Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@09:05:48 GMT

۸ نقطه زیبا که در سفر به محلات باید از آنها دیدن کنید

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۲۶۶۴۱

۸ نقطه زیبا که در سفر به محلات باید از آنها دیدن کنید

به یقین می‌توان شهر محلات را نه تنها یکی از زیباترین مناطق استان مرکزی، بلکه یکی از دوست‌داشتنی‌ترین شهرهای کشور معرفی کرد که در کنار طبیعت سرسبز، آب‌وهوای مطلوب، جاذبه‌های گردشگری طبیعی و حضور آثار باستانی ارزشمند، هر ساله میزبان جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی، است.

سرویس سبک زندگی فردا: محلات، بواسطه‌ی پرورش طیف وسیعی از گل‌های زیبا و منحصربه‌فرد، به هلند ایران شهرت یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در سفر به این شهر، همراه کجارو باشید.

به یقین می‌توان شهر محلات را نه تنها یکی از زیباترین مناطق استان مرکزی، بلکه یکی از دوست‌داشتنی‌ترین شهرهای کشور معرفی کرد که در کنار طبیعت سرسبز، آب‌وهوای مطلوب، جاذبه‌های گردشگری طبیعی و حضور آثار باستانی ارزشمند، هر ساله میزبان جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی، است.

در برخی از کتب تاریخی، مورخان از محلات در دوران حکومت هخامنشیان یاد می‌کنند که قسمت کوچکی از سرزمین ماد محسوب شده و در زمان حکومت اشکانیان نیز به عنوان بخشی از ایالت والی‌نشین ماد، بوده است. همچنین آثار باقی‌مانده از ستون‌های عمارتی تاریخی و متعلق به دوران باستان که در روستای خورهه قرار دارد و به نظر می‌رسد که با کاربری آتشکده، معبد، کاخ و نیز مرکز برگزاری آیین‌ها و جشن‌های مذهبی و ملی احداث شده است، گواه قدمت زیاد این منطقه از ایران است.

البته می‌توان چشم‌انداز بی‌نظیر و شگفت‌انگیزی را در ایام مختلف سال، بویژه اردیبهشت ماه در این ناحیه از کشور شاهد بود که تماشای آن، روح و جسم آدمی را جلا بخشیده و نفسی تازه را به جان خواهد بخشید.سرچشمه محلاتاز محبوب‌ترین و مشهورترین جاذبه‌های طبیعی در شهرستان محلات، سرچشمه‌ی این شهرستان است که از پرآب‌ترین چشمه‌های استان مرکزی است و در مرتفع‌ترین نقطه از محلات قرار دارد. اهمیت این پدیده‌ی طبیعی از دوران گذشته تا به امروز مورد توجه مسئولان بوده است؛ چرا که به علاوه بر تامین آب کشاورزی منطقه، دارای آب شرب است و به یکی از جاذبه‌های گردشگری محلات، تبدیل شده است. شکل‌گیری پارکی زیبا در مجاورت این مکان دوست‌داشتنی، آب‌نمای زیبا، درختان چنار کهنسال، ارتفاعات صخره‌ای که بر چشمه اشراف دارد و نیز درختان متعدد از دیگر ویژگی‌های این جاذبه‌ی طبیعی گردشگری است.

آب گرم محلات

در نزدیکی شهرستان محلات، چشمه‌های آب گرم ارزشمندی با خواص درمانی بسیاری وجود دارد که استفاده از آن‌ها از دوران بسیار دور تا به امروز رواج دارد. چشمه‌های آب گرم شامل ۶ چشمه به نام‌های روماتیسم، سلیمانیه، شفا، دنبه، حکیم (دمای چشمه‌ی حکیم از سایر چشمه‌ها کم‌تر است) و سودا (بختیاری) است که به دلیل وجود مواد معدنی و درمانی شگفت‌انگیز از جمله گاز رادون، مورد توجه ساکنین محلی و گردشگران سراسر ایران است.
چشمه‌های آب گرم محلات، از لحاظ مواد معدنی، دارویی و درمانی، بسیار غنی و از بهترین چشمه‌های آب گرم، بواسطه‌ی دارا بودن گاز رادون در سطح کشور است

همچنین این چشمه‌ها از نوع آب‌های گرم عمقی است که از بخار خمیره‌ی سنگ‌های سوزانی که داخل پوسته‌ی زمین تشکیل شده است، بوجود آمده و به سطح زمین می‌جوشد.
آتشکده‌ی آتشکوه محلات
بنایی باقی‌مانده از دوران ساسانیان، در روستای آتشکوه نیم‌ور از توابع شهرستان محلات قرار دارد که به آتشکده‌ی آتشکوه این شهرستان، شهرت یافته است. چارتاقی نیم‌ور نام دیگر این بنای تاریخی است که از سه قسمت اصلی تالار شرقی، تالار غربی و راهرو تشکیل شده و امروزه میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.روستای خورهه

در شمال شرق شهر محلات و در حد فاصل روستاهای ورین، دودهک و آب گرم محلات، منطقه‌ای زیبا و کهن قرار گرفته که در بین اهالی به خورهه شهرت یافته است. خورهه به معنی «محل برآمدن خورشید» است. همچنین کلمه‌ی «خور» در کتاب اوستا به معنای منطقه‌ای ییلاقی است که با توجه به شرایط اقلیمی و آب‌وهوایی این منطقه، این روستا به «خورهه» شناخته می‌شود. با توجه به حضور آثار تاریخی در خورهه، به نظر می‌رسد که تمدن بشری از هزاره‌ی دوم پیش از میلاد در آن وجود داشته است.ستون‌های تاریخی خورهه (آتشکده خورهه)همانگونه که بیان شد، خورهه یکی از قدیمی‌ترین منزلگاه بشری در استان مرکزی و شهرستان محلات است که با حضور آثار تاریخی و طبیعت بکر و مطبوع، به یکی از مناطق زیبا و جاذبه‌های گردشگری تبدیل شده است. از جمله‌ی آثار باقی‌مانده در خورهه می‌توان به ستون‌های مدوری اشاره کرد که در ساخت سرستون‌های آن از شیوه‌ی ایونیک (سبک خاصی از ستون‌سازی یونانیان است که برگرفته از شیوه‌ی معماری سرزمین ایونیا است)، استفاده شده است.به نظر می‌رسد، این ستون‌ها، بخشی از عمارت اربابیه است که در سده‌ی نخست پیش از میلاد مسیح (ع)، احداث شده است. جالب است بدانید که به دلیل نوع معماری انجام شده در این بنا، ابتدا کارشناسان معتقد بودند که این سازه، متعلق به آتشکده در دوران باستان بوده است؛ اما با توجه به مستندات کشف شده، باستان‌شناسان این اثر تاریخی را متعلق به خانه‌ی اربابی، معرفی کرده‌اند.پل تاریخی باقر آباد

در باقرآباد، یکی از روستاهای شهرستان محلات، پلی با پیشینه‌ای به قدمت حکومت قاجاریان قرار دارد که گفته می‌شود در هنگام حمله‌ی روس‌ها به ایران و توسط ایشان، احداث شده است. سازندگان این اثر تاریخی، با استفاده از سنگ به ساخت آن پرداخته و یادگاری ارزشمند را برای آیندگان به ارمغان گذاشته‌اند. متاسفانه بر اثر وقوع سیلاب در این منطقه، پل دچار آسیب شد و با همت مسئولان وقت، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.چنار دو هزارساله محلات

می‌توان حضور درختان چنار در خیابان سرچشمه با قدمتی هزارساله را از دیگر ویژگی‌های بارز و منحصربه‌فرد این شهرستان بیان کرد. چنار پیر محلات، با قدمتی دو هزار ساله، نماد تاریخی شهر محلات است.

اما درخت چناری که در میدان چنار این شهر قرار دارد، نماد تاریخی این منطقه از کشور است که محققان عمری بالغ بر دو هزار سال را بر آن تخمین زده‌اند. درختی قطور و بسیار زیبا که در کنار دیگر آثار تاریخی و طبیعی این سرزمین، به یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری آن تبدیل شده است.سد باستانی نیم ور

از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهرستان محلات، سد باستانی نیم‌ور است که به بند نیم‌ور شهرت یافته و یکی از قدیمی‌ترین سازه‌های ایجاد شده جهت ذخیره کردن آب در شهرستان است. بنایی که دارای پیشینه‌ای به قدمت حکومت ساسانیان است به دلیل برخورداری از منظره‌ای بسیار زیبا و بکر در پیرامون خود، به یکی از تفرجگاه‌های محبوب مردم تبدیل شده است.قلعه جمشیدیه

قلعه‌ی جمشیدیه یکی دیگر از آثار تاریخی برجای‌مانده از ایران کهن است که با توجه به امنیت بالا و مقاومت قابل توجه در برابر حملات و نفوذ دشمنان، در بین سایر قلعه‌های تاریخی، ممتاز و نمونه است. جالب است بدانید که برخی از مورخان، معتقدند که وجود این قلعه‌ی ارزشمند، هنگام یورش آزادخان افغانی به نیم‌ور، باعث نجات مردم این منطقه از کشور شده که به داخل آن پناه برده بودند. احداث تالاری روی دوازه‌ی قلعه، امکان حضور ۲۰ نفر تیرانداز را در جهات مختلف فراهم کرده و نیز وسایل ضدحریق منحصربه‌فرد و قابل توجهی که برای حفاظت از این دروازه‌ی چوبی، در نظر گرفته شده است، از ویژگی‌های معماری انجام شده در این اثر تاریخی است. متاسفانه قسمت‌های مختلفی از این جاذبه‌ی گردشگری، رو به تخریب است که برای جلوگیری از آن، همت مسئولین را می‌طلبد. دهکده گل و گیاهان زینتی محلات

دهکده‌ی گل محلات، با وسعتی حدود ۱۱۰ هکتار که عنوان بزرگ‌ترین دهکده‌ی پرورش گل در کشور را به خود اختصاص داده است، یکی دیگر از محبوب‌ترین مکان‌هایی است که هر گردشگری در سفر به این شهر، از آن بازدید می‌کند. ایجاد مکانی مناسب جهت پرورش، تهیه و توزیع انواع گل‌های زیبا در این منطقه از کشور، پروسه‌ی تهیه‌ی گل‌های مورد نظر گردشگران و بازدیدکنندگان را آسان و به دور از دغدغه ساخته است.

از دیگر مکان‌های دیدنی در شهرستان محلات می‌توان به غار کشته ریز (کشه ریز)، غار سرچشمه، غار هستیجان، غار یکه چاه، غار آزاد خان، قلعه‌ی آقا خان محلاتی، غار شاه بلبل، غار سوراخ گاو، روستای لریجان، امام‌زاده شاهزاده موسی و ... اشاره کرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۶۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تاکید بر جذب گردشگر با استفاده از ایجاد جاذبه‌های بصری و نورپردازی گفت: باید از علم روز به ویژه در هنگام مرمت و تعمیر بناهای تاریخی بهره گیریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد در دیدار با مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، مدیریت به ویژه مدیریت مسائل فرهنگی را بسیار مهم بیان و اظهار کرد: کار با مدیر و کارشناسان بسیار می‌تواند پیش برود و گاهی بیشتر از اعتبارات و بودجه در پیشبرد امور تأثیرگذار است، لذا مدیریت از این جهت بسیار مهم است و مسئله مدیریت نیز یک امر ذاتی است.

وی بهره‌گیری و استفاده از ظرفیت خیرین در توجه و حفظ میراث فرهنگی استان را امری مهم عنوان کرد و افزود: باید از حضور خیرین در امور میراث فرهنگی به ویژه در مرمت و بازسازی مساجد قدیمی و دیگر بناهای تاریخی و میراث فرهنگی استفاده کرد.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تاکید بر حفظ میراث فرهنگی و میراث گذشتگان تصریح کرد: با این کار فرهنگ خود را حفظ می‌کنیم و در می‌یابیم بزرگان ما چه میزان فهم داشته‌اند و بناها را طبق نیاز روز احداث می‌کردند.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد اضافه کرد: باید نمایشگاهی داشته باشیم و وسایلی که از قدیم اکنون در اختیار مردم است را جمع‌آوری و به نمایش بگذاریم تا به این واسطه هنر خود را نشان دهیم.

وی با تاکید بر جذب گردشگر با استفاده از ایجاد جاذبه‌های بصری و نورپردازی تصریح کرد: باید از علم روز به ویژه در هنگام مرمت و تعمیر بناهای تاریخی بهره گیریم؛ اصفهان مدارس علمیه تاریخی فراوانی در گذشته داشته اما در هنگام حمله افاغنه و در دوران پهلوی بیشتر این مدارس از بین رفت و تنها حدود ۳۰ مدرسه به جا مانده است.

امام جمعه اصفهان افزود: اصفهان از ظرفیت گردشگری بسیار بالایی برخوردار است و نقاط گردشگری فراوانی دارد اما در عین حال نیازمند مدیریت است و باید گفت میراث فرهنگی به ذوق و مدیران با ذوق و به مدیرانی که به‌صورت میدانی در مناطق حضور یابند نیاز دارد.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد تشکیل شورایی برای تفکیک برخی از بناهای شخصی از میراثی را مهم دانست و افزود: شورایی برای تفکیک برخی از بناها به تشخیص متخصصان این امر باید ایجاد شود تا تکلیف برخی از بناها در اصفهان مشخص شود.

وی عنوان کرد: باید به پیشکسوتان صنایع دستی و اساتید میراث فرهنگی اهمیت داده و نسبت به آن‌ها رسیدگی کنید، همچنین از افرادی که می‌توانند در زمینه صنایع دستی آموزش دهند استفاده کنید و نسبت به تکریم و تجلیل و داشتن آماری از تعداد آن‌ها و تهیه عکس و تصاویر این هنرمندان اقدام کنید، زیرا تکریم این هنرمندان امری ضروری است.

در ابتدای این دیدار نیز امیر کرم‌زاده، مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان توجه به میراث فرهنگی را توجه به ایران و تاریخ میراث کهن آن بیان کرد و اظهار داشت: توجه به میراث اسلامی و تمدن نوین اسلامی اهمیت به میراث گرانبهایی است که پیامبر اسلام به جا گذاشته و باید معرفی شود و در حفظ و ترویج آن تلاش کرد.

وی افزود: بناهایی که معماری فرهنگی و تاریخی خاصی در آن به کار رفته است و رهبر معظم انقلاب نیز بارها فرموده‌اند که این بناها فارغ از اینکه چه افرادی در آن زندگی کرده‌اند مهم بوده زیرا دسترنج هنرمندان و معماری ایرانی و اسلامی ما است.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان خاطر نشان کرد: استان اصفهان یکی از استان‌های بسیار برخوردار در حوزه صنایع دستی است و صادرات صنایع دستی به دلیل ارزآوری و ایجاد اشتغال خانگی و ارزان قیمت دارای اهمیت است.

وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری نیز اصفهان با تعدد بناهای تاریخی و آب و هوایی و راه‌های مواصلاتی و پایتخت بودن آن در ادوار گذشته نگین گردشگری کشور است و نشان می‌دهد که اصفهان مهد دین و در حوزه بناهای تاریخی و گردشگری بسیار مورد توجه بازرگانان بوده است.

کرم‌زاده هم چنین اعتبارات اندک میراث فرهنگی را یکی از دلایل اصلی عدم تحقق انتظارات مردم در حفظ و ترویج میراث فرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: شرکت‌های سرمایه‌گذار و ورود آنها برای حفظ میراث فرهنگی در این حوزه اهمیت دارد و باید از ظرفیت این شرکت‌ها بهره برد.

کد خبر 748790

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد