Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@18:07:51 GMT

چند نفر به جمعیت بیکار اضافه شد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۰۴۸۵۴

آمار روایت از آن دارند که در سال گذشته به ازای هر ۸ نفر فرد شاغل یک نفر بیکار بوده است اما در سال ۹۴ تقریبا به ازای هر ۹ نفر بیکار یک نفر بیکار بوده است.
به گزاش مهر، در سال گذشته جمعیت فعال اقتصادی کشور ۲۵ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۵۰ نفر اعلام شد که نرخ مشارکت ۳۹.۴ درصدی را به ثبت رساند. جمعیت فعال یا همان نرخ مشارکت اقتصادی مجموع جمعیت شاغل و بیکار در سن کار محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از مجموع جمعیت ۲۵ میلیون و ۷۹۱ هزار نفری فعال اقتصادی، ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر جمعیت بیکار کشور و ۲۲ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۵۲ نفر جمعیت شاغل کشور را شامل می‌شود که نتیجه آن ثبت نرخ بیکاری ۱۲.۴ درصد برای سال ۹۵ بود؛ یعنی به ازای هر ۱۰۰ نفر شاغل ۱۲.۴ نفر بیکار بودند.
اما بررسی آمار وضعیت بازار کار کشور در ۹۴ نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی در این سال ۳۸.۲ درصد و جمعیت فعال کشور ۲۴ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۱۷۷ نفر بود که از این میزان ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۹۲ نفر بیکار و ۲۱ میلیون و ۹۷۲ هزار و ۸۴ نفر شاغل بودند.
با این حال بررسی و محاسبه نسبت جمعیت بیکار به شاغل در دو سال اخیر حکایت از آن دارد که در سال ۹۵ تقریبا به ازای هر ۸ نفر شاغل یک نفر بیکار و در سال ۹۴ نیز تقریبا به ازای هر ۹ نفر شاغل یک نفر بیکار بوده است.
مقایسه شاخص‌های نیروی انسانی درسال‌های ۹۵ و ۹۴ از افزایش ۱.۲ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی حکایت می‌کند که یک امتیاز مثتب برای اقتصاد ایران تلقی می‌شود، بر این اساس جمعیت فعال اقتصادی کشور در سال گذشته نسبت به سال ۹۴ به میزان یک میلیون و ۹۰ هزار و ۲۷۳ نفر افزایش یافت و به ۲۵ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۵۰ نفر رسید.

جدول تغییرات شاخص‌های بازار کار در دو سال گذشته

شاخص‌های بازار کار

شاخص

۱۳۹۴

۱۳۹۵

نرخ مشارکت اقتصادی

۳۸.۲

۳۹.۴

نرخ بیکاری

۱۱

۱۲.۴

سهم اشتغال ناقص

۹.۸

۱۰.۳

وضعیت جمعیتی بازار کار

شاخص

۱۳۹۴

۱۳۹۵

جمعیت فعال اقتصادی

۲۴۷۰۱۱۷۷

۲۵۷۹۱۴۵۰

جمعیت شاغل

۲۱۹۷۲۰۸۴

۲۲۵۸۸۰۵۲

جمعیت بیکار

۲۷۲۹۰۹۲

۳۲۰۳۳۹۸


در عین حال نرخ بیکاری از ۱۱ درصد در سال ۹۴ با افزایش ۱.۴ درصدی به ۱۲.۴ درصد در سال ۹۵ رسید به طوریکه در سال گذشته ۴۷۴ هزار و ۳۰۶ نفر به تعداد بیکاران اضافه شد. در مقابل تعداد ۶۱۵ هزار و ۹۶۸ نفر به آمار شاغلان کشور هم افزوده شده است.
سهم اشتغال ناقص نیز در سال ۹۵ نسب به ۹۴ رشد داشت. یعنی تعداد افرادی که به دلایل اقتصادی نظیر رکود کاری و پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر، کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند و در حال حاضر آماده برای انجام کار اضافی هستند بیشتر شده است.
سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد چند درصد از جمعیت شاغل کشور کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند و خواهان کار اضافه هستند. مقایسه آمار نیروی کار طی دو سال گذشته از این شاخص نیز حاکی از آن است که تعداد افراد دارای اشتغال ناقص ۰.۵ درصد افزایش یافت و از ۹.۸ درصد در سال ۹۴ به ۱۰.۳ درصد در سال ۹۵ رسید.


منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۴۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب

به گزارش قدس خراسان، علی شاهی، امروز در جمع نمازگزاران شهر "سلطان آباد"، مرکز این شهرستان اظهار کرد: رشد استاندارد جهانی برای جمعیت ۲. ۵ درصد است که در شهرستان خوشاب به حدود ۲ درصد رسیده است و این برای شهرستانی با محوریت کشاورزی، که به نیروی جوان و فعال نیاز دارد، یک زنگ خطر جدی است.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ سلامت مردم و مشارکت خیران در حوزه سلامت، گفت: جوانی جمعیت موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب در ۱۰ سال اخیر بر آن تأکید فراوانی داشته‌اند.
رییس شبکه بهداشت و درمان خوشاب با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله حوزه بهداشت و درمان خوشاب و نیاز این شهرستان به مساعدت و همدلی مردم در بخش‌های مختلف، افزود: تشکیل مجمع خیران در این شهرستان، گام بلند و مؤثری برای مشارکت نیکوکاران در حوزه سلامت است که متأسفانه صدور مجوز آن کمی به طول انجامیده است.
وی با اشاره به مشکلات نبود بیمارستان در این شهرستان گفت: در این خصوص قصور و کم‌کاری متوجه مسوولان شبکه بهداشت و دیگر مسوولان شهرستان نیست و هم اینک منتظر صدور مجوز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای دریافت موافقت اصولی در تهران هستیم.
شاهی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی به ۴۲ هزار نفر توسط خانه‌های بهداشت خوشاب، گفت: آمار دریافت‌کنندگان خدمات نشان می‌دهد که این رقم ۲۰ درصد بیش از جمعیت ۳۵ هزار نفری دارنده پرونده خدمات سلامت در این شهرستان است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه میزان ابتلا به بیماری سالک در شهرستان خوشاب به صفر رسیده و آمار تب مالت نیز که در سال‌های پیش تا ۱۳۶ نفر ثبت شده بود به ۳۵ نفر رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انحصار فروش بلیت های قطار در اختیار ۳ اپلیکیشن؛ تمام آژانس های مسافرتی بیکار می شوند؟
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • ۲۰ درصد جمعیت لرستان ‌مسکن ندارند
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در ارگان‌های دولتی
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب