Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالهاست مردم شهرستان لارستان از نبود فاضلاب شهری رنج می‌برند چراکه کانال‌های روباز فاضلاب سبب بوی نامطبوع و مشکلات بهداشتی برای آنها شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در میان 87 شهر استان فارس که تحت پوشش آبفای استان هستند تنها 12 شهر فاضلاب دارند و برای 7 شهر نیز طرح مطالعاتی احداث فاضلاب انجام شده است اما شهرستان لارستان با وجود پیشینه‌ای کهدر شهرنشینی دارد و وسعت زیادفاقد فاضلاب شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لار؛ شهری بدون فاضلاب

این موضوع یکی از مطالبات اصلی مردم و مسئولان این شهرستان است و کمبود آن در محلات شهر قدیم لار به ویژه محلاتی چون کهویه، پاقلعه، ورودی دروازه شیراز و غیره محسوس‌تر است. این محلات بیش از دیگر نقاط شهرستان از نبود فاضلاب شهری آزار دیده‌اند چراکه کانال‌های روباز فاضلاب سبب بوی نامطبوع و مشکلات بهداشتی برای ساکنان آنها شده است.

شهروندان این محله در گفت‌وگو با رسانه‌های محلی اعتراض خود را بیان کرده و گفته‌اند «مسئولان شهرستان یک لحظه خود را جای اهالی این محله بگذارند، آیا واقعا می‌توانند 5 دقیقه کنار این کانال فاضلاب بایستند و بوی تعفن آن را تحمل کنند».

اما ماجرای فاضلاب شهری لار هنوز اندر خم یک کوچهمانده است، هرچند در شهریور 94 جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، خنج و گراش در مصاحبه با تسنیم گفته بود «این طرح با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در قالب BOT اجرا می‌شود واین طرح در مراحل نهایی است»

نماینده لارستان شرط اجرای طرح را خرید تضمینی آب استحصال شده اعلام کرده و گفته بود «در صورتی مجوز لازم برای اجرای طرح فاضلاب شهری صادر می‌شود که برای آب استحصال شده، خریدار تضمینی وجود داشته باشد».

براساس گفته‌های جعفرپور اجرای فاضلاب شهری لار سالانه 9 میلیون مترمکعب آب قابل بازیافت برای این شهر به ارمغان می‌آورد که در زمینه کشاورزی، فضای سبز، احداث گلخانه و غیره قابل استفاده بود.

اجرای فاضلاب شهری لار به روش بیع متقابل

پس از گذشت یک سال و نیم از آن زمان خبرهای تازه درباره فاضلاب شهری لار حاکی از آن است که تغییراتی در اجرای پروژه به وجود آمده است. عباس دهقان، مدیر دفتر تجهیز منابع آب و فاضلاب استان فارسدر گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: « روش اجرای فاضلاب شهری لاراز روش BOT به بیع متقابل تغییر کرده است».

به گفته وی تفاوت این دو روش در این است که درBOT باید برای پساب فاضلاب خریدار تضمینی پیدا شود و آنگاه سرمایه‌گذار برای اجرای پروژه وارد شود اما در روش بیع متقابل سرمایه‌گذار خود مسئولیت مشخص کردن خریدار را دارد و به عبارتی فروش پساب به عهده سرمایه‌گذار است که این امر کار آغاز عملیات را تسریع می‌کند.

دهقان درباره آخرین وضعیت پروژه فاضلاب شهری لار می‌گوید: سرمایه‌گذار مشخصو طرح آن ارزیابی شدهو در حال حاضر سرمایه‌گذار پیگیر اخذ مجوزهای لازم است. مرحله بعد از این امر باید منابع مالی سرمایه‌گذار بررسی شود که پس از تائید و دریافت تمامی مجوزها عملیات فاضلاب شهری لار آغاز می‌شود.

مدیر دفتر تجهیز منابع آب و فاضلاب استان فارس برغیرممکن بودن پیش‌بینی زمان برای آغاز عملیات پروژه فاضلاب شهری لار تاکید دارد چراکه به باور وی واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی و طی مراحل لازم برای اجرای آنها یک پروسه زمان‌بر و متاثر از شرایط مختلف اقتصادی است.

جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب، جلوگیری از ورود فاضلاب به سطح معابر شهری و کانال آب‌های سطحی و پیشگیری از آلودگی‌های زیست محیطی، حفظ منابع آب زیرزمینی و رعایت بهداشت از مزایای احداث فاضلاب‌های شهری است. همین امر لزوم تسریع احداث فاضلاب شهری لار را دو چندان می‌کند به ویژه اینکه مردم این شهرستان سال‌هاست چشم انتظار تحقق این وعده مسئولان هستند.

خبرگزاری تسنیمدر نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفترخبرگزاری تسنیماستان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۷۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛رضاعلی معصومی فرماندار بویین میاندشت در جلسه ستاد برگزاری دهه کرامت ضمن تاکید به مشارکت همه دستگاه‌ها اداری واجرایی در اجرای برنامه‌های دهه کرامت گفت:با توجه به مطالبه مردمی و همچنین برنامه‌ریزی کانون خدمت رضوی، برنامه‌ها باید مردم محورباشند و به صورت جامع و فراگیر باشد در تمام شهرستان اعم از شهرها، روستا‌ها و مدارس اجرا شوند.
مرتضی احمدی دبیر کانون خدمت رضوی شهرستان هم با تبیین عناوین برنامه‌های دهه کرامت گفت: در دهه کرامت امسال بیش از ۳۰ عنوان برنامه از جمله حضور کاروان زیر سایه خورشید، جشن بزرگ میلاد امام رضا (ع)، تجلیل از ورزشکاران و مدال آوران شهرستان، اجرای سرود خیابانی و پاتوقی، شب شعر، میز خدمت سلامت، تجلیل از مزدوجین دهه کرامت، تجلیل از متولدین دهه کرامت، تجلیل از مادران با ۵ فرزندوگردهمایی رویش سبز می‌باشد.

دیگر خبرها

  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • رهاسازی «مرکاپتان» سرقت شده باعث بوی نامطبوع در بندرترکمن بود
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • بوی نامطبوع شهرستان بندرترکمن را فراگرفت/ فرماندار: علت حادثه در حال بررسی است
  • آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور
  • بهره‌برداری از طرح آب‌رسانی به دو شهر و ۱۰ روستا در شهرستان شازند مرکزی
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر