Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، «مارکت ریالیست» و تحقیقات شبکه خبری «بلومبرگ» آمریکا، صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه مارس (اسفند 1395- فروردین 1396) به بیشترین میزان در 27 سال گذشته رسید.
براساس این گزارش، صادرات نفت و میعانات گازی ایران نیز در فاصله بیستم فوریه تا بیستم مارس 2017 میلادی (سی ام بهمن تا سی ام اسفندماه گذشته) به سه میلیون و 50 هزار بشکه در روز رسید که بیشترین میزان صادرات از سال 1979 میلادی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین ایران قصد دارد تا سال 2021 میلادی تولید نفت خود را به پنج میلیون بشکه در روز برساند.
برآورد خبرگزاری انگلیسی «رویترز» نشان می‌دهد تولید نفت ایران در ماه مارس 2017 میلادی با 10 هزار بشکه در روز رشد نسبت به ماه پیش از آن، به سه میلیون و 770 هزار بشکه افزایش یافت.
البته آمار رسمی تولید نفت ایران در این ماه هنوز اعلام نشده است. این میزان در ماه فوریه 2017 میلادی (بهمن- اسفند گذشته) سه میلیون و 814 هزار بشکه در روز اعلام شده بود.
اکنون تولید روزانه نفت ایران به بالاترین میزان خود در هفت سال گذشته رسیده و پس از لغو تحریم ها از 0.5 درصد افزایش ماهانه و 24.6 درصد رشد سالیانه برخوردار شده است.
در همین پیوند، نشریه وزارت نفت (مشعل) نوشت: با توجه به برنامه افزایش تولید نفت در برنامه ششم توسعه و هدف‌گذاری برای رسیدن به عدد چهار میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه تولید روزانه نفت، حفر ٥٠٠ حلقه چاه ضرورتی است که می‌تواند پاسخگوی این رقم تولید باشد.
در صنعت نفت کشور، شرکت ملی حفاری ایران به عنوان فعال‌ترین شرکت در این زمینه بیش از چهار هزار و 200 حلقه چاه را در بیش از سه دهه اخیر حفاری کرده و تحویل بهره‌بردار داده است.
توان تخصصی صنعت حفاری در کشور تا آنجا ارتقا یافته است که شرکت ملی حفاری ایران، خود ٦٠ درصد حفارهای کل صنعت نفت را انجام می‌دهد؛ ضمن آن که ٧٠ درصد عملیات جنبی حفاری چاه‌های نفتی نیز به عهده این شرکت است که از ایجاد تحولی شگرف در صنعت حفاری چاه‌های نفتی حکایت دارد.

**افزایش ظرفیت تولید نفت بیش از ٤ میلیون بشکه
یکی از اولویت‌های مهمی که در سال ٩٥ از سوی وزیر نفت به شرکت ملی نفت ایران ابلاغ شد، شتاب در افزایش ظرفیت تولید نفت خام بود.
براین اساس، تولید نفت خام که تا مدت‌های طولانی به واسطه کج رفتاری و بداخلاقی و تحریم‌های ظالمانه، کمتر از 2 میلیون بشکه در روز بود، با تلاش‌های فراوان در بخش‌های ستادی و عملیاتی وزارت نفت، به میزان قابل توجه یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به این ترتیب برگ زرین دیگری بر افتخارهای صنعت نفت و کشور افزوده شد.
خردادماه امسال زنگنه با حضور در مجلس شورای اسلامی از تولید روزانه بیش از سه میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه ای نفت خبر داده و گفته بود: این میزان تولید نفت نسبت به زمان تحویل دولت یازدهم، دو برابر شده است.
بنابر آمار منابع معتبر، ذخابر اثبات شده نفت خام ایران، ١٥٨میلیارد بشکه برآورد شده که این مقدار معادل 9.3 درصد ذخایر اثبات شده نفت جهان است و ایران را پس از ونزوئلا و عربستان در رتبه سوم دنیا قرار می‎دهد.

**امضای نخستین توافقنامه بین‌المللی در پسا برجام
١٨آبان ماه یک روز به یاد ماندنی برای صنعت نفت کشور است. روزی که با شکسته شدن و فرو ریختن دیوار بلند تحریم‌های بین‌المللی، شرکت ملی نفت ایران در خصوص توسعه فاز ١١پارس جنوبی تصمیم مهمی گرفت و پیرو این تصمیم بود که نخستین توافقنامه پسابرجامی در حوزه صنعت نفت امضا شد.
پیرو این توافقنامه، توسعه فاز١١به مثلثی از شرکت‌های توتال فرانسه، سی.ان.پی.سی چین وپتروپارس ایران که کنسیرسیومی قوی در اجرای طرح‌های نفتی به شمار می‌آیند، سپرده شد.
در این توافقنامه که علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، استفان میشل، مدیر توتال در خاورمیانه و ژوژان تینگ، مدیرشرکت ملی نفت چین، امضاکنندگان آن بودند، توتال راهبری توسعه فاز١١ پارس جنوبی را عهده دارد شده است.
قراراست قرارداد نهایی مربوط به این توافقنامه اوایل سال ٢٠١٧ میلادی میان شرکت‌های یاد شده امضا شود. توتال از شرکت‌های پیشتاز در سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران است. با امضای این تواقفنامه برای طرح توسعه فاز ١١پارس جنوبی، می رود تا پرونده تکمیل فازهای پارس جنوبی که در سال ١٣٧٦ به وسیله بیژن زنگنه، وزیر نفت، باز شده بود، در دولت تدبیر وامید بسته شود.
فاز١١ الگویی برای توسعه دیگر فازهای پارس جنوبی به منظور جلوگیری از افت فشار و افزایش ضریب برداشت از این میدان مشترک است و برنامه ایران را برای دستیابی به درآمد ١٠میلیارد دلاری ازمحل توسعه هر فاز پارس جنوبی محقق خواهد کرد.

**تولید میعانات گاز، امروز ٦٠٠ هزار بشکه در روز
افزایش تولید میعانات گازی با هدف حضور دربازارهای بین‌المللی جهت کسب درآمد بیشتر برای کشور، رخداد مهم دیگری است که صنعت نفت آن را در قاب برنامه‌های خود قرار داده است.
این دستاورد با توجه به عبور ازسد تحریم‌های بین‌المللی و دستاوردی پسابرجامی برای کشور، با بهبود فضای سیاسی و متعاقب آن بهتر شدن این فضا در حوزه اقتصادی در صنعت نفت، درسال ٩٥ با شتابی بیشتر از قبل پیگیری شد؛ تا آنجا که هم اکنون که پای درسال جدید می‌گذاریم، تولید میعانات گازی به عنوان یکی ازمنابع درآمدی صنعت نفت برای کشور به بیش از٦٠٠ هزار بشکه در روز رسیده است و پیش‌بینی می‌شود با برنامه‌های تعریف و تدوین شده ازسوی وزارت نفت،این روند ادامه یابد.
نگاهی به کارنامه فعالیت صنعت نفت دراین حوزه نشان می‌دهد تولید میعانات گازی که در سال ٩٢ نزدیک ٣٨٠ هزار بشکه بوده، از دی ماه ٩٤ تا خردادماه امسال رشد دوبرابری داشته است.
با افزایش تولید نفت خام و میعانات گازی، افزایش‌هایی که درآینده نزدیک در این بخش‌ها اتفاق خواهد افتاد، باردیگر حضور ایران در بازارهای بین‌المللی احیا خواهد شد و بازار عرضه آنها نیز رونق دوباره‌ خواهد گرفت. بدون تردید، دستیابی به این ارقام، با تلاشی شبانه‌روزی و مضاعف محقق شده است، تلاش برای افزایش برداشت از میدان‌های مشترک نفتی که غرب کارون از مهم‌ترین آنها به شمار می‌رود.

**دستیابی به تولید روزانه ٨٣٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی
با برداشته شدن سد تحریم فعالیت‌های حوزه تولید گاز که بدون وقفه و مستمر انجام می‌شد نیز، شتاب بیشتری گرفت و منجر به این شد که ظرفیت تولید گاز کشور که در ابتدای امسال، نزدیک به ٧٠٠ میلیون مترمکعب در روز بود، با اولویت بیش ازپیش برداشت از میدان مشترک و برداشت گاز از این حوزه، همچنین راه‌اندازی فازهای جدید پارس جنوبی به رقم قابل توجهی افزایش یابد.
به گونه‌ای که حجم تولید گاز در کشور هم اکنون به بیش از٨٣٠ میلیون مترمکعب در روز رسیده است و با بهره‌برداری از فازهای جدید، نوید آن می‌رود که تولید آن در زمانی نه چندان دور به 1.2 میلیارد مترمکعب در روز برسد.

**پیروزی پر افتخار در اوپک
٢٠ آذرماه ٩٥ برای صنعت نفت کشور روزی تاریخی است که نشان می‌دهد ایران یکی از اعضای تاثیر گذار در بازار نفت جهان است و وزنه‌ای مهم درمیان کشورهای عضو کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)به شمار می‌آید.
دراین روز اعضای این سازمان مهم نفتی در وین گرد هم آمدند تا در یکصد و هفتاد و یکمین نشست رسمی خود درباره فریز نفتی که بیش از یکسال و نیم بازار فروش و صادرات نفت را تحت الشعاع قرارداده بود، تصمیم بگیرند.
در این میان تهران در کانون توجه‎‎‎ قرار داشت و اعضای اوپک هم به این درجه از درک رسیده بودند که حصول توافق بدون حضور ایران که به تازگی از بند تحریم‌ها رها شده بود، تحقق یافتنی نیست.
دراین نشست مهم و تاریخی، اعضای اوپک توافق کردند از اول ژانویه ٢٠١٧ (نخستین روز سال نو میلادی) روزانه یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه از مجموع تولید نفت خام خود بکاهند و این رقم را به ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز برسانند تا جانی تازه در کالبد بازار نفت دمیده شود.
بنابراین توافق، همچنین قرار شد که کشورهای غیرعضو این سازمان نیز برای کمک به کاهش مازاد عرضه نفت در بازار، تولید نفت خام خود را روزانه ٦٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهند.
اوپک با این تصمیم بار دیگر ثابت کرد منطق دیپلماسی و تعامل سازنده همچنان در دنیا می‌تواند زمینه ساز موفقیت‎های بزرگ باشد.
توفیق اوپک در نشست ١٧١ در رسانه‎های دنیا بازتاب گسترده‎ای داشت و همه آنها به نقش سازنده دیپلماسی ایران برای ایجاد پیوندی میان اوپک و غیراوپک اذعان داشتند.
بازار نفت هم در پی این توافق جانی دوباره گرفت و نمودار سینوسی قیمت‎ها یکباره صعودی شد. پس از نشست الجزیره و نشست ١٧١اوپک، توافق تاریخی روز ١٠ دسامبر ٢٠١٦ (٢٠ آذرماه) کشورهای عضو و غیرعضو اوپک تکمیل کننده زنجیره رایزنی‎ها‎، مذاکرات یک سال اخیر بود و سرانجام تولید کنندگان عمده نفت جهان توافق کردند برای بهبود اوضاع بازار روزانه حدود یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه از مازاد عرضه موجود در بازارهای جهانی بکاهند.

**افتتاح ٣ میدان نفتی مشترک غرب کارون
آزادگان شمالی، یادآوران و یاران شمالی، میدان‌های مشترک غرب کارون هستند که آبان ماه امسال با هدف تثبیت افزایش برداشت نفت خام ازآنها با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری به طور رسمی افتتاح و گامی دیگر در جهت شکوفایی صنعت نفت برداشته شد.
با افتتاح این سه میدان نفتی مشترک که از اولویت‌های مهم دولت تدبیر و امید بود، برداشت نفت خام از این حوزه (غرب کارون) درمجموع ١٩٠هزاربشکه در روز افزایش یافت و به ٢٦٠ هزار بشکه در روز رسید.
حوزه نفتی غرب کارون شامل میدان‌های نفتی «آزادگان شمالی»، «آزادگان جنوبی»، «یاران شمالی» و «یادآور» است که برداشت کنونی روزانه نفت خام آنها به ترتیب ٤٠ هزار بشکه (آزادگان شمالی)، ٧٥هزاربشکه (آزادگان جنوبی)، ٣٠ هزار بشکه یاران شمالی و١١٥هزار بشکه( یادآوران) است.
به گفته علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با افزایش تولید میدان نفتی آزادگان جنوبی و به مدار آمدن میدان نفتی یاران جنوبی، تولید نفت در میدان‌های نفتی مشترک غرب کارون از مرز ٢٠٠ هزار بشکه در روز می‌گذرد.
وی با بیان این که ذخایر درجای نفت این حوزه نفتی ٦٧ میلیارد بشکه است، براین نکته نیز تاکید دارد که افزایش یک درصدی ضریب بازیافت از میدان‌های نفتی حوزه غرب کارون، به معنای استحصال ٦٥٠ میلیون بشکه‌ای نفت خام از آنهاست و در نظر گرفتن هر بشکه نفت ٥٠ دلار به منزله کسب درآمدی برابر با ٣٣ میلیارد دلار برای کشور است.

**صرفه‌جویی ٩ میلیون لیتری گازوئیل با طرح پیمایش

دستاورد اجرای طرح «تخصیص سهمیه گازوئیل به ازای پیمایش» که از مهر ماه پارسال با استفاده از ظرفیت‌های سامانه هوشمند سوخت عملیاتی شد، با گذشت حدود ١١ ماه از اجرای این پروژه به صرفه‌جویی روزانه حدود ٩ میلیون لیتر در مصرف گازوئیل بخش حمل و نقل کشور انجامیده است.
از ابتدای امسال تاکنون به استناد آمارهای رسمی، میانگین مصرف گازوئیل در دو بخش حمل و نقل و غیرحمل و نقل با کاهشی حدود ٩ درصدی به 72.5 میلیون لیتر در روز رسیده و نکته قابل توجه آن است که مصرف گازوئیل در بخش حمل و نقل هم از روزانه ٥٠ میلیون لیتر به ٤٢ تا ٤٣ میلیون لیتر در روز رسیده است.
با اجرای طرح «تخصیص سهمیه گازوئیل به ازای پیمایش» معادل ظرفیت تولید گازوئیل یک پالایشگاه ١٢٠ تا ١٥٠ هزار بشکه ای (معادل هفت میلیون لیتر در روز) در مصرف این فرآورده میان تقطیر پالایشگاه‌های نفت کشور صرفه‌جویی صورت گرفته است.
پیش از اجرای طرح ارائه‌ سوخت در ازای پیمایش تعداد کامیون‌های با عمر بیشتر از ٣٥ سال فعال در ناوگان ایران ١٢٧ هزار دستگاه بود که با اجرای این طرح این رقم به ٥٢ هزار دستگاه کاهش یافت.
این کامیون‌ها در هر ١٠٠ کیلومتر پیمایش مصرف سوخت ٦٠ لیتر را به ثبت می‌رسانند و از این‌رو خروج هر یک از آنها از ناوگان می‌تواند صرفه‌جویی قابل توجهی به وجود آورد. طبق برآوردهای ابتدایی صورت گرفته خروج این کامیون‌ها به کاهش مصرف ٧ میلیون لیتری گازوئیلی در طول روز منجر شده است و اگر قیمت جهانی گازوئیل را یک دلار در هر لیتر به حساب آوریم به معنای آن است که ما روزانه هفت میلیون دلار صرفه‌جویی در مصرف سوخت را به ثبت رسانده‌ایم.
بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در ١٠ سال درآمد جمع‌ شده به ١٠ میلیارد دلار می‌رسد و طبق ماده ١٢ قانون رفع موانع تولید 2.7 میلیارد دلار از این رقم به افراد جامعه نیز باز گردد.

**پالایشگاه آبادان با برجام زنده شد
قرارداد اجرای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان با سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری «٣٠ بهمن ماه» امسال به امضا رسید و بزرگترین سرمایه‌گذاری دوران برجام را برای اجرای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت نصیب پالایشگاه آبادان کرد. پالایشگاه آبادان در حال حاضر با ظرفیت پالایش٤٠٠ هزار بشکه در روز مشغول به کار است، که ٢٥٠ هزار بشکه از ظرفیت ٤٠٠ هزار بشکه در سه واحد تقطیر با قدمت بیش از ٧٠ سال پالایش می‌شود. طرح تثبیت ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه آبادان شامل واحد تقطیر ٢١٠ هزار بشکه‌ای در روز است که جایگزین واحدهای تقطیر قدیمی خواهد شد و ظرفیت کل پالایش بعد از احداث این واحد به میزان ٣٦٠ هزار بشکه در روز تثبیت خواهد شد.
همه محصولات حاصل از پالایش٣٦٠ هزار بشکه در واحدهای تصفیه هیدروژنی تصفیه می‌شوند و کیفیت محصولات پالایشگاه به یورو ٥ ارتقا می‌یابد.
کاهش آلاینده‌های زیست محیطی محصولات با حذف گوگرد مطابق با استاندارد یورو، سودآوری پالایشگاه با تبدیل نفت‌کوره به نفت‌گاز و بنزین با استفاده از تکنولوژی هیدرو کراکر و کاهش تولید نفت کوره از جمله دستاوردهای اجرای این طرح است.
با اجرای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت، شاهد ساخت بزرگترین واحد تقطیر کشور، ساخت بزرگترین واحد هیدروکراکر کشور برای تبدیل مازوت به محصولات با ارزش مانند سوخت جت، گازوئیل و گاز مایع، خارج شدن واحدهای قدیمی از مدار تولید و جایگزینی با واحدهای جدید براساس فناوری روزآمد، ایجاد اشتغال برای حدود ٤ تا ٨ هزار نفر (به صورت مستقیم) و ایجاد اشتغال چند برابری نیروی کار غیرمستقیم و بکارگیری حداکثری صنایع استان خوزستان خواهیم بود.

**صادرات فرآورده‌های نفتی پس از ١٠٠ سال رکورد زد
برای نخستین بار در طول تاریخ ١٠٠ ساله نفت ایران، صادرات فرآورده‌های نفتی به رقم بی سابقه ٤٥٠ هزار بشکه در روز رسید.
بر اساس پیش‌بینی‌ها با توجه به افزایش شبکه گازرسانی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، صادرات فرآورده‌های نفتی ایران تا سال آینده از مرز ٦٠٠ هزار بشکه در روز خواهد گذشت و ایران صادرکننده همه فرآورده‌های نفتی « نفت گاز، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، سوخت هواپیما، بنزین » خواهد شد.
فرآورده‌های نفتی در سال جاری از بنادر عسلویه، ماهشهر، بندرعباس و لاور صادر شده که تلاش می‌شود با برنامه‌ریزی‌های انجام شده سال آینده با تکمیل اسکله‌های کشور این موضوع سرعت بیشتری به خود گیرد تا از حجم ترافیک موجود در اسلکه‌ها کاسته شود.
این در حالی است که ایران تا سال ٩٢ واردکننده فرآورده‌های نفتی بود و پس از سه سال با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری برای جلوگیری از خام فروشی در این مسیر، گام نهاد و امروز پس از سه سال به صادرکننده فرآورده‌های نفتی تبدیل شده ایم.
با اجرای طرح‌های بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌ها، اصلاح الگوی مصرف سوخت در کشور و اصلاح زیرساخت‌های صادراتی، سال آینده شاهد صادرات ٣٥ درصد از محصولات پالایشگاه‌های کشور خواهیم بود. همچنین چشم انداز صادراتی کشور نشان می‌دهد با بهره‌برداری و اجرای طرح‌های پالایشی، کشور تا سال ١٤٠٤ به یکی از صادرکنندگان بزرگ فرآورده‌های نفتی در منطقه با صادرات روزانه بیش از یک میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه فرآورده نفتی تبدیل می‌شود که این موضوع مستلزم تولیدی شدن پالایشگاه‌های ستاره خلیج فارس، بهمن گنو، پارس، آناهیتا و سیراف است.

**تکمیل زنجیره توزیع بنزین یورو ٤ در کلانشهرهای کشور
زنجیره توزیع بنزین و گازوئیل یورو٤ در هشت کلانشهر تهران، مشهد، کرج، اهواز، اصفهان، تبریز، اراک و شیراز در دولت یازدهم تکمیل شد.
علاوه بر این هشت کلانشهر، شهرهای اطراف اصفهان، آبادان، خرمشهر و قم هم به این جرگه پیوستند و با بهره‌برداری از طرح توسعه پالایشگاه‌های بندرعباس و لاوان، همه شهرهای مسیر بندرعباس تا تهران بنزین و نفت‌ گاز یورو ٤ دریافت می‌کنند و زنجیره توزیع ٢٠ شهر کشور تکمیل خواهد شد.
تولید بنزین یورو ٤ در سال 95 به ظرفیت تولید ٢٦ میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر در روز رسید که اکنون روزانه ٢٢ میلیون لیتر بنزین یورو٤ در هشت کلانشهر کشور توزیع می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس کل شهرهای بالای ١٠٠

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۵۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رئیس‌جمهور گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود، امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «ایران در عرصه‌های مختلف می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان می‌دهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کرده‌اند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانسته‌ایم و بازهم می‌توانیم.

رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیت‌های بسیاری در اقلیم‌های مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تأمین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیاده‌خواهی و سلطه‌طلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیت‌ها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و می‌توان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولت‌ها که به ملت‌هاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ اراده‌هاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریم‌ها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.

وی با بیان این‌که «ایران پیشرفته و فن‌آور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع توانایی‌هایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم‌. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آن‌ها را از قوه به فعلیت درآورد. این‌که تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر می‌کنند آنان می‌توانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش می‌کند در منطقه ما به فناوری‌های نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانش‌ها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمی‌توانند مانع از دسترسی ایران به فناوری‌های نو شود.

رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشته‌ایم. از جمله در صنایع هسته‌ای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده می‌کنیم.

رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان می‌توانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان مؤثر باشند. نظام سلطه با همه توطئه‌ها نمی‌تواند کشورهای مصمم و دولت‌های مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.

وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند می‌شود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.

تکمیل می‌شود....

کد خبر 748310

دیگر خبرها

  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان