Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی رئیس جمهوری اهدافی چون برنامه‌‌ریزی برای بسط و گسترش روابط علمی و فناوری با دیگر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی، بررسی موانع و مشکلات توسعه روابط علمی و فناوری با دیگر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی و ارائه راه‌کارها و فراهم کردن شرایط مناسب برای تسهیل و گسترش این روابط، تدوین و اجرای سیاست‌های تقویت و توسعه مبادلات فناوری با سایر کشورها از طریق همکاری‌های بین‌المللی و سایر طرق مقتضی، تبیین و پیگیری تصویب سیاست‌ها و برنامه‌های حمایتی و تشویقی با هدف توسعه صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان و برنامه‌ریزی و تسهیل اقدامات اجرایی در حوزه دیپلماسی فناوری را در سه دفتر توسعه کسب و کار بین‌الملل، تبادل فناوری و دیپلماسی فناوری پیگیری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 92 این معاونت با رویکرد توسعه کسب و کار بین المللی شرکت های دانش بنیان و تبادل فناوردی در جهت فراهم کردن زیرساخت ها تلاش کرده و با راه اندازی سیستم نوینی در این زمینه دفاتر توسعه کسب و کار بین الملل، تبادل فناوری و دیپلماسی فناوری را تشکیل داد.

دفتر توسعه کسب و کار برنامه توانمند سازی شرکت های دانش بنیان برای ورود به بازارهای بین المللی را در دستور کار قرار داد و با همین هدف و برای ارائه خدمات مشاوره ای و اجرایی، کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری را با جمع کردن بهترین و تخصصی ترین شرکت های خصوصی موجود در حوزه خدمات بین المللی زیر یک سقف راه اندازی شد تا به شرکت های دانش بنیانی که قصد صادرات محصولات خود را دارند خدمات ارائه شود.

راه اندازی پایگاه های صادراتی برای حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان

در حال حاضر بیش از 40 شرکت خصوصی در کریدور حضور دارند و خدمات تخصصی مانند نحوه گرفتن استانداردها و گواهینامه ها و مجوزهای بین المللی، مطالعه بازار، طراحی محصول و غیره را به شرکت های دانش بنیان ارائه می کنند. در واقع این 40 شرکت بیش از 20 خدمت متنوع به شرکت های دانش بنیان ارائه کرده و در مرحله اول چکاپ کاملی از توانایی شرکت های دانش بنیان و محصولات تولیدی آنها صورت می گیرد و بر اساس نتیجه ارزیابی آمادگی صادراتی شرکت، خدمات تخصصی به شرکت ها برای صادرات محصولات دانش بنیان ارائه می شود.

در قالب همین کریدور در دو سال گذشته بیش از یک هزار خدمت به بیش از 300 شرکت ارائه شده که دریافت خدمات از این مجموعه روند صعودی داشته و درخواست های زیادی از شرکت هایی که پتانسیل خوبی برای صادرات داشته یا در حال حاضر صادرات به دیگر کشورها دارند به کریدور ارائه شده است.

از دیگر اقدامات معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی، راه اندازی 5 شرکت مدیریت صادرات بود در این طرح به جای اینکه هر شرکتی برای خود یک دپارتمان صادرات داشته باشد، بخش صادرات شرکت خود را برون سپاری می کند و این کار را به یک مجموعه تخصصی می سپرد؛ که با این کار، امکان حضور شرکت ها در نمایشگاه های تخصصی افزایش می یابد.

ایجاد پایگاه های صادراتی در دیگر کشورها برای حمایت و ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان یکی دیگر از نیازهایی بود که معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری در این حوزه نیز ورود کرد و در حال حاضر 5 پایگاه صادراتی در دیگر کشورها راه اندازی شده تا با استفاده از تجربیات و توانمندی این پایگاه ها، خدماتی چون حضور شرکت های دانش بنیان در مناقصات کشور هدف، بررسی بازار محصول تولیدی شرکت، نیازهای تولیدی کشور هدف و اعلام به شرکت ها و غیره را به شرکت های متقاضی ارائه می کنند، همچنین 8 کارگزار برون مرزی با مدل دیگری خدمات تخصصی به شرکت های دانش بنیان جهت ورود به بازار کشورهای هدف را ارائه می دهند.

تشکیل صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری

تاسیس صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری اقدام دیگر معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی در حوزه ایجاد زیرساخت های تبادلات بین المللی است که این صندوق یک صندوق خصوصی و تخصصی است و خدماتی در حوزه مالی به شرکت های دانش بنیان برای توسعه صادرات و تبادل فناوری ارائه می کند.

در راستای ارائه خدمات مالی به شرکت های دانش بنیان، سال گذشته بسته مالی تخصصی صادراتی نیز با صندوق نوآوری و شکوفایی تدوین شد تا با همکاری مشترک معاونت علمی و صندوق، با مدل های مختلف خدماتی تخصصی مالی با رویکرد صادرات به شرکت ها ارائه شود.

همراهی شرکت های دانش بنیان با وزیر امور خارجه و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در سفرهای خارجی از جمله همراهی 15 شرکت های‌تک در حوزه نانو و بیو با وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به چین، هند و ژاپن 40 شرکت حوزه نانو و بیو تجهیزات پزشکی تحهیزات ازمایشگاهی و انرزی های نو همراه ستاری هستند.

در بخش همکاری های فناوری نیز نگاه این معاونت توسعه زیرساخت بود از سال گذشته کمیسیون عالی همکاری فناوری با روسیه تشکیل که ساختاری در چنین سطحی برای همکاری های فناوری برای نخستین بار در کشور ایجاد شد. پیش از این کارگروه نیز همکاری یا کمیته همکاری با دیگر کشورها وجود داشت؛ اما کمیسیون عالی همکاری مشترک با روسیه از سطح وزیر هم بالاتر است و از طرف روسیه معاون نخست وزیر و از سمت ایران معاون علمی ریاست آن را بر عهده دارد.

در ذیل این کمیسیون 10 کارگروه تشکیل شده که خروجی برخی از این کارگروه ها بسیار قابل قبول بوده است و در این دو سال، در کمیسیون مذکور همکاری های خوبی فراتر از خواست های سازمانی پیگیری شده است به عنوان مثال با توجه به ظرفیت هایی که این کمیسیون داشته کارگروه همکاری های دانشگاهی تشکیل شده و سال گذشته و در چارچوب این کارگروه، نشست روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه در مسکو و مهر امسال در ایران برگزار شد که 35 نفر از 13 دانشگاه برتر روسیه از معاونین و روسای دانشگاه ها حضور داشتند که 29 سند همکاری نیز در این نشست با حضور ستاری امضا شد.

راه‌اندازی صندوق علمی راه ابریشم راهی برای توسعه همکاری‌های فناوری

از دیگر اقدامات مفید و موثری که در معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری صورت گرفت می توان به راه اندازی صندوق علمی راه ابریشم اشاره کرد، سند تشکیل این صندوق مشترک بین آکادمی علوم چین و معاونت علمی در سفری که سال گذشته رییس جمهوری چین به ایران داشت در حضور روسای جمهوری دو کشور به امضا رسید.

امسال نیز فراخوان پروژه های مشترک این صندوق را اعلام که ذیل این صندوق، 10 پروژه در حوزه نانوتکنولوژی، انرژی‌های نو و علوم شناختی تعریف شده و منابع مالی آن به صورت مشترک توسط دو کشور تامین می شود و قرار است برای سال 2017 همکاری دو طرف و سقف حمایتی دو کشور از طرح ها افزایش ویژه ای یابد.

همچنین در سال گذشته مناسبات فناوری کشور را با اتریش ارتقا داده که برای این کار، یک کارگروه مشترک همکاری های فناوری ذیل نقشه راه 5 ساله همکاری های ایران و اتریش تدوین شده و سفر پایان سال معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به اتریش نیز با همین هدف بوده است.

ارتقای مناسبات فناوری با کشور مجارستان نیز در قالب صندوق مشترکی بین دو کشور تعریف شد و سندی نیز با کره جنوبی در زمینه فناوری فرهنگی و صنایع خلاق در حضور دو رییس جمهوری در زمان سفر رییس جمهوری کره به ایران امضا شد.

اقدام بعدی ایجاد ظرفیت همکاری با پروژه‌های مگا ساینس بود که تعامل و همکاری با آنها باعث ارتقای توانمندی دانشمندان داخلی می شود، به عنوان مثال دسترسی دانشمندان ایرانی به تشکیلات و تجهیزات یکی از شتابدهنده های نسل جدید دنیا در اسپانیا تحت عنوان آلبا از دستاوردهای همین طرح است.

ارائه تصویر علم و فناوری کشور با انتشار گزارش آنکتاد

پروژه دیگری که در حوزه بین الملل داشتیم با همکاری معاونت سیاستگذاری معاونت علمی انجام شد پیگیری به روزآوری گزارش آنکتاد با هدف رصد رشد و توسعه علم و فناوری در کشور بود که سال گذشته در ژنو با مسوولین کمیسیون علم و فناوری سازمان ملل مذاکراتی برای اجرای آن داشتیم و خوشبختانه پذیرفتند گزارش سال 2005 را بروز رسانی کنند.

همچنین قرار است در اردیبهشت سال 96 در بیستمین نشست سالانه کمیسیون علم و فناوری برای توسعه در مقر سازمان بین الملل در ژنو با حضور نمایندگان کشورهای عضو این کمیسیون رونمایی شود.

از طرفی دو سال پیش سند مهمی در حوزه دیپلماسی فناوری تحت عنوان برنامه اقدام مشترک با هدف توسعه دیپلماسی فناوری در وزارت امور خارجه بین معاونت علمی و وزارت امور خارجه امضا شد که این سند بندهای اجرایی زیادی داشت و درصد بالایی از این بندها اجرایی شده است.

به عنوان مثال در این سند مقرر شد با توجه به اینکه دیپلمات های ایرانی باید برای ارتقا باید دوره‌ای بگذرانند، سرفصل دیپلماسی فناوری نیز به این دوره ها آنها افزوده شود که با همین هدف، دوره های یک روزه ای در پارک فناوری پردیس برگزار می شود و دیپلمات ها و برخی سفرای کشور با شرکت در این دوره ها با وضعیت علم و فناوری کشور و ظرفیت ها و مشکلات شرکت های دانش بنیان آشنا می شوند تا در حین خدمت خود به موضوع فناوری نیز توجه داشته و برای توسعه روابط و تعاملات فناوری با دیگر کشورها اهتمام بیشتری داشته باشند که از دو سال پیش تاکنون حدود 400 نفر از کارشناسان و مدیران وزارت امور خارجه در این دوره ها شرکت کرده اند.

بازگشت 500 متخصص برجسته ایرانی غیرمقیم به کشور

حضور معاون علمی رئیس جمهوری در سمینار سالانه سفرا در سه سال گذشته یکی دیگر از اتفاقات مهمی بوده که با هدف توسعه گفتمان و رویکرد دیپلماسی فناوری بین سفرا اجرایی شده و اخیرا در هیات همراه وزیر امور خارجه یک تیم فناوری نیز به دیگر کشورها اعزام می شوند تا در زمینه تبادلات فناوری با سایر کشورها مذاکراتی صورت گیرد.

ارتقای توانمندی ستادها در حوزه بین‌الملل یکی از مهم ترین اقدامات این معاونت در دو سال گذشته بوده تا از این طریق به ستادهای توسعه فناوری در معاونت علمی کمک شود که روابط و تعاملات بین المللی خود را به صورت حرفه ای توسعه داده و توانمندی و دسترسی های بین المللی بیشتری داشته باشند.

همچنین طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم را با بنیاد ملی نخبگان را آغاز شده که در این مدت بیش از 500 نفر از متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی مقیم دیگر کشورها به ایران بازگشته و در بخش های مختلف مشغول به فعالیت شده اند به عنوان مثال در حال حاضر 40 شرکت دانش بنیان توسط متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور که به ایران بازگشته اند ایجاد شده است.

پیگیری برنامه های سال 95 و تمرکز بر حمایت از دانشمندان و متخصصان ایرانی غیرمقیم، توسعه کسب و کار بین المللی، توسعه دیپلماسی فناوری و تبادل فناوری از اقدامات سال 96 معاونت امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی خواهد بود.

خبرنگار: مهرنوش زارعی هنزکی/انتشار: آخوندی

204/200

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۹۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکزملی مغز توسط ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران ایجاد و راه اندازی می‌شود.

این مرکز با هدف توسعه کمی وکیفی پژوهش‌های بینرشته‌ای بالینی، گسترش خدمات و فناوری‌های نوین و توانمندسازی نیروی انسانی درزمینه علوم شناختی و اعصاب، مراحل احداث خود را در  مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران، طی می‌کند.

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به‌صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی وآموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

مرکز ملی مغز ماهیت اصلی آن عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بینرشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی می‌باشد. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بینرشته‌ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از اُفت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

هم‌زمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال در سالمندی» نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال دیتا بانک جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویتدار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی؛ راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معرفی شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود