Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@03:40:40 GMT

کاندیداهای مورد حمایت جبهه مردمی چه سوابقی دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۳۹۵۸۴

کاندیداهای مورد حمایت جبهه مردمی چه سوابقی دارند؟

جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی روز گذشته و در دومین مجمع ملی خود ۵ کاندیدای مورد حمایت خود در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت امسال را انتخاب کردند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، انتخاب این افراد از بین 10 گزینه قبلی بود که در نخستین مجمع ملی انتخاب شده بودند. براساس رای بیش از 3 هزار نفر از شرکت‌کنندگان در مجمع ملی نیروهای انقلاب، ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر قالیباف و پرویز فتاح انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی شب گذشته با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که هیچگونه قصد و برنامه‌ای برای نامزدی در انتخابات نداشته و نخواهد داشت و عدم حضور در جلسه امروز مجمع جبهه نیروهای انقلاب اسلامی نیز به همین دلیل بوده است.

++ جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از آغاز تاکنون

اما 4 کاندیدای نهایی مورد حمایت جبهه مردمی نیروهای انقلاب که قرار است 29 اردیبهشت امسال وارد میدان رقابت‌های انتخاباتی شوند، چه کسانی هستند؟

خبرگزاری تسنیم در این نوشتار سعی کرده به سوابق و تجربیات کاری این افراد ب‍‍‍پردازد که البته روز گذشته گزارشی در مورد حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم منتشر شد.

++ «رئیسی» کیست؟

** علیرضا زاکانی از حضور در جبهه‌های نبرد تا صحنه سیاست

علیرضا زاکانی یکی از کاندیداهای نهایی جبهه مردمی شد

*از تولد تا تحصیل

علیرضا زاکانی متولد اسفند 1344 در تهران و یک سیاستمدار اصولگراست که سابقه نمایندگی مردم تهران در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد.

وی که در هشت سال جنگ تحمیلی از ناحیه دست، پا و گردن مجروح شد، تحصیلات خود را در رشته تحصیلی پزشکی هسته‌ای دانشگاه سپری کرد و در دوره‌ای نیز فرمانده بسیج دانشجویی بود.

علیرضا زاکانی در خانواده ای مذهبی در جنوب شهر تهران و محله خراسان پرورش یافت و در دوره‌ای به سیاق پدرش که از ورزشکاران با سابقه شهر تهران و از داوران بین المللی درجه یک کشتی بود، به این رشته ورزشی روی آورد اما با حضور در جبهه و محروجیت از کشتی فاصله گرفت.

زاکانی که سه فرزند دختر دارد، با پایان جنگ و در سال 1368 در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل خود را آغاز کرد و در تابستان سال 1376 دکترای عمومی‌ را اخذ کرد. وی در سال 1380 دوره تخصصی پزشکی هسته‌ای را آغاز و در سال 1383 آن را به پایان رساند و هم‌اینک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در مرکز پزشکی هسته‌ای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و بیمارستان دکتر شریعتی مشغول فعالیت است.

* فعالیتهای دوران انقلاب و جنگ

زاکانی 12 ساله بود که وارد مبارزه با رژیم شاه شد و همزمان با اوج گرفتن انقلاب اسلامی اولین حضور اجتماعی‌ خود را با شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌های مردمی تجربه کرد. وی که جانبازی 50 درصد است، در هنگام حضور در جنگ تحمیلی نوجوانی 15 ساله بود و پس از حضور در ستاد جنگهای نامنظم، لشگرهای محمّد رسول‌الله (ص) و سیدالشهداء (ع) و قرارگاه‌های جنوب و غرب، عمده حضور خود را در واحدهای «تخریب» و «اطلاعات و عملیات» سپری کرد و مسئولیت‌هایی از جمله معاون گردان، مسئول محور «اطلاعات و عملیات» قرارگاه نجف اشرف 3، قائم‌مقام «اطلاعات و عملیات» لشگر محمّد رسول‌الله (ص) و نهایتاً مسئولیت محور این لشگر را داشته است.

* مسئولیت‌ها در یک نگاه

زاکانی که در همان دوره دانشجویی به عضویت شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمد، پس از مدتی نظر به اهمیت بسیج دانشجویی در کلام امام و رهبری، به تاسیس بسیج دانشجویی روی آورد و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران شد.

وی در اواخر سال 77 مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران و از سال 79 تا 82 مسئولیت سازمان بسیج دانشجویی کشور را برعهده گرفت.

زاکانی 51 ساله 12 سال هم ردای نمایندگی مردم تهران در خانه ملت را برتن داشت. وی در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی در کسوت «آبادگران ایران اسلامی» در تهران نامزد و به ‌عنوان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به مجلس راه یافت. حضور در هیئت رئیسه مجلس، هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نیز شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان در کنار قبول مسئولیت دبیرخانه مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس و عضویت در کمیسیون ماده 10 احزاب از جمله مسئولیت‌های وی در مجلس هفتم است.

البته زاکانی را می‌توان به عنوان نماینده‌ای که در مجلس هفتم تحقیق و تفحص از نظام آموزش عالی کشور به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی را کلید زد، شناخت.

وی در انتخابات هشتمین دوره مجلس نیز عضو شورای مرکزی «جبهه متحد اصولگرایان» کشور بود و در همین قالب به ‌عنوان نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به مجلس راه یافت. زاکانی در این دوره در کنار فعالیتهای قبلی خود در مجلس هفتم، به کمیسیون اصل 90 مجلس رفت و بیشتر در بعد نظارتی ایفای نقش کرد. زاکانی در این دوره نایب رئیس کمیسیون اصل 90 و رئیس کمیته اقتصادی این کمیسیون بود و به پیگیری امور مربوط به رفع مشکلات اقتصادی از بعد نظارتی و مقابله با مفاسد اقتصادی پرداخت.

در مجلس نهم هم زاکانی به کمیسیون اجتماعی و سپس کمیسیون شوراها رفت و ریاست کمیته احزاب آن را بر عهده گرفت. وی در این دوره از مجلس رئیس فراکسیون سازمانهای مردم نهاد شد و همچون مجلس هفتم به عضویت کمیسیون ماده 10 احزاب درآمد. او همچنین نقشی محوری در شکل‌گیری فراکسیون اصولگرایان مجلس داشت و علاوه بر عضویت در شورای مرکزی، سخنگوی این فراکسیون شد.

زاکانی در دوره حیات سیاسی خود از اوایل دهه 80 با شکل‌گیری شورای هماهنگی نیروی انقلاب، متصدی کار سیاسی اصولگرایان شد و بعدها با تشکیل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی دبیرکلی آن را برعهده گرفت.

این کاندیدای مورد حمایت جبهه مردمی نیروهای انقلاب سابقه فعالیت فرهنگی و مطبوعاتی نیز دارد و در زمان دولت اصلاحات، در دو دوره به عضویت هیئت منصفه مطبوعات درآمد. وی همچنین صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه پنجره و مدیرمسئول سایت خبری جهان‌نیوز است.

علیرضا زاکانی در سال 88 علاوه بر ایفای وظایف نمایندگی اش در مجلس هشتم، در مبارزه با جریان فتنه 88 نیز نقشی موثری داشت. وی در کمیته منتخب مجلس برای مذاکره با نامزدهای معترض و حامیان آنها مشارکت داشت و در قضایای کوی دانشگاه و کهریزک نیز به گره‌گشایی پرداخت و برای آزادی دانشجویان بی‌تقصیر و ستاندن حق مظلومان کهریزک که رهبری آن را جنایت خواندند تلاش کرد.

** جوانترین کاندیدای ریاست جمهوری 96

بذرپاش جوانترین کاندیدای مورد حمایت جبهه مردمی است

* تولد و خانواده

مهرداد بذرپاش فرزند شهید منصور بذرپاش و متولد 1359 در تهران است که پدرش را زمانی که دوساله بود، در دفاع مقدس از دست داد. او در سال 77 در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته و در رشته مهندسی صنایع گرایش تولید صنعتی فارغ‌التحصیل شد. بذرپاش در دانشگاه شریف سرپرست بسیج دانشجویی آن دانشگاه بود. در سال 83، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی با گرایش برنامه‌ریزی استراتژیک به دانشگاه علامه طباطبایی رفت و در سال 85 نیز از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.

بذرپاش که در حال حاضر متاهل و پدر دوفرزند است، جوانترین کاندیدای این دوره انتخابات ریاست جمهوری است. وی در دورانی که محمود احمدی‌نژاد شهردار تهران بود، به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان انتخاب شد و این سمت را پس از انتخابات احمدی‌نژاد در دوره ریاست جمهوری نهم، حفظ کرد.

وی که داماد علیرضا علی‌احمدی دومین وزیر آموزش و پرورش کابینه احمدی‌نژاد است، در دوره‌ای به عنوان مدیر فرهنگسرای خاوران برگزیده شد.

بذرپاش در سال 86 از سوی مدیرعامل شرکت سایپا به سمت مدیرعامل شرکت پارس خودرو منصوب شد و چندی بعد به پیشنهاد رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و تایید هیئت مدیره جدید سایپا، به عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا برگزیده شد.

بذرپاش مجوز انتشار روزنامه «وطن امروز» را در بهمن 86 دریافت کرد و از آن زمان صاحب امتیاز این روزنامه است.

وی در دوم مرداد 88 در حکمی به سمت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان منصوب شد و در 28 آذر 89 توسط احمدی‌نژاد از این س مت برکنار شد.

مهرداد بذرپاش که در انتخابات نهمین دورهٔ مجلس شورای اسلامی، به عنوان جوان‌ترین نامزد حوزهٔ انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر شرکت کرده بود، در دور دوم انتخابات، به مجلس راه یافت و علاوه بر عضویت در کمیسیون صنایع و معادن، عضو هیئت رئیسه مجلس نیز بود.

* مسئولیت‌ها و سوابق

معاونت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان، مشاور اجتماعی رئیس جمهور، نایب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت پارس خودرو، مشاور شهردار تهران، مشاور مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) در امور کار آفرینی، عضویت در هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ریاست فرهنگسرای خاوران از سوابق مدیریتی بذرپاش است.

از بین سوابق فرهنگی اجتماعی وی می‌توان به مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، عضویت شورای فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف، عضویت شورای مرکزی مجمع صنعتی نشریات دانشجویی کشور، مدیر مسئول نشریه دانشجویی بهاران (دارنده عنوان نخست نشریات دانشجویی)، عضو هیئت رئیسه فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران، عضو هیئت رئیسه فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

** محمدباقر قالیباف، یکی از 8 شهردار برتر دنیا

قالیباف؛ یکی از 5 کاندیدای نهایی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

* از تولد تا تحصیل

محمدباقر قالیباف در اول شهریورماه 1340 در شهر ییلاقی طرقبه و در خانواده ای مذهبی متولد شد. پدرش از کسبه قدیم و از معتمدان دیار خود بود و وضعیت متوسط زندگی آنها سبب شد که قالیباف از همان ابتدا و در ایام فراغت از تحصیل به کار و کسب درآمد مشغول شود.

وی دانش‌آموخته رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس است و دکترای همین رشته را از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرده است. قالیباف پس از آن به عنوان عضو هیئت علمی رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران و استادیار دانشگاه تربیت مدرس به کار تدریس مشغول است.

قالیباف در سال 61 و در سن 21 سالگی با دختری که در همسایگیشان زندگی می‌کرد، ازدواج کرد و صیغه عقدشان هم توسط امام خمینی (ره) جاری شد که حاصل این ازدواج هم 3 فرزند است.

اولین حضور اجتماعی قالیباف در سن 16 سالگی و با حضور در سخنرانی‌های شهید کامیاب، آیت‌الله خامنه‌ای، شیخ علی تهرانی، شهید هاشمی‌نژاد و شهید دیالمه در مساجد بزرگ مشهد رقم خورد. باورهای دینی ایجاد شده در وی باعث شده بود که به کمک چند تن از هم کلاسی‌های دبستانی خود، انجمن اسلامی دانش آموزان را راه‌اندازی کنند که این انجمن بعدها هسته اولیه انجمن اسلامی دانش آموزان خراسان و کشور شد.

* سوابق و مسئولیت‌ها

قالیباف در سن 18 سالگی وارد جبهه شد و به دلیل قابلیتهایی که از خود نشان داد در سال 61 به عنوان فرمانده تیپ امام رضا(ع) و یک سال بعد در جایگاه فرمانده لشکر 5 نصر خراسان انتخاب شد. وی به همراه لشکر 5 نصر در اغلب عملیاتهای دوران دفاع مقدس حضور یافت و برادرش (شهید حسن قالیباف) را هم که از نیروهای تحت فرماندهی قالیباف در این لشکر بود، در عملیات کربلای 4 از دست داد.

وی پس از جنگ فرماندهی لشکر 25 کربلا را عهده‌دار شد. شهردار کنونی تهران در سال 1373 مسئولیت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) را پذیرفت. پروژه‌هایی همچون راه آهن 165 کیلومتری مشهد- سرخس که ایران افغانستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان و ترکیه را به هم وصل می‌کند، گازرسانی به 5 استان مرکزی و غربی، ساخت سازه عظیم دریایی خلیج فارس و سد بزرگ کرخه از جمله توفیقات قرارگاه خاتم‌الانبیاء در دوره مدیریت قالیباف است.

این کاندیدای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در سال 1376 به دستور مقام معظم رهبری عهده‌دار فرماندهی نیروی هوایی سپاه شد و با گذراندن دوره‌های فشرده خلبانی در ایران و فرانسه مجوز پرواز با ایرباس را بدست آورد. وی هم اکنون نیز خلبان هواپیمای ایرباس در شرکت هواپیمایی ایران ایر است و پروازهایی را انجام می‌دهد.

قالیباف در سال 79 مجدداً با حکم فرمانده کل قوا، فرماندهی نیروی انتظامی ایران را عهده‌دار شد. در دوره فرماندهی وی در نیروی انتظامی، سامانه 110 راه‌اندازی شد که در واقع ابتکار وی محسوب می‌شود. وی در سال 1383 به عنوان نماینده رئیس جمهور وقت و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب شد و در این دوره بود که قاچاق سیگار تقریبا از بین رفت و چند اسکله که برای قاچاق کالا استفاده می‌شد، کشف شد. قالیباف همچنین دادگاه ویژه جرایم قاچاق کالا و ارز را راه‌اندازی کرد و پرونده‌های مهمی همچون فرودگاه پیام و قاچاق خودرو در این دادگاه بررسی شد.

قالیباف در سال 1384 در انتخابات ریاست‌جمهوری به صورت مستقل وارد صحنه انتخابات شد. وی در سال 1384 با رای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شد و در سال 1388 نیز مجدداً با حکم این شورا در سمت خود ابقا شد. وی حدود 12 سال است که شهردار تهران است. در این دوره از شهرداری تهران، پروژه‌هایی همچون بزرگراه طبقاتی و تونل صدر – نیایش، تونل توحید، پل جوادیه، بوستان بزرگ ولایت، رود دره فرحزاد (بوستان نهج البلاغه)، ایجاد شبکه بی آر تی، سرعت بخشیدن به توسعه مترو و ... شکل گرفته است.

شهردار تهران در سال 1387 از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. در سال 2010 میلادی نیز کلانشهر تهران برای اولین بار در یکی از شاخصهای توسعه شهری از یک سازمان معتبر بین‌المللی دارای رتبه شد. تهران در آن سال در حوزه حمل و نقل به عنوان یکی از پنج شهر برتر دنیا از نظر حمل و نقل از سوی موسسه سیاست‌های حمل و نقل و توسعه موسوم به ITDP شد.

همچنین در سال 2011 میلادی و در دهمین اجلاس متروپلیس (اتحادیه کلانشهرها و پایتخت های جهان)، تهران از بین 162 کلانشهر دنیا به عنوان شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد تقدیر قرار گرفت.

قالیباف تالیفات و کتب ترجمه شده هم در پرونده خود دارند که از جمله آنها می توان به آثاری از جمله حکومت محلی یا استراتژی توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران، ایران و دولت توسعه‌گرا و خاورمیانه معاصر؛ تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول اشاره کرد.

انتهای پیام/

R1011120/P1361/S1,10,15,17/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۳۹۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد


به گزارش تابناک،‌ ایسنا نوشت: آیت الله سید احمد خاتمی در نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: حمله ایران به رژیم صهیونیستی حمله تنبیهی بود، زدند و ما محکم زدیم. آنچه که یقین است اگر بخواهند کارشان را تکرار کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد. نظام قرآنی ما موجب عملکرد اسلامی و قرآنی ما شد.

وی ادامه داد: در آیه ۱۹۴ سوره بقره تاکید شده کسی که شما را زد تردید در زدنش نکنید. چنین آموزه‌ای در آیه ۱۲۶ سوره نحل و آیه ۶۰ سوره بقره نیز تکرار شده است. عملیات ایران در اسرائیل نمایش قدرت و اقتدار ایران اسلامی بود. چرا آقا بر روی موضوع موشکی بیش از یک دهه است تاکید کرده اند؟ با اقدام ایران برجام ۲ و برجام ۳ و مذاکره موشکی هوا شد. بر سر توان موشکی کشورمان مذاکره نکرده و هرگز مذاکره نخواهیم کرد.

وی تاکید کرد: ما با هیچکس تعارف نداریم. دشمنان ما رعد و برق زیادی از خودشان نشان دادند اما کار خاصی انجام ندادند ولی ما عمل می‌کنیم. اگر چیزی را بگوییم پای حرفمان می‌ایستیم. ما در این عملیات مراکز اقتصادی، بیمارستان، مدرسه یا حتی پادگان‌های نظامی را نزدیم بلکه صرفا پادگانی را زدیم که از آن پادگان، کنسولگری ایران هدف قرار گرفته بود. به این اقدام تدبیر و عملکرد عاقلانه گفته می‌شود.

خاتمی متذکر شد: این عملیات نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است و باید موشک داشته باشیم تا بتوانیم جواب وحشی‌ها را بدهیم، البته کار فرهنگی هم انجام می‌دهیم. در این عملیات یک جا را زدیم اما نسبت به مراکز زیادی هشدار دادیم. اعلام کردیم بازی با ایران بازی با دم شیر است؛ همچنین اعلام کردیم اگر با ایران اسلامی آنچنان رفتار کنید پاسخ جدی از ما دریافت خواهید کرد.

وی ادامه داد: یمن، حزب الله لبنان، حشد شعبی عراق و آزادگان دنیا به ما تبریک گفتند. این مسئله نشان می‌دهد جبهه متحده مقاومت شکل گرفته است و البته جبهه رذالت شامل انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز خودش را نشان داد. آنان عاقبتشان را به ریسمان پوسیده رژیم صهیونیستی گره زده اند اما باید بدانند که این رژیم نابود می شود و جبهه رذالت رسوا خواهد شد.

وی افزود: جبهه سوم جبهه کسانی بود که ما را به خویشتن داری دعودت کردند. ما به آنان توصیه می‌کنیم که ارتباطشان را با رژیم صهیونیستی قطع کنند، اما متاسفانه همچنان از این رژیم حمایت می‌کنند در حالی که رژیم صهیونیستی مسلمانان و عرب‌ها را قتل عام می‌کند.

خاتمی ادامه داد: دنیا متوجه شد همان قدر که ایرانیان از اسلام دفاع می‌کنند به همان اندازه نیز از میهن شان دفاع می‌کنند. وقتی مراکز دیپلماسی ما هدف قرار می‌گیرد یعنی خاک ما هدف قرار گرفته است به همین دلیل ما نیز آنان را زدیم.

وی تاکید کرد: متدینین همانطور که در جنگ ۸ ساله از ایران دفاع کردند اکنون نیز دفاع خواهند کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مسئله حجاب گفت: حجاب از ضروریات دین است که ۱۰ آیه قرآن درباره آن نازل شده است و صدها روایت درباره آن داریم. رهبری نیز فرمود «بی‌حجابی هم خلاف شرع و هم خلاف قانون است.» نظام اسلامی به فضل الهی در برابر این ناهنجاری خواهد ایستاد.

خاتمی در عین حال هشدار داد: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم و همچنان خواهیم ایستاد و عقب نشینی نخواهیم کرد. مردم در این زمینه از نیروی انتظامی تشکر می‌کنند.

وی خطاب به جامعه حزب‌اللهی گفت: از جامعه متدینین خواهش می‌کنم در مسئله حجاب دو قطبی شکل ندهید. منطقی و استدلالی بحث کنید و به یکدیگر انگ و تهمت نزنید. دلسوزان نظام در میدان هستند. به والله انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند و اصلاً درست نیست. شورای نگهبان و مجلس هست و مطمئن باشید مسوولان نظام هم از دین عبور نخواهیم کرد.

وی با تبریک سالروز تاسیس سپاه و ارتش گفت: نیروهای مسلح ایران بازوهای پرتوان جمهوری اسلامی ایران هستند. آنان دژ مستحکم ملت هستند و نخواهند گذاشت دشمن به ملت ایران تعرض کنند. رهبری تعبیر خوبی از نیروهای مسلح در هفته گذشته داشتند. عزت نظام اسلامی موجب عزت ایران اسلامی و عزت ایران اسلامی موجب عزت نظام اسلامی می‌شود.

وی ادامه داد: تقویت ایران اسلامی موجب تقویت نظام اسلامی می‌شود و تقویت ایران اسلامی موجب تقویت نظام اسلامی می‌شود. اگر حاج قاسم نبود تا با داعشی‌ها بجنگند ما در خیابان‌های تهران با آنان می‌جنگیدیم اما اکنون همه چیز کشورمان در سایه آرامش به پیش می‌رود. مردم به این عزیزان و خدمتشان نیازمند هستند.

خاتمی خاطرنشان کرد: امنیت ایران افتخاریست که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به وجود آورده‌اند. همه نیروهای مسلح جدا قابل ستایش هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تسلیت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی گفت: این بزرگوار را زنده زنده دفن کردند و به شهادت رساندند. ثواب زیارت ایشان معادل ثواب زیارت اباعبدالله الحسین است.

وی با بزرگداشت سالروز شکست آمریکا در صحرای طبس گفت: آمریکایی‌ها برای نجات گروگان‌هایشان ۶ ماه تدارک عملیات مخفیانه دیدند و با ۲۰ هلیکوپتر حامل موتورسیکلت و انواع جنگ‌افزارها نظامی سبک و سنگین در صحرای طبس به زمین نشستند. عملیات شروع شد اما طوفان شن به پا شد هواپیماها سقوط کردند عملیات آمریکایی‌ها شکست خورد.

وی با تبریک روز جهانی کارگر گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «طبق آمار نیمی از جمعیت ایران کارگران و خانواده‌هایشان هستند که اگر حالشان خوب شود ان شاءالله حال نیمی از جمعیت ایران به سامان می‌شود.

خاتمی خاطرنشان کرد: کلمات رهبری در مناسبت‌های این چنینی «منشور» است و وزیر صمت باید این منشور را مکتوب و مشخص کند از جمله در حوزه امنیت شغلی کارگران. فرمایشات آقا وعظ نیست بلکه دستورالعمل اجرایی است که امیدوارم اجرایی شود.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: جایی که التقاطی‌ها وارد شدند، شهید مطهری با تمام وجودش وارد میدان شد. اسم شهید را اگر شهید مبارزه با التقاط بگوییم مغالطه نکرده‌ایم. شهید مطهری خودش روزی گفته بود که فرقانی‌ها او را خواهند کشت اما جانش را بر سر پاسداری از دین گذاشت.

وی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به وضعیت حاکم بر غزه گفت: جنایت صهیونیست‌ها و اقتدار جبهه مقاومت در غزه خودش را نشان می‌دهد. پدیده خروش دانشگاهی‌ها در آمریکا پدیده جدیدی در دنیا است. دانشجویان آمریکایی و فرانسوی در حمایت از مردم غزه به پا خواسته اند و صد نفر از آنان نیز توسط پلیس این کشورها دستگیر شده‌اند. انصافاً باید در حمایت از آنان شعار مرگ بر آمریکا سر داد.

وی افزود: استاد برجسته هاروارد در آمریکا نیز در حمایت از مردم غزه صحبت‌های خوبی انجام داده است که نشان دهنده بیداری وجدانی در دنیا است. این اتفاق در راستای بیداری اسلامی که قبلاً شکل گرفته بود رقم خورده است.

وی در خطبه‌های اول نماز جمعه هم به جایگاه ربوبی خداوند متعال اشاره کرد و گفت: انتقام خداوند با انتقام بشر متفاوت است. انتقام بشر برای خنک شدن دل انجام می‌شود اما انتقام خداوند همان مجازات اوست. واژه انتقام در قرآن ۱۷ بار تکرار شده است.

خاتمی گفت: برخی‌ها زیر بار حرف حق نمی‌روند با اینکه چراغ هدایت برایشان روشن است. قرآن با تاکید تصریح می‌کند که بی شک از مجرمان انتقام گرفته می‌شود و آنچه را که ایران اسلامی در برابر رژیم غاصب صهیونیستی انجام داد یک کار الهی بود. کاری بود که بر اساس قرآن انجام شد.

دیگر خبرها

  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • کشور مهیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • کشور محیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳
  • بیش از ۴۰ راهپیمایی حمایت از مردم غزه در کرمان برگزار شد