Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@05:00:46 GMT

دختران جوان مراقب باشید! بیماری سلیاک در کمین شماست

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۲۹۷۹۰

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

یکی از بیماری های نوظهور در عصر حاضر که بویژه بسیاری از دختران کشورهای غربی به آن مبتلا هستند، بیماری بی اشتهایی افراطی یا آنورکسیا (anorexia) است که باعث بی‌میلی افراد به خوردن مواد غذایی می شود.

در چنین شرایطی، افراد مبتلا به آنورکسیا به روش درمانی واکنش نشان نداده و به تدریج با کاهش وزن بسیار زیاد مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماران به واسطه کمبود دریافت مواد مغذی و ویتامین ها جان خود را از دست می دهند.

به عقیده کارشناسان، این پدیده منشا عصبی دارد و مانکن‌ها را می‌توان دلیل ظهور بیماری آنورکسیا عنوان کرد که باعث شده است در سال‌های اخیر، دختران برای شبیه بودن به این مانکن‌ها دست از خوردن مواد غذایی بردارند و مدام به فکر لاغری و گرفتن رژیم های غذایی سخت و سنگین باشند.

از طرفی کارشناسان دانشگاه استانفورد با بررسی افراد مبتلا به این بیماری دریافتند که تعداد زیادی از آنها به بیماری سلیاک نیز دچار شده‌اند.

مبتلایان به بیماری سلیاک به خاطر نداشتن برخی آنزیم ها در روده خود قادر به هضم برخی مواد غذایی از جمله گندم یا شیر نبوده و در صورت مصرف آنها با مشکلاتی چون دل درد و سایر ناراحتی های گوارشی مواجه می شوند.

تحقیقات جدید نشان داده است که ناراحتی های گوارشی و مشکل هضم مواد غذایی نیز می تواند یکی از دلایل روی آوردن افراد به نخوردن مواد غذایی و بروز لاغری شدید در آنها باشد.

بیماری سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که در اثر آن سلول های روده دچار التهاب و درد شده و فرد مبتلا برای خوردن برخی مواد غذایی با مشکل مواجه می شود.

برخی از بیماران مبتلا به سلیاک از مشکلات دیگری چون بی اشتهایی، اختلال در یادگیری و پرخاشگری رنج می برند.

بیماران مبتلا به آنورکسیا با درصد بالایی به بیماری سلیاک نیز مبتلا هستند و ولی علائم این دو بیماری نباید با هم اشتباه گرفته شود و هر دو به درمان های اورژانسی نیاز دارند.

برخی افراد مبتلا به anorexia به شدت در مقابل درمان های پزشکی از خود مقاومت نشان می‌دهند و آمار بالایی از مرگ افراد به خاطر بی اشتهایی در اثر این بیماری در دنیا وجود دارد.

معمولاً برای درمان مبتلایان به بی اشتهایی افراطی علاوه بر درمان های دارویی و رژیم غذایی، برگزاری جلسات روانشناسی نیز مورد نیاز است تا ریشه های روانی این بی اشتهایی شناسایی شود.

گفتنی است؛ بیماری آنورکسیا در دختران بویژه در سنین بلوغ شیوع دارد و مواردی چون استرس، از دست دادن عزیزان و ضربه های روحی باعث تشدید بیماری می‌شود.

خبرنگاران جوان

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۲۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید

مدیرکل استاندارد استان تهران، گفت: طلاهای نمونه‌برداری‌شده برای انجام آزمون عیارسنجی به آزمایشگاه‌های مورد تأیید استاندارد ارسال و نتایج آن متعاقباً اعلام می‌شود.

به گزارش ایرنا، محمدحسین طاهری اظهار داشت: در پی گزارش‌های دریافتی مبنی بر عرضه مصنوعات طلا با عیار پایین در سطح شهر و شهرستان‌های استان تهران، تیمی از بازرسان استاندارد با حضور در سطح بازار اقدام به خرید و نمونه‌برداری از طلافروشی‌های سطح استان برای انجام آزمون کردند.

طاهری توضیح‌داد: این مصنوعات نمونه‌برداری‌شده برای انجام آزمون عیارسنجی به آزمایشگاه‌های مورد تأیید استاندارد ارسال و نتایج آن متعاقباً اعلام می‌شود.

این مقام مسؤول با اشاره بر سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ به‌منظور استعلام و اطمینان از صحت اعتبار پروانه استاندارد یا مجوز فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری از جمله مصنوعات طلا، گفت: شهروندان پیش از خرید مصنوعات طلا با ارسال پیامکی حاوی حرف G قبل از کد شناسایی (به عنوان مثال برای استعلام کد T ۶۸۳ باید پیامک GT ۶۸۳ ارسال شود) به این سامانه، وضعیت اعتبار کد‌ها را استعلام کرده و در صورت عدم اعتبار کد مذکور، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۷ به اداره‌کل استاندارد استان تهران اطلاع دهند.

بر اساس اعلام اداره‌کل استاندارد استان تهران، طاهری درباره کد‌ها توضیح داد: این کد‌ها برای مشخص‌شدن تولید این مصنوعات توسط تولیدکنندگان معتبر داخلی و با رعایت عیار قانونی بر روی مصنوعات طلا درج می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • (ویدیو) هشدار مهم سردار رادان به رؤسای پلیس؛ مراقب باشید!