Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا،حسین وثوقی ایرانی روز سه شنبه افزود: سال گذشته از محل ستاد تسهیلات رفع موانع تولید 160 هزار میلیارد ریال به کارگاه ها و طرح های راکد کشور اختصاص یافت که ریالی از آن به تولیدکنندگان فرش دستبافت داده نشد و دلیل این بی توجهی مربوط به کم کاری مرکز فرش دستبافت تهران است.
وی بیان کرد: مرکز فرش دستبافت در پایتخت متمرکز شده اما غیر از یکسری کارهای رسانه ای در ارتباط با موضوع تولید و حمایت های مالی از تولیدکنندگان موفق عمل نکرده و عملکرد حمایتی این مرکز از تولیدکنندگان فرش دستبافت در مقایسه با شرکت شهرک های صنعتی بسیار ضعیف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه بازار فرش نسبت به گذشته کوچک شده است افزود: لازم است تولید کنندگان فرش دستبافت به سمت تولید فرش هنری و منحصر بفرد که طرح ، نقشه ، رنگ و مصالح آن جذابیت ویژه ای داشته باشد سوق پیدا کنند.
وثوقی ایرانی گفت: در حال حاضر فرش به معنای زیرانداز جایگاه قبلی خود را از دست داده و کالاهای مشابه و رقیب مثل موکت و پارکت جای فرش را بعنوان زیرانداز گرفتند و برای ورود به بازار رقابت باید تولید کنندگان به سمت تولید فرش هنری روی آورند.
وثوقی ایرانی اضافه کرد: محصولات فرش کشور به دلیل تورم انباشته شده سالیان گذشته از وضعیت مناسبی برخودار نیست بطوریکه میزان صادرات سالانه فرش از یک میلیارد و 500 میلیون دلار در دهه 70 اکنون به 200 میلیون دلار رسیده و این نشانگر کاهش هفت برابری میزان صادرات فرش در ایران می باشد.
وی دلیل اصلی کاهش صادرات فرش را تورم سال های گذشته دانست و گفت: تورم در دولت گذشته باعث شد که تولید کنندگان از بازارهای جهانی فاصله گرفته و رقبا جای آنها را بگیرند.
مدیر عامل کنسرسیوم فرش صادراتی استان اردبیل از مطالعات موضوع فروش و صادرات فرش دستبافت در استان اردبیل خبر داد و گفت: در خوشه دستبافت مطالعات مربوط به فروش ، صادرات و طراحی فرش انجام شده و تولیدکنندگان باید این موضوع را بیشتر مدنظر قرار دهند.
وثوقی ایرانی با بیان اینکه بازار رقابت ما تولید فرش های هنری است، گفت: خوشبختانه فرش اردبیل از گنجینه بسیار غنی در طرح و نقشه برخوردار است اما احساس می شود در طراحی فرش باید تغییراتی ایجاد شود و تولید هم منطبق با علاقه مردم و بازارهای هدف باشد.
وی در خصوص کاهش صادرات فرش دستبافت اردبیل اظهار کرد: میزان صادرات فرش دستبافت نسبت به سال قبل ثابت مانده اما در مقایسه با 20 سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
فرش اردبیل در زیر مجموعه فرش آذربایجان قرار دارد . با اینکه در گذشته در بسیاری از خانواده های شهری و روستایی بافت فرش رواج داشت اما در سال های اخیر این صنعت دستی به فراموشی سپرده شده و بازار خود را در بازارهای داخلی و خارجی از دست داده است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی

جعفر فرشچی‌طوسی دراین‌باره گفت: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای ۲۱۸ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: محل ساخت و فعالیت این واحد‌های تولیدی شهرک‌های صنعتی " چناران، کاویان فریمان، قوچان ۲، خیام، چرمشهر و تایباد" در نقاط مختلف جغرافیای خراسان رضوی است.

فرشچی‌طوسی با اشاره به شعار سال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر جهش تولید با مشارکت مردم تأکید نموده‌اند، عنوان کرد: تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در خراسان‌رضوی نسبت به سالیان قبل افزایش یافته و این ظرفیت‌های اقتصادی استان باعث شده است که مراودات تجاری از سوی کشور‌های همسایه بیشتر شود و تاجران آن کشور‌ها در ایران سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان‌رضوی اضافه کرد: تاکنون سرمایه‌‎گذاران خارجی از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی و کویت، استقبال خوبی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در استان داشته و با امنیت خاطر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وی در پایان تصریح کرد: وجود واحد‌های صنعتی دانش‌بنیان و صادرات‌گرا و نیز نوع کیفیت کالا‌های تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث ایجاد فضای رقابتی میان سرمایه‌گذاران شده که بازاریابی محصولات توسط شرکت‌های مدیریت صادرات در کشور‌های مختلف می‌تواند هزینه‌های بخش تولید را کاهش دهد و بستر گسترده‌تری را برای ورود محصولات داخلی خراسان‌رضوی به بازار‌های بین‌المللی فراهم کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • جلسه رفع موانع تولید استان در واگن های زرند
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت
  • استاندار اردبیل: راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌ برداری می‌رسد
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل