودک و نوجوان را کسب کرده در مورد حضور ناشران حرفه ای در زمینه کتاب کودک و نوجوان اظهار کرد: این تعداد ناشران در ایران هستند ولی تعدادشان بسیار اندک است. میتوان گفت اوضاع کتاب در کشور خوب نیست. تیراژها بسیار پایین است و کسی کتاب نمی‌خواند. در واقع کتاب به دست کسی نمی‌رسد. کسی نیست که توضیح بدهد کتاب خواندن چه اهمیتی دارد. هیچ‌جا تبلیغی برای کتاب نمی‌بینید، مگر نمایشگاه کتاب که آن تنها به مدت ده روز در تهران برپا می شود و بعد از آن همه‌چیز به دست فراموش سپرده می‌شود. با این وضعیت معلوم است که تعداد ناشران حرفه‌ای و نویسندگان حرفه‌ای خیلی کم می‌شود.

وی در ادامه از تاثیر هزینه بالای کاغذ و انتشار کتاب عنوان کرد و بیان کرد:هزینه بحث مهمی است، اما کتاب گرانتر از کالاهای دیگر نیست. اگر کسی اهمیت این موضوع را درک کند، به گمان من کتاب مثل نان شب برای افراد با اهمیت می‌شود. منتها چنین اتفاقی تاکنون نیفتاده است و خیلی از مردم کتاب خواندن را کار بیهوده‌ای می‌دانند.

گلشیری در مورد معضل سفارشی نویسی که چندی است میان نویسندگان به ویژه نویسندگان کودک باب شده توضیح داد: فکر نمی‌کنم نویسنده‌ حرفه‌ای تن به چنین کاری بدهد. شاید قبلا بوده، اما فکر نمی‌کنم در حال حاضر که رمان‌های ایرانی هم فروش نسبتاً خوبی پیدا کرده‌اند، کسی سفارشی‌نویسی کند.

این نویسنده درباره پخش کتاب های کودک و نوجوان در اقصی نقاط ایران بیان کرد: به گمان من پخش کتاب‌های کودک و نوجوان از کتاب‌های بزرگسال بهتر است. چون تیراژ این گونه کتابها نسبت به کتاب‌های بزرگسال بیشتر است و قطعاً در شهرستان‌ها هم پخش می‌شوند. پدر و مادرها ممکن است اصلاً اهل کتاب خواندن نباشند، ولی نیاز بچه‌ها متفاوت است.

به گزارش ایسکانیوز، می توان گفت اوضاع کتاب و کتابخوانی بخصوص در مورد ادبیات کودک و نوجوان نیازمند توجه بیشتری از سوی متولیان امر است. شمارگان تیراژ کتاب ها پایین است و اقبال مردم به مطالعه کتاب به دلیل کمبود فرهنگ نیاز به کتاب و کتابخوانی نازل است اما در این میان هزینه کاغذ و انتشار کتاب نقش مهمی را در تیراژ پایین کتاب ها دارد . معرفی کتاب به مخاطب سهم عمده ای در فروش این محصول فرهنگی را ایفا می کند حال برای کتاب های ما تا چه اندازه تبلیغ می شود و مخاطب کودک و نوجوان نیازمند این است که در مکانی که خاص کودکان است با کتابهای مناسب سن خود آشنا شود. ادبیات ایران با پیشینه غنی بخصوص در بخش کودک نیازمند رجوع مولفین و مصنفین به این حوزه است تا کتاب هایی در این دست بتوانند نه تنها همراستا بلکه فراتر از آنها در معرفی ادبیات و فرهنگ ایرانی به جهانیان بکوشد.

خبرنگار: بخشی پور/تائید کننده سلیمی

502500

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۷۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست

به گزارش قدس آنلاین،  اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت بادبوم ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما و جمعی در خانه هنرمندان برگزار شد.

سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و انشالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

 برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد و خطا کرد چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کرد.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطرت‌تان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

 به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید چوم همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید را بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

دیگر خبرها

  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟