Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@16:39:55 GMT

تلاش ضد ایرانی امارات برای نزدیکی مسکو و واشنگتن

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۰۷۸۴۷

تلاش ضد ایرانی امارات برای نزدیکی مسکو و واشنگتن

وبسایت روزنامه واشنگتن پست در مطلبی نوشت: به گفته مقامات آمریکایی، اروپایی و عرب، امارات متحده عربی در ماه ژانویه ملاقاتی محرمانه میان «اریک پرینس،» مؤسس شرکت «بلک‌واتر» و یک فرد مورد اعتماد ولادیمیر پوتین ترتیب داد تا یک مسیر ارتباطی پنهانی میان مسکو و دونالد ترامپ – رئیس‌جمهور منتخب آمریکا – ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این ملاقات حوالی 11 ژانویه – 9 روز پیش از مراسم تحلیف ترامپ – در «جزایر سیشل» اقیانوس هند انجام شد. گرچه اطلاعاتی درباره برنامه کاری کامل این ملاقات در دست نیست، امارات برای هماهنگ کردن آن اعلام آمادگی کرد تا احتمال کاهش روابط روسیه را با ایران به خصوص در سوریه بررسی کند. دور کردن روسیه از ایران یکی از اهداف اصلی دولت ترامپ محسوب می‌شود که احتمالاً به اعطای امتیازاتی گسترده به مسکو از سوی واشینگتن در بحث تحریم‌های آمریکا محتاج است.

بنا بر اظهارات مقاماتی که از فرد مورد اعتماد پوتین نام نبردند، گرچه «پرینس» نقشی رسمی در کمپین ترامپ و تیم انتقالی وی ایفا نمی‌کرد، خود را به عنوان یک نماینده غیر رسمی از سوی ترامپ به اماراتی‌های بلندپایه که درگیر هماهنگی ملاقات وی با فرد مورد اعتماد پوتین بودند، معرفی کرد.

«پرینس» -- مؤسس بلک‌واتر -- یکی از هواداران جدی ترامپ بود. وی پس از نشست انتخاباتی جمهوری‌خواهان 250 هزار دلار به کمپین ترامپ، حزب جمهوری‌خواه و یک سوپرپک حامی ترامپ به ریاست «ربکا مرسر» کمک مالی کرد. او همچنین با حلقه نزدیکان ترامپ پیوندهایی دارد.

خواهر پرینس در کابینه ترامپ وزیر آموزش است و «استیون بنون،» استراتژیست و مشاور ارشد ترامپ یکی از نزدیکان مؤسس «بلک‌واتر» محسوب می‌شود. پرینس همچنین دسامبر سال گذشته در دفاتر تیم انتقالی ترامپ در نیویورک دیده شد.

به گفته مقامات آمریکایی، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) در حال بررسی ملاقات «جزایر سیشل» در قالب یک تحقیق و تفحص گسترده در خصوص مداخله روسیه در انتخابات 2016 آمریکا و تماس‌های ادعایی میان وابستگان پوتین و ترامپ است. اف‌بی‌آی از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرد.

به نوشته واشنگتن پست، ملاقات «سیشل» که به گفته یک مقام ارشد 2 روز به درازا کشید، یکی دیگر از موارد ادعایی ارتباط نزدیکان ترامپ و روسیه است که رسانه‌ها از آن پرده برداشته‌اند. کاخ سفید و سخنگوی پرینس، تماس مؤسس بلک‌واتر و نزدیکان پوتین را تکذیب می‌کنند.

بلک‌ واتر شرکتی امنیتی است که در جنگ عراق و پس از برملا شدن چندین رخداد ناخوش‌آیند، به یکی از نمادهای سوء استفاده آمریکا در این کشور نفت‌خیز تبدیل شد. در سال 2007 نگهبانان این شرکت به کشتن غیرنظامیان در یک میدان شلوغ عراق متهم شدند و چندی بعد در مورد آن حکم قضایی دریافت کردند.

پرینس سپس این شرکت را -- که هم‌اکنون تغییر نام داده است – فروخت؛ اما فعالیت‌های نظامی این شرکت در خاورمیانه و آسیا همچنان ادامه دارد. پرینس هم‌اکنون ریاست یک شرکت را که در هنگ‌کنگ واقع شده است بر عهده دارد.

به گفته مقامات آگاه، «شیخ محمد بن زاید آل نهیان،» ولیعهد ابوظبی -- که در ماه دسامبر مخفیانه به نیویورک سفر کرد -- و برادرش -- که مشاور امنیت ملی امارات است – ملاقات «سیشل» با مقامات روسیه را هماهنگ کردند. در آن زمان امارات – در نقض قانونی آشکار – سفر ولیعهد ابوظبی را به دولت اوباما اطلاع نداد؛ اما اطلاعات مرتبط با سفر وی به کمک اسناد پروازهای هواپیما آشکار شد.

امارات متحده عربی که ایران را یکی از دشمنان اصلی خود می‌داند، به تلاش دولت ترامپ برای ایجاد شکاف میان مسکو و تهران علاقه نشان داد. زاید در سال 2016 دو بار با پوتین دیدار کرد و از وی خواست با امارات و عربستان سعودی همکاری نزدیک‌تری داشته باشد؛ تلاشی که برای انزوای ایران در دستور کار قرار گرفت.

در ادامه این مطلب آمده است: به نظر می‌رسد دولت ترامپ و امارات متحده عربی در خصوص ایران به دنبال هدفی مشترک باشند. مقامات کنونی و اسبق می‌گویند مشاوران ترامپ در اثنای دوران انتقالی به دنبال راه‌هایی برای قطع روابط مسکو با تهران بودند.

یک مقام اطلاعاتی در دولت اوباما که با اعضای تیم انتقالی ترامپ ملاقات کرد در این خصوص می‌گوید: «دور کردن روسیه از ایران یک موضوع مشترک بود. به نظر نمی‌رسید فکر صحیحی پشت این دیدگاه باشد و کمی ناقص به نظر می‌رسید. آن‌ها به وضوح یک نگرش سیاسی خاص را دنبال می‌کردند که از نظر من عجیب بود؛ چرا که تا آن زمان حتی کنترل امور را به دست نگرفته بودند و با متخصصان در دولت آمریکا درباره مزایا و اشکالات آن سیاست مشورت نکرده بودند.»

«مایکل مکفال،» سفیر اسبق آمریکا در روسیه نیز می‌گوید با نزدیکان دولت ترامپ درباره احتمال دور کردن روسیه از ایران بحث‌هایی داشته است.

او در این خصوص می‌گوید: «وقتی این حرف را می‌شنیدم، فکر می‌کردم بله، این ایده جالبی برای شماست. اما چرا باید پوتین چنین کاری انجام دهد؟ روسیه در این کار منفعتی ندارد. آن‌ها رابطه‌ای طولانی‌مدت با ایران دارند. آن‌ها در جنگ سوریه با ایران متحد هستند. آن‌ها به ایران اسلحه می‌فروشند. ایران یک شریک مهم استراتژیک برای روسیه در خاورمیانه است.»

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه شهرک نووباخموتوکا در دونتسک را آزاد کردند.

وزارت دفاع روسیه در این خصوص می‌ افزاید: واحدهای یگان غرب، مواضع سودمندتری را تحت کنترل گرفتند؛ ۳ ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین دفع شد. دشمن ۲۷۰ نظامی از دست داد.

بیانیه مذکور در ادامه اضافه می‌کند: واحدهای یگان مرکز، تشکیلات نیروهای مسلح اوکراین را در دونتسک شکست دادند، ۱۰ ضد حمله دفع شد و کی یف ۳۸۰ نیروی نظامی از دست داد.

این بیانیه در ادامه می‌افزاید: تلفات دشمن در دونتسک بالغ بر ۳۶۰ نیروی نظامی بود. نیروهای مسلح روسیه آشیانه های پهپادهای تهاجمی اوکراین را در پایگاه هوایی کامنکا در منطقه دنپروپتروفسک منهدم کردند.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

کد خبر 6091255

دیگر خبرها

  • ببینید | لحظه ترسناک نزدیکی برخورد یک جنگنده سوخو 25 روسیه به یک پهپاد!
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟