Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری بسیجدر ادامه بررسی این موضوع به جوانب دیگری از ورود نرم افزار های جدید و تاثیرات مثبت و منفی آن در داخل کشور پرداخته است.

همانطوری که در گزارش 4 این مجموعه از سلسه گزارشات ورود نرم افزارهای جدید حمل و نقل برایتان ارائه شد، امنیت شهروندان را به طور کامل بررسی کردیم اما در این گزارش علاوه بر مشکلات اقتصادی، یکی دیگر از مضرات این فناوری در خصوص امنیت مورد کنکاش قرار می دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تحقیقات و پیگیری هایی که انجام شد، پی بردیم که این سیستم ها سرورهایشان خارج از کشور قرار دارند. یعنی ایران به عنوان نظارت کننده اصلی قرار نمی گیرد و کشوری دیگر این سیستم ها را کنترل می کند و نظارت کننده اصلی از این سرور خارجی اطلاعات را بررسی می کند. این موضوع در دست پیگیری دستگاه های امنیتی و به خصوص وزارت ارتباطات قرار دارد اما هیچ گونه تجدید نظری یا مخالفتی با ادامه کار این شرکت ها نشد و آن ها به فعالیت نا امن خود ادامه می دهند.

در شهرهای بزرگ کشور همواره نقاط امنیتی و عراضی منطقه ای مختلفی وجود دارد. این عراضی های مشخص شده توسط سرورهایی که تاکسی های الکتررونیکی با آن اداره می شوند به تعبیری آشکار می شود. با آشکار شدن طرح ترافیکی هر منطقه و هر خیابان می توان یک هدایت پیوسته از سیستم های اصلی در سرورهایی که خارج از کشور قرار دارند، انجام شود. هدایت انجام گرفته باعث بروز اختلالات شهری برای شهروند و یا ترور شخصیت های علمی و سیاسی کشور انجام گیرد.

مختل شدن راه های ارتباطی در کوچه ها، خیابان ها، اتوبان ها و حتی جاده ها، فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را دچار سردگمی و نابسامانی سیستمی می کند. دقت شود اگر راه حمل و نقل در جاده ها و خیابان ها مختل شود چه مشکلات اقتصادی را برای کشور خصوصا در پایتخت ایجاد می کند. با دیدهای مختلفی که به موضوع گرفته شد و تعریف هایی که عنوان کردیم، حال چه کسی مسوول پاسخ گویی بحران های امنیتی در کشور است؟ آیا وزارت ارتباطات پس از رخ دادن حادثه ای ناگوار مسوولیت را به گردن می گیرد؟ ترسی که به جان شهروندان پایتخت نشین و شهرهای بزرگ دیگر ایران از لحاظ امنیتی می افتد، پاسخ گو چه کسی است؟

دکتر فرزاد ابراهیمی مدیر روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج درباره بحث های GIAC که مربوط به موضوعات ردیابی و GPS سیستم های حمل و نقل الکترونیکی مانند شرکت اسنپ می شود گفت: به طور کلی سرویس هایی که کار مسیریابی را انجام می دهند، ابتدا با یک اپلیکیشنی که در تلفن همراه نصب می شود و به کمک مسیریابی یا همان سیستم ردیابی GPS تبادل اطلاعات را انجام می دهند.

وی افزود: با کمک این سیستم شما برای مسیر خود یک مبدا و یک مقصدی را تعیین می کنید، سپس با الگوریتم هایی که شرکت مشخصه آن را از قبل طراحی کرده، پیاده سازی می کند که توسط آن تمامی عوارض مسیر بدست می آید.

فناوری GIAC علاوه بر سیستم حمل و نقل در کنترل آلودگی هوا هم موثر است

ابراهیمی عنوان کرد: با عوارض بدست آمده این شرکت مشخصه بخش هایی شامل، ترافیک، قیمت، مدت زمان و شاخص های دیگری را برای مشتری ارائه می کند. از دیگر دسترسی هایی که این فناوری منتشر می کند در بحث های آلودگی هوا است. با این فناوری به کارشناسان این اجازه را می دهد تا نقشه های آب و هوایی را روزانه و به طور پیوسته در دسترس قرار بدهد تا با اطلاعاتی که سرور ارسال می کند، ثبت و ضبط شود.

سرورهای اصلی حمل و نقل الکترونیکی همگی در خارج از کشور قرار دارد

این کارشناس با بیان اینکه در سیستم حمل و نقل کشور تاکسی های الکترونیکی همواره با مشکلات امنیتی داخلی مواجه هستند افزود: کنترل و اداره این سرورها و شبکه ها، همگی در خارج از کشور قرار دارد و همواره این سیستم ها تحت نظارت دیگری قرار می گیرند. وزارت ارتباطات و دستگاه های امنیتی موضوع امنیت این تاکسی های الکترونیکی را در دست پیگیری قرار دارند و همچنان در حال بررسی است.

شرکت های حمل و نقل الکترونیکی بومی در ایران وجود دارد

مدیر روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات گفت: خوشبختانه در داخل کشور طراحان ما توانسته اند به علم این فناوری دست پیدا کنند. در حال حاضر در ایران شرکت های مشابه به شرکت اسنپ وجود دارند که ما سعی و تلاش داریم تا این شرکت ها را به یکدیگر متصل کنیم. شرکت های داخلی با بومی کردن این فناوری می توانند راهکارهای مختلفی را ارائه دهند تا مشکلات تاکسی های الکترونیکی چه از نظر امنیتی و چه از نظر اقتصادی حل شود.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۸۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد

شهر هوشمند فوجیساوای ژاپن (Fujisawa SST) از حیث استفاده از فناوری‌هایی نظیر زیرساخت‌های ضدزلزله، تحویل خودران، حمل‌ونقل هوشمند، تامین انرژی از پنل‌های خورشیدی و سیستم‌های نظارتی پیشرفته سرآمد است و به عنوان شهری برای ۱۰۰ سال آینده شناخته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهر هوشمند پایدار فوجیساوا یک شهر کوچک به اصطلاح «تجربی» است که با حمایت پاناسونیک و با هدف توسعه فناوری‌هایی برای کاهش تأثیر انسان در جهان و با رویکردی شهروندمحور توسعه یافته است.

این شهر هوشمند ژاپنی یک هدف اضافی را نیز دنبال می‌کند که استفاده از فناوری اطلاعات برای دستیابی به اهداف ۷، ۱۱، و ۱۷ توسعه پایدار سازمان ملل متحد است که به ترتیب شامل مفاهیم انرژی مقرون‌به‌صرفه و پاک، شهرها و جوامع پایدار و مشارکت برای اهداف است. حال آیا فوجیساوا می‌تواند به این هدف دست یابد؟

شهر هوشمند چیست؟

در حالی که تفاسیر متفاوتی از شهر هوشمند وجود دارد اما یک اجماع مشترک وجود دارد: شهری است که به تقویت پایداری اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی اختصاص داده شده است، در حالی که خدمات را از طریق نوآوری‌های دیجیتالی که نیازهای همه ساکنانش را برآورده می‌کند، افزایش می‌دهد.

نوآوری‌ها شامل سیستم‌های حمل‌ونقل شهری هوشمندتر، مدیریت تأمین آب پیشرفته، طرح‌های کاهش زباله و اجرای سیستم‌های روشنایی و گرمایش کارآمدتر در ساختمان‌ها است. علاوه بر این، شهر هوشمند مستلزم تقویت مدیریت شهری تعاملی‌تر و پاسخگوتر و همچنین طراحی فضاهای عمومی است که برای ساکنان قابل سکونت و ایمن‌تر باشد.

شهرهای هوشمند را می‌توان در تمام قاره‌ها از جمله آسیا، آفریقا، خاورمیانه یا اروپا یافت. این شهرها به ترویج شیوه زندگی پایدارتر اختصاص دارند و اغلب با نام‌های مختلفی مانند شهر دیجیتال، شهر حساس، شهر بوم‌گردی یا شهر سبز فعالیت می‌کنند.

شهر هوشمند پایدار فوجیساوا

شهر هوشمند فوجیساوای ژاپن که با نام Fujisawa SST شناخته می‌شود، یک پروژه توسعه شهری پایدار است که توسط پاناسونیک و چند شرکت فناوری شریک ایجاد شده است و در استان کاناگاوا حدود ۵۰ کیلومتری توکیو قرار دارد.

با مساحت ۱۹ هکتار و با فضایی برای حدود هزار خانه، هدف اصلی این شهر کشف فناوری‌هایی است که برای کاهش اثرات زیست‌محیطی شهرها طراحی شده‌اند. راه‌حل‌ها عمدتاً توسط پاناسونیک ارائه می‌شوند، با این حال، سایر همکاران این شهر شامل شرکت گاز توکیو و یاماتو ترانسپورت هستند.

یکی از اهداف اصلی تعیین‌شده فوجیساوا کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان ۷۰ درصد در مقایسه با سطوح سال ۱۹۹۰ است. این شهر خانه‌های تک‌خانواده و حذف وسایل نقلیه موتوری را در اولویت قرار داده است.

نوآوری‌هایی نیز در زمینه پنل‌های خورشیدی، مدیریت شبکه هوشمند، فناوری باتری، وسایل نقلیه تحویل خودران، سیستم‌های نظارتی، سازه‌های مقاوم در برابر زلزله در این شهر به وضوح به کار برده شده است.

اولین ساکنان فوجیساوا در سال ۲۰۱۴ وارد شدند، اما انتظار می‌رود این پروژه برای چندین دهه ادامه یابد. بسیاری از اهداف به‌ویژه استفاده بهتر از انرژی، انسجام اجتماعی بالقوه یا کاهش درازمدت مورد انتظار در نرخ جرم و جنایت با چشم‌انداز ۱۰۰ ساله تعیین شده‌اند.

پروژه‌های شهر هوشمند و پایدار فوجیساوا

یکی از پروژه‌های اولیه شهر مربوط به پنل‌های خورشیدی است که روی همه پشت‌بام‌ها نصب شده است و هدف آن تأمین صددرصدی انرژی مورد نیاز خانواده‌ها است. یک سیستم باتری، انرژی تولیدشده توسط پنل‌های خورشیدی در طول روز را ذخیره می‌کند تا در مواقع نیاز مورد استفاده قرار بگیرد.

مانند سایر شهرهای آسیایی، فوجیساوا در حال آزمایش فناوری نظارت انبوه به نفع امنیت عمومی است. این شهر کوچک با نصب ۵۰ دوربین در مجموعه و گشت‌های فیزیکی متعدد، قصد دارد هر نوع جرمی را کنترل کند.

جابه‌جایی الکتریکی یکی از ارکان اساسی این جامعه هوشمند است و شامل اتومبیل‌های برقی و دوچرخه و نقاط شارژ متعدد در سراسر شهر می‌شود. در پایان سال ۲۰۲۰، پاناسونیک شروع به استفاده از ربات‌های تحویل خودکار کرد که با سرعت بسیار کم (۴ کیلومتر در ساعت، مشابه سرعت پیاده روی تند) رانندگی می‌کنند.

توسعه فناوری ژاپنی مقاوم در برابر زلزله برای محافظت از خانواده‌ها و شبکه‌های برق در این شهر نیز برجسته است. ژاپن در بین گسل‌ها قرار دارد به دلیل فراوانی و شدت زلزله‌هایش مشهور است و چندین دهه است که راه حل هوای مقاوم در برابر زلزله را توسعه داده است. در فوجیساوا، تمام زیرساخت‌ها به گونه‌ای ضدزلزله احداث شده‌اند که قبل و بعد از حرکت زمین به کار خود ادامه می‌دهند.

با این حال، همه ویژگی‌های فوجیساوا در مورد تکنولوژی نیست. قلب شهر میزبان نهادی است که مردم می‌توانند در آن جمع شوند تا در مورد مسائل مربوط به شهر بحث کنند و نقش فعالی در توسعه این محله عجیب و غریب ژاپنی داشته باشند.

انتقادها به فوجیساوا

واضح‌ترین انتقاد از فوجیساوا دقیقاً مدل شهری آن است که ساخت خانه‌های تک‌خانواده را تقویت می‌کند. از آنجایی که این مدل بیشترین تأثیر زیست‌محیطی را دارد، بیشترین مصرف آب و انرژی را نیز به همراه خواهد داشت.

انتقاد دوم که اغلب در گزارش‌های رسانه‌های غربی دیده می‌شود، مربوط به استفاده از داده‌ها و مسائل اخلاقی مرتبط با نوآوری شرکت‌های مؤسس شهر است. بر اساس گزارش سازمان ملل، شرکت‌های بزرگ فناوری سهم قابل‌توجهی در انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی دارند و ردپای کربن آن‌ها تقریباً دو تا سه درصد از کل انتشار جهانی را تشکیل می‌دهد.

در میان شرکت‌های فناوری پیشروی ژاپن، گروه پاناسونیک مسئول انتشار حدود ۱۱۰ میلیون تن CO۲ در سال در کل زنجیره ارزش خود است. این رقم معادل مصرف سالانه برق ۲۰ میلیون خانوار است و حدود یک درصد از کل انتشارات ناشی از مصرف برق جهان را نشان می‌دهد. بنابراین، آیا فوجیساوا نشان‌دهنده تعهد واقعی به تغییر است یا صرفاً تلاشی برای تغییر نام تجاری چندملیتی ژاپنی است؟

کد خبر 745298

دیگر خبرها

  • رئال رونمایی می‌کند: لبه فناوری برای چمن مخملی
  • کشت و صنعت مغان صاحب برند بذر گندم شد
  • مزایای مهندسی معکوس در جنگ چیست؟
  • پیگیری مشکلات تاکسی رانی و وضعیت کرایه تاکسی در مهدیشهر
  • انعکاس مشکلات اهالی روشن دشت در صفحه شما
  • راه اندازی سامانه الکترونیکی ارتباط با رئیس جمهور در سمنان
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد
  • افزودن ۹ واحد صنعتی به جمع شرکت‌های دانش بنیان‌های کشور