Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین نشست راهکارهای اجرایی اقتصادی مقاومتی در مسجد معتضدی شهر کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد، رستم قاسمی در مراسم بررسی راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی در کرمانشاه اظهار داشت: امروز نقش اقتصاد در جوامع بشری بسیار تعیین کننده تر از گذشته و مهمتر از سایر مولفه های زندگی اجتماعی است و اقتصاد دانها امروز برای این علم تعبیر بود و نبود یاد می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروز اکثر کشور های استکباری دنیا محوریت سلطه خود بر جوامع بشری را مسئله اقتصادی قرار داده اند و اگر ما در این مسیر برنامه مشخصی نداشته باشیم حتما در آینده دچار مشکل می شویم.

وزیر نفت دولت دهم اظهار داشت: برخی از علمای اقتصاد معتقدند ما باید مهره تسبیح قدرتهای اقتصادی در این نظام حاکم بر جهان باشیم. در مقابل برخی دیگر از اقتصاددانها معتقدند ما می توانیم حضور داشته باشیم در اقتصاد دنیا و البته تابع هم نباشیم.

وی افزود: امروز وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و اساسا سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبتنی بر همین شرایط به دولت ابلاغ شده است. بندهای اقتصاد مقاومتی برای خروج از این وضعیت کاملا شفاف است و می بینیم که بخش عمده ای از تاکیدات رهبر انقلاب موضوع اقتصاد است.

قاسمی با اشاره به ضرورت سازندگی درست و اصولی بعد از جنگ در کشور گفت: بعد از پایان جنگ همانها که برای تخریب و ویرانی ایران با صدام هم پیمان شده بودند و سلاح و پول می دانند آمدند و گفتند برای بازسازی ها و شراکت با ایران آماده ایم! ظاهرا عده ای هم در کشور از قبل منتظر اینها بودند و شروع کردند بر تبل ناتوانی زدن و اینکه خارجی ها باید بیایند.

مشاور وزیر دفاع ایران ادامه داد: عده ای هم اما برای اثبات شعار ما می توانیم حضرت امام (ره) دست به کار شدند و برای اینکار نیروهای انقلابی که در جنگ بودند دست به کار شدند.

وی افزود: همان رزمندگان جنگ با همان ابزار و امکاناتی که برای نبرد در اختیارشان بود آمدند و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا را بنا نهادند. داشتن نیروی انسانی و ابزار یک مقدمه بود ولی ایده اصلی همان شعار ما می توانیم بود و دیدید که طرح های کلان ملی مانند سد ها و نیروگاه ها باور این شعار را به وجود آورد که یکی از آنها همین سد نوسود کرمانشاه با ظرفیت ذخیره ۸ میلیارد متر مکعب آب بود.

قاسمی گفت: اینها تنها گوشه ای از تحقق ما می توانیم است. امروز امنیت و آرامش هم بخشی از باور ما می توانیم است. اقتدار منطقه ای و توان دفاعی کشور هم از مصادیق توان جوانان این کشور است و همه اینها اسنادی است که نگویند نمی شود و نمی توانیم. چطور می شود موشک های فوق مدرن ساخت و بعضی ها همچنان مشغول وارد کردن کالاهای غیر ضروری هستند.

در همان روزهای تحریم بر آن غلبه کردیم

وزیر نفت سابق جمهوری اسلامی ایران غلبه بر تحریمهای فلج کننده را نیز مصداق ما می توانیم توصیف کرد و گفت: در دوره قبل از تحریم ها صنعت نفت کشور وابستگی بسیار شدیدی داشت و بسیاری از تجهیزات و حتی بنزین را به دلیل سیاستهای غلط از خارج وارد می کردیم. عده ای می گفتند تولید بنزین اقتصادی نیست. مگر می شود کشور خارجی از ما نفت را بخرد حمل و نقل کند تبدیل به بنزین کند و بعد بفروشد اما برای او اقتصادی باشد و برای ما نباشد.

رستم قاسمی گفت: صنعت کشور قبل از شروع تحریم ها به شدت وابسته به بیرون بود و حتی از کره جنوبی کالاهای نفتی وارد می شد. کشور های دنیا با شروع تحریم ها و قطع دادن کالاهای نفتی و غیر نفتی به واسطه محدودیت های به اصطلاح فلج کننده منتظر به زانو در آمدن ایران بودند.

وی ادامه داد: آنها منتظر بودند که با قطع صادرات بنزین و کالاهای بالا دستی نفت به ایران پمپهای بنزین و شبکه های گازرسانی شهری و صنعتی ایران از مدار خارج شده و بحران عظیمی شروع شود. هر روز یک لیستی به من می دادند که کالاهای نفتی و بالا دستی که از خارج وارد می شود در انبارها در حال تمام شدن است. اما باور کنید در همان دوره کوتاه تحریم بیشترین توسعه در صنعت نفت کشور رخ داده است. من در مناظره اخیر تلویزیونی با مسئولین دولتی هم با اسناد و مدارک و آمار و ارقام این را اثبات کردم.

وزیر سابق نفت گفت: در دوره تحریم تمام پیمانکاران خارجی رفتند و به جای همه آنها پیمانکاران داخلی و توانمندی جایگزین شدند که تا کنون فرصت عرضه توانایی های خود را نداشتند. روزهای سخت و نگرانی های جدی داشتیم اما حقیقتا باز هم اثبات شد که ما می توانیم.

وی افزود: بسیاری از کالاها و تجهیزات خاصی که در روزهای قبل از تحریم وابسته بودیم و در اوایل تحریم ها هم مجبور بودیم در چمدان پول بدهیم و در کارخانه تحویل بگیریم را خودمان ساختیم و از وابستگی بیرون آمدیم.

وی با اشاره به نمونه ای از این وضعیت افزود: طرح توسعه پالایشگاه تهران را در دست اجرا داشتیم و قطعه یک پمپ نقتی را که خریداری هم کرده بودیم تعمدا به ما ندادند که کار متوقف شود. جلسه ای با پمپ سازهای ایرانی گذاشتم و همین را پمپ سازهای ایرانی ساختند. گفتند برای افتتاح مسئولین نیایند که منفجر می شود اما من رفتم افتتاح کردم و هنوز هم کار می کند.

نامه زنگنه به مجلس رشد صنعت نفت در روزهای تحریم را تایید می کند

قاسمی با اشاره به اینکه صنعت نفت ایران در همان روزهای تحریم از تحریم عبور کرد گفت: نامه ای را آقای زنگنه وزیر نفت کشور به مجلس حدود سه چهار ماه نوشته است که در آن سرمایه گذری صنعت نفت در ۱۰ سال گذشته را گزارش کرده است. ما همین آمار را هم اگر بپذیریم خود دولت اعتراف کرده که بیشترین سرمایه گذاری ها در دوران تحریم در صنعت نفت کشور انجام شده است درحالی که تحریم کردند که ما نابود شویم.

وی افزود: در حوزه اقتدار منطقه ای هم با همین تفکر و همین باور فردی مثل حاج قاسم سلیمانی ما می توانیم را اثبات کرده و در کشور بزرگی که ۱۵ همسایه دارد می بینیم که امنیت کامل حاکم است در حالی که مدرن ترین کشورها از نظامی از پس تروریسم بر نیامده اند.

قاسمی گفت: با تمام این توانایی ها و ما می توانیم های اثبات شده برخی تفکرات مدیریتی در کشور اقتصاد را تبدیل به پاشنه آشیل ما کرده است. اول که می گفتند وضعیت اقتصاد را برخی ها خراب کردند بعد که متوجه شده اند خرابی وضع اقتصاد ناشی از چه نگاهی است اساسا کتمان می کنند و می گویند اوضاع خوب است شما بروید عینکتان را عوض کنید. در حالی که این مردم هستند که باید بگویند اقتصاد کشور یا بیکاری چا وضعی دارد.

مشاور وزیر دفاع افزود: دوای این بیماری اقتصاد کشور باور به توانستن و نیخه شفابخش آن اقتصاد مقاومتی است. چیزی که چارچوب آن شفاف است.

وی افزود: امروز دولت طرح های جاری کشور با پیشرفت های ۷۰ و ۸۰ درصد مثل راه آهن کرمانشاه را که وزارت خانه ها باید به صورت معمول و زودتر از اینها پیش می بردند و تمام می کردند را نه تنها تمام نکرده که حتی پیشرفت کند آن را نیز تحت عنوان اقتصاد مقاومتی معرفی می کند. اینها اقتصاد مقاومتی نیست. اقتصاد مقاومتی نگه داشتن واردات بی رویه است، اقتصاد مقاومتی یعنی شما بتوانید در کشور های همسایه خود بازار را تصرف کنید. چه سهمی از بازار عراق داریم؟ اینها بخش عمده اش به موانع داخلی کشور بر می گردد.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه بتوانید قیمت کالای ایرانی را برای حضور در بازارهای دنیا رقابتی کنید. شاخص های توسعه کیفیت، سرعت و قیمت را می طلبد. ما ۲۲ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی واقعی داریم. اگر ساختار داخلی را اصلاح کنیم یقینا فقط به عراق می توانیم معادل این عدد وارد کنیم.

۱۷۰۰ گلوگاه فساد در کشور داریم

وی افزود: باید در مسیر اقتصاد مقاومتی یک کشور وارد کننده را به کشور صادر کننده تبدیل کنیم. اگر دقم صادرات ما دو برابر شود یک میلیون شغل جدید تولید کرده ایم. برای افزایش صادرات در یک کشور وارداتی باید ابتدا ساختار را باز مهندسی کنیم. ۱۷۰۰ گلوگاه فساد در کشور وجود دارد و اول بتید این را اصلاح کرد.

مشاور وزیر دفاع با اشاره به وجود قاچاق گسترده در کشور گفت: برخی آمارها تا ۲۰ میلیارد دلار رقم قاچاق را اعلام می کنند که باید فکری برای آن کرد. هر ۵ میایارد دلار از این رقم اگر کم شود یک میلیون شغل جدید ایجاد شده است.

وی افزود: ما سالانه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار مسکن جدید نیاز داریم چون سالیانه حدود ۹۰۰ هزار ازدواج داریم. این یعنی ۹۰۰ هزار کولر، ۹۰۰ هزار تلویزیون و... که خودش یک بازار عظیم است و باید برای آن برنامه داشت. حدود ۷۰۰ صنعت به این واسطه فعال خواهد شد گرچه طی سال گذشته به دلیل همین مسائل اقتصادی بیش از ۱۵۰ هزار طلاق داشتیم و ۲۰۰ هزار مورد ازدواج هم نسبت به حد معمول کاهش داشتیم.

برای کاهش تورم کشور را تعطیل کردند

قاسمی با اشاره به ادعای دولت در خصوص کاهش نرخ تورم گفت: کاهش تورم دلیل و مدرک می خواهد. وقتی نقدینگی کشور از ۴۶۰ هزار میلیارد سال ۹۰ به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد میرسد چطور تورم را کاهش دادید؟ چطور تورم را کاهش دادید؟ ماشین را زدید توی پارکینگ و خوشحالید که مصرفش پایین است. کشور را تعطیل کردید و می گویید تورم را کم کردیم؟ کشور را خواباندید.

وی خاطر نشان کرد: تجربه این وجود دارد که اگر با روحیه اعتماد به مردم و مدیریت جهادی و انقلابی کار کنیم مشکلات در مسیر اصلاح قرار می گیرند به شرط اینکه بحران هایی مانند بی اعتمادی و بی انگیزگی را حل کنیم.

رکود کشور در نیم قرن اخیر بی سابقه است/ ضرر۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برجام برای تولید

مهرداد بذرپاش در همایش بررسی راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی که عصر امروز در کرمانشاه و با حضور جمع کثیری از مردم این استان برگزار شد اظهار داشت: استان کرمانشاه از قبل از انقلاب اهل ایستادگی بوده و بعد از انقلاب نیز به نسبت جمعیتش در صد بالایی از شهدا و جانبازان را تقدیم اسلام کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم شورای اسلامی گفت:در این استان که مهد علما و چهره های ماندگار پر آوازه است و به پهلوان پروری معروف است بسیار دشوار است که بشنوید نرخ بیکاری ۲۲ درصد است. استانی که فقط استعداد کشاورزی آن می تواند یک چهارم نیازهای کشور را تامین کند ۲۲ درصد بیکار دارد و کشاورزان آن هم برای گرفتن حداقل تسهیلات خود لنگ هستند و روز به روز دارند تعطیل می کنند. جوانهای روستاها در شهر معلوم نیست که باید چه کار کنند و این دردناک است.

وی افزود: امروز ۳۸ سال از این انقلاب گذشته است و بی انصافی است که بگوییم انقلاب برای کشور کم برکت و دستاورد داشته است. یک روزی صدام در مرزها برای محمدرضا پهلوی سه ماه بدون اینکه حمله کند فقط عرض اندام کرد و بعد با شرط استقلال بحرین عقب نشست. تاریخ مملکت پراست از این تهدیدها و گرفتن تکه تکه از خاک کشور با معاهده های ننگین اما انقلاب اسلامی به رهبری امام (ره) مسیر را عوض کرد.

وی افزود: وقتی خرمشهر تصرف شد عده ای گفتند فعلا عقب بنشینیم که کشته ندهیم اما اما گفت خرمشهر باید آزادشود و امروز که اینجا هستیم یک سانتی متر از خاک ایران اسلامی در اختیار بیگانه ای نیست. این رشد فکری و روحی مردم ایران است که در مرصاد آن رشادت ها را کردند.

صاحب امتیاز روزنامه وطن امروز با اشاره به فرازی از تاریخ معاصر ایران گفت: یک روزی شاه ایران می خواست با نماینده ای از انگلیس دیدار کند. کجا؟ سران متفقین آمدند ایران برای مذاکره تا برای برقراری صلح در جنگ جهانی دوم در سفارت انگلیس مذاکره کنند و شاه خواست در حاشیه آن با نماینده ای از انگلستان گفتگو کند. برای این دیدار به سفارت انگلیس رفت اما آنجا مقام مسئول سفارت انگلیس داخل بالکن سفارت آمد و گفت برو مگر نمی بینی الان وقت ندارم؟ شاه مملکت هم دست از پا دراز تر برگشت.

وی ادامه داد: این یک تصویر بود. یک تصویر هم دیدید که دو سال و نیم پیش در ژنو چهل و چند کشور جمع شوند با محوریت آمریکا و تغییر رژیم بشار اسد در سوریه را تصویب کردند. ایران در یک سمت ایستاد و گفت بشار اسد باید بماند. امروز که اینجا هستیم سران ۱۱ کشور از آن چهل و چند کشور رفته اند اما بشار اسد و کشور سوریه سر جایش است. این هم یک تصویر از عزت و اقتدار ایران در مقایسه با گذشته است.

بذرپاش گفت: بی انصافی است که این توانایی ها را نبینیم اما آیا این کافی است؟ می گوییم خیر. انقلاب اسلامی هنوز در بسیاری از بخشهایی که باید رسوخ و نفوذ کند ورود پیدا نکرده است. مهمترین آن اقتصاد است. در اقتصاد ما امروز انقلاب در بانکهای ما نفوذ نکرده است.

بانکها امروز در ایران دولت تعیین می کنند

این سیاستمدار اصولگرا در ادامه اظهار داشت: امروز در اقتصاد ما بانک ها دولت تعیین می کنند و دولت سرنگون می کنند. من قبل از این در جایی عرض کردم کل بودجه عمومی کشور ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است اما تنها منابعی که بانک ها می توانند تسهیلات بدهند ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود امروز بانکهای ما ۱۵۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی دارند. اگر برای سالانه ۷۰۰ هزار ازدواجی که در کشور انجام می شود فقط ۵۰ میلیون تومان وام در نظر بگیریم می شود سالانه ۳۵ هزار میلیارد تومان. این یعنی با یک چهارم معوقات بانکی می شود به هر زوج ایرانی ۵۰ میلیون وام ازدواج داد. وقتی می پرسی چرا نمی دهید می گویند مقررات نمی گذارد. این مقررات را کی نوشته است؟ جن و فرشتگان یا مدیران خود بانکها؟ این چه مقرراتی است؟

نماینده دور نهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این است که می گوییم بانکها دولت تعیین می کنند. در گذشته هم همین بود. رئیس جمهور سابق به بانکها نوشت نرخ سود را باید ۱۲ درصد بگذارید ظرف مدت کوتاهی با فشارهای عجیب و غریب برگرداندند به ۱۸ درصد. اینها اجازه نمی دهند نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند که اگر این نرخ سود پایین بیاید مردم پولشان را از بانک ها بیرون می کشند و تولید رشد خواهد کرد. مثل بسیارری از کشور های اروپایی که بخش کمی از پول مردم را نگاه می دارند و عمده نقش آنها در نقل انتقال ها و تسهیل این مسیر است.

وی با اشاره بهوضعیت سیستم بانکی در کشور گفت: بانکها امروز برای مردم تبدیل به قلک شده اند. چطور می شود که اگر ۱۰ هزار تومان به یک فردی بدهید و ۵۰۰ تومان اضافه پس بگیرید می شود ربا، ولی بانک ها که هرچه می دهند دو برابرش را پس می گیرند ربا خوار نیستند؟ قرارداد درست می کنیم با اسامی آن کلاه شرعی می سازیم. معلوم است که مردم و جوانان اعتماد نخواهند کرد.

بذرپاش گفت: در بانکهای ما هنوز انقلاب رسوخ پیدا نکرده و گویی همچنان قواعد ربا خواری و فساد رژیم پهلوی حاکم است. این فضا انتسابی با آرمانهای انقلاب اسلامی ندارد. انگار نه انگار بعضی رفتارها حرام است.

رونق تولید با وضعیت موجود محال است

سخنران همایش بررسی راهکارهای اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: با این بانکها و با این قاچاق محال است که رونق تولید پیدا کند. با این مناطق آزاد از قاچاق چطور می شود تولید را رونق داد؟ مقابل چشم ماموران گمرک ما ۶۰ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق از کانتر ها رد می شود. کجا انقلاب در مدیریت گمرک ما رسوخ کرده که باید چنین باشد؟ فقط این گمرکات سالانه ۳۰۰ هزار بیکار روی دست ما می گذارد چون تولید را نابود می کند.

بذرپاش گفت: امروز که در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی و بلوغ آن هستیم زمان مرور کردن و ارزیابی است. ما چه برنامه توسعه ای را تدوین کردیم که در کرمانشاه نرخ بیکاری ۲۲ است؟ چرا؟ دلیل آن را باید برای مردم توضیح داد. از کمبود منابع و خشکسالی و محض و اینهاست یا دلیل دیگری دارد؟

وی افزود: ما امروز در کشور سالانه ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان خرج می کنیم. سرانه بگیریم به استان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری کرمانشاه ۲۵ هزار میلیارد میرسد که باید سالانه در آن هزینه شود و بعضا هم می شود. هر شغل چقدر پول نیاز دارد؟ اگر هر شغل را ۱۰۰ میلیون تومان هم بگیریم می شود سالی ۲۵۰ هزار شغل که قطعا نیازهای کرمانشاه کمتر از این است. مدیریت غلط است که خرج این پولها نتیجه نمی دهد.

بذر پاش گفت: بعضی ها به من خرده می گیرند که این چه استدلالی است؟ این پولها باید خرج امورات جاری و عمرانی مثل دستمزد و راه سازی و فاضلاب و ... شود. اما پاسخ می دهم که اینها را چه کسی انجام می دهد؟ مگر این کارها توسط نیروی انسانی نیست؟ خب اینها یعنی شغل. ما نباید اینقدر بیکار داشته باشیم. یا این پولها دارد هرز می رود یا ما داریم دور خودمان می چرخیم.

نماینده سابق مجلس با اشاره به روند تدوین برنامه های توسعه و لوایح بودجه توسط دولت گفت: کل بودجه جاری کشور ۳۰۰ هزار میلیارد است و کل بودجه تملک دارایی (عمرانی) هم ۲۰ هزار میلیارد تومان است. تمام استانداران بر سر جذب این ۲۰ هزار میلیارد رقابت دارند و مدیری موفق است که سهم بیشتری جذب کنند. از آن طرف گفتیم بانکها تنها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی چیزی معادل ۲۵ برابر بودجه عمرانی کشور را در اختیار دارند.

دانشگاه باید در خدمت حل مشکلات مردم باشد

بذرپاش با اشاره به هزینه بودجه کشور و مردم در دانشگاه ها گفت: رشد تولید علم در کشور کم نبوده است اما چرا اینها تاثیری در حل مشکلات کشور ندارد؟ این پولها قرار است خرج شود تا طرح ها و ایده ها تبدیل به راهکارهایی برای حل مشکلات مردم شوند. چرا این اتفاق نمی افتد؟

وی افزود: امروز رقابت بر سر تواید دانشی است که مشکل اروپا و آمریکا را دارد حل می کند و مسابقه است که چه کسی برای فلان ژورنال خارجی چقدر مقاله نوشته است. ما نتوانستیم بین مشکلات کشور با مسیر حرکت دانشگاه ها ارتباط بر قرار کنیم.

فقط با تغییر آدم ها کار کشور دست نمی شود

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت ماه افزود: کشور ما امروز از یکسری مشکلات عمیق و ساختاری رنج می برد و لاجرم با تغییر آدمها این حل نمی شود. اگر یک انقلابی در این ساختارها شکل نگیرد معلوم نیست چگونه می خواهیم پیش برویم.

وی گفت: ما یازده دولت و ده مجلس با سلایق مختلف سیاسی داشتیم ولی هنوز مشکلات ما پا برجاست. بله ممکن است آدم های پرکاری بیایند و یا پشت تریبون حرفهای انقلابی تری بزنند یا حد اکثر ۵ درصد کار را بهتر پیش ببرند. ۹۰ درصد دیگر مربوط به ساختارهای معیوبی مثل بانکها و مالیاتها و ... است

این نماینده سابق مجلس گفت: بنابر این بزرگترین تهدیدی که امروز ما را نشانه رفته است تهدید ناکارآمدی است. اگر موضوعی بتواند نظام را تهدید کند همین نا کارآندی است. بنا براین جریانهای انقلابی باید تمام تلاش خود را در مسیر کار آمدی پیش ببرند.

رکود در کشور بی سابقه است

بذر پاش با اشاره به راهکارهای خروج از وضعیت ناکارآمدی در کشور گفت: به گفته کارشناسان بانک مرکزی رکود در کشور طی نیم قرن گذشته تا کنون بی سابقه بوده است که بکی از دلایل آن وضع مسکن است.

وی افزود: کشوری مثل ما که وضعیت صنعت بسیار پیشرفته ای مبتنی بر صادرات ندارد اقتصادش را باید مولفه های درون گرا بچرخاند که یکی از این مولفه ها موضوع مسکن است. مردم یا خودشان مسکن می خرند در دهکهای بالا یا در طبقه متوسط با تسهیلات بانکی صاحب خانه می شوند یا افراد ضعیفی که هیچ راهی برای خانه دار شدن ندارند با کمک مستقیم دولت مثل مسکن مهر صاحب خانه می شوند که مولفه قیمت زمین وجود ندارد. بنابراین باید این رکود باید در بخش مسکن شکسته شود.

بذرپاش دومین راهکار خروج از رکود را تامین نقدینگی واحدهای تولیدی عنوان کرد و گفت: بعد از وقوع برجام فروشنده نفروخت از ترس گرانی و خریدار نخرید به امید ارزانی و یک رکود را به کشور تحمیل کرد امروز ۳۰۰ هزار میلیارد تومان پول برای تزریق به واحد های تولیدی راکد شده در راستای خروج از وضعیت فعلی حاصله از برجام نیاز است.

این سیاستمدار اصولگرا گفت: یکی دیگر از راهکار های خروج از رکود فعلی مقابله با قاچاق است. بازار محدود است و اگر سهم قاچاق و واردات از آن زیاد باشد به همان اندازه تولید و اشتغال آسیب می بیند. کسی با واردات کالاهای ضروری و یا لازم مخالف نیست اما نه پرتقال و برنج که با آن هم به تولید کننده ضربه بزنیم هم به مردم.

وی گفت:برای ایران چند هزار ساله، ایران انقلاب اسلامی و ایران ۴۰۰ هزار شهید واردات در بطری آب معدنی زشت است. قرار نیست روش ها را از اول اختراع کنیم. باید از تجربیات دنیا مثل بارکد و رهیابی استفاده کنیم.

بذرپاش در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استانها گفت: مثلا تردید نکنید که مدیران کرمانشاهی بهتر از بقیه می توانند استانشان را اداره کنند. با هزار و یک مسئله و با برچسب های بی اساس مثل استان امنیتی است باید یکی را از تهران بفرستیم و هم به استان ضربه بزنیم هم پایتختت

دولت خبر ورشکستگی بانکها را تا انتخابات محرمانه نگه داشته است/ بعد از رژیم ستمشاهی مدیران غربگرا بیشترین ضربه را به کشور زدند/ غارت ها وحشتناک است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، علیرضا زاکانی عصر امروز سه شنبه در اولین نشست راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی که در مسجد معتضدی شهر کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: بین مسئولین کشور و آن افق محدودی که فراروی خودشان قرار دادند که همه تلاششان معطوف به این باشد که نه در مسیر آرمان های انقلاب اسلامی بلکه در مسیر غربی شدن حرکت کنند، بیشترین ناکارآمدی را به ما تحمیل کرده است.

وی افزود: لذا سنگ بنای ناکارآمدی امروز اولا میراث دوره سیاه ستم شاهی است، بعد هم میراث مسئولینی است که نسبت به انقلاب اسلامی و اهداف او شناخت دقیقی نداشتند و مسیر کشور را به مسیرغربی شدن هدایت کردند.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از دوره دفاع مقدس وقتی آن روحیه بزرگ منشی و سلحشوری و عزت در بین ملت ایران در اوج قرار داشت و در نهایت مظلومیت به پیروزی رسیده بود، برای حل مشکلات اقتصادی کشور الگوی اقتصاد غلط در کشور به عنوان الگوی اقتصاد آزاد گرفته و پیاده سازی شد. در دوره دوم خرداد در حوزه فرهنگ و سیاست هم این اتفاق افتاد و کشور در مسیر و مداری قرار گرفت که ماحصل او، تمام داشته و فرهنگ و اساس ما مورد هجمه قرار گرفت.

زاکانی گفت: لذا اولین نوع نگاهی که شما ناظر به اقتصاد مقاومتی می خواهید داشته باشید و اقتصادی که درون زا است و برونگراست و با اقتصاد جهانی تعامل دارد اما بر پایه های خود و بر وجود خود استوار است، تغییر این نگاه در جامعه است.

وی افزود: آن جامعه ای که ما باید بسازیم، آن اقتصادی که ما باید بسازیم، آن اقتصادی است که شکل نگرفته است و باید همت کنیم شکلش بدهیم و نباید برویم تقلید کرده و آن را منتقل کنیم. آن را که منتقل می کنیم در بستر خودش انسان اقتصادی درست می کند، انسانی که فقط به سود و لذت و مطلوبیت می اندیشد نه خلیفه الهی شدن را.

زاکانی در ادامه تاکید کرد: اگر در این مسیر شما دقت کنید می بینید که اولین تاثیر این نگاه در کشور و تغییر ادارکی که در مسئولین شما مشاهده می کنید، ظهور و بروزش این است که در هر سختی که قرار می گیرد می گویند امروز شعب ابی طالب است، امروز دیگرانتهای کار است باید تسلیم شد. یا وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند که اتکای کشور را از نفت بردارید و کشور را از این اتکا به تک محصولی بودن نجات بدهید، اقتصاد نفتی را در مسیری هدایت کنید که در چاه های نفت بسته شود، آن ها به تعبیر رهبر انقلاب اسمشان را تکنوکرات می گذارند و بعد لبخند زده می خنند و باور ندارند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: دومین ویژگی دراین مسیر که منجر به ناکارآمدی می شود، عدم خود باوری است. مرعوب شدن در مقابل بیگانگان است. اگر ما می خواستیم در دفاع مقدس مرعوب بشویم، امروزیک عده نه از ایران نامی در تاریخ می گذاشتند و نه اسلام نشانی را برای ما باقی گذاشته بودند.

خودباوری متکی بر ایمان بزرگترین هدیه امام(ره) به ما بود

زاکانی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه ای که امام(ره) به ما هدیه کرد خودباوری متکی بر ایمان به خصوص در جوانان بود، گفت: کشور ما ۱ درصد جمعیت دنیا را دارد. ۶-۷ درصد امکانات جهان اینجا در این کشور خداوند بزرگ برای ما به امانت گذاشته است. چرا ما استفاده نکنیم؟ ما نمی توانیم شعار یک عده ای است و ناکارآمدی را با همین نگاه غلط خودشان به جامعه القا می کنند و در مسیر ناکارآمدی جامعه را به سمت و سویی سوق می دهند که ما همیشه از عدم استقلال اقتصادی رنج ببریم. ما مستقل نیستیم.

وی با طرح این پرسش که چرا باید نوع نگاه غلط مسئولین در کنار این عدم خود باوری ما را به ارتباط با چند کشور خاص محدود کند، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که چرا ما باید صادراتمان را در حوزه اقتصادیمان فقط با چند کشور خاص داشته باشیم.

زاکانی تصریح کرد: ما در دولت یازدهم، دولت عزیزی که شعارش این بود که ما را چینی زده کرده اند و اینقدر از چین برای ما کالای بدلی آورده اند که دچار مشکلات متعدد شده ایم، صادرات چین به کشور ما در همین دوره ۳-۴ ساله ۳ برابر شده است.

به گفته این سخنران حاضر در اولین نشست راهکارهای اجرایی اقتصاد چرا ما نباید اقتصاد خودمان را کارآمد کنیم و ارتباط و تعامل خودمان را با جهان خارج برقرار کنیم؟

وی تصریح کرد: اولا بازار ۸۰ میلیونی خودمان را با کالای با کیفیت دریابیم، ثانیا کشورهای همجوار خودمان را با ۳۵۰ میلیون جمعیت دریابیم، ثالثا کشورهای اسلامی بازار جدی و اساسی با یک میلیارد و نیم جمعیت است، رابعا کشورهای خط مقاومت، کشورهایی که در جهان اسلام و مستضعفین در کنار هم قرار می گیرند و تا آمریکای لاتین، بقل گوش آمریکا ادامه پیدا می کنند، این ها میدان هایی هستند که بیشترین نیاز را در جهت ارتباط و تعامل و پیوستگی با آن ها می شود برقرار کرد. چرا این کار را نکردیم و عامل ناکارآمدی اقتصاد و مشکلات متعددی در کشور شدیم؟

زاکانی گفت: وقتی کشور فقط با یک ارز تبادل داشت و دلار را ملاک و میزان گرفت و فقط با چند کشور خاص بیشترین تبادلات خود را داشت، در یک برداشت اولیه و ظاهری به سرعت تحت تاثیر و اثرگذاری در مهار حرکت انقلابی خودش با تحریم قرار می گیرد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نفت داریم و آمریکا نیازمند نفت ماست، گفت: ایران به تنهایی دارایی نفتش از روسیه و کل اروپا بیشتر است. ایران ۳ برابر دارایی نفت آمریکا را دارد. از ما ناراحت هستند، بله! اما از ما بیشتر ناراحت هستند برای اینکه اثر انقلاب اسلامی در منطقه از ۷۵۰ هزار میلیارد بشکه نفت آن ها را محروم می کند.

زاکانی گفت: وقتی ارتباطات خاص با کشورهای خاص برقرار می شود و فقط بر خام فروشی تاکید می شود، در اولین نگاه ما را تحریم می کنند. عجیب است ما دارایی داریم و نسبت به دارایی و فروش دارایی خودمان که آن ها نیاز دارند، تحریم می شویم و نمی توانیم از ظرفیت های خودمان به واسطه ناکارآمدی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ایران قریب به ۲۴۰۰ کیلومتر مرز آبی دارد، گفت: ایران یک کشور دریایی است؟ نه. اگر این سواحل ما را یک کشور می داشت ممکن نبود این سواحل مکران و شرایطی که ما در جنوب و جنوب شرق کشور را اینگونه رها کنند و چشمشان فقط به یک کالا در کشور برای فروش به خارج بدوزند.

زاکانی تصریح کرد:هلند کل جغرافیای سرزمینی اش به اندازه مازندران و گلستان است، آب و هوا و شرایطش هم با یک نسبت مشخص آن طور است اما در برخی از اقلام فقط در عرصه کشاورزی جمعیت ۱۷ میلیونی هلند برای ۵۰۰ میلیون نفر کالا تولید می کند. بعد ما نزدیک به بیش از ۴ میلیون نفر جمعیت در مازندران و گلستان داریم و نوع نگاه به این منطقه و شرایط چگونه است که ماحصل این شرایط ظرفیت های این منطقه را داریم از بین می بریم. جای جای کشور را ظرفیت بالایی دارد ولی به آن توجه نمی شود.

وی با بیان اینکه ناکارآمدی ریشه همه چیز است، گفت: فساد هم ناکارآمدی ایجاد می کند اما در بستر ناکارآمدی انواع و اقسام فسادها ایجاد می شود لذا بنده ابتدا از ناکارآمدی شروع کردم.

این نماینده سابق مجلس گفت: مدیران دولتی ما یاد گرفته اند دائما دولت را بزرگتر و رقیب ملت کنند. مگر امام نفرمود که کار ملت را به ملت واگذار کنید؟ مگر رهبر معظم انقلاب نفرمود که دولت چابک بشود و کار را به ملت واگذار کند؟ مگر سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی تصویب نشد؟ مگر سیاست های

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۲۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید ابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

در حال تکمیل ...

کد خبر: 1228552 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • پروژه نهضت ملی مسکن از مرز ۲میلیون و۵۴۰ هزار واحد گذشت
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است