Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@21:48:38 GMT

دلیل توسعه نیافتن طرح کودک رایانه

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۷۸۰۱۰

بنیان‌گذار و مجری طرح کودک رایانه در ایران گفت: نبود زیرساخت مناسب و تحلیل ناکافی طرح کودک رایانه منجر شد که این طرح آن‌چنان‌که شایسته است، توسعه نیابد.

محمدحسن محمد پور در گفت‌وگو با ایسنا، ابراز کرد: طرح کودک رایانه با رویکرد آموزش مهارت‌های زندگی و آینده‌پژوهی، نخستین بار در سال 1385 مطرح شد و در همان سال به‌صورت درس‌نامه در مدارس خاص استان هرمزگان اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این طرح از وسایل الکترونیکی همچون رایانه‌، تلفن همراه، تبلت و تخته‌های هوشمند به‌منظور استعدادیابی، سنجش توانایی، علم‌آموزی‌ و برانگیختن خلاقیت و نوآوری در کودکان ‌و نوجوانان استفاده‌ می‌شود و با برنامه‌ریزی هدفمند زیر نظر مشاوران خبره و با به‌کارگیری فنون بازی‌واری آموزشی، مهارت‌های زندگی‌ و فرهنگ شهروندی را به آن‌ها می‌آموزد.

محمد پور با بیان اینکه کودکان در کشورهای پیشرفته کار با رایانه را از پیش‌دبستانی آغاز می‌کنند و از کار با دستگاه‌های فناورانه لذت می‌برند افزود: در ایران این آموزش‌ها در سطح کودکان و نوجوانان مغفول مانده بود، تا اینکه در سال 1391 مجدداً این طرح باهدف ارتقای مهارت‌های رایانه‌ای خردسالان (4 تا 7 سال) توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور آغاز به کار کرد که به‌طور موقت در چند استان همچون استان‌های آذربایجان شرقی، فارس، مرکزی و بوشهر مورد آزمون قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در این طرح مقرر شد که بسته‌های آموزشی مخصوصی در هر مرحله از آموزش تدوین و کمیته نظارت بر اجرای الگوهای اصولی طرح تشکیل شود که بر برگزاری طرح و ایجاد کارگاه‌های استاندارد رایانه کودک نظارت کند اما نبود زیرساخت مناسب در کشور و تحلیل ناکافی طرح منجر شد که طرح آن‌چنان‌که شایسته است، توسعه نیابد.

بنیان‌گذار و مجری طرح کودک رایانه در ایران با توجه به این‌که بیش از یک دهه از تحقیق و بررسی این طرح می‌گذرد، اظهار کرد: بار دیگر با بهره‌گیری از بهترین روش‌های جهان، طرح کودک رایانه بازنگری شده است و با مأموریت خدمت‌رسانی به کودکان و نوجوانان ایران اسلامی و در جهت تحقق سند چشم‌انداز ایران 1404، قصد دارد تا برای کودکان و نوجوانان مهارت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات را با مهارت‌های زندگی و فرهنگ شهروندی درهم‌ آمیزد که در اجرای این طرح کارآفرینی امید است بسیاری از دانش‌آموختگان حوزه‌های مرتبط در این طرح مشارکت کنند و فرصت شغلی مناسبی برای آن‌ها فراهم شود.

وی ابراز کرد: نکته بسیار مهمی که در خصوص آمـوزش به کودکان و نوجوانان وجود دارد و در روانشـناسی کودک نیز به آن توجه ویژه‌ای شده، این است که کودکان و نوجوانان در حال آماده شدن برای زندگی پیچیده آینده هستند و دنیای پیچیده و غیرقابل درک ما در نظر آن‌ها بسیار ساده‌تر و معقول‌تر است و هرگونه مهارتی که در کودکی کسب شود، در آینده جز بزرگ‌ترین مهارت‌های شخصی وی خواهد شد و شخص از همان مهارت‌ها برای ساختاربندی به زندگی‌اش کمک می‌گیرد و در ضمن شبکه‌های یادگیرنده در کودکی، با بار کمتری آمادگی یادگیری بیشتری دارند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که فرایند آموزش به کودکان و نوجوانان با فرایند آموزش به جوانان، میان‌سالان و بزرگ‌سالان متفاوت است، لذا طراحی فرایندهای این طرح، وقت و توجه ویژه‌ای می‌طلبد و همچنین نیازمند حوصله و امکانات بسزایی است که طرح کودک رایانه تمهیدات آن را فراهم کرده است.

وی که از کارآفرینان استان هرمزگان محسوب می‌شود، در پایان گفت: طرح کودک رایانه سه‌گام دارد که در گام‌های آن، کودکان با بازی و سرگرمی‌های آموزشی، علم را به‌صورت عملی می‎آموزند، سپس با ساخت اسباب‌بازی‌ها به‌سوی تثبیت یادگیری‌ها و برانگیختن خلاقیت و نوآوری حرکت می‌کنند و در نوجوانان با ساخت تجهیزات کاربردی و ثبت اختراع، در جهت کارآفرینی و خلق فرصت‌های شغلی آینده هدایت می‌شوند که امید است با اجرای کامل این طرح در آینده‌ای نزدیک، شاهد رشد کودکان و نوجوانان ایرانی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشیم و به‌سوی افق‌های روشن حرکت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۷۸۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟

این سازمان اعلام کرده است یک سوم کودکان ۱۱ ساله و بیش از نیمی از نوجوانان ۱۳ ساله در انگلستان مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند.

راشا تودی در این گزارش به نقل از سازمان جهان بهداشت آورده است انگلیس از نظر میزان مصرف الکل در این گروه سنی در میان ۴۴ کشور در صدر قرار دارد.

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف الکل، سیگار، سیگار الکترونیکی و ماریجوانا در میان کودکان و نوجونان را در کشورهای اروپایی، کانادا و چند کشور در آسیای مرکزی بررسی کرده است.

این سازمان با تاکید بر اینکه مصرف الکل می‌تواند به مغز کودکان آسیب برساند، هشدار داد متاسفانه این موضوع در بسیاری از کشورهای مورد بررسی عادی شده و سلامت کودکان و نوجوانان نادیده گرفته می‌شود و از کشورها خواست تا اقدامات بیشتری برای محافظت از کودکان در برابر این مواد و نوشیدنی‌های مضر انجام دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه کودکان زودتر مصرف الکل را شروع کنند، با مشکل جدی‌تری در سنین بالاتر روبرو می‌شوند.

در حالی که این سازمان بهداشتی بین‌المللی از افزایش گرایش کودکان و نوجوانان انگلیسی به مصرف الکل ابراز نگرانی کرده، چند روز پیش نیز مقامات بهداشتی انگلیس نسبت به رشد سرسام‌آور موارد بستری کودکان و نوجوانان در بیمارستان‌های این کشور به خاطر عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی هشدار دادند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده بود: در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • تماشاخانه سیار کانون میهمان همدان
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟