Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان تفت گفت :سرمازدگی و یخبندان‌های ناگهانی بهاره، ممکن است خسارت‌ها و زیان‌های میلیونی برای کشاورزان پدید آورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح تفت، سرمازدگی پدیده‌ای است که در فصل بهار باغات میوه را تهدید می‌کند و معمولاً خسارات زیادی به کشاورزان وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای جلوگیری از سرمازدگی باغات و مزارع جهاد کشاورزی اقداماتی لازم است که کشاورزان باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند.

کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت بابیان اینکه سرمازدگی بهاری موضوعی مهم است که کشاورزان نباید به‌سادگی به آن بنگرند، گفت: سرمازدگی بهاره پدیده‌ای است که در مهروموم‌های مختلف ممکن است به وقوع پیوندد.

«غفاریان» افزود: در فصل بهار، گل و میوه‌های تازه تشکیل یافته باغات میوه توسط سرمازدگی مورد تهدید قرار می‌گیرد و خسارات زیادی به کشاورزان وارد می‌شود.

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از سرمازدگی باغات و مزارع می‌توان اقدامات لازم و به‌موقع را انجام داد؛ مقابله با این پدیده جوی بااطلاع رسانی به‌موقع و انجام اقدامات مناسب چون ایجاد دود و شعله‌های کوچک در بین درختان می‌تواند از سرمازدگی گل‌ها و میوه‌ها جلوگیری نماید.

یکی از کارشناسان کشاورزی تفت نیز در گفتگو با خبرنگار صبح تفت به بیان راهکارهای مقابله با سرمازدگی بهار پرداخت و اظهار داشت: یکی از روش‌های فعال مقابله با سرما در باغ استفاده از بخاری‌های باغی هست؛ که بهتر است از یکی یا دو ساعت بعد از نیمه‌شب تا طلوع آفتاب در باغ روشن باشد.

«محمدجواد محمودی» یکی دیگر از روش‌های فعال مقابله با سرما در باغ، ایجاد دود سفید با استفاده از گونی یا حلب‌های 18 کیلویی حاوی کاه و کلش مرطوب یا سایر بقایای گیاهی بلااستفاده می‌داند و ادامه می‌دهد: ایجاد چاله یا چاهک در سطح باغ و تولید آتش یا دود در آن نیز می‌تواند کمک نماید. در صورت در اختیار بودن آب، آبیاری نیز می‌تواند اثر سرما را در باغ کاهش دهد؛ همچنین توزیع کود حیوانی در سطح باغ نیز می‌تواند به حفظ گرمای خاک و گرم نگه‌داشتن باغ کمک کند. زیرپوشش پلاستیکی قرار دادن نهال‌ها نیز می‌تواند به حفاظت از نهال‌ها در مقابل سرما کمک کند.

وی یکی از عملی‌ترین و در دسترس ترین راه‌ها برای کاهش خسارت سرمای احتمالی بهاره را استفاده از فوگر ها و مه پاش‌ها و یا محلول‌پاشی آب دانست و تأکید کرد: این روش می‌تواند به‌طور معنی‌داری خسارت سرما را کاهش دهد.

سرمازدگی و یخبندان‌های ناگهانی بهاره، ممکن است خسارت‌ها و زیان‌های میلیونی برای کشاورزان پدید آورد به‌گونه‌ای که حتی کشاورز هیچ محصولی را برداشت نکند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۵۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ علیرضا نیکروز گفت: شب گذشته طوفان میهمان نقاط مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، ولی تاکنون هیچ‌گونه تلفات جانی از شهرستان‌های مختلف گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید؛ آخرین وضعیت مناطق سیل زده کشور/ تشکیل ستادهای آمادگی بحران

وی با اشاره به اینکه طوفان خسارت زیادی به زیرساخت‌ بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و راهسازی وارد کرده است، عنوان کرد: گزارش‌های اولیه حاکی از خسارات فراوان به کشاورزی و باغداری است.

نیکروز از اعزام کارشناسان به شهرستان‌های مختلف برای ارزیابی خسارات وارده در بخش‌های مختلف خبر داد و افزود: به محض نهایی شدن خسارات وارده، موضوع اطلاع رسانی خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که این شرایط تا روزهای آینده ادامه دارد و ضروری است عشایر و ورزشکاران از هم اکنون به فکر باشند و از رفتن به ارتفاعات و حضور در کنار مسیل‌ها خودداری کنند.

میزان بارش‌ها در مناطق مختلف

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بارش های اخیر (از چهارشنبه تا شنبه صبح)استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: دوگنبدان ۷۹.۱، دلی خمسیر ۷۸، باشت ۷۸، فیلگاه ۷۶، ماهورباشت ۷۵، امامزاده جعفر ۷۲، سوق ۷۰، امامزاده پهلوان ۶۹، برم سبز ۶۹ و دیشموک ۶۸ میلیمتر بوده است.

علی کریمی اظهار داشت: همچنین میزان بارش‌ها در علی کرمی دمچنار ۶۷، بوستان ۶۵.۵، دهدشت ۶۵.۴، دیل ۶۴، گنجگون ۶۳.۸، سی سخت ۶۳.۷، دشتروم ۶۳.۵، ستنگان ۶۲.۵، سرفاریاب ۶۱، سرآب ننیز ۵۸، یاسوج فرودگاه ۵۷.۸، چرام ۵۶، منصورخانی کاکان ۵۶، گنجه‌ای ۵۵.۸ و درغک ۵۵ میلیمتر بوده است.

وی ادامه داد: همچنین میزان بارش در مناطق وزگ ۵۴، کریک ۵۴، تنگ پیرزال ۵۳، تل گاه ۵۳، ممبی ۵۳، تنگ سرخ ۵۱، چیتاب ۵۰، لیکک ۴۸.۸، مارگون ۴۸، جاورده ۴۷، سرآسیاب یوسفی ۴۴، قلعه دختر ۴۴، لنده ۴۳، قلعه رئیسی ۴۰، پاتاوه ۳۸.۵، تنگ رواق ۳۶، موشمی زیلایی ۳۴ و سیرون شبلیز ۲۴ بود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229400 برچسب‌ها سیل

دیگر خبرها

  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان
  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • تصاویری از حضور ساکنان خسارت دیده در امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • حضور دادستان شفت در بین ساکنان خسارت دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱