Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرمشهر – سفیر عراق گفت: مژده می دهیم که عملیات لایروبی اروند رود در آینده ای نزدیک و طبق توافقی که میان دو طرف ایران و عراق وجود دارد، اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، «راجح صابر عبود الموسوی» عصر امروز در نشست مشترک با اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر اظهار کرد: لایروبی اروند رود امری مهمی و استرانژدیک است و در اولویت کارها قرار دارد و این کار طبق تعهدنامه ای که در سال ۱۹۷۵ میان دو کشور منعقد شده است، اجرایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با وجود اینکه در برخی بندهای این تعهد نامه اختلاف نظر وجود دارد اما میان دو کشور برای لایروبی اروند رود اتفاق نظر وجود دارد و در جلساتی که در آینده ای نزدیک برگزار خواهد شد به این اختلاف ها پایان داده می شود و شاهد لایروبی اروند رود خواهیم بود.

سفیر عراق با تاکید بر اهمیت لایروبی اروند رود در توسعه منطقه اظهار کرد: با لایروبی اروند رود، کشتی های بزرگ قادر می شوند به خلیج فارس راه یابند و در صورتی که این کار اجرایی نشود، بنادر جمهوری اسلامی ایران اعم از بندر خرمشهر، آبادان و اروند کنار بسیار متضرر شده و سود منطقه آزاد اروند نیز کاهش خواهد یافت.

وی به دیدار با روحانی رئیس جمهور ایران اشاره کرد و افزود: در این دیدار به اینکه خرمشهر و بصره در گذشته عروس خلیج فارس بوده اند و حالا دبی این عنوان را دارد اشاره شد و یکی از علت های اینکه بندر «جبل علی» سالیانه ۴۰ میلیارد دلار درآمد دارد و خرمشهر این امکان را ندارد، همین امکان تردد کشتی ها با تناژ بالاست که با لایروبی اروند می توان جایگاه بندر خرمشهر و آبادان را نیز از نظر درآمد زایی ارتقا بخشید.

صدور ویزای شش ماهه برای بازگانان

الموسوی همچنین به بررسی مشکل صدور ویزای متعدد برای تجار ایرانی به عنوان یکی از شاخص ترین مشکلات تجار ایرانی پرداخت و از صدور یک هزار و ۱۹۰ ویزای متعدد ظرف سه ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی با وجود ممنوعیت آن خبر داد و افزود: این کار با توجه به ضرورت آن برای اقتصاد دو کشور صورت گرفته است و تاکنون ویزای سه ماهه هم بدون شرایط خاص و حتی داشتن نامه به درخواست کنندگان داده می شد.

وی افزود: بازرگانان ایرانی می توانند با نامه یا معرفی نامه از سوی اتاق بازرگانی خرمشهر برای دریافت ویزای ۶ ماهه نیز اقدام کنند.

سفیر عراق با تاکید بر اینکه نوع ارتباطات میان ایران و عراق با رابطه عراق با سایر کشورها یکسان نیست، بیان کرد: در مورد کشور ایران با توجه به نوع رابطه عمیق میان ایران و عراق باید نگاه ویژه ای به تجار ایرانی وجود داشته باشد اما برخی سخت گیری ها از سوی تصمیم گیران امر وجود دارد و طبق بخشنامه هیچ ویزایی نباید جز با نامه رسمی از سوی وزارتخانه برای سرمایه گذاران و بازرگانان صادر شود.

وی با تاکید بر اینکه خواهان صدور بی قید و شرط ویزا متعدد برای تجار ایرانی است، از مطرح کردن این درخواست در جلسه با حضور وزارت خانه های داخلی، خارجی و گردشگری عراق در جلسه ای که ظرف یک یا دو هفته آینده در بغداد برگزار می شود، خبر داد.

الموسوی ادامه داد: سفارت عراق خواهان عدم صدور ویزا متعدده نیست، تنها اعتقاد دارد که این ویزاها باید به افراد با صلاحیت و مستحق تعلق گیرد تا مانع سوء استفاده ها شد.

مقابله با نقض قانون در مورد ویزاها

وی به وجود برخی اقدامات غیر قانونی در خصوص ویزاهای متعدد از جمله صدور ویزاهای جعلی و ورود واسطه ها اشاره کرد و متذکر شد: ویزا با امضای سفیر صادر می شود و قیمت تمام شده آن نیز ۱۰۰ دلار است و دفاتر واسطه سفارت وجود نداشته و نخواهند داشت.

سفیر عراق خواهان برخورد با واسطه ها و رشد دفاتر غیر رسمی شد و گفت: برخی موارد مشاهده شده که ویزاهای متعدد با قیمت ۲۰۰ دلار به فروش می رسد و ویزاهای جعلی و دفاتری برای صدور ویزا دایر می شود که از مراجع ذیصلاح درخواست می شود به صورت قاطع با این افراد برخورد کرده و از ورود واسطه ها که به دنبال تضعیف اقتصادی هستند جلوگیری شود.

الموسوی این گونه اقدامات را نوعی دشمنی دانست و وجود سوء قصدها و نقشه های بسیار برای برهم زدن رابطه مطلوب دو کشور ایران و عراق را نیز یادآور شد و بیان کرد: کشور عراق به این دلیل که از یک دیکتاتوری مطلق به یک آزادی مطلق رسیده است متحمل اعتراض های بسیاری از سوی دشمنان است و استکبار نیز نقشه های شومی را برای ناامن نگه داشتن شرایط کشورهایی همچون عراق، سوریه و لبنان و برهم زدن رابطه این کشورها با ایران دارد و این محورها بر کارها تاثیر منفی دارد.

وی افزود: منطقه با تهدیدهای جدی از سوی دشمنان مواجه است با این حال این تهدیدها نتوانسته است مانع رابطه مطلوب عراق با ایران و سایر کشورها بشود و نمونه آن افزایش آمار زوار ایرانی در مراسم اربعین حسینی است.

افزایش ساعات کاری گمرک عراق

سفیر عراق در ادامه از افزایش ساعات کاری گمرک عراق در مرز بین المللی شلمچه خبر داد و اظهار کرد: سفارت عراق پیگیر افزایش ساعات کاری حتی به ۲۴ ساعت است. نامه نگاری هایی نیز در این خصوص انجام شده اما برخی مشکلات همچون کمبود نیروی انسانی مانع اجرایی شدن این امر بوده است.

وی از پیگیری و مکاتبه برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز در گمرک شلمچه عراق اشاره و افزایش ساعات کاری گمرک عراق حداقل تا ساعت ۱۲ نیمه شب را وعده کرد و افزود: موضوعات مربوط به بصره و خرمشهر همچون موارد مورد بحث و موضوع اتصال خط راه آهن ایران به بصره که موضوعی حل شده است در جلسه دو هفته آینده مطرح می شود و امید می رود تا دو هفته آینده ۹۰ درصد از مشکلات جزئی سد راه توسعه تجاری دو کشور، برطرف شوند.

الموسوی از پیشنهاد راه اندازی نمایشگاه صنایع دریایی نیز استقبال کرد و گفت: نه تنها از پیشنهاد نمایشگاه صنایع دریای استقبال می شود بلکه این اعتقاد وجود دارد که نمایشگاهی دائمی از تمام محصولات ایرانی در مساحت بزرگی عرضه شود تا امکان ارتباط مستقیم با بازرگانان و تولید کنندگان ایرانی فراهم شود.

وی، عمیق تر شدن رابطه میان ایران و عراق را خواسته دو کشور دانست و با اشاره به تاکیدهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر لزوم توسعه روابط میان دو کشور، پشتیبانی از مردم عراق و درخواست ایشان از مسئولان برای بسیج امکانات در تمام زمینه ها در راه نیل به این هدف اشاره کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093780

دیگر خبرها

  • بذرپاش: فصل نوینی از تعاملات اقتصادی ایران و امارات رقم می‌خورد
  • نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد