Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل – با وجود تأکید رسانه‌ها به خودداری از انتقال سبزه نوروزی و ماهی قرمز عید به حریم آب‌های جاری، محیط‌زیست شهری اردبیل در روز ۱۳ به در مهمان آلودگی ناخواسته بود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ونوس بهنود: اردبیلی‌ها در روز ۱۳ فرودین ماه به دامن سبزه رفته و ماهی و سبزه عید خود را در دل طبیعت رها می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامی که در سال‌های اخیر مورد بررسی قرار گرفته و مشاهده شده، صدمات زیست‌محیطی در بر دارد.

با این وجود هر چند شهرداری اردبیل با همراهی سازمان‌های مردم‌نهاد اقدام به جمع‌آوری سبزه و ماهی عید کردند، همچنان گروهی از شهروندان آلودگی را در محیط‌زیست شهری بر جای گذاشته و موجب شدند رفتگران تا پاسی از شب نسبت به جمع‌آوری سبزه‌ها از معابر، بستر رودخانه بالخلی چای و پیرامون دریاچه شورابیل مشغول شوند.

تعبیه ۱۴ مکان برای جمع‌آوری ماهی قرمز و سبزه نوروزی

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اردبیل گفت: به منظور جمع‌آوری ماهی قرمز و سبزه نوروزی ۱۴ مکان تعبیه کرده بودیم.

بهروز محبی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: به دلیل آلودگی زیست‌محیطی انتقال ماهی قرمز به رودخانه و دریاچه داخل شهر، مخازنی در ورودی شهر، دریاچه شورابیل و خیابان معلم تعبیه شد تا شهروندان ماهی قرمز خود را در این مخازن رها کنند.

وی افزود: ماهی قرمز در کوتاه‌مدت می‌تواند چرخه زیست‌محیطی سایر آبزیان و موجودات ساکن در آب را مختل کند و به همین دلیل تلاش بر این بود از انتقال ماهی قرمز به داخل رودخانه بالخلی چای که شریان حیاتی شهر است جلوگیری شود.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اردبیل تأکید کرد: بر خلاف شائبه‌ها ماهیان قرمز جمع‌آوری شده از بین نمی‌روند و به متقاضیان بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

محبی افزود: علاوه بر این امسال در اقدامی متفاوت سبزه‌های نوروزی نیز جمع‌آوری می‌شد تا در ادامه در گلخانه سازمان پارک‌ها به کود عالی تبدیل شود.

وی متذکر شد: برخی شهروندان همکاری مطلوبی در این طرح داشتند اما برخی متأسفانه با وجود اطلاع‌رسانی گسترده سبزه‌های خود را به بستر رودخانه رها می‌کردند.

لذت آنی به دردسر رفتگران تبدیل شد

با وجود اینکه بارش برف در روز طبیعت موجب شد، حجم مراجعات به پارک‌ها، فضاهای سبز، محوطه دریاچه شورابیل و پیرامون رودخانه بالخلی چای به نسبت سال گذشته کاهش یابد، در عین حال آلودگی محیط‌زیست به قوت خود باقی ماند.

برخی شهروندان سبزه‌های خود را در رودخانه‌ها و جوی‌های آب رها می‌کردند و در حالی که با شادی حرکت سبزه در آب را تماشا می‌کردند، رفتگران شهرداری در دمای زیر صفر سبزه‌ها را جمع می‌کردندیکی از شهروندان اردبیلی از انتقاد از اقدام برخی همشهریان خود به خبرنگار مهر گفت: برخی شهروندان برای لذت و شادی و یا به بهانه خلاص شدن از سبزه نوروزی، سبزه و ماهی خود را به معابر، جاده‌ها و حتی جوی‌های آب رها می‌کنند.

علی محمد دوست تصریح کرد: متأسفانه در جاده‌های منتهی به شهر و حتی در کوچه‌ها می‌شد سبزه‌های رها شده را مشاهده کرد که این اقدام شایسته نیست.

شهروند دیگری معتقد است رسوم مختلف می‌بایست به شکل اصولی و بدون صدمه به شخص دیگر و یا طبیعت اجرا شود.

رضا نونوار تصریح کرد: متأسفانه در روز طبیعت برخی شهروندان سبزه‌های خود را در رودخانه‌ها و جوی‌های آب رها می‌کردند و در حالی که با شادی حرکت سبزه در آب را تماشا می‌کردند، رفتگران شهرداری در دمای زیر صفر سبزه‌ها را جمع می‌کردند.

نونوار تأکید کرد: در سال‌های اخیر شهرداری نسبت به فرهنگ‌سازی نحوه رهاسازی سبزه و ماهی در دل طبیعت اقدام کرده و لازم است این امر تداوم یابد.

اقدام شهرداری تداوم یابد

در عین حال فعال محیط‌زیست معتقد است هر چند فرهنگ‌سازی نسبی در خصوص ممانعت از رهاسازی سبزه نوروزی و ماهی قرمز در طبیعت صورت گرفته اما همچنان رفتار برخی شهروندان مطلوب نیست.

صادق پناهی با تأکید به اینکه در روز طبیعت فعالان محیط‌زیست در ورودی شهر حضور داشته و سبزه‌های نوروزی را جمع‌آوری می‌کردند، اضافه کرد: متأسفانه بارها مشاهده شد که سبزه‌ها در رودخانه بالخلی چای رها شدند.

وی افزود: به دلیل آلودگی‌های زیست‌محیطی موضوع جمع‌آوری سبزه نوروزی و ماهی قرمز مطرح و در قالب طرح مشترک با شهرداری و سازمان‌های مردم‌نهاد اجرا شد.

وی تأکید کرد: حتی به منظور جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست شهری کیسه‌های زباله در بین مسافران و شهروندان توزیع می‌شد که برخی استقبال مطلوبی داشته و برخی بی‌توجه بودند.

این فعال محیط‌زیست معتقد است این طرح تلنگری به فرهنگ‌سازی صیانت از محیط‌زیست بوده و لازم است آموزش صیانت از محیط‌زیست همچنان تداوم یابد.

رودخانه بالخلی چای به طول تقریبی هفت کیلومتر در شهر اردبیل یکی از مواریث طبیعی شهر اردبیل محسوب می‌شود. این رودخانه در گستره طولی شهر کشیده شده و سلامت آن تأثیر مستقیم در سلامت محیط‌زیست شهری دارد.

از سویی دریاچه شورابیل یکی از دریاچه‌های نادر طبیعی درون‌شهری در کشور است که از جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود.

شهردار اردبیل معتقد است این دریاچه یکی از مزیت‌های کم‌نظیر طبیعت شهر اردبیل است و می‌بایست پروژه‌های انسان‌محور در پیرامون آن اجرا شود.

حمید لطف‌اللهیان در گفتگو با خبرنگار مهر دریاچه شورابیل را از مواریث طبیعی شهر دانست و صیانت از آن را وظیفه تک تک شهروندان عنوان کرد.

وی افزود: عرصه‌های طبیعی شهر امانتی در دست نسل امروز است و می‌بایست با پاسداری و حفاظت به نسل‌های بعدی انتقال یابد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۲۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر