Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: وزارت بهداشت جهت جهش در امر سلامت باید خود را از بارهای اضافه و سنگینی که بر دوش آن بوده و وظیفه این وزارتخانه نیست، آزاد کند و نقش خود را در آن امر و فقط در حد امور حاکمیتی حفظ کند؛ با مستقل شدن معاونت آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی از وزارت بهداشت شاهد رُشد این امور و پیشرفت در امر سلامت خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا ناظر، عضو بسیج جامعه پزشکی و متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار سینا، بارها تاکید کرده است که وزارت بهداشت جهت جهش در امر سلامت باید خود را از بارهای اضافه و سنگینی که بر دوش آن بوده و وظیفه این وزارتخانه نیست، آزاد کند و نقش خود را در آن امر و فقط در حد امور حاکمیتی حفظ کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی، متذکر شد: با مستقل شدن آموزش از وزارتخانه، آموزش پزشکی رُشد و توسعه می‌یابد و هم دو معاونت عمده پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی نیز به دنبال آن از وزارت بهداشت استقلال خواهند یافت و نکته مهم دیگر اینکه وزارت بهداشت به رسالت اصلی خود بازخواهد گشت.

وی ادامه داد: به دنبال آن وزارت بهداشت و درمان باید دیگر قسمت‌هایی را که نیز فقط نقش حاکمیتی آن در آنها کافی است را از خود جدا نماید از جمله اداره کردن، تعمیر و تجهیز بیمارستان‌ها به خصوص بیمارستان‌های تخصصی و فوق تخصصی و به طور کلی ارجاع سطح 2 و 3 نیز شامل می‌شود.

ناظر، گفت: در طرح سلامت فعلی، عمده بودجه و تلاش مسئولین به انضمام حواشی بر روی سطوح تخصصی و فوق تخصصی یعنی ارجاع 2 و 3 متمرکز شد که در بسیاری از کشورها وزارت بهداشت در آن نقش نظارتی و حاکمیتی دارد، برای مثال وزارت بهداشت برای فلان شهرستان فقط خصوصیت بیمارستان و شرایطی را که آن بیمارستان باید داشته باشد را به آنها ارائه می‌کند برای مثال یک بیمارستان استاندارد باید به ازای هر 100 تخت فعال یک متخصص عفونی جهت کنترل عفونت داشته باشد؛ حال شورای شهر، اداره بیمه یا بخش خصوصی آن شهرستان اقدام می‌کند و حتی از سراسر جهان مناقصه می‌دهند، از پزشک ، پرستار و حتی ساخت بیمارستان، برای مثال در افغانستان یک بیمارستان تخصصی مخصوص سل توسط ژاپن ساخته شده است اما در طرح سلامت فعلی همه مردم و مسئولین خارج از وزارت بهداشت از وزارت بهداشت توقع دارند که تمام مسئولیت تجهیز و تعمیر و راه اندازی بیمارستان‌ها را به عهده بگیرد و مجرب ترین پزشک و پرستار را تامین نماید.

این عضو بسیج جامعه پزشکی استان لرستان، افزود: از طرفی پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی به طور کلی به طور مدام نسبت به پرداخت کارانه و حقوق و مزایا اعتراض می‌کنند که نتیجه آن یک نارضایتی عمومی می‌شود در صورتی که اگر وزارت بهداشت فقط نقش حاکمیتی در ارجاع 2 و 3 یعنی امور تخصصی و فوق تخصصی داشته باشد و خود به تامین بیمارستان و کادر پزشکی اقدام نکند مگر در مناطق محروم، معترضین به جای زیر سوال بردن مسئولین کلان کشوری فقط به رئیس آن بیمارستان یا حداکثر مسئولین محلی آن منطقه از جمله شوراهای شهر و روستا مراجعه و معترض می‌شوند.

وی بیان کرد: برای مثال واضحی که بنده خود شاهد آن بودم، یکی از محروم ترین شهرستان‌ها که حتی پزشکان عمومی مشمول طرح نیروی انسانی نیز حاضر نبودند طرح اجباری خود را در آنجا بگذرانند؛ یک کلینیک خصوصی متخصصین مغز و اعصاب و دیگر متخصص‌ها را با هزینه خود بکار گرفت و حتی هزینه ایاب و ذهاب آنها را خود پرداخت می کرد، حال فکرش را بکنید اگر وزارت بهداشت قرار بود آن کار را بکند چه باید می کرد؟ هزینه ایاب و ذهاب، تامین مسکن، تامین کارانه و صدها مزایای مختلف که در نهایت نیز جز نارضایتی دست آن را نمی‌گرفت.

ناظر، بیان داشت: بنابراین قدم دوم اساسی در طرح تحول سلامت با رویکرد اقتصاد مقاومتی این است که باید بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی یعنی ارجاع 2 و 3 را از وزارت بهداشت مستقل کنیم و به بخش‌های خصوصی، ادارات بیمه، دانشگاه‌های آزاد یا شهرداری‌ها و شوراهای شهر و روستا بسپاریم.

این متخصص بیماری‌های عفونی، در پایان خاطرنشان کرد: حال با مستقل شدن آموزش پزشکی، سطوح تخصصی و فوق تخصصی و استقلال کامل سازمان غذا و دارو از وزارت بهداشت، تازه خواهیم رسید به نقطه سر خط، یعنی باید برنامه ریزی برای وظایف 9 گانه وزارت بهداشت کرد از جمله ارجاع سطح یک و پزشک خانواده، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت محیط، بهداشت دهان و دندان، بهداشت روان و غیره، یعنی معاونت‌های وزارت بهداشت برخلاف تصور به چند برابر فعلی افزایش می‌یابند اما با رویکرد ورود به حوزه‌های اختصاصی بهداشت و سلامت جامعه.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۵ هزار نیروی جدید در دور دوم استخدامی‌ها که به زودی اعلام خواهد شد، جذب این وزارت می‌شوند.

بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور