Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محجوب که عقیده دارد تنور رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری با دادن وعده افزایش مبلغ یارانه‌های نقدی در حال گرم شدن است، افزود: متاسفانه در این گرودنه رقابتی شاهد شکل گیری رقابت دیگری بر سر تاراج اموال مردم هستیم.

دبیرکل خانه کارگر افزود: در چنین شرایطی برخود لازم می دانم تا از همین حالا به گویندگان چنین وعده‌های پوپولویستی، تبعات ویرانگر و لطمات جبران ناپذیر این قبیل فرمایشات را گوشزد کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محجوب با یادآوری این واقعیت که در همه نظام‌های ایدئولوژیک و تمامی کشورهای جهان، نتیجه سیاست‌های پوپولویستی و عوام فربیانه‌ای همچون پرداخت یارنه‌ نقدی به سفت ترکردن حلقه‌های کمربند فقر و تنگدستی برای گروه‌های آسیب پذیر و تسلط بیشتر اقلیت اغنیا بر منابع و دارایی‌های ملت‌ها منجر شده است، افزود: دامن زدن به چنین سیاست‌هایی ولو به صورت زبانی مصداق پشت پا زدن به تمامی اصول بنیادین جامعه برای دستیابی به اغراض شخصی است.

محجوب ادامه داد: واقعیت این است که امروز صحبت کردن از یارانه‌های نقدی به نُقل مباحث تمامی محافل تبدیل شده است و همین مسئله باعث شده است تا استفاده ابزاری از وعده عوامفریبانه افزایش مبلغ یارانه‌ها در نظر اهل فن یادآور مثل فارسی «نان به نرخ روز خوری» باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: لازم است یادآور شوم که از همان ابتدای مطرح شدن نخسین زمزمه‌های پرداخت نقدی یارانه‌ها تا به امروز شخصا همواره در مقام مخالف در تمامی مجالس به صراحت فریاد زده‌ام که هم برای جامعه و هم برای دولت، مزایا و منفعت پرداخت غیر نقدی یارانه همواره از پرداخت نقدی آن بیشتر بوده است.

محجوب با بیان اینکه پرداخت نقدی یارانه و نیز افزایش مبالغ آن بر حجم کسورات مالی دولت‌ها می‌افزاید، ادامه داد: انجام چنین کار نادرستی باعث می‌شود که تمامی اعتبارات و منابعی که می‌بایست در جهت توانمند سازی پایدار گروه‌های آسیب پذیر صرف انجام اقدامات اساسی و زیربنایی کشور شود برای افزایش شکاف طبقاتی و نابرابرتر شدن روند توزیع عواید اقتصادی هزینه شود.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، گفت: واضح است که نتیجه چنین اقداماتی چیزی جز تولید تورم بیشتر و تشدید مکافات دهک‌های آسیب‌پذیر نیست.

وی افزود: با مشاهده چنین وضعیتی آبا حق نداریم و نباید بر سر اشخاصی که اینطور با رویکردهای عوامفریبانه خود بر سر بیشتر به شیشه ریختن خون فقرا در حال مسابقه و رقابت هستند فریاد بزنیم و در عین حال از آنهایی که به هرترتیب با بیان و تشویق‌های نابه‌جای خود، به گرم‌تر کردن این رقابت کثیف کمک می‌کنند، انتقاد کنیم؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که باور دارد در نهایت اصرار به اجرای چنین اقدام غیر علمی و غیراصولی باعث نابودی اقتصاد و در هم پیچیده‌شدن طومار زندگی شرافتمدانه خانوارهای آسیب پذیر خواهد شد، ادامه داد: برخلاف باورهای غلط ، راه نجات فقرا از پرداخت نقدی یارانه‌ها نمی‌گذرد و این مسیر در نهایت تنها به پروارتر شدن بیشتر اقلیت اغنیا منجر خواهد شد.

محجوب بایادآوری اینکه تنها از زمان آغاز اوج گیری تحریم‌های اخیر اقتصادی، تنها گروه انگشت شماری از افراد جامعه توانستند از چندبرابر شدن نرخ ارز منتفع بشوند؛ افزود: شاید بتوان عملکرد این گروه را به نوعی کوپن فروشی برای تولید حجم بیشتری از نقدینگی و یا استفاده از مزیت یارانه برای رونق بخشیدن به بازار فروش کالاهای خارجی تعبیر کرد.

وی که عقیده دارد توخالی و معکوس بودن نتیجه اجرای چنین سیاست‌هایی دیر یا زود بر عموم جامعه معلوم خواهد شد، ادامه داد: مروجان چنین اندیشه‌هایی دشمن اقشار آسیب پذیر محسوب می‌شوند و نمی‌توان آنها را دوست ضعفا نامید.

محجوب که همچنان بر درست و اصولی بودن عقاید سابق خود در خصوص مضرات پرداخت نقدی یارانه‌ها اصرار دارد، افزود: این واقعیت است که فقرا در تمامی ادوار زمانی از بابت تامین اشتغال پایدار نیازمند حمایت اصولی دولت‌ها بوده‌اند و پرداخت نقدی و غیرکالایی یارانه ها همواره تنها به بدتر شدن وضعیت اقتصادی آنها منجر شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۵۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام

مهران محربیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره گلایه مردم از ساز و کار اعتبار سنجی بانک‌ها مبنی بر اینکه حتی با یک روز تاخیر در پرداخت اقساط، رتبه اعتبار سنجی آن‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند در حالیکه ممکن است اقشاری مانند کارگران با تاخیر حقوق و دستمزد خود را از کارفرما دریافت کنند، اظهار داشت: مدل جدید اعتبار سنجی بانک‌ها هنوز به اجرا نرسیده و با اجرای مدل جدید نحوه امتیازدهی به افراد تغییر کرد و در مدل جدید رفتار افراد در پرداخت اقساط تنها یک بخش از اعتبارسنجی است. در حالی که در مدل فعلی تقریبا عمده امتیازدهی براساس رفتار افراد در پرداخت اقساط است و هر فردی که پرداخت به موقع نداشته باشد به رتبه پایین‌تر تنزل پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده، گفت: در مدل جدید اعتبارسنجی عوامل دیگری در رتبه دهی موثر خواهد بود و عواملی که در این مرحله اضافه می‌شود سابقه محکومیت‌های مالی است.

معاون بانک مرکزی تاکید کرد: همچنین از موضوعات جدید در مدل اعتبار سنجی صدک بندی یارانه‌ها است و از این پس افرادی که برای دریافت یارانه اعلام می‌کنند از دهک‌های پایین جامعه هستند دیگر نمی‌توانند وام بانکی با اعداد و ارقام بالا را دریافت کنند به عبارت دیگر سقف تسهیلات برای افراد با اطلاعات صدک بندی یارانه‌ها تعیین می‌شود.

محرمیان ادامه داد: در مدل جدید موضوعات مالیاتی، جرایم رانندگی، نحوه رفع تعهدات ارزی و سایر موضوعات مورد نظر در شبکه بانکی اضافه خواهد شد و در مدل جدید رتبه بندی بسیار دقیق‌تر شده است.

وی در پاسخ به این سوال که مردم برای اصلاح رتبه خود در اعتبار سنجی باید چه اقدامی انجام دهند آیا پرداخت یک قسط زودتر به اصلاح رتبه کمک خواهد کرد، اظهار داشت: در مدل جدید تمام این موضوعات دیده شده و امسال هم این مدل جدید علمیاتی خواهد شد، در مدل فعلی هم مردم اگر در سررسید اقساط تسهیلات را بپردازند می‌توانند از کاهش رتبه جلوگیری کنند، اما اینکه برای اصلاح رتبه اقساط یک ماه زودتر پرداخت شود، اثرگذار نیست و نمی‌تواند توصیه درستی باشد.

محرمیان در پاسخ به این سوال که آیا در مدل جدید اعتبار سنجی رفتار افراد در پرداخت قبوض در نظر گرفته می‌شود، افزود: در این مرحله فعلا رفتار مردم در پرداخت قبوض و پرداخت به موقع یا با تاخیر قبوض در نظر گرفته نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • چرتکه ۲میلیاردی فدراسیون برای مصاحبه یک مربی!
  • سنگین‌ترین جریمه فوتبال ایران؛ جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی به دلیل مصاحبه غیر فنی
  • سنگین‌ترین جریمه تاریخ برای سرمربی فولاد!
  • جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی به دلیل مصاحبه غیرفنی
  • سرمربی لیگ برتری ۲ میلیارد تومان جریمه شد
  • سنگین ترین جریمه فوتبال ایران؛ جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی به دلیل مصاحبه غیرفنی
  • قاچاقچی سوخت در امیدیه محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد