Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون احمدی‌نژاد گفت: امروزه در جهان یک اقلیت قارون‌صفت، بالای سر مردم نشسته‌اند و پول کلان، رسانه و قدرت را در اختیار گرفته‌اند و به بقیه مردم هم می‌گویند پوپول و عوام. حمیدرضا بقایی در نشستی عنوان کرد: با اینکه من معاون رئیس جمهور بودم اما معتقدم رجل سیاسی بودن به سر و صدا و شلوغ بازی‌های سیاسی نیست، رجل سیاسی کسی است که در سخت‌ترین شرایط دوست و ولی نعمتش را نفروشد و کسی که اینگونه است وطن و دین خود را هم نخواهد فروخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش نامه نیوز، او افزود: تهدید نکنید و نگوئید فلانی پرونده دارد، محکم می‌گویم هر سندی علیه بقایی دارید، از برگه بازجویی گرفته تا فیلم بازجویی آنها را منتشر کنید، تا سیه‌روی شود هر که در او غش باشد. من فکر نمی‌کنم از میان افرادی که گذرش به این آقایان افتاده، کسی وجود داشته باشد که جرئت بیان چنین درخواستی را داشته باشد. اتفاقاً شماها باید پاسخگوی رفتارهای خلاف قانون و شرع خود باشید و طلبکاری نکنید.

بقایی تاکید کرد: چهارسال قبل وزیر امور خارجه در یکی از شبکه‌های اجتماعی خطاب به بیگانگان نوشت، آن مرد که هولکاست را نفی می‌کرد رفته است. امروز در اخبار شنیدم همین آقا خطاب به نتانیاهو که اخیرا با مقامات روسی دیدار داشته، می‌گوید ما سه بار شما یهودی‌ها را در تاریخ نجات دادیم. گویا فراموش کرده که چهار سال قبل برای دلخوشی بیگانگان چه نوشته و چه‌ها گفته است. این وضعیت خجالت‌آور است.

او گفت: انگلیسی‌ها رضاخان را آوردند و خودشان هم او را از کشور بیرون کردند. مصدق با رضاخان و پهلوی‌ها رابطه خوبی نداشت. اما همین مصدق در دادگاهِ نظامی ، می‌گوید: " من نفت را ملی کردم و انگلیسی‌ها را از ایران بیرون کردم. رضاخان آدم خوبی نبود و انگلیسی‌ها او را آوردند و خودشان هم تبعیدش کردند. اما من به تلافی تبعید همین رضاخان، انگلیسی‌ها را از کشور بیرون کردم تا بفهمند حق ندارند یک ایرانی را از کشور بیرون کنند". این مصدق است و این هم وزیر خارجه فعلی ما! جناب آقای دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور و منتخب ملت ایران بوده و آن وقت شما او را که هموطن‌تان و یک ایرانی است، جلوی بیگانگان مسخره می‌کنید؟

معاون احمدی‌نژاد یادآور شد: قاجارها بخش‌هایی از خاک ایران را به باد دادند و تازه مدعی هم بودند. فتحعلی شاه پس از قرارداد ترکمانچای بسیار خوشحال بود و می‌گفت پاسکویچ قرار بود تهران را بگیرند، ولی ما نگذاشتیم! این مثال تاریخی حال و روز امروز بعضی‌ها است.

او ادامه داد: در دولت هشتم قراردادی بسته شده بود تا بر اساس آن، اشیاء تاریخی موزه ملی ایران در انگلیس و اشیاء تاریخی ایرانی که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شد در موزه ملی کشورمان به نمایش درآید. این قرارداد از طرف ایران به طور کامل انجام شده بود اما طرف انگلیسی به تعهد خود عمل نمی‌کرد و طفره می‌رفت . سال ۸۸ صدایشان کردیم و گفتیم شما نمی‌خواهید به تعهدتان عمل کنید؟ طرف انگلیسی گفت آخر مملکت شما ناامن است. گفتم یعنی چه؟ ایران ناامن است؟ خجالت بکشید. ما در اخبار خود شما خواندیم که هنرپیشه‌ای را روز روشن در شهر لندن چاقو زده‌اند. آن وقت مملکت ما ناامن است؟ موزه بریتانیا اعلام کرد اگر ما منشور کوروش را به شما دادیم و شما آن را پس ندادید، در این صورت تکلیف چیست؟ باید تعهد محکم بدهید. گفتیم چه تعهدی؟ گفت شخص اول کشورشما تعهد بدهد. گفتم: خواب دیدید. ما امضاء شخص اول مملکتمان را آنقدر مقدس می‌دانیم که هیچ وقت اجازه نمی‌دهیم پای برگه شما ثبت شود گفت باشد، لااقل رئیس جمهورتان تعهد بدهد. گفتم اصلا حرفش را نزنید.

او افزود: گفت خود شما که رئیس سازمان میراث فرهنگی هستی تعهد بده. گفتم ابدا. رئیس موزه ملی کشور ما با رئیس موزه بریتانیا می‌نشینند و توافقنامه برگزاری نمایشگاه منشور کوروش در ایران را امضا می‌کنند و همین اتفاق هم افتاد. اما نکته مهم اینجاست که در دولت هشتم ، رئیس سازمان میراث فرهنگی برای ارسال اشیاء تاریخی موزه ملی ایران به انگلیس با رئیس موزه بریتانیا که سطح سیاسی او پائین‌تر از خودش بود توافقنامه امضاء کرده بود.

بقایی عنوان کرد: حب الوطن من الایمان وطن دوستی نشانه ایمان است، کسی که وطنش را دوست نداشته باشد خانواده و خودش را هم دوست ندارد. البته باید به بعضی‌ها حق بدهیم چون بخشی از منافعشان آن طرف آب است، بنابراین مجبورند به خارجی‌ها که می‌رسند طوری حرف بزنند که منافعشان به خطر نیافتد. الحمدلله من آن طرف آب منافعی ندارم. البته گمان می‌کنم جناب آقای مهندس مشایی هم جز در رامسر منافع دیگری نداشته باشند.

او گفت: پس از شکست آلمان در جنگ دوم جهانی، متفقین گفتند آلمان باید قرارداد تسلیم بی قید و شرط را امضاء کند. ژنرال کایتل رئیس ستاد کل ارتش آلمان برای امضاء قرارداد تسلیم تعیین شد. در مراسم امضاء قرارداد او همه شئونات یک نظامی ارتش آلمان را رعایت می‌کند، محکم و با اقتدار می‌نشیند و می‌کوشد اقتدار آلمان را حفظ کند. به افسر کناری‌اش هم که گریه می‌کند نگاه معناداری می‌اندازد که یعنی درست است ما شکست خوردیم و تسلیم شدیم اما خفت نمی‌کشیم و نباید جلوی روس و انگلیس و آمریکا گریه کرد. اما در این سال‌ها نگاهی داشته باشیم به رفتار بعضی‌ها که چگونه نیششان تا بناگوش باز بود و چطور با طرف مقابل برخورد می‌کردند!

بقایی خاطرنشان کرد: ملت ایران در همه ادوار تاریخ سربلند و شجاع و غیور بوده است. ما ملتی هستیم که مغول را از این کشور بیرون کردیم. سال ۵۹ وقتی هواپیماهای عراقی به شهر کرمانشاه حمله ور شدند ، ابتدا در میان مردم این شایعه پخش شد که آمریکایی‌ها حمله کرده‌اند تا اینکه همان شب بنی صدر به تلویزیون آمد و آغاز جنگ را رسماً اطلاع داد . پدر من که امروز یک بازنشسته ارتشی است، تعریف می‌کرد که در گیلانغرب تانک‌های ایرانی مستقر بودند اما اجازه حمله نداشتند و فرمان مقابله صادر نم‌ شد

او افزود: در میان غیر نظامیانی که از حمله تانک‌های عراقی فرار می‌کردند، پیرزنی آمد و گفت فرمانده‌تان کیست؟ افسری که فرمانده ما بود جلو رفت و گفت من هستم. به صورتش آب دهان انداخت و گفت تو خجالت نمی‌کشی؟ شهرما دست عراقی‌ها افتاده و تو نشست‌ ای؟ افسر فرمانده همه را جمع کرد و درجه‌هایش را کند و گفت من می‌خواهم حمله را شروع کنم، هرکس هست بسم الله. حمله را شروع کردیم و عراق‌ ها که اصلا انتظارش را نداشتند ، وحشت‌زده عقب نشینی کردند. این قدرت ایمان و اراده دفاع از وطن است.

بقایی با بیان اینکه امروزه در جهان یک اقلیت قارون صفت، بالای سر مردم نشست‌ اند و پول کلان، رسانه و قدرت را در اختیار گرفت‌ اند و به بقیه مردم هم می‌گویند پوپول و عوام گفت: به محض اینکه کسی خارج از اصول و چارچوب‌های ظالمانه آن‌ها سخنی بگوید، متهم می‌شود به نقض دمکراسی. آن‌ها می‌گویند ما ارباب هستیم و مردم رعیت ما . اما این فضا در حال شکسته شدن است و صدای اعتراض مردم دنیا شنیده می‌شود.

او تاکید کرد: به اعتقاد من برای نظام سرمایه‌داری نامی بهتر از این نمی‌توانیم پیدا کنیم. در حال حاضر اکثر » نئوقارونیسم « کشورهای جهان و حتی اروپا موج مردم گرایی و دولت رفاه مردم شکل گرفته است. موج مردم گرایی در ایران هم وجود داشته و خودشان م‌ گویند اولین موج مردم گرایی را احمدی نژاد راه انداخت و پس از او چاوز ادامه داد. در میان این موج مردم‌گرایی، شبکه های اجتماعی هم بوجود آمده و همه مردم را به هم متصل کرده است.

او گفت: حضرت روح الله )ره( مانند مردم حرف می‌زد، مانند آنها غذا می‌خورد و شبیه آنها زندگی می‌کرد و امروز مقام معظم رهبری این گونه هستند. این منش مردمی رهبران ما بزرگترین افتخار برای ماست. جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد از نارمک به پاستور رفت و بعد از اتمام دوره خدمتگزاری به همان نارمک بازگشت. در طول تاریخ استعمار به رهبران مردمی و آزادیخواه جهان لقب پوپول، بی سواد و تندرو داده است تا به منویات پلیدش برسد.

بقایی عنوان کرد: می گویند مردم نباید برای دریافت یارانه ثبت نام کنند، اما مردم به اندازه رفراندوم جمهوری اسلامی ثبت نام نمودند. عده ای وقیحانه گفتند مردم منفعت طلب هستند و به این خاطر ثبت نام کرده اند. این چه حرفی است؟ مردمی که در جشن نیکوکاری هرچه در توان دارند هدیه می دهند، در ایام محرم و صفر خرج می دهند و در ماه رمضان سفره افطار پهن می کنند، منفعت طلب هستند؟ مردم در حقیقت به راه درست و روش صحیح توزیع ثروت رای دادند.

او افزود: در مورد مسکن مهر گویا عده ای دوست دارند مردم کاسه چه کنم چه کنم دستشان بگیرند و به آن ها محتاج باشند. با خودشان می گویند این ها اگر سیر شوند توقعشان بالا می رود. در حالیکه ملت ایران ملتی عزتمنداست و سرزمین ما هرگز فقیر نیست. این کشور چند هزارسال دوام داشته و همواره مردم خود را تامین کرده است. اگر مفاخری چون فردوسی و سعدی و دیگر بزرگان داریم به این دلیل است که ملت ایران از نظر اقتصادی تامین بوده است. زیرا وقتی فقر بیاید همه چیز از بین می رود. در دور آخر سفرهای استانی به همراه جناب آقای دکتر احمدی نژاد به ۱۱۰ شهر کشور سفر کردیم و با اطلاع دقیق عرض می کنم که ایران بسیار ثروتمند است. ثروت ما فقط نفت نیست، جنگل ها و مراتع و معادن بیشماری داریم که باید به درستی تقسیم شود.

بقایی ادامه داد: یکی از علما در سخنرانی اش عنوان کرد که هرگاه خواستید ببینید رابطه یک نفر با خدا چگونه است، بررسی کنید که رابطه او با خلق خدا چگونه است. چون خلق هم متعلق به خداست و هر که آنان را دوست داشت و برای آنان دلسوزی کرد، حتما رابطه خوبی هم با خدا دارد. مردم به دکتر احمدی نژاد احترام می گذارند این محبت مردمی از الطاف الهی است.

معاون احمدی‌نژاد گفت: در کشور قانون خوبی به نام قانون شهروندی داریم. البته مدتی قبل از یک منشوری هم با نام منشور شهروندی رونمائی کردند که بیشتر به درد عکس یادگاری می‌خورد.

او افزود: باید جلوی هرگونه ظلم گرفته شود، دغدغه ما فقط اقتصاد نیست، استعدادها را با مدیریت غلط ، رانت و پارتی بازی از بین میرود. در زمان امیرالمومنین )ع( زنی از طایفه بنی حمدان خدمت حضرت رسید. حضرت قصد داشت نمازش را شروع کند اما تا آن زن را دید، نمازش را رها کرد و از او پرسید مشکلت چیست؟ آن زن به حضرت گفت فرمانداری که برای ما فرستادی به ما ظلم کرده و حق ما را پایمال می کند. امیرالمومنین )ع( با حالت گریان به زن گفت که من از ظلم فرماندارم خبر نداشتم. همین زن سال ها بعد نزد معاویه رفت و گلایه فرماندار را به وی کرد. معاویه برخورد تندی با او کرد و زن در حالت گریان بر زمین نشست و گفت که یاد علی )ع( بخیر. معاویه از او پرسید چرا این حرف را می زنی؟ زن در پاسخ گفت که وقتی به علی )ع( از فرماندارش گله کردم، نمازش را رها کرد و به کار من رسیدگی کرد. اما تو این گونه با من برخورد می کنی.

بقایی ادامه داد: معاویه گفت تو همان زن نیستی که در صفین رجز می خواندی؟ زن پاسخ داد آری من بودم و فرزندانم را در راه علی تقدیم کردم. نو عروس ایرانی باید جهیزیه اش را در خانه خودش بچیند مدتی قبل که به اتفاق جناب آقای دکتر احمدی نژاد به بازار تهران رفته بودیم، فردی به به ایشان گفت خواهش می کنم به وضعیت مسکن مهر رسیدگی کنید. مسکن یک خواست ملی است، مسکن مهر با رفع ایراداتش باید با قدرت ادامه پیدا کند. من معتقدم به زودی به نقطه ای می رسیم که هر ایرانی در خانه خودش زندگی کند. انشالله به نقطه ای برسیم که هر نو عروسی جهیزیه اش را در خانه خود بچیند. حل مشکل مسکن یکی از وظایف ماست. افزایش یارانه ها در سه گام با محاسبه ای که انجام دادیم در گام اول می توان یارانه را به ۱۰۰ هزار و پانصد تومان رساند. در گام دوم هم این عدد را به ۱۱۰ هزار تومان می رسانیم و انشالله در پایان به عددی که آقای دکتر احمدی نژاد فرمودند، یعنی همان ۱۹۰ هزار تومان خواهیم رسید.

او با اشاره به اینکه دولت مردمی می تواند قیمت نفت را در جهان واقعی کند، گفت: در چهارسال گذشته متاسفانه به دلیل غفلت و بی توجهی مشکلات زیادی ایجاد شده است. با دیپلماسی غلط نفتی، قیمت نفت بسیار پایین آمده است. گرچه تولید بالا رفته، اما به دلیل کاهش قیمت نفت، افزایش میزان فروش تاثیری در افزایش درآمد کشور ندارد. یکی از مباحثی که حتماً روی آن کار خواهیم کرد، بحث قیمت نفت است. امیدوارم با روی کار آمدن دولتی مردمی، قیمت نفت در جهان واقعی شود و این حالت مفت فروشی تمام شود. من امید دارم که این اتفاق بیفتد و در این صورت است که پول نفت به جیب ملت خواهد رفت. سهام عدالت را باید به سرانجام رساند متاسفانه به سهام عدالت بی توجهی زیادی شده است. طی روزهای اخیر دیدم که رسانه های خارجی به تمسخر می گویند مردم باید ۱۱۹ هزار تومان بدهند و ۵۱۹ هزار تومان سود سهام بگیرند. سهام عدالت برای ملت است و من حتما آن را به سرانجام خواهم رساند.

بقایی عنوان کرد: بیمه بازنشستگی برای زنان خانه دار بحث دیگر، بیمه بازنشستگی زنان خانه دار است. زنانی که شاغل نیستند باید برای آینده خود بیمه بازنشستگی داشته باشند که این مورد را هم انشاءلله انجام خواهیم داد. رسانه های خارجی هم علیه یارانه ها رپورتاژ رفتند! من دولت را به ملت برمی گردانم. بسیاری از مردم معتقدندکه در حال حاضر دولت بفکر ملت نیست زیرا اگر بفکر ملت بود و برای ملت بود این رفتارها با مردم انجام نمی شد. اگر درد ملت فهمیده می شد، با یارانه ها اینطور برخورد نمی شد، نکته مهم اینجاست که رسانه های خارجی هم در این جور موارد برایشان رپورتاژ آگهی می روند و می گویند یارانه چیز بدی است!

او گفت: چندی پیش برای یارانه در سوئیس همه پرسی برگزار کردند و مردم اعلام کردند که یارانه نقدی نمی خواهند. برخی از رسانه های داخلی روی این موضوع سر و صدا کردند اما نگفتند استدلال مردم سوئیس برای صرفنظر کردن از دریافت یارانه چه بود. شنیدم مردم سوئیس عنوان کرده بودند ما به دولت و مسئولانمان اعتماد داریم، این پول حیف و میل نمی شود و دولت آن را درست خرج می کند لذا آن را دریافت نمی کنیم. همه قومیت ها محترم و همه ایرانی هستیم ما همه ایرانی هستیم ، مسلمان یا غیر مسلمان همه هموطن هستیم. ایران پایدار است و آن چیزی که در طول تاریخ به اثبات رسیده همین وحدت و پایداری است.

بقایی با تاکید بر اینکه همه قومیت ها محترمند و همه ایرانی هستیم، خاطرنشان کرد: ایران سرزمین بزرگی است. اگر در کف دستم مو می بینی سلوکیه را هم خواهی دید! یونانیان ایران را ۵۱ سال اشغال کرده بودند و توسط اشکانیان بیرون رانده شدند. در سلسله اشکانیان مجلس وجود داشت و زنان نیز بسیار مورد احترام بودند. در جنگ حران که میان ایران و روم بود، فرستاده ایران با یک تن از سرداران روم گفت و گو می کرد. سردار رومی به او گفت که ادامه مذاکرات ما در سلوکیه پایتخت ایران! فرستاده ایران به او گفت اگر در کف دستم مو می بینی سلوکیه را هم خواهی دید. دست آخر سورنا سردار ایرانی ، شکست سختی را به رومیان تحمیل کرد.

او یادآور شد: صدام حسین نیز در میان کنفرانس خبری که در ابتدای حمله به ایران برگزار کرده بود، به یکباره بلند شد و خواست جلسه را ترک کند. خبرنگاران از او پرسیدند که کجا می روی؟ گفت ادامه مصاحبه را در تهران انجام خواهم داد. فرزندان همان سرزمینی که اجازه تجاوز به رومیان را ندادند، دو هزار سال بعد چنان درسی به صدام حسین دادند که آرزوی اشغال یک وجب از خاک ما را با خود به گور برد. در همه علوم و فناوری ها باید سرآمد باشیم ایرانی باید در همه امور بویژه پیشرفت علمی سرآمد باشد.

بقایی افزود: استعدادهای فراوانی در میان جوانان ما وجود دارد. انشالله نه تنها در بحث علم و فن آوری هسته ای، بلکه در تمامی حوزه های علم وفناوری باید به پیشرفت های فراوانی دست پیدا کنیم. رشد علمی ما به هیچ وجه نباید افت کند و به دانشگاه ها که مرکز تولید علم هستند باید نگاه ویژه ای شود. در زمان دولت دکتر احمدی نژاد اینترنت توسعه پیدا کرد و قیمت آن نیز ارزان شد. بسیاری از پروژه ها که الآن افتتاح می کنند، عملیات اصلی آن در زمان دولت قبل صورت گرفته است. برنامه مفصلی برای اشتغال دارم که انشالله آن را اعلام خواهم کرد. ریشه اصلی بیکاری در رکود است که باید فکری اساسی برای آن کرد. تصوری که من از انتخابات سال آینده دارم این است که این رقابت، میان مردم و جماعتی سیاسی خواهد بود.


منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۹۳۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم رئیسی، در جریان دومین مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری ۱۴۰۰ از قاب صدا و سیما به صراحت وعده داد؛ «ما گشت ارشاد خواهیم داشت اما نه برای مردم بلکه برای مدیران»، زمان گشت و رئیسی به عنوان رئیس دولت پا به پاستور گذاشت، او باز هم این وعده را تکرار کرد و در نشستی از عملی شدن وعده «گشت ارشاد مدیران» خبر داد و گفت؛ «گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شد و به دستگاه‌های مختلف سرکشی می شود.»

رئیسی در ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، بار دیگر از لزوم برخورد با فساد و برکناری مدیران فاسد و ناکارآمد روایت کرد و گفت؛ «از ابتدای دولت تاکید کردم که دولت مردمی به هیچ مدیری چک سفید امضا نداده است و همه مسئولان از سطح وزیر تا دیگر مدیران به شکل دائم تحت نظارت و ارزیابی هستند.»

او همچنین در تاریخ ۱۸ اسفندماه سال ۱۴۰۲، در جریان سفر به سیستان و بلوچستان گفت: «اگر مردم مطالبه ای دارند حتما باید در دستور کار قرار گیرد و به آنچه را مردم بخواهند دولت اجرایی خواهد کرد و به مدیران دولتی هم می‌گویم ادارات باید نماد کارآمدی باشند و گره گشای کار مردم باشند و وقتی کسی در ادارات حضور پیدا کرد احساس گره گشایی داشته باشند؛ مبادا بشنوم ادارات رشوه می‌گیرند یا فساد نفوذ کرده است.»

این وعده‌ها درحالی یکی بعد از دیگری از زبان رئیسی مطرح شده است که طی دو سال و اندی که از عمر این دولت می گذرد، نه تنها وعده گشت ارشاد مدیران عملیاتی نشده و خروجی دیده نشده بلکه همان گشت ارشاد حجاب نیز با تصمیم رئیسی و با محوریت وزارت کشور، بار دیگر با ون‌هایش به خیابان بازگشته است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس، در گفتگویی با هم‌میهن، دو گشت ارشاد را مقایسه کرده و هر دو گشت ارشاد را طرح‌هایی شکست خورده دانسته و گفته است؛« مقایسه دو گشت ارشاد حاکی از آن است که دو بار این طرح شکست خورده است و هر دو شکست جزو موضوعات منفی کارنامه دولت است. گشت ارشاد عفاف و حجاب بدون قانون، کار خود را انجام می‌دهد. وقتی قانون وجود ندارد مردم در بلاتکلیفی دچار ظلم می‌شوند. متاسفانه اصرار جدی نیز در این رابطه صورت گرفته درحالی‌که هنوز لایحه حجاب و عفاف تعیین‌تکلیف نشده عده‌ای بدون پشتوانه قانونی در حال وارد آوردن فشار بر مردم هستند. گشت دوم مربوط به فساد و سوءاستفاده‌های اقتصادی است که در سکوت دچار شکست شده است.»

فرزند رفت، مادر نرفت /عصبانیت مردم از فساد چای دبش

از سوی دیگر مواجهه دولت در برخی اشتباهات و رفتارهای پرحاشیه مدیران میانی و رده بالای دولت حکایت از آن داشته است که دولت نه تنها چندان گشت ارشاد مدیران را جدی نگرفته است بلکه حتی برخی مدیران تبدیل به خط قرمزهایی در دولت شده اند.

سال ۱۴۰۱ مهدی عرفاتی، دبیر وقت شورای‌ اطلاع‌رسانی‌ دولت،‌ در توئیتی به نقل از ابراهیم رئیسی و با هشتگ گشت ارشاد نوشته بود که؛ «رئیس‌جمهور در واکنش به مهاجرت فرزند یکی از معاونان وزرا گفته «پسر اگر رفت، پدر هم برود». پس از انتشار این توئیت خبر مهاجرت پسر انسیه خزعلی به کانادا جنجال به پا کرد و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهور در توئیتی از موقتی بودن سفر پسر خود گفت. اما برخلاف انتظارات و توقعات برای کنار گذاشته شدن انسیه خزغلی از دولت، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت تنها از تذکر به معاون رئیسی و بازگشت پسرش به ایران خبر داد.

پرونده فساد چای دبش، فساد در پرونده نهاده‌های دامی و اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام خمینی از دیگر مواردی بود که پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی در طی دو سال گذشته حاشیه ساز شدند. هر چند که در جریان پرونده نهاده های دامی، دولت ابراهیم رئیسی سید جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی را برکنار کرد اما همان برکناری نیز مبهم و سوال برانگیز بوده است. در پرونده فساد چای دبش و اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام خمینی نیز دولت به جز چند موضع گیری خنثی و محدود، سکوت پیشه کرده و انتقادات زیادی را متوجه خود کرده است. سوال منتقدان این است که چرا «قرارگاه گشت ارشاد مدیران» به این مسائل ورود نکرده است.

رحیم ابوالحسنی، استاد علوم سیاسی در گفت‌وگو با هم‌میهن، با اشاره به این موضوع گفته؛ «در موضوع چای دبش یا فساد برنج و مفاسدی که در وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد، در نهایت آماری از این اتفاقات بیرون نیامد و شفاف‌سازی صورت نگرفت. اشکال در اینجاست که در کشور ما یک پدیده بسیار مهمی که مغفول مانده، موضوع شفافیت است و تا زمانی که مسئله شفافیت در کشور روشن و نهادینه نشود و مجموعه فعالیت‌ها، هزینه‌کردها و اقدامات مشخص نباشد، نمی‌توان گفت ایشان یا هر فرد دیگری به قول خود عمل کرده است.»

فلاحت‌پیشه هم تاکید بر پنهانکاری در مساله فساد و خطای مدیران دارد و می گوید؛ «متاسفانه دولت نه‌تنها به وظیفه ارشادی خود عمل نمی‌کند بلکه دستگاه‌های مختلف به سمت لاپوشانی حرکت کرده و این پرونده‌ها را مشمول قاعده زمان می‌کنند. مشمول قاعده زمان شدن این پرونده‌ها دو وجه دارد؛ بخشی از آن شامل مسائل حقوقی شده و اگر پرونده بعد از زمان مشخص بررسی نشود، عملاً امکان پیگرد قضایی برای بررسی آن وجود ندارد. ولی مد نظر من؛ مشمول قاعده زمانی از نظر فراموش کردن نزد اذهان عمومی است. عده‌ای بر این عقیده‌اند که اگر موضوعی مطرح نشده و از دستور اخبار خارج شود، از محل توجه مردم نیز دور می‌شود درحالی‌که انباشته شدن پرونده‌های فساد در حال بررسی یا غیرشفاف، به افکار عمومی در جامعه ضربه می‌زند.»

اخیرا هم، غلامعلی جعفرزاده، نماینده ادوار مجلس در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، بیان کرده بود؛«کاش آقای رئیسی شجاعانه می‌گفت که آقای ساداتی‌نژاد را برای ایجاد چه مشکلاتی در وزارت کشاورزی برکنار و حذف کرد. چرا حکم دادگاه آقای ساداتی‌نژاد بخشیده می‌شود؟ چرا نتیجه دادگاهش را مکتوم می‌گذارید؟ آقای رئیسی بد متوجه شده است و می‌خواهد بگوید در دولت من اصلاً فساد اتفاق نمی‌افتد؛ مگر می‌شود؟ مگر اینجا مدینه فاضله است؟ برای مردم این مهم است که بگویند آقای صدیقی خلاف کرد، محاکمه‌اش کردیم و نتیجه‌اش هم این شد. هیچ‌کس انتظار ندارد که هیچ اختلاسی و دزدی اتفاق نیفتد. انتظار مردم همان عبارتی است که حضرت آقا در شب مبارک ماه رمضان فرمودند: «عدالت»

۹۰ نفر برکنار شدند اما...

از سوی دیگر اگر چه بازرس ویژه رئیس جمهور، در اسفند ماه سال گذشته، خبر از برکناری ۹۰ مدیر متخلف و ترک فعل کرده داد اما این شائبه وجود دارد که مدیران برکنار شده در دولت سیزدهم، یا همان مدیران دولت دوازدهم بودند که نتوانستند از زیر تیغ خالص‌سازان عبور کنند یا به دلیل انتقاد از دولت سیزدهم برکنار شدند و مشمول گشت ارشاد مدیران و تعریفی از راه اندازی این گشت شده بود، نخواهد بود. خاصه آنکه لیست مشخصی از این افراد بیرون نیامده است و برخی نیز معتقدند این ادعاها چیزی شبیه به آن چیزی است که محمود احمدی نژاد رئیس دولت های نهم و دهم درباره لیست مفسدان اقتصادی تکرار می کرد، لیستی که می گفت در جیبم است ولی هیچ وقت از جیب او بیرون نیامد.

از جمله افرادی که به نظر می رسد در لیست گشت ارشاد مدیران دولت تعریف شده اند، معاون اقتصادی پیشین بانک مرکزی بود، در ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۲، محمدرضا فرزین، با حکمی پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی که از دی ماه سال ۱۳۹۲ روی این صندلی نشسته بود را تغییر داد و محمد شیریجیان، یار قدیمی خود که در بانک‌های کارآفرین و ملی با هم کار می‌کردند را به عنوان معاون اقتصادی بانک مرکزی معرفی کرد.

مجید مشعلچی، قائم مقام وقت بیمه مرکزی، هم چند روز پیش از آنکه سیدرضا فاطمی امین، وزیر وقت صمت توسط نمایندگان مجلس استیضاح شود، از وزیر صمت و بدهکاری خودروسازها به صنعت بیمه انتقاد کرد و از سمت خود برکنار شد.

رئیسی جا پای احمدی نژاد گذاشت؟

از سوی دیگر نوع چینش‌های کابینه ابراهیم رئیسی و جابه‌جا شدن افراد در آن حکایت از آن دارد که دولتمردان سیزدهم به یک خط قرمز برای رئیس خود تبدیل شده اند که خواهان تغییر یا خارج کردن آنان از دولت نیست. همانند سیدرضا فاطمی امین که پس از عملکرد ضعیف خود در وزارت صمت و فاش شدن واگذاری خودروهای شاسی‌بلند به نمایندگان مجلس، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ استیضاح و برکنار شد اما بلافاصله ۱۰ روز پس از آن، یعنی در روز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، با حکم ابراهیم رئیسی به‌ عنوان مشاور رئیس‌جمهور در نظارت بر روند اجرای طرح‌های تولیدی منصوب شد.

حجت‌الله عبدالملکی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد، از دیگر چهره‌های پرحاشیه دولت سیزدهم بود. او یکی از وزرایی بود که بیشترین تذکر و انتقاد بهارستانی ها را از آن خود کرده بود و اولین طرح استیضاح نیز به نام او ثبت شده بود. استیضاحی که به دلیل استعفای عبدالملکی در ۲۴ خرداد ماه به سرانجام نرسید و در ۱۴ آبان سال ۱۴۰۱ به سمت دبیر شورای عالی مناطق آزادی تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب شد.

یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش نیز در ۱۴ فروردین ماه سال ۱۴۰۲، به علت پرداخت دیر هنگام حقوق معلمان در اسفندماه سال ۱۴۰۱ و عدم اجرای قانون رتبه بندی، از سمت خود استعفا داد، هر چند که برخی‌ها معتقدند که او توسط رئیس دولت سیزدهم عزل شده و این استعفا صرفا برای تلطیف ساختن تغییرات کابینه بوده است؛ با این حال وی طی روزهای اخیر کلید استانداری مازندران را از رئیسی گرفت.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897868

دیگر خبرها

  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • خلیج فارس جای بیگانگان نیست
  • خواسته امروز آزادگان جهان، محو رژیم صهیونیستی از صحنه روزگار است
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • احمدی نژاد می‌گفت مشکل ما خود رهبری است!
  • پرسپولیسی ها ما را مسخره کردند | مشکل بازیکن استقلال بود که بی دلیل در زمین ایستاده بود