Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

یک کارشناس‌ارشد مدیریت گفت: روش‌هایی مانند جلسات گوش دادن برای مدیران مفید است، زیرا به کارمندان فضا می‌دهند که نگرانی خود را اعلام کرده و به آن‌ها اجازه می‌دهند عواطف خود را ابراز کنند. نکته‌ی اصلی این است که وقتی افراد بتوانند احساسات خود را بیان کرده و آن‌ها را بدون قضاوت شدن، تکذیب شدن یا جبهه‌گیری به گوش دیگران برسانند، احساس «فهمیده شدن» می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مهنوش ناصری» اظهار کرد: هر گونه تغییر و تحول در سازمان به دلیل ناشناخته بودن مسیرش، دائماً نیازهای اساسی را در افراد تحریک می‌کند. زمانی که این نیازها حل نشوند، به شکل مقاومت خود را نشان می‌دهند به این معنا که مدیران ممکن است که بشنوند کارکنان با  تغییر مخالفت می کنند، ببینند که همکاری نمی‌کنند یا عمداً سعی در خراب کردن آن داشته باشند .

وی گفت: گاهی اوقات آن‌ها تنها با مسیر یا محتوای تغییر مخالفت می‌کنند اما معمولاً در پشت رفتار مقاومتی آن‌ها یک نیاز اصلی حل‌نشده یا تهدید شده وجود دارد. ترس از آن‌که تغییر به نتایج بدی مانند ایمن نبودن ،شامل نشدن یا ارتباط نداشتن ، از دست دادن قدرت ، خارج از کنترل بودن ، نالایق شناخته شدن  یا مورد رفتار ناعادلانه قرار گرفتن منجر شود .

این کارشناس‌ارشد مدیریت با بیان اینکه کارکنان آگاه نیستند که خود درونیشان می‌ترسد که یکی از نیازهای اصلی آن‌ها تأمین نشود و به همین خاطر در برابر تغییر مقاومت نشان می‌دهند، بنابراین  به‌صورت خودکار، تنها مقاومت وفکر می کنند که تغییر دلیلی موجه برای واکنش منفی آن‌ها و عدم تعهد است، ادامه داد: آن‌ها موقعیت بیرونی را برای مقاومت درونی خود مقصر می‌دانند و نمی‌دانند که این مقاومت خودساخته ناشی از نیازهای اصلی خود درونی آن‌هاست. این واکنش ناخودآگاه خود درون معمولاً کارکنان را از درک دقیق جنبه‌های مثبت تغییر بازمی‌دارد .

ناصری گفت: متخصصان مدیریت تغییر معمولاً از ابزارها و تکنیک‌ها برای غلبه بر مقاومت به‌وسیله‌ی تقسیم اطلاعات بیشتر و درگیر ساختن بیشتر افراد در اقدامات اجرایی استفاده می‌کنند. آن‌ها سعی می‌کنند رفتار کارکنان را از “بیرون” تغییر دهند.  مدیران تحول نیز تمام این کارها را انجام می‌دهند اما راهنمایی، آموزش و تعلیم را نیز فراهم می‌کنند .

وی افزود: مدیران تحول  که از این پویایی‌های بشری آگاه هستند می‌توانند با توجه فعالانه به نیازهای اساسی افراد خود به مدیریت مقاومت آن‌ها کمک کنند. برای مثال اگر کارکنانی هستند که فکر می‌کنند با ایجاد تغییر در سازمان از حلقه‌ی تصمیم‌گیری خارج‌شده و در مورد آینده‌شان به آن‌ها حق انتخابی داده نمی شود قطعاً به شکلی منفی واکنش نشان خواهند داد. اما اگر آنها را در تصمیم گیری مشارکت داده و از اطلاعات آن‌ها را برای تصمیم‌ها کمک بگیرید ، احساس خواهند کرد که قدرت بیشتری بر سرنوشت خود دارند و در مورد تغییر مثبت‌تر خواهند بود .

این کارشناس ارشد مدیریت درباره واکنش اصولی مدیران در چنینی شرایطی گفت: بنابراین به‌جای اینکه رهبران خود درونی‌شان را مجبور کنند که به شکلی منفی به مقاومت کارکنان واکنش نشان دهد، وجودشان را درگیر ساخته و واکنش طبیعی آن‌ها را بپذیرند و سپس استراتژی‌های تغییری را به‌کارگیرند که مقاومت آن‌ها را به حداقل رسانده و یا خنثی کند و آن را به تعهد مبدل سازد .

ناصری با تاکید بر اینکه یکی از مسائلی که همواره باید در تعیین استراتژی تغییر به آن توجه داشت مسئله فرهنگ است، گفت: فرهنگ نیرویی قوی است و همواره در برابر تحول و دگرگونی که به‌صورت ذاتی با فرهنگ موجود مقابله و در برابر آن مقاومت می‌کند و مهم نیست نوع تغییری که رهبر ایجاد می کند چه باشد، بلکه باید همواره استراتژی تغییر خود را به‌گونه‌ای طراحی کند که با فرهنگ موجود کار کند، حتی اگر قصد تغییر آن را دارد .

وی ادامه داد: افراد واکنش‌های عاطفی به تغییر دارند. با توجه به درک ما از خود درون، وجود و نیازهای اساسی، متوجه می‌شویم که واکنش‌های ترس، شک، عصبانیت یا خشم، ناراحتی یا سردرگمی اساس مقاومت هستند و مدیران  باید انتظار مقاومت کارکنان  را داشته و نگران آن نباشند، مگر آنکه برای یک دوره‌ی زمانی طولانی به درازا بینجامد چون رسیدن به تعهد مستلزم آن است که افراد به مقاومت خود پایان دهند .

این کارشناس‌ارشد مدیریت با بیان اینکه افراد ممکن است از منظر عاطفی در مقاومت باقی‌مانده و به پیشرفت نرسند، تصریح کرد: وظیفه مدیران تحول آگاه آن است که از گذر عاطفی آن‌ها حمایت کرده تا مقاومت طبیعی آن‌ها بتواند به تعهد تبدیل شود. هر چه بیشتر نیازهای اساسی، خود درون، وجود و فرآیند عبور از گذرهای عاطفی را بشناسید بهتر دراین‌باره عمل خواهید کرد و فراد باید به مرحله‌ی پذیرش برسند اگر می‌خواهند از مقاومت و اندوه عاطفی خود عبور کنند .

ناصری با بیان اینکه مدیران تغییری که به‌صورت خودکار عمل می‌کنند مقاومت کارکنان را با اقدامات خیرخواهانه خود وخیم‌تر می‌سازند، تصریح کرد: تکنیک‌های غلبه بر مقاومت، معمولاً از « بیرون » و به‌ وسیله‌ی مدیر تغییر به‌کاررفته و اغلب در بهترین حالت آن را بدون حل کردن سرکوب می‌کند. البته مدیران تغییر قصد ندارند که مقاومت باقی بماند اما این اتفاقی است که در اکثر موارد می‌افتد.

وی گفت: روش‌هایی مانند جلسات گوش دادن برای مدیران مفید است؛ زیرا به کارمندان فضا می‌دهند که نگرانی خود را اعلام کرده و به آن‌ها اجازه می‌دهند عواطف خود را ابراز کنند. نکته‌ی اصلی این است که وقتی افراد بتوانند احساسات خود را بیان کرده و آن‌ها را بدون قضاوت شدن، تکذیب شدن یا جبهه‌گیری به گوش دیگران برسانند، احساس «فهمیده شدن» کرده و می‌توانند احساساتشان را رها کنند .

کارکنان وقتی ببینند که به عنوان انسان کامل دیده می شوند و پذیرفته شده اند خود درون آن‌ها چیزی برای مبارزه کردن علیه آنها ندارد .

این کارشناس‌ارشد مدیریت با بیان اینکه بسیاری از ابزارها و رویکردها می‌توانند از افراد حمایت کنند تا تغییر عاطفی برای خارج شدن از مقاومت را در خود ایجاد کند، گفت: گفتگوی چهره به چهره و دوطرفه امری حیاتی است  و جلسات تیمی ساختاری و پشت سرهم می‌تواند مفید باشد .

ناصری با بیان اینکه مأموریت مدیران سرکوب مقاومت نیست، گفت: آنان به‌جای آنکه از مقاومت دوری کنند هنگام رخ دادن آن را به‌سوی بیرون فرامی‌خوانند زیرا مهارت آن را دارند که به آن فضا دهند تا آزاد شود. چیزی که به‌جای آن ظاهر می‌شود اعتماد، ارتباط و تعهد عمیق‌تر از سوی تمام کارکنان درگیر و ازاین‌رو پتانسیل بیشتر برای موفقیت است. خودشکوفایی افزایش ‌یافته‌ای به‌ جای مقاومت ظاهر خواهد شد.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طرح اصلاح قانون کار به صورت لایحه و همچنین بحث ضرورت ارتقای امنیت شغلی با اصلاح ماده هفتم این قانون پس از اظهارنظر مقام معظم رهبری در دیدار اخیر ایشان با کارگران، به یکی از موضوعات مدنظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدل شده است.

احمد غریوی یوسف آباد (مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار) با اشاره به اهمیت موضوع ارتقای امنیت شغلی کارگران و اصلاح ماده هفتم قانون کار در این رابطه توضیح داد: در خصوص امنیت شغلی که یکی از دغدغه‌های مهم کارگران و مقام معظم رهبری است، پیروی فرمایشات ایشان و تاکید رئیس جمهور، ما کارگروهی را در وزارت کار با حضور نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و استادان دانشگاه و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز پژوهش‌های راهبردی ریاست جمهوری و قضات دیوان عدالت اداری تشکیل دادیم تا این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: ما در این کارگروه تخصصی و فنی درخصوص موضوع امنیت شغلی ورود کردیم و مواد مربوط به امنیت شغلی در قانون کار را بررسی کرده و ساماندهی قراردادهای موقت کار مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت تعداد ۵ ماده در قالب پیش‌نویس مورد بازنگری واقع شده و در نهایت در قالب لایحه‌ای تقدیم دولت شد.

کارفرمایی که ۵ سال یک نیروی دارای قرارداد موقت را در مشاغل مستمر و مشاغل غیرمستمر (پروژه‌ای و. .) به کار می‌گیرد، موظف است پس از آن قرارداد دائمی منعقد کند.

غریوی ادامه داد: از جمله این مواد، ماده هفتم قانون کار بود که درخصوص بحث قراردادهای مشاغل مستمر و غیر مستمر در آن صحبت شده است. در وضعیت کنونی کلیه افرادی که در فعالیت‌های غیرمستمر حضور دارند، تا چهار سال دارای قرارداد مدت موقت هستند و پس از این چهارسال قرارداد این افراد دائمی خواهد شد که این موضوع به تصویب هیات وزیران رسیده و لازم الاجراست.

این مدیرکل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تبصره بعدی ماده هفتم قانون کار درخصوص قراردادهای موقت مشاغل دارای ماهیت مستمر، همچنان در آن هیچ‌گونه سقف و محدوده‌ای پیش‌بینی نشده بود که ما تلاش کردیم هر دو تبصره این ماده قانونی را با هم تلفیق کرده و نهایتاً پیشنهاد ما برای هردو قسمت مشاغل مستمر و غیرمستمر تعیین سقف ۵ سال بود. یعنی کارفرمایی که ۵ سال یک نیروی دارای قرارداد موقت را در مشاغل مستمر و مشاغل غیرمستمر (پروژه‌ای و. .) به کار می‌گیرد، موظف است پس از آن قرارداد دائمی منعقد کند.

وی تاکید کرد: روز شنبه هشتم اردیبهشت امسال آخرین جلسه مربوط به بررسی این لایحه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد و پس از تکمیل نهایی همان روز تقدیم هیات وزیران شده و در این هیات در دولت مطرح خواهد شد. در صورت تایید و تصویب در این هیات، بحث اصلاح قانون کار در این حوزه به صورت لایحه به مجلس ارسال خواهد شد.

غریوی با ابراز خوش‌بینی و امیدواری به دلیل تاکیدات رهبر انقلاب درباره امنیت شغلی نسبت به تصویب این اصلاحیه، اظهار کرد: امیدواریم باتوجه به اظهارنظر دوباره رهبری در دیدار روز پنجم اردیبهشت امسال در ملاقات با کارگران کشور، نمایندگان مجلس نیز همکاری لازم در جهت تصویب این اصلاحیه را به عمل آورند تا کارگران از نظر آینده شغلی خود با دغدغه و نگرانی کمتری کار کنند.

مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار همچنین درباره موضوع اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در وضعیت کنونی سهم سه درصدی از حق بیمه بیکاری با کارفرمایان است و کارگران مبلغی را پرداخت نمی‌کنند. در وزارت کار پیشنهادی مطرح شده بود که کارگران نیز در این مورد مشارکت داشته باشند که این موضوع مورد تایید قرار نگرفت.

وی تاکید کرد: درباره قانون بیمه بیکاری نیز لایحه تکمیلی ما در مراحل آخر تدوین است و در هیات وزیران و سپس مجلس مطرح خواهد شد. ضمن اینکه بحث افزایش سهم کارفرمایان و میزان حق بیمه بیکاری هنوز در این جلسات مطرح نشده و در قالب پیشنهاد نیز وجود ندارد.

غریوی با تاکید بر آموزش و بازگشت بیکاران دریافت کننده مقرری بیمه بیکاری به بازار کار، اظهار کرد: محدودیت مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری در اصلاحات مدنظر ما کمتر می‌شود اما میزان دقیق آن چون هنوز درحال بحث و ارزیابی است، هنوز اعلام نخواهد شد. پیشنهاد ما کاهش زمان پرداخت آن از ۳۶ ماه به ۲۴ ماه برای افراد مجرد و کاهش آن از ۵۰ ماه برای افراد متاهل است اما این پیشنهاد نیز باید به تایید هیات وزیران برسد.

این مقام وزارت کار با ابراز بی‌اطلاعی از موضوع افزایش و ترمیم مزد ۱۴۰۳ اظهار کرد: حق مسکن نیز هنوز همان رقمی است که در مصوبه مزدی اسفندماه سال گذشته به تصویب رسیده است. فعلا پیشنهاد جدیدی در رابطه با اصلاح این ردیف مطرح نشده و اگر این موضوع نیز در شورای عالی کار و بعد هیات وزیران مطرح شود، اصلاح نرخی رخ خواهد داد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903319

دیگر خبرها

  • تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • اتهام مدیران «مأمن سیاسی» و «نگرش امروز» نشر اکاذیب بود
  • پیام کاپیتان بارسا: باید دو ساله تمدید کنید
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • تجلیل از ۱۰۰۰ پاکبان کرمانشاه در جشن «خداقوت کارگر»
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • احضار مجدد مدیران سپاهان و پرسپولیس به کمیته انضباطی
  • وکیل جوان و سرپرست موقت هم از استقلال رفتنی است