Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون رئيس‌جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري عصر امروز اعلام کرد: «سمن‌ها مي‌توانند حد‌فاصل دولت با مردم را پُر کنند و کمک کنند تا فعاليت‌هايي که دولت در اجراي آن‌ها محدوديت دارد به‌سرانجام برسند.»

به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري، زهرا احمدي‌پور با بيان اين مطلب در نشست با فعالان بخش خصوصي و سمن‌هاي استان بوشهر ــ که امروز پنجشنبه 17 فروردين 96 با حضور مصطفي سالاري استاندار، ناصر امير‌زاده سرپرست اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بوشهر و جمعي از مسئولان اين استان و نمايندگاني از سازمان‌هاي مردم‌نهاد و بخش خصوصي بوشهر برگزار شد ــ افزود: «در بسياري از استان‌ها سمن‌ها موفق شده‌اند عملکرد خوبي داشته باشند و خلأ بين دولت و مردم را پُر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري افزود: «وجود نگاه فرهنگي و آموزشي در بين نخبگان و صاحب‌نظران استان بوشهر يک سرمايه انساني ارزشمند است که بايد از آن بهره‌بردراي شود.»
سمن‌ها، ظرفيت قانونيِ در دسترس
او گفت: «انجمن دوستداران ميراث‌فرهنگي به‌عنوان ظرفيتي قانوني در دسترس ماست که بايد از آن براي حفظ و حراست از ميراث فرهنگي استفاده کنيم.»
معاون رئيس‌جمهوري افزود: «تعداد نيروهاي سازمان محدود است و فعال شدن انجمن‌هاي ميراث‌فرهنگي کمک مي‌کنند تا ما بتوانيم از ظرفيت مردمي فعال در اين بخش استفاده کنيم.»
او اضافه کرد:«ميراث‌هاي فرهنگي عناصر هويت‌بخش ما هستند که اگر از آن‌ها حفاظت کنيم مي‌توانيم ادعا کنيم باعث ايجاد و تقويت حس هويت ملي شده‌ايم.»
احمدي‌پور ادامه داد: «آنچه در استان بوشهر مورد انتظار است تقويت گردشگري دريايي است. ما در کشورمان از يک نکته غفلت کرديم و آن توجه به گردشگري دريايي بوده است. ما در شمال و جنوب کشور ظرفيت بزرگي در اختيار داريم که آن را به مزيت تبديل نکرده‌ايم.»
او افزود: «با تبديل شدن همه استان‌هاي جنوب کشور به محور گردشگري دريايي، مي‌توانيم از اين ظرفيت بزرگ به‌خوبي استفاده کنيم.»
تأکيد بر توسعه گردشگري دريايي در کشور
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، با تصريح اينکه صيد کردن در دريا کمترين نوع بهره‌برداري از اين ظرفيت و جاذبه عظيم است و امروز رويکرد توسعه گردشگري دريايي به‌شکل مناسبي پيگيري مي‌شود، افزود: «استان بوشهر در زمينه توسعه گردشگري دريايي پيشرو بوده است و اين باعث مي‌شود تا سازمان ميراث‌فرهنگي از اجراي طرح‌هاي اين حوزه در اين سازمان حمايت کند.»
او گفت: «گردشگري مي‌تواند يکي از عناصري باشد که اقتصاد ما را مقاوم کند؛ اين در حالي است که سهم ما از گردشگري بين‌المللي کم است. در افق 1404، به‌عنوان هدف، پيش‌بيني شده است که ايران به 20ميليون گردشگر خارجي دست پيدا مي‌کند، درحالي‌که در سال‎هاي قبل زير‎ساخت‌هاي دست يافتن به اين هدف ايجاد نشد؛ اما پس از برجام شاهد هستيم که فضاي مناسبي براي تقويت و توسعه گردشگري فراهم شده، و ما بايد از اين فضا براي دستيابي به اهداف سند چشم‌انداز 20ساله نظام استفاده کنيم.»
اين عضو کابينه دولت تدبير و اميد ادامه داد: «با ورود هر گردشگر خارجي 9 شغل در کشور ميزبان ايجاد مي‌شود و اقتصادي پايدار براي آن کشور به‌دست مي‌آيد، اما برخي از استان‌ها نتوانسته‌اند تاکنون بهره لازم را از اين مزيت ببرند. خوشبختانه دولت نگاه ويژه‌اي به توسعه صنعت گردشگري دارد تا با ايجاد زيرساخت‌هاي لازم، از ايران به‌عنوان کشوري امن و زيبا با جاذبه‌هاي فرهنگي و قدمت تاريخي و فرهنگيِ فراوان، تصويري مناسب به دنيا ارائه کند.»
رشد 120درصدي رزرو هتل‌هاي ايران توسط گردشگران اروپايي
احمدي‌پور افزود: «پس از ميزباني ايرن از کنوانسيون جهاني راهنمايان گردشگري که سال گذشته اتفاق افتاد، شاهد رشد بالاي 120درصدي در رزرو هتل‌هاي ايران توسط گردشگران اروپايي در شش‌ماهه اول سال جاري بوده‌ايم.»
او گفت: «به گردشگري داخلي نيز بايد توجه کرد. برگزاري تورهاي آشنا‌سازي و معرفي ظرفيت‌هاي استان‌هاي مختلف براي جذب گردشگران داخلي ازجمله مواردي است که بايد بر آن تمرکز کرد؛ ضمن اينکه توسعه گردشگري داخلي چرخه‌اي ايجاد مي‌کند که ظرفيت‌هاي موجود شناسايي مي‌شود و نشاط اجتماعي پديد مي‌آيد و اقتصاد جوامع محلي توسعه مي‌يابد و تورهاي داخلي مي‌توانند براي مردمان شهرهاي مجاور برگزار شوند.»
معاون رئيس‌جمهوري افزود: «عرصه صنايع‌دستي ايران عرصه‌اي بي‌نظير است که هويت محلي و ملي را تداوم مي‌بخشد و فرصت اشتغال‌زايي و ايجاد رونق اقتصادي را فراهم مي‌کند. ما فارغ‌التحصيلاني در اين حوزه داريم که تلاش کرده‌اند صنايع‌دستي را به‌روز کنند. همچنين موفق شده‌اند تا با ايجاد بازارچه‌هاي صنايع‌دستي مجازي و معرفي آثار خود بازارهاي خارجي ازدست‌رفته را دوباره به‌دست بياورند.»
راه‌اندازي بازارچه‌هاي دائمي صنايع‌دستي
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري افزود:«بايد به راه‌اندازي بازارچه‌هاي دائمي صنايع‌دستي بايد توجه و بر آن تأکيد کرد. ما درنظر داريم که مرکز دائمي فروش صنايع‌دستي همه استان‌ها را در تهران راه‌اندازي کنيم؛ راه‌اندازي اين مرکز به‌صورت جدي پيگيري مي‌شود.»
او اضافه کرد: «بازارچه‌هاي صنايع‌دستي نوروزي، امسال، با افزايش فروش 100درصدي روبه‌رو بودند، که اين موضوع رونق گرفتن جوامع محلي را به‌دنبال داشت.»
بندر سيراف، سند سيادت ايران بر خليج‌فارس
احمدي‌پور گفت: «در اسفندماه 95 در فهرست موقت ميراث‌فرهنگي ايران در يونسکو تجديد‌نظري صورت گرفت و گنبد نمکي استان بوشهر و همچنين گنبد نمکي قشم در قالب يک پرونده به اين فهرست اضافه شد و پس از تأييد يونسکو در فهرست موقت قرار گرفت.»
او ادامه داد: «همچنين بايد پرونده سيراف را، که سند سيادت ايران بر ‌خليج‌فارس است، تهيه کنيم و در اين فهرست موقت بگنجانيم. همه شما سمن‌ها و ‌همه د‌وستداران ميراث‌فرهنگي بايد کمک کنند تا پرونده سيراف براي ثبت‌جهاني تهيه شود. با دو اثر ثبت‌جهاني از استان بوشهر در فهرست يونسکو، شاهد حضور گردشگران بين‌المللي بيشتري در اين استان خواهيم بود.»
استقبال بي‌نظير از اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي
معاون رئيس‌جمهوري تصريح کرد: «راه‌اندازي اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي يکي از اقدامات مهمي است که در اين دولت موردتوجه قرار گرفته و مي‌توان از اين امکان در بافت تاريخي بوشهر به‌عنوان فرصتي طلايي بهره برد؛ چراکه امروز گردشگران بسياري علاقه دارند تا به‌جاي اقامت در هتل‌ها، در اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي اسکان يابند، به‌طوري‌که در ايام نوروز امسال هيچ‌يک از اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي کشور، حتي يک شب، ظرفيت خالي نداشتند.»
او يادآور شد: «ايجاد اقامتگاه‌هاي بوم‌گردي اقتصاد محلي را توانمند مي‌کند و فرصت اشتغال پايدار را به‌وجود مي‌آورد.»
احمدي‌پور افزود: «مجموعه اقداماتي که در سه حوزه فعاليت سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري انجام مي‌شود مي‌تواند به توسعه استان بوشهر کمک کند و اين استان را به‌عنوان مقصد گردشگري معرفي کند.»


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه