Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-03-19@03:39:34 GMT

صید ماهی خاویاری 600 کیلویی در دریای خزر (+عکس)

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۱۲۲۴۸

صید ماهی خاویاری 600 کیلویی در دریای خزر (+عکس)

مهر - یک فیل‌ماهی خاویاری با وزن حدودی ۶۰۰ کیلو و بیش از ۷۰ کیلوگرم خاویار روز یکشنبه توسط صیادان دو کومه گمیشانی صید شد.

خبر صید این ماهی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و مسئولان شیلات گلستان ضمن تایید این خبر از ارائه جزئیات بیشتر به خبرنگار ما خودداری کردند.

دریای خزر به‌عنوان بزرگ‌ترین منبع ماهیان خاویاری در جهان بیش از ۹۰ درصد خاویار جهان را تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«فیل‌ماهی»، «تاس‌ماهی روسی» یا «چالباش»، «تاس‌ماهی ایرانی» یا «قره‌برون»، «ماهی شیب» و ماهی «ازون‌برون» یا «سوروگا»، گونه‌های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.



در ایران کرانه‌های شرقی دریای خزر به‌ویژه سواحل بندر ترکمن از خلیج حسنقلی تا میانکاله مهم‌ترین محل صید ماهیان خاویاری است که به‌تنهایی نیمی از خاویار ایران در آنجا استحصال می‌شود.

گفتنی است، با توجه به در معرض انقراض بودن این گونه های نادر محدودیت های صید بسیاری برای ماهیان خاویاری در نظر گرفته شده است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۲۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح علت مرگ ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، سید عادل مولا با اشاره به انتشار ویدیویی در فضای مجازی در خصوص سم‌ریزی و مرگ ماهیان در منطقه دز اظهار کرد: اخیرا کلیپی مبنی بر سم‌ریزی و مرگ و میر ماهیان در منطقه دز در فضای مجازی منتشر شده است که این ویدیو برگرفته از ویدیو‌های متنوع است.

وی افزود: ما بر اساس وظیفه، این موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و طبق بازدید از منطقه مشخص شد حوضچه‌ای در محدوده منطقه حفاظت شده دز در نزدیکی شهر حُر در مجاورت زمین‌های کشاورزی وجود دارد که آب این برکه حاصل از آب برگشتی روان‌آب‌های سطحی و آب کشاورزی است. وقتی این حوضچه پرآب است، اهالی محلی بچه ماهی در این حوضچه می‌ریزند و بعد از بزرگ شدن ماهی‌ها، ماهیگیری می‌کنند.

مولا گفت: در این مورد، آب در این نقطه جمع شده و بعد از مدتی که راکد شده، اکسیژن آب کاهش یافته است. هر چند در این شرایط، ممکن است تاثیر فاکتور‌های شیمیایی حاصل از زمین‌های کشاورزی نیز موجب مرگ و میر آبزیان به ویژه ماهیان ریز شده باشد.

وی با بیان اینکه ماهی‌های تلف‌شده بیشتر از نوع کپور بوده‌اند، افزود: میزان تلفات در این حوضچه زیاد نبوده است و به جای بررسی میزان تلفات، بیشتر در حال بررسی نحوه تلف شدن ماهی‌ها هستیم. طبق بررسی‌های میدانی و آزمایش‌های لحظه‌ای، علت مرگ ماهی‌ها کمبود اکسیژن بوده است.

وی افزود: اگر مواد سمی حاصل از زمین‌های کشاورزی وارد بدن ماهیان شده باشد، در آزمایش‌های بعدی مشخص خواهد شد.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: از سال‌های قبل این موضوع پیگیری و مسیر فرار آب‌های ورودی از زمین‌های کشاورزی به این محدوده تعبیه شده بود، اما با این وجود نمی‌توان همه آب‌های غیرقابل کنترل را منحرف و به صورت مستقیم وارد منابع آبی مانند رودخانه کرد. افرادی که در بالادست در زمین‌های کشاورزی سم‌ریزی می‌کنند شناسایی شده‌اند و تذکر لازم به آنها داده شده است تا در سمپاشی مزارع دقت و آب‌ها را به جا‌های دیگر هدایت کنند. با این وجود ماهیان از این آلودگی‌ها بی تاثیر نخواهند بود.

وی بیان کرد: با این وجود، علت مرگ و میر ماهی‌ها در کلیپی که منتشر شده، بیشتر حاصل از کمبود اکسیژن محلول در آب بوده است.

مولا گفت: همکاران ما در حال پایش مناطق و زیستگاه‌ها هستند تا اقدامات لازم را در جا‌هایی که قبلا آب داشته و اکنون کم‌آب شده‌اند و احتمال ایجاد اثر منفی بر زیستمندان این مناطق وجود دارد، انجام دهند و از مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز
  • چگونه عمر ماهی‌های قرمز عید را افزایش دهیم
  • تولید بالغ بر ۲۵۰ تن ماهی در بیضا
  • شهرستان‌های گرمسیری استان مستعد پرورش ماهیان خاویاری
  • چگونه عمر ماهی‌ های قرمز عید را افزایش دهیم؟
  • چگونه عمر ماهی‌های قرمز عید را افزایش دهیم؟
  • علت مرگ و میر ماهی‌های منطقه حفاظت‌شده دز چه بود؟
  • تشریح علت مرگ ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز
  • علت مرگ ماهی‌ها ‌در منطقه حفاظت‌شده «دز» چیست؟
  • شهرستان‌های گرمسیری کرمانشاه مستعد پرورش ماهیان خاویاری هستند