Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با جدی شدن گزینه رئیسی برای حضور در انتخابات آتی باید دید تا چه اندازه می‌تواند در رقابت با حسن روحانی کامیاب باشد و تا چه میزان می‌تواند آرا را به سمت خود جلب کند. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از روزنامه آرمان، چند وقت پیش بود که در میان همه اسامی گفته شده درباره گزینه آتی اصولگرایان، خبر آمد که "جمنا" (جبهه مردمی نیروهای اسلامی و جبهه تعیین‌کننده کاندیدای اصولگرایان) بر روی کاندیداتوری حجه‌الاسلام رئیسی (تولیت آستان قدس رضوی) به تفاهم رسیده است! هرچند وقتی که خبرش درز پیدا کرد، بساط انکار آن هم به راه افتاد و اینکه هنوز موضوع قطعی نشده! البته ناگفته نماند که شخص حجه‌الاسلام رئیسی هم می‌گفت جایش در آستان قدس راحت است و چندان تمایلی به کاندیداتوری ندارد! اما گزینه حجه‌الاسلام رئیسی همچنان روی میز اصولگرایان و چه بسا بهترین آنها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هر چه زمان می‌گذشت، کم‌کم بساط تکذیب‌کردن هم جمع شد! و برعکس، نام حجه‌الاسلام رئیسی بیش از گذشته بر سر زبان ها افتاد، حالا همه می‌گویند اینکه "رئیسی" هست یا نه، بعد از جلسه هفدهم فروردین جمنایی‌ها! معلوم می‌شود.... و خود این گفته یعنی خبری در راه است!بخصوص که روز گذشته تصویر اینستاگرام احسان رئیس‌الساداتی (برادرزاده حجه‌الاسلام رئیسی) از عبا و عمامه وی و خبر تلویحی اعلام نامزدی‌اش آمد. او در پیام اینستاگرامی‌اش نوشت: "قضیه داره جدی میشه و باید آماده باشیم بحول‌الله و قوه الله." موضوعی که نشان می دهد روی کار آمدن حجه‌الاسلام رئیسی برای رقابت با حسن روحانی تقریبا قطعی شده است. اما حالا که رئیسی آمدنی شد تا چه اندازه می‌تواند در رقابت با حسن روحانی کامیاب باشد و تا چه میزان می‌تواند آرا را به سمت خود جلب کند و تحت چه شرایطی قادر به شکست حسن روحانی است؟ این پرسشی است که از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا می‌پرسیم؛ دو جناحی که درباره این سوال دو پاسخ کاملا متفاوت و جدای از هم دارند.حسین کنعانی مقدم (فعال سیاسی اصولگرا)
رئیسی می‌تواند آرای خاکستری را جذب کند

یکی از اشکالاتی که این روزها در نحوه آرایش انتخابات سیاسی پیش آمده ، این است که همه به دنبال شخص ‌محوری هستند؛ موضوعی که باعث شده است تا سیاسیون به محتوا، برنامه و تیمی که قرار است به روی کار بیاید توجه نکنند. در پاسخ به سوال شما و اینکه تا چه میزان احتمال شکست آقای روحانی توسط حجه‌الاسلام رئیسی وجود دارد باید بگویم چنانچه آقای رئیسی تیم خود را از جمنا برگزیند و آنها را در کابینه خویش قرار دهد و گفتمانی را مطرح کند که منجر به جذب آرای خاکستری شود، شانس پیروزی در انتخابات را خواهد داشت اما اینکه ما تنها به شخص "رئیسی" توجه کنیم درست نیست. آقای رئیسی باید هیئت دولت خودش را نیز در رقابت‌های انتخاباتی معرفی کند تا مردم به آن هیئت دولت اطمینان کرده و به رئیسی رای دهند. نکته مهم در این میان توجه به آرای خاکستری است، آرای خاکستری به دو بخش تقسیم می‌شود، یک بخش آرایی هیجانی هستند که روی موج‌ها و شعارهای ساختار شکنانه حرکت می‌کنند، معمولاً این بخش از آرا به سمت اصلاح‌طلبان ریخته خواهد شد. اما بخش دیگری از آرای خاکستری مربوط به گروهی است که معتقدند هرکس بر سر کار بیاید، همین ‌آش و همین کاسه است، اگر این افراد احساس بکنند که یک تغییری در حال اتفاق است و یک شخص به روی کار خواهد آمد که می‌تواند تغییرات اساسی ایجاد کند، این بخش از آرا می‌تواند در بازه‌های مختلف به سمت دو جناح از جمله اصولگرایان ریخته شود. حجه‌الاسلام رئیسی می‌تواند کسی باشد که این گروه از آرای خاکستری را به سمت خود جذب کند.
در حال حاضر اگر مجموع آرای اصولگرایان، اصلاح‌طلبان و سایر جریانات سیاسی را احتساب کنیم، میزان آن به 30 درصد می‌رسد، در حالیکه 70 درصد آرای مردم جزو آرای خاکستری خواهند بود که آرای‌شان می‌تواند به هر سمتی حرکت کند، که از میزان این 70درصد، 40درصد آرا مربوط به کسانی خواهد بود که اگر از تغییر مطمئن باشند می‌توانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند . همین امر می‌تواند شانس پیروزی آقای رئیسی را بالا ببرد. داریوش قنبری (فعال اصلاح‌طلب)رئیسی رقیب جدی نیست چون ...
آقای رئیسی همچنان سبک و سنگین می‌کند تا مطمئن شود که تمامیت جریان اصولگرا پشت ‌سر ایشان قرار می‌گیرند. در آن صورت است که او حتماً وارد رقابت با حسن روحانی خواهد شد. در حال حاضر نیز به نظر می‌رسد اکثریت این جریان بر روی آقای رئیسی اتفاق نظر دارند اما اینکه آیا رئیسی را می‌توان تهدید و رقیب جدی آقای روحانی بدانیم باید گفت که چنین چیزی نخواهد بود! چرا که او کاندیدای جریانی به نام اصولگراست که از پایگاه محکمی به لحاظ اجتماعی برخوردار نیست و قاعدتاً این پایگاه ضعیف نمی‌تواند به کمک رئیسی بیاید تا او روحانی را شکست دهد.اما از سویی دیگر، آقای روحانی در حال حاضر پایگاه اجتماعی گسترده و وسیعی دارد، یادمان نرود بخشی از معتدلین اصولگرا نیز به دلیل ترس از قدرت گرفتن گروههای خاصی از اصولگرایان، از حسن روحانی حمایت خواهند کرد، به همین دلیل آقای روحانی نه تنها حجه‌الاسلام رئیسی را شکست می‌دهد بلکه نسبت به دور اول نیز آرای بیشتری را کسب خواهد کرد. اساساً روحانی رقیب جدی در انتخابات آتی نخواهد داشت اما آنچه بیش از همه باعث می‌شود که روحانی را پیروز انتخابات بدانیم، بحث کارنامه اصولگرایان در هشت سال دولت سابق است. مردم مصیبت‌های سابق را فراموش نکرده‌اند و از طرفی آقای روحانی اکنون در رسانه‌هایی مثل صدا و سیما به شدت درحال تخریب شدن است و مطمئن باشید همین تخریب‌های رسانه‌هایی از این دست (که مردم دل خوشی از آنها ندارند) به سود روحانی تمام خواهد شد. شاید در گذشته، سیاست تخریبی علیه دولت اصلاحات به دلیل بی‌تجربگی مردم تا حدی کارآمد افتاد و در سال 84 نتیجه‌اش احمدی‌نژاد شد، اما سیاست تخریبی فعلی اصولگرایان علیه روحانی با توجه به تجربه 84 تا92، به سود روحانی تمام خواهد شد.

حمیدرسایی (فعال سیاسی اصولگرا)هر کسی رقیب روحانی باشد، پیروز می‌شود
من قبلا نیز بارها گفته‌ام که برای شکست حسن روحانی در انتخابات آینده اتفاق خاصی قرار نیست بیفتد یا شخص خاصی قرار نیست با او به رقابت بپردازد. مهم‌ترین کسی که آقای روحانی را شکست می‌دهد خود او ، تیم او ، دولت او و کابینه اوست. دلیل آن هم این است که کابینه حسن روحانی یک کابینه تنبل، یک کابینه سالخورده، یک کابینه اشرافی و یک کابینه‌ای است که هیچ گاه در پی رفع مشکلات مردم نبوده‌ است. آقای روحانی مانند کسی می‌ماند که در شب امتحان یادش افتاده امتحان دارد و برای این امتحان به فکر حل مشکلات در آستانه انتخابات افتاده است و از همین روی، این اواخر تلاش‌هایی در این زمینه می‌کند. از دید من تلاش‌های آقای روحانی در شرایط فعلی حتی بازخورد منفی دارد، بنابراین همان طور که قبلا هم گفتم هر کسی که رقیب آقای روحانی باشد و تنها دو ویژگی داشته باشد یکی اینکه حرف خوب بزند و دوم اینکه خوب حرف بزند، رای خواهد آورد و روحانی را شکست می‌دهد.کف نتیجه انتخابات امسال، آن است که انتخابات به مرحله دوم می‌کشد. یعنی اگر مقابل روحانی آن کاندیدا با آن دو ویژگی که گفتم نباشد، انتخابات به مرحله دوم می‌رسد و اینکه آقای روحانی در مرحله اول، رئیس جمهور شود قطعا امکانپذیر نیست. اما اگر رقیب روحانی دارای این دو ویژگی که گفتم باشد، فارغ از آنکه نامش چیست، او پیروز میدان است و روحانی شکست خورده خواهد بود. نام‌ها در این بین اهمیتی ندارند بلکه ویژگی‌ها هستند که مهم‌اند.محمدعلی رامین (فعال سیاسی اصولگرا)اظهارنظر نمی‌کنم
بهتر است فعلا تحلیلی در این زمینه نداشته باشم چون درحال حاضر بحث احتمال و گمانه‌زنی است. اگر ایشان وارد انتخابات شده‌اند بعدها درباره آن با شما سخن خواهم گفت. در مورد احتمال شکست روحانی نیز اظهارنظری نمی‌کنم.

علی تاجرنیا (فعال اصلاح‌طلب)رئیسی کار اجرایی نداشته ...
به شکل طبیعی و با توجه به سوابق گذشته و قابلیت‌هایی که جناب آقای روحانی دارند باید روحانی را رئیس‌جمهور دوازدهم کشور بدانیم. فکر نمی‌کنم که افراد جناح مقابل هیچ یک شانس ریاست جمهوری داشته باشند، اما آنها می‌توانند با اجماع و مطرح کردن برخی از کاندیداها، انتخابات پرشورتر و گرم‌تری مانند سال 88 به راه بیندازند. ولی در کل تصور نمی‌کنم با توجه به قابلیت‌هایی که روحانی در کشور دارد، او شکست بخورد. در مورد حجه‌الاسلام رئیسی نیز باید بگویم که تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد. آقای رئیسی یک چهره بدون کارنامه در حوزه اجرایی است و به نظر من تفاوت‌های بسیار زیادی با احمدی‌نژاد 84 برای جلب آرای عمومی دارد. بیش از آنکه آقای رئیسی به خاطر خودش معرفی شده باشد، جمعیتی در بیرون، ایشان را انتخاب کرده‌اند. بنابراین اگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود چیزی به آرای رئیسی اضافه نخواهد شد. اما اینکه چرا اصولگرایان تمایل دارند که آقای رئیسی را کاندیدا کنند به این دلیل است که این جناح نمی‌توانست به غیر از آقای رئیسی با شخص دیگری به اتحاد برسد و این احتمال بود که هر انتخابی به غیر از آقای رئیسی، اصولگرایان را با تعدد کاندیداها مواجه کند. ولی صرف اینکه آقای رئیسی رقیب روحانی شود نشان می‌دهد که اصولگرایان برای انتخابات 96، فکرهای اساسی و جدی کرده‌اند.انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۹۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی

«توانمندی‌های صادراتی ایران»، «ابلاغ ۲قانون برای اجرا»،‌ « نشست خبری کاندیداهای زن تهران برای انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم» و «خیزش دانشجویی ضد صهیونیستی» از موضوعات مهم خبری هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، صبح امروز مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با حضور سید ابراهمی رئیسی برگزار شد.

رئیس‌جمهور در بخشی از اظهارات خود در این مراسم با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی هم  امروز، در نامه‌ای به رئیس‌ دولت سیزدهم ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد که عبارتند از:

۱- قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی

۲- قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت گنت ترکیه به داوری

****

با توجه به اینکه دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه، بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود،‌ تبلیغات داوطلبان نمایندگی از یک هفته قبل از تاریخ برگزاری انتخابات انجام خواهد شد.

لازم به ذکر است که بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و داوطلبان ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت برای ۲۲ حوزه انتخاب  می‌شوند. انتخابات در هشت حوزه از این ۲۲ حوزه از جمله در حوزه انتخابیه  تهران انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار خواهد شد.

مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران نیز با اشاره به کشیده شدن انتخابات در برخی حوزه ها به دور دوم، یاداوری کرد که ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در استان تهران انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ را برگزار کردند.

در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم،‌ نشست خبری انتخاباتی تعدادی از کاندیداهای زن دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم در محل خبرگزاری دانشجویان ایران برگزار شد.

زینب قمصری، سمیه رفیعی و سمیه گلپور سه کاندیدی انتخابات دومین دوره مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران در نشست خبری به تشریح برنامه‌های خود پرداختند و درباره لزوم مشارکت برای دور دوم انتخابات، آسیب شناسی نوسان مشارکت و اهمیت فضای مجازی سخن گفتند.

از طرف دیگر با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی،‌ رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

****

در پی کسب مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا در دوی ۴۰۰ متر توسط دونده زن ایرانی،‌ سخنگوی دولت این موفقیت را به نازنین‌فاطمه عیدیان تبریک گفت.

علی بهادری جهرمی نوشت: این دختر قهرمان، نمونهٔ جوان ایرانی موفقی است که با انگیزه و تلاش، توکل و ایمان، و حمایت خانواده، یکی پس از دیگری موانع را پشت‌سر گذاشت و حالا در قلهٔ قهرمانی پرچم پرافتخار ایران اسلامی را به اهتزاز درآورده است.

****

با توجه به شکل گیری موج اعتراض دانشجویان در آمریکا به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز مرگبار به نوار غزه که طی روزهای اخیر در «دانشگاه کلمبیا» در شهر نیویورک آغاز شده است، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتشار توییت‌هایی در صفحات شخصی خود، این اعتراضات دانشجویی در ⁧آمریکا⁩ بیانگر مظلومیت فلسطینیان دانستند.

محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس گفت که اعتراضات دانشجویان آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و برخورد شدید با آنها نشان داد که دموکراسی در آمریکا پوشالی و دروغین است و همچنین تفکرات پوسیده دولتمردان آمریکایی تاثیری روی مردم به خصوص آزادیخواهان ندارد.

همچنین روح‌الله متفکرآزاد عضو دیگر هیات رئیسه مجلس تاکید کرد که خیزش دانشجویان علیه رژیم صهیونیستی نشان داد که جنایات این رژیم برای دنیا غیر قابل پذیرش است و امیدواریم در نهایت این اتفاق منجر به خیزش جهانی علیه رژیم صهیونیستی شود.

مهدی باقری از دیگر نمایندگان مجلس نیز با اشاره تاثیر عملیات «وعده صادق» بر ایجاد انگیزه در دانشجویان کشورهای دیگر در امید داشتن به مقاومت و ایستادگی در برابر متجاوز، تاکید کرد: هم عملیات «وعده صادق» در ایجاد و افزایش انگیزه دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در دنیا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه اثرگذار بوده و هم این اعتراضات موجب ضریب پیدا کردن این عملیات می‌شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقابت ۹۰ نفر برای ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /خبر ستاد انتخابات درباره تعرفه ها
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است