Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی: صنعت كفش ايران يكي از قدیمی‌ترین صنايع كشور است كه درگذشته اشتغال زيادي ايجاد كرده بود؛ اما با واردات بی‌رویه در دو دهه گذشته اين صنعت افتان‌وخیزان پيش می‌رود.

به گزارش بولتن نيوز،اگر تا دیروز چین تهدید جدی کفش ایران محسوب می‌شد، در سال‌های اخير تركيه هم به اين تهديد پيوسته است. تولیدکننده‌ها می‌گویند، واردات قانونی و غیرقانونی کفش کمر تولیدکنندگان ایرانی را شکسته است، حال آنكه روزگاری ایرانیان خود صادرکننده کفش به کشورهای مختلف بوده‌اند اما برخي آمارهاي رسمي تأکید می‌کند كه 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 هزار میلیارد تومان کفش به کشور وارد می‌شود که فقط حدود 2 درصد آن از مجاری قانونی است و مابقی از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود. این رقم واردات برابر با بیکاری 30 هزار کارگر ایرانی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد كه در ایران سالانه 200 میلیون جفت کفش مصرف می‌شود، این در حالی است که توان اسمی تولید کارگاه‌های ایران بالغ بر 250 میلیون جفت کفش است. اين در حالی است كه در صورت احیای کارگاه‌ها و کنترل قاچاق، نه‌تنها نياز به واردات نيست، بلكه توليد ايراني قابليت صادرات خواهد داشت.

بررسي جايگاه ايران در صنعت كفش بين كشورهاي منطقه نشان می‌دهد كه هم‌اکنون پاکستان، ایران و ترکیه به ترتیب در ردیف‌های 19،14 و 20 توليد كفش در كشور قرار دارند.

بيان الله نصرتي تولیدکننده كفش درباره وضعيت توليد و بازار كفش می‌گوید: «دو سال پیش وضعیت بازار بهتر بود. بعد از آن در سال گذشته دچار رکود شدیم و با در نظر گرفتن شرایط کنونی، امسال نیز این رکود بیشتر خواهد شد. افزایش قیمت چنددرصدی کالاها در ابتدای هرسال امری طبیعی در بازار تلقی می‌شود.»

اين تولیدکننده اضافه می‌کند: «بسیاری از کارگاه‌های تولید کفش، کوچک بوده و قدرت مالی برای تولید ندارند. این کارگاه‌ها اجاره‌ای هستند و بعد از تعطیلات عید به دلیل جابه‌جایی کارخانه‌ها و همچنین تغییر کارگرها و نیروهای انسانی تا اواسط اردیبهشت بازار تغییر چندانی ندارد.»

محمدرضا لشکری ديگر توليدكننده كفش به بولتن نيوز توضيح می‌دهد: «امروز واحدهای تولیدی به حداقل سود فکر می‌کنند و دولت باید برای رونق بازار تدبیر مناسبی را به کار گیرد. اگر دولت به داد تولیدکنندگان نرسد، بیکاری افزایش خواهد یافت و واحدهای تولیدی ورشکسته و برچیده می‌شوند‌. زيرا تولید داخلی طی سال‌های گذشته برنامه‌ای برای پاسخگویی به تقاضای بازار خارجی نداشته است.»

پس از چین، بیشترین واردات کفش قاچاق از ویتنام و سپس از ترکیه، اندونزی و بنگلادش به كشور صورت می‌گیرد. کفش‌های بی‌کیفیت كه به‌صورت فله‌ای از چین و ویتنام وارد می‌شوند عملاً باعث نابودی صنعت کفش داخلی شده‌اند. در اين ميان آماري هم از صادرات كفش وجود ندارد. آخرين آمار صادرات کفش مربوط به سال 93 است كه نشان می‌دهد كه صادرات از حدود 149 میلیون دلار به حدود 110 میلیون دلار در سال 1393 رسیده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۸۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان باشکوه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی نمایشگاه بین المللی تهران: مراسم اختتامیه این نمایشگاه با حضور مسئولان مربوطه در محل نمایشگاه تهران برگزار و از غرفه‌های و شرکت کنندگان برتر، تقدیر شد.
استقبال از این نمایشگاه به حدی بود که غرفه‌ها و سالن نمایشگاه مملو از مخاطبان بود و ترددد به سختی صورت می‌گرفت.
حضور شرکت‌های خارجی بویژه کشور‌های اروپایی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی ایران نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد یافته بود.
در این نمایشگاه بیش از ۸۷ شرکت از چهارده کشور هندوستان، چین، ترکیه، فرانسه، آلمان، روسیه، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، کره جنوبی، مالزی، آرژاتین، بلژیک و هلند حضور و مشارکت
داشتند.
حضور پر رنگ شرکت‌های دانش بنیان و استارتآپی بخش مهمی از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزیایران است که در حاشیه آن چندین نشست تخصصی و کارگاه‌های آموزشی نیز برگزارشد.
سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برپا و در آن حدود ۳۴۰ شرکت داخلی و خارجی از مناطق مختلف، نوین‌ترین تولیدات، تجهیزات و خدمات مرتبط با صنعت شوینده و بهداشتی را ارائه کردند.
رئیس ستاد برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده، بهداشتی و سلولزی گفت: در این نمایشگاه انواع مواد شوینده و پاک‌کننده، محصولات سلولزی، آرایشی و بهداشتی، محصولات بهداشتی منزل، مواد اولیه واسطه‌ای، خدمات بازرگانی و مشاوره‌ای و همچنین انواع دستگاه‌ها، خط تولید و تجهیزات و ماشین‌آلات این حوزه ارائه کردند.
علی مرادی با بیان اینکه این نمایشگاه با همکاری انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران و انجمن سلولزی بهداشتی ایران برپا می‌شود، گفت: در این نمایشگاه که در فضایی بالغ بر ۳۴ هزار مترمربع و در ۱۰ سالن برگزار شد، تولیدکنندگان؛ آخرین دستاورد‌ها و تکنولوژی‌های روز این صنعت را به نمایش گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه معرفی محصولات جدید یکی از اولویت‌های بر پایی این نمایشگاه است، افزود: جذب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی در این حوزه، کمک به رونق تولید، ایجاد زمینه فعالیت‌های علمی و تحقیقی در مورد ذائقه مصرف کنندگان، رقبا و محصولات جدید آنها، پیش فروش کردن محصولات، شناسایی و انتخاب نمایندگان فروش جدید از مهمترین اهداف این نمایشگاه بود.
مرادی اطلاع از آخرین استاندارد‌های علمی و پژوهشی خارجی، اشتغالزائی، تعامل بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان، معرفی توانمندی‌های شرکت‌های داخلی و کشف استاندارد‌های بالقوه در داخل کشور را نیز از مهمترین اهداف برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی مواد شوینده، پاک کننده، بهداشتی، سلولزی و ماشین آلات وابسته عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • پایان باشکوه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • ایرانول با دانشگاه شریف هم پیمان شد
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • نجات جان دو کودک گرفتار درسیلاب ورودی دادگستری زرند